Alla dör i flygplanet



Bullshit aftonbladet. Jag är övertygad om att alla som kraschar i en såndär plåtburk dör på momangen. Och hellre det än att sakta brinna till döds eller drunkna.

Livet är så sött här

Allting smakar socker i USA. Jag tror inte det finns någonting jag provat hittils som inte smakar minst dubbelt så sött här som det gör hemma. Det känns till och med som de tappat ett sockerpaket i mjölken. Ni vet när man var yngre och åt sockriga flingor med mjölk? Precis som de sista skedarna mjölk i botten av tallriken smakade då; så smakar deras vanliga mjölk.

Det är inte svårt att gissa varför Amerikanerna är så feta, för det spelar ingen roll om de äter vad de kallar "nyttigt" för det är ändå mer socker i det än vi stoppar i lösgodis. Sen det faktum att de tar bilen överallt eftersom det är i princip omöjligt långt att ta sig nånstans till fot bidrar ju såklart.

MER BILDER FRÅN USA


Jag och Elin (killarnas förra au pair från Sverige) jobbar hårt på våra brännor. På arbetstid såklart, tur att man hamnade i bästa familjen!


Killarna själva bara ääääääääälskar att vara med på bild.




Det är min blogg, alltså är massa egobilder på mig helt okej.


Jag ser lite naken ut, men vafan, vi kom ju direkt från poolen!

Fest med 30 + ?

Igår var jag på inflyttningsfesten som min värdpappa hade i sin nya lägenhet med sin nya flickvän. Det var massor av människor, men jag och Elin var de enda under 30 år. Jag trodde det skulle bli stelt och tråkigt men damn - vem har sagt att 30 plussare inte kan partajja?

Man är ju trots allt bara så gammal som man gör sig.

SNOPP!

Idag var vi vid poolen hela gänget. Efter att ha stekt i solen någon timme var det dags för ett dopp. Lyckligt ovetandes om vad jag snart skulle råka ut för klev jag ner i det svalkande vattnet. På väg upp igen får jag syn på en medelålders hårig man som sitter på trappan där jag tänkt ta mig förbi. När han lyfter på ena benet för att resa sig och göra väg för mig så trillar hans snopp liksom ut, fullt synlig till världens och mitt stora förtret. Tro mig, jag ville inte titta åt det hållet, men när den bara sticker fram ut byxan som en vissen locktång så dras ögonen dit för en sekund varisig man vill eller inte.

Fy helvete, det sabbade ju resten av eftermiddagen.


Känner du igen dig?

Mobilen ringer, för att du ställt den på larm.

"Vill inte, vill inte vakna!"

Du vrider på dig och hoppas att det bara är en dröm, att klockan inte alls har slagit uppstigningsdags. Men när du slår upp ögonen och ser mobilen som ligger och snurrar, vibrerar och piper på bordet brevid sängen så vet du att det är verklighet.

Du stänger av den ljudliga irriterande väckningsmaskinen och blundar hårt. "Varför! Varför måste jag gå upp just nu? Tänk va skönt det skulle vara med en halvtimme till".

Innan du vet ordet av det har du somnat om och vaknar med ett ryck 9 minuter senare när alarmet går igång igen.

"Men vafan, ja! Ja, jag är vaken".

Du sätter dig spikrakt upp i sängen, hela rummet är iskallt så du suckar och lägger dig ner igen. Den kalla luften har redan fått stadigt grepp under ditt täcke och du tar tag i mobiltelefonen och stänger irriterad av snoozen innan du sätter ner fötterna på det iskalla golvet.

"Jävla skit"

Nothing compares to these pills..

Jag har haft lite problem att sova senaste nätterna så nu gav Kristin mig ett vad hon kallar "sova hela natten"-piller. Ska bli intressant att se om jag får sova ordentligt nu.

Någon som har nått tips på hur man lättare kan somna på kvällarna? Räkna får är ju bullshit..

Nothing compares to these pills..

Jag har haft lite problem att sova senaste nätterna så nu gav Kristin mig ett vad hon kallar "sova hela natten"-piller. Ska bli intressant att se om jag får sova ordentligt nu.

Någon som har nått tips på hur man lättare kan somna på kvällarna? Räkna får är ju bullshit..

Saker jag ofta ljuger om..

.. hur lång jag är. Go figure, jag är inte 170 hur mycket jag än sträcker på mig.
.. när och hur mycket jag åt senast.
.. hur många jag haft sex med.
.. hur många skor jag har (det är nog inte 42, men det är över 30).
.. hur länge jag var i London.

Vad ljuger du ofta om?



Vad är din blogg värd?

Beräkna här:

www.bloggvarde.se


Ni går upp, jag går och lägger mig

Jag tycker fortfarande hela grejen med tidskillnaden är jobbig. Det händer liksom inget från erat håll förrens jag har somnat och vaknat igen. Då jävlar, då finns det kommentarer och svar på mail och massa nyheter. Jobbigt att hela Europa är dött den tiden jag är vaken. Kan inte världen börja anpassa sig lite mer efter mig!?

Ha ha ha..

Jag är officiellt förkyld - och det är asjobbigt. Men imorrn är det lön! Och då ska jag börja kolla runt på vart jag vill resa, måste ju ta en weekend i nån storstad här på västkusten eller kanske en tripp över till Kanada. Vi får se - tips?

Kelloggs Special K = Kelloggs Frosties?

Idag blev jag glad när jag fick syn på Kelloggs Special K med jordgubbar i affären, så jag köpte dem. När jag kommer hem så visar det sig minsann att amerikanerna tyckte Kelloggs Special K och de supersockrade Kelloggs Frosties är precis samms sak, bara att den enda förpackningen har jordgubbar i sig.

USA och deras socker alltså... Inte konstigt att de är feta.

Lite nya bilder från USA


På väg ner mot stranden för lite lunch - linslusen jag vill självklart vara med också!


Tur att dom verkligen VISAR vad som händer om man kör oförsiktigt.


Jag tycker alla husen är så söta, så jag har tagit massor av kort (som värsta inbrottstjuven) men jag tråkar inte ut er med alla utan valde ut en av mina favoriter.


Sverige! Ikea!


En av grannkillarna försöker läsa en svensk tidning...


Zach tog kort på mig imorse på väg till tennisträningen. Snygging..

Videoblogg 2



"Bara jag som testar en grej"


Live, direkt från fåtöljen. Jag är typ sjuk, förkyld - då är det okej att sitta och löka.


En dag i mitt liv

Okej, det har gått en dag nu. Klockan är 21.00 här i Seattle i skrivande stund.  Idag har jag till större delen av tiden suttit i den här fåtöljen med datorn i knät. Det har just gått upp för mig att jag slösat en hel dag av mitt liv på att göra inte ett jävla piss. Jag har inte lärt mig något, jag har inte upplevt något, jag har inte inspirerat någon. Jag har bara suttit här, till och med i samma linne som jag sov i. Fyfan, jag är ju inte bara lat och otacksam att jag lever - jag är äcklig också.

Jag undrar hur många dagar jag slösat bort på det här sättet. Slösat mina dyrbara timmar i livet på att sitta framför TVn och mata mig själv med onödigt tjaffs, eller spelat något dataspel som bara kommer ge mig ångest i slutändan ändå. Det finns en hel värld därute och den väntar på att jag ska upptäcka den. Aldrig mer ska jag säga att jag inte har något att göra, för det finns ALLTID och jag menar verkligen ALLTID något att göra. Det gäller bara att slå upp sina trångsynta ögon och se det.

Jag säger inte att man varje morgon måste börja med att lära sig ett nytt språk, sedan åka till Afrika och bygga en skola för blinda barn och innan solen går ner hitta ett botemedel mot aids; men man kan ju försöka. Nejmen seriöst.

Härmed lovar jag att aldrig mer (som idag) gå och lägga mig för att sova med känslan "jag har inte gjort 'något' idag". Något kan ju vara vad som helst, men idag har jag inte gjort något av intresse alls. Där, kära blogg där har du mitt löfte..
 
Från mig själv - till mig själv.

Tack för att ni inte har analsex..


"Tack för att du inte har analsex i vår bastu"

Skogåshallen. Förorter, ja, jag säger'å det.

Barnflicka åt Pearl Jam?

Glömde att berätta om tjejen som jobbade på the Body Shop när jag och Elin var där och handlade för några dagar sedan. Hon hade varjefall jobbat som barnflicka åt en av medlemmarna i Pearl Jam och turnerat med dem. Lite småcoolt sådär..

Mitt fasta schema numera..

08:15 -08:30 Vakna och pallra mig ur sängen
08:30 - 09:00 Se till att grabbarna plockat undan sin disk från frukosten, borstat tänderna och bäddad sina sängar.
09:00 Köra dem 17 min bilväg till tennisträningen.
09:30 - 11:00 Gymma
11:30 Hämtar pojkarna från tennisträning
12:00 Se till att de lagar lunch åt sig själva och plockar undan disk.
12:00 - 17:00 Se till att de inte bränner ner huset. Gå till stranden, åka till poolen, sola, spela RockBand, lyssna på musik, läsa, åka med dem till Target, och shoppa, blogga osv osv..
17:00 Ledig, vilket innebär ungefär samma sak som ovan, förutom att jag nu kan vara längre ifrån pojkarna än 200 meter, typ, haha..
22:30 Läggdags för pojkarna.

Jag jobbar ju inte ihjäl mig varjefall..

Right here - right now. (bilder)


Min bloggstol, här spenderar jag en stor del av dagen när jag inte är ute på gården och solar eller på gymmet. Ja, vi spelar RockBand iband också!



Köket från 1800-aldrig.


Matsalen vi aldrig använder till något annat än att ha pappersflygplans-race i. Måste väl inte berätta att det är jag som vinner?


Ut genom ytterdörren ser det fortfarande ut såhär.

Ser fram emot mitt bröllop..

Ja, jag ser fram emot att gifta mig. Jag vill göra det. Ser fram emot att ha en supersnygg vit brudklänning (rödvin kommer vara portat från bröllopet eftersom jag inte vill spilla) och spendera en dag med att fira kärleken till den jag älskar omgiven av alla mina vänner och familjemedlemar.

Jag ser fram emot att bli gravid och konka runt på ungen i 9 svettiga och kräkfyllda månader. Ser till och med fram emot att pressa ut den lilla blodiga skrik och bajs-maskinen.

Jag ser fram emot att ta sjusiffriga lån på banken för att ha råd med ett hus. Jag ser fram emot att amortera, spara, inreda, plantera roserabatter och bli irriterad över hur rådjuren käkar upp knopparna.

Jag ser fram emot att bjuda över mina föräldrar på söndagsmiddad och servera någon flashis rätt som jag SJÄLV faktiskt lagat. Jag ser fram emot kräftskivor i trädgården och mina barns första FF-fester.

Jag ser fram emot att stryka fotbollströjor skjutsa till träningar.

Jag ser fram emot att skaffa husdjur i tron att barnen faktiskt kommer hjälpa till med dem.

Jag ser fram emot att gå upp tidigt på en söndagmorgon för att storhandla med de rabattkuponger jag samlat på mig.

Jag ser fram emot att åka på första familjesemestern och försöka svara på barnens frågor om hur ett flygplan kan flyga.

Jag vill verkligen göra allt detta. Jag vill jag vill jag VILL.

Men inte än på många år. . .

Inte det minsta uttråkad..




Puss å kram från Seattle

Jag.. inspirerande?

Jag citerar Celine:

"Du är så jävla inspirerande! Jag är här, hemma i Lund, klockan är 01:48 söndagnatt och medan jag läser din blogg och kollar på dina bilder får jag sådana förväntningar på min framtid att jag ligger här helt i extas. Det är SÅ kul att läsa om ditt liv, dina drömmar och att du UPPFYLLER dina drömmar! Jag har följt dina bloggar i år nu (började på Lunarstorm till och med!) och damn girl, så fort jag känner mig deppig så läser jag ett inlägg eller två och så får jag tillbaka livsgnistan. TACK!"

Det är du som ska ha ett stort TACK Celine. Det är såna som du, underbara människor som får mig att fortsätta vilja blogga. Jag drömmer om att lyckas inspirera människor, och har jag lyckats med dig så är det ändå mer än jag vågat hoppats på. Tack :)

Familjen -

Tack Pappa för all underbar musik du på något vis lyckats lära mig att älska. Tack för allt annat du lärt mig och för att du alltid får mig att klara av mer än jag trodde jag kunde. Världen skulle onekligen vara en bättre plats om alla barn hade en pappa som du.

Tack Mamma för att du är den bästa förebilden jag någonsin kunnat få. Tack för att du alltid finns där och hjälper mig styra upp mitt liv när jag klantat till det och för att du alltid förstår. När jag själv blir mamma kommer jag försöka att vara en lika bra mor för dem som du är för mig.

Tack Daniela för att du är den underbaraste systern jag någonsin kunnat få. Hur mycket knäppa saker du än gör så går det inte en vecka utan att jag önskar att jag ibland vore lite mer som du. Tack för att du inte bara är min lillasyster utan också min bästa vän.






Världens bästa.. pappa också, men honom är det svårare att hitta en bild på, då han oftast befinner sig bakom kameran.

Bilder från Seattle del 2


Zach spelar galen och visar mig sina moves med tennisracketet i vardagsrummet.


Till Tessan, eftersom jag vet hur mycket du älskar bilder på folks sommarfötter.


En asbra bok! Och JA, de har dom där röda plastmuggarna på riktigt! Ni vet som i alla amerikanska filmer när de har fest. Go America.


Ambulansen hämtade en granne som tydligen åker in och ut på sjukan med jämna mellanrum.


En tisdagskväll när den är som bäst - laptop, anime och en bok.


Eftersom detta inte är självklart i USA är det bäst att sätta upp en skylt utanför skolan, right? Det är ju trots allt 6-14åringar vi pratar om...


Sådär ser en typiskt skoldans i Seattle alltså ut, detta var min inspiration till det tidigare inlägget om dans.

Länka till din blogg?

Har upptäckt några som länkar till min blogg utan att jag länkar till er! Pinsamt ju! Säg till om ni gillar min blogg och vill länka till den så länkar jag självklart tillbaka ! Vi bloggnötter måste hålla ihop, haha!




- you know you can't live utan den.

Vilken danstyp är du?

Det finns ju några olika stadier i en människans dansutveckling. Här följer en kort guide;

Småbarnsdans
Mindre barn dansar till all typ av musik och är inte så medvetna om sina rörelser.

Lågstadiedans
Vill helst dansa som sina idoler och kopierar rörelser rakt av från tex. MTV. Så om du undrar varför din 7-åring rullar på höfterna á la Christina - testa använd något annat än TVn som barnvakt.

Mellanstadiedans
Här börjar de upptäcka att man faktiskt kan dansa två och två. Det viktigaste är dock att dansa till RÄTT låtar, någon som man inte brytt sig så mycket om tidigare. Dock så är det mest steg från sida till sida som gäller.

Högstadiedans
Består för killarnas del mest av att stå på stället och hoppa upp och ner, helst med en eller båda händerna i luften. Det är även vanligt att det har en speciell "move" som de använder sig av repeterat, dock något som är så löjligt att bara de coolaste killarna vågar sig på det. Som att dansa med en sopkvast eller ha "fejk breakdance"-tävling. Tjejerna dansar mest med varandra i större klungor och att det är självlkart viktigt att våga dansa tryckare med rätt person. För killarna handlar det mest om att få en anledning att ha händerna på någons rumpa.

Porrdansa
Ni vet vad jag menar. Höfterna gnids mot varandra, det påminner mer om sex, med kläderna på i upprätt position. Killarna gnider sig mot tjejerna tills de får bränskador på skinkorna av deras jeans, superskojj. Tjejerna dansar mot varandra och tävlar vem som porrigast kan "get low". Huvudsaken är att du har "come-fuck-me-heels" och den rätta porr-blicken. Och kort kjol såklart.

Stureplansdansa
Kan göras både i sittande och stående form. Påminner mycket om mellanstadiedansen, men det viktigaste är att du har en hand i luften och låssas banka på någo form av osynlig dörr. Moves som "pappas platinum kort" och "jag står på listan" är molto importante. Egentligen ska du tycka att "dansa gör ju bara folk som inte har råd att stå i baren" - men innerst inne tycker de nog att de är ganska kul ändå, för dansgolven är alltid fulla.

Hur dansar du?


Sådär dansar jag ... tydligen. En blandning av alla kategorier skulle jag tro. Önskar att jag vore lite mer Justin Timberlake och lite mindre mellandtadiedansare dock.


Allt detta om dans är bara för att jag idag har varit och hjälpt Kristin "vakta" på Zacks finnish middle schooldance- grej. Rätt kul, jag kände mig mer som en av ungarna än som en av de vuxna. Som tur var kunde jag hålla mig ifrån att dansa varjefall. I tink that would border on childabuse.


Allt jag vill göra..

Jag vill besöka varje land,

bo i varje stad.

Jag vill vandra varenda stig,

utforska varje dal.

Jag vill simma i de djupaste vatten,

bestiga de högsta bergen.

Jag vill träffa alla människor,

jag vill lära mig deras språk.

Jag vill läsa varje bok,

lyssna till varje melodi.

Jag vill se varenda film,

smaka på all världens mat.

Jag vill förstå allting som är främmande,

och lära mig av det.

Jag vill höra historier; aldrig tidigare berättade

för att sedan kunna skapa mina egna.

----------------------------------------

Bara det, inget annat.


100 saker du inte kan dö utan att ha sett/gjort/upplevt!

Det här är min nya kategori, där jag utan inbördes ordning kommer lista 100 saker som jag anser att du inte kan dö utan att ha sett/upplevt eller gjort. Först ut är; Peter Gabriel.

100 - PETER GABRIEL

Några minimikrav är att du varjefall hört låtarna; "Solsbury Hill", "Talk to me" och "Here comes the flood". Sen att du inte kommer gilla dem (om du är tex. extremt omusikalisk eller smått efterbliven) så är det en annan sak. Men dina öron kommer tacka dig även om din hjärna inte förstår dess råa skönhet.

För er som redan lever ett liv där Peter Gabriels musik har en del kan jag bara säga grattis! Ni har nu bara 99 saker kvar tills ni kan passera till livet efter detta med vetskapen att ni enligt mig har godkänt i livsvetenskap.


Just another day at the office

Idag var en vanlig dag på jobbet för mig; den består av följande:

- Sova till 11.00
- Gå en långpromenad och sedan svänga förbi gymmet
- Ligga på baksidan och sola och läsa min bra:iga bok.
- Tar bilen 7 minuters resväg till Nick's skola och plockar upp honom.
- En timme senare kör jag Nick till baseball träningen.
- Svänger förbi videobutiken och hyr en film (värdfamiljen har självklart ett månadskort där så jag hyr gratis)
- Kristin och Zack åker iväg på äventyr, Nick är på baseball och hans pappa ska hämta honom och köra hem honom så jag kan bara slappa resten av kvällen.
- Klockan är 17:30 och jag lagar middag till mig själv, sätter mig och glor på en film och njuter av resten av min "hårda" arbetsdag.

Fantastiskt

Jag har inte tänkt på det så mycket förrens nu, men vilken fantastisk utsikt jag har från huset där jag bor nu. Genom ett fönster ser jag Seattle downtown med alla skyskrapor och dess omgivande byggnader. Genom ett annat fönster ser jag berg. Vi snackar inte några småstenar eller kullar här, vi snackar berg som har snö på sig och är ca 2500 meter höga. Och genom ett annat fönster ser jag ett litet förortsparadis. Genom det fjärde fönstret ser jag ut över vattnet och ett grönt och skönt landskap som sträcker sig så långt ögat kan nå.

Helt frekkin' fantastiskt är vad det är.

Lite nytt



Jag sa ju att jag börjat förstå mig på baseball. Såhär ser det varjefall ut; väldigt tråkigt, men det är varjefall liiiite roligare när man fattar vad de pysslar med. Dom brännboll ungefär.. fast inte. Dock ska jag inte klaga eftersom jag vet att många av de andra tjejerna med samma jobb som jag får kämpa som galningar i 8 timmar per dag med griniga 6-åringar eller kanske ha hand om fyra barn.Så att jag kör en 11 åring till en baseballlmatch, sitter i solen och kollar på den; kör honom hem igen och sen kallar det en full arbetsdag kanske inte är att klaga på.



Imorgon får jag äntligen ha mitt första au-pairmöte så jag får träffa lite av de andra tjejerna i området. Har än så länge inte skaffat några vänner i min egen ålder här i Seattle, så att även om alla är supertrevliga så blir det lite ensamt på den lediga tiden. Speciellt enkelt är det att bli galen när allting ser ut.. såhär. Alexandra , princess of suburbia?



I gårkväll hade vi en vad pojkarna kallar picknick, där man äter middag framför TVn. Namnet kommer från när de var mindre och ibland fick lov att äta i vardagsrummet - då på en liten filt framför TVn för att mamma självklart inte vill ha fläckar på heltäckningsmattan. Supergott var det varjefall, vi grillade kyckling , mumma mumma!



"Drive-up Banking ONLY" Drive-up banking! Vafan, hur lat kan man bli. Eller vänta.. juste, jag är ju i USA nu. Här är ju drive-up bakining en självklarthet. Jag menar, hur ska man klara sig om man INTE kan göra sina bankärenden UTAN att kliva ur bilen?

Peace!

the attentionwhore theory

Blir jag och mina likar kompisar för att vi verkligen passar ihop, eller för att alla andra helt enkelt inte vill umgås med oss? Okej, det där kanske var en konstig formulering. Men kan det inte vara så att vi "attentionwhores" lätt hamnar i samma klick av just den enkla anledningen att ingen annan orkar med oss?

Men å andra sidan; varför skulle jag en sann attentionwhore vilja bli vän med någon som är som jag? Det är ju helt bakvänt, då löper jag ju risken att behöva dela med mig av strålkastarljuset eller till och med låta någon annan glida lite på min glans, mitt bananskal. It doesn't make any sense. Jag tror helt enkelt att attentionwhores dras till samma umgängeskrets för att; lika barn leka bäst och attentionwhores har roligare! Varför skulle jag vilja spendera mitt liv med att krypa längst väggarna, kalla alla som sticker ut för fjårtisar och vara allmänt super ulta mega tråkig, när det finns så sjukt mycket roliga saker att göra? Att uppleva, att synas, höras, att lyssna och lära. Det gör man inte om man lever i en bubbla och ständigt är rädd för vad andra människor ska tycka.

Stand up today and not tomorrow - som jag och italienarna brukade säga när vi bodde i London (back in the days).



Bush is the shit! ... ?

Något annat som jag lagt märke till här i USA är att alla inte alls är så Bush-älskande som jag trodde. Hittils ha jag stött på EN person som öppet säger att hon röstat på honom. Hur kunde han då vinna? Fusk? Svar ja, men det var ju ändå några som röstade på honom? Har jag bara hängt i "rätt" kretsar så jag sluppit Bush-anhängare eller vågar se som faktiskt röstat på honom tidigare helt enkelt inte stå för det?



I New York city passerade våran buss förbi mängder av såna här skyltar placerade i diverse skyltfönster. Undra om jag kan fixa en egen att ha här i mitt rum - bara som en liten påminnare om att hans tid snart är över?

"Just so you know. No matter what people say about americans, we are accutally really nice. And I dont know anyone who voted for Bush" 
- En kvinna på Nicks baseballmatch vänder sig till mig efter att ha hört att jag är svensk och bjuder på lite små salta kringlor.

Min fråga kvarstår.. om "igen" röstade på Bush; hurfan blev han president två gånger?

Bloggreklam!

Okej, nu har jag startat ett litet experiment här. Så till alla mina vänner som redan kollar min blogg då och då vill jag bara be om ursäkt ifall ni känner er spammade med www.brunettens.blogg.se reklam den närmaste tiden.

Mission: Bloggreklam is now a GO!

Några saker jag lärt mig..

4 way stops
Jag vet inte om vi har det i Sverige, men jag tror fan inte det. Här har de varjefall 4 ways stops. Alltså en fyrvägskorsning där ALLA har stop-plikt. Hur bakvänt känns inte det i ett land där högerregeln är en hägring i fjärran? Så jag har lärt mig att i trafiken här så är det snabbast och smidigast som överlever.

McDonalds
Enligt Amerikanerna själva så är det "igen" som äter på donken. Hur kommer det sig då att stället finns överallt? Antingen ljuger de eller så går alla pengar donken drar in i Sverige direkt till att hålla de Amerikanska restaurangerna öppna.

Baseball
En sport som tidigare bara var enkonstig version av brännboll börjar plötsligt verka mer och mer logisk. Lite krångigt med begrepp som "in, ball, strike" osv. Men man lär sig ganska snabbt. Askul att slippa sitta där på läktaren som ett jävla fån och inte veta säkert när man ska applådera eller se besviken ut.

Hey, how are you?
Sådär säger ALLA amerikaner hela tiden. Det roliga är att det inte alls vill ha ett svar på frågan - eller de förväntar sig varjefall inte det. Skitjobbigt, för om någon frågar mig hur det är, så svarar jag bara bra, tack, själv då? Men hur konstigt är inte det när kassörskan i den lokala butiken gör det och sedan skiter fullständigt i om jag svarar eller ej? Skumt. Men nu har jag lärt mig, man ställer frågan men skiter i svaret. Hey, how are you? Move along.

Bra bild?



Förut hatade jag den här bilden och ville inte att någon skulle se den. Nu lägger ut den här i bloggen för att överbevisa mig själv. För nu, mer än ett år senare tycker jag den är snygg! Eller ja, att jag ser ganska bra ut på bilden? Hur kommer det sig att man kan ändra åsikt sådär? Det kan ju knappast bara vara jag som har några gamla bilder som man aldrig gillar men som man nu börjat gilla? Eller tvärtom! Jag har några bilder där jag tyckt jag sett ascool ut som jag nu gömmer i nån mapp på datorn eller raderar helt. Herregud, pinsamt.

Dagens i-landsproblem, helt klart.

Today in the car

Idag fick jag ställa klockan på 07:30 eftersom jag skulle köra Nick till skolan vid 08.30. Det gick väldigt smidigt, och jag fick träffa hans lärare. Dock så är grabben 11 år, men hans klassrum ser ut som kuddrummet på nått av de dagis där jag jobbat, väldigt skumt. Hur som helst, efter det åkte jag och köpte ett par gympaskor och sen bar det av till gymmet. Det var lite läskigt att köra runt i bilen helt själv, men jag körde faktiskt inte vilse en enda gång och jag kvaddade inte bilen heller. Go me!


På väg till gymmet, dock är det mycket finare på kvällen när allting är upplyst!


"Mitt" nya gym! Gotta love it!



Priserna här är helt sjuka nu när dollarn är så låg. Det här är mina nya Championdojjor som jag ska ha på gymmet. Dom kostade mig ca 120 svenska kronor, gissa vems som är shoppingsugen!

Moooooore photos


Sista frukosten med gänget!


Zack, Kristin och ja bygger IKEA!


Rummet


Mitt hus!

Today

Jag har fått VÄRLDENS skönaste säng! Så underbart och värsta duntäcket också - me like! Igår var vi ute och körde runt lite i området, så fint. Alla hus ser ut som de är direkt plockade ur en Amerikansk långfilm och alla människor är så överdrivet supertrevliga att varenda en av dem skulle kunna vara en potentiell yxmördare undercover. Efter rundturen begav vi oss till en liten asiatisk restaurang och käkade, SUPERGOTT. Ikväll blir det barbeque! Innan dess ska jag och Kristin (mamman i familjen) åka till gymmet och skriva in mig där, sen ska jag få övningsköra hennes bil runt så jag lär mig. Lär dock inte vara några problem eftersom det är automatlåda.

Ska ta lite bilder på huset och området så ni får se! Men nu bär det av mot gymmet!

Lillasyster tog studenten!?


Fotot snott från Frida Olsson's facebook.

Men nej. Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej. Nej nej nej. Det funkar liksom inte! När jag tog studenten .. *host* (två år sedan) *host* så var jag STOR. Vuxen och ascool. Du är liksom.. 12! Man får inte ta studenten då. Du ska sitta i ett träd på gotland och leka med din negerdocka! Du ska vara en liten blond sak med tänder som står åt alla håll och promt påpeka att du är för "trång i bena" för att gå vidare. Du ska ta mina prylar och slarva bort dem, ha sönder dem, tänja ut dem. Jag kommer fortfarande ihåg när jag var längre än dig! Även om det var på dagis..


Lilla gummsimummsan. Inte ens mormor och farmor talar ju såhär till dig; men du har blivit stor så fort! Do you know how old that makes me feel? Damnit!


Bilderna från NYC (några av dem)


Empire State (re)Building - en något överskattad byggnad tycker jag. Inte speciellt snygg och såg mest grå och tråkig ut både på nära och långt avstånd. Dock så är den jävligt hög och hade det inte varit så dimmigt hade jag åkt upp och tagit lite kort på utsikten. Dock så är den ju väldigt fin på kvällen - men vilken skyskrapa är inte det?




Bild på Manhattan tagen från Staten Island ferry!


the New York city wannabegirl!

Nu muppade sid datorn lite och jag håller på att somna så jag laddar upp resten imorrn kanske.. typ.. liksom.

My day in - New York, Denver (colorado) & Seattle !

Jag har ju lovat många där hemma att jag skulle fortsätta vara en aktiv bloggare trots att jag är vad som känns en miljon mil hemmifrån; så jag ska försöka leva upp till det från och med nu. Senaste veckan har varit extremt hektisk! Jag har inte haft tid att verkligen fatta att jag är i USA och kommer befinna mig här ett bra tag framöver, ännu mindre har jag haft tid att umgås så mycket som jag hade velat med alla sköna människor jag träffat. Minst av allt har jag ju tyvärr haft för bloggen.

Den sjukaste upplevelsen den här veckan var första morgonen, alltså söndag  då jag vaknade klockan halv sex på morgonen, helt av mig själv! Ja, jag vet att det beror på att min kropp trodde klockan var typ halv tolv på dagen (den tid jag brukar resa mig ur sängen). Men ändå, halv sex på morgonen! Jag kan inte ens komma ihåg när jag tog mig upp så tidigt senast - i mitt förra liv?


Annars har alltig flytit på riktigt bra! Lärarna behandlade oss som att vi var 5 years old, men det är väl bara deras sätt att undervisa. Speciellt gillade jag en lektion på mer än en timme som handlade om hur viktigt det är att inte skaka ett spädbarn - hur arg man än blir! Tur att de talade om det för mig, annars hade jag säkert skakat ihjäl några stycken bara nu senaste dagarna. Vi fick även höra om en tjej från Costa Rica som åkt som Au pair till USA och skakat ett spärbarn så illa att det dog av följdskadorna. Hon sitter tydligen fortfarande i fängelse och får inte heller tjäna av sitt straff i sitt hemland. Vilket öde! Tur att jag har äldre barn att jobba med (Nick, 11 och Zach, 14) så jag inte löper någon risk att skada dem. Zach är ju typ tio centimeter längre än mig, så man undrar ju vem som löper störst risk att bli skadad, jag eller han?


Nu ska vi landa snart här i Denver så jag måste stänga av datorn.

Lite senare..


Nu har jag varjefall klivit på flyget som tar mig till Seattle! Jag hade tur att hamna precis vid nödutgångarna, så jag har massor av benytrymme, me like! Killen som sitter brevid mig kallar det för "Economy First class" vilket jag tyckte va lite roligt. Hur som helst ha jag lyckats få ner smulor i mitt tangentbord så att "r"-tangenten sakta men säkert håller på att sluta fungera. Underbart! Nyss fick jag också veta att det regnar i Seattle just nu. Någon som är förvånad?

Det här har jag alltså skrivit under dagen, och nu ligger jag i sängen i mitt nya rum och funderar på alla intryck och personer jag mött under dagen. Allting känns verkligen toppen med familjen! Mamma Kristin hämtade upp mig på flygplatsen där jag träffat trevliga Leo, han hade nämligen en dotter i min ålder som pluggar i L.A men som flyger upp hit ibland och shoppar och sånt (för han bor här) så vi skulle hooka nästa gång hon var in town! Sen åkte jag och Kristin till Ted (pappan) och där träffade jag även Nick, den yngre av pojkarna! Så himla gullig, jag tror vi kommer få sjukt kul tillsammans! Ska bli roligt att träffa storebror Zach imorrn också! Klockan är tio över elva härborta och jag är ASTRÖTT. Så nu är det läggdags! Gooooooog night America - and thank you!

Ps. Utsikten över Seattle är Faaaan-frekkin-tastic härifrån. Man ser hela skylinen och Space Needle som jag snackat om förut. Eftersom vi bor på en halvö är vi utsikt över vattnet på tre sidor. Med tanke på hur staden är uppbyggd, många öar och mycket grönska påminner det mycket om Stockholm. Om man skulle lägga till några miljoner människor, en jävla massa skyskrapor och trevligare folk så är det på pricken!


Update - New York city!

Lite kort bara innan jag måste springa iväg till frukosten..

Igår var vi i New York City! Jag har laddat upp en del bilder på min facebook som ni gärna får spana in, men jag kommer också slänga upp en hel del bilder här. Ska även berätta mer om det sen!

Idag flyger jag till Denver och sedan vidare till Seattle! Är så sjukt nervös för att träffa familjen att jag håller på att dö! Men samtiigt ska det bli så himla kul! Jag och Kristin (mamman) mailade lite igår och jag beskrev min (mamma och pappas) stora gula resväska så hon lättare ska känna igen mig på flygplatsen.

AAAAAAAAAAAAAAAh. This is So cool. Skriver mer imorgon när jag sovit ut, det blir ju trots allt TRE timmars tidskillnad extra när jag kommit fram. Så till alla där hemma. Nu är jag 9 timmar efter er tid! Klockan är 6 på kvällen hos er, då är den 9 på morgonen hos mig samma dag. Ring inteoch väck mig ;)

None
DÄR VAR JAG! Dock så stog ju int tvillingtornen kvar, men vi var vid groud zero. Bilder kommer som sagt senare!

Sweet'n Low!

Juste, en sak till. Igår när vi var i "the mall" och käkade lunch så såg jag en kvinna med en läsk, såg ut att vara cola och det var minst EN liter. Hon lyfter av locket och häller ner en påse socker.. I LÄSKEN. Hon rör runt lite med sugröret innan hon sätter tillbaka locket och börjar dricka.

Måste jag ens tala om att hon var sjukligt överviktig? Jag behöver väl inte påminna er om att jag är i USA? Holy shit.



Inte snyggast i världen, men lider varjefall inte av fetma. Nått ska man ju va tacksam för! Ser varjefall ganska nöjd ut med tillvaron. Solen gassade oh jag låg i gräset och softade med några nyfunna kompisar. Bakom skymtar ingången till huset där vi bor. Synd att jag inte kan visa er hur gigantiskt Campus-området är!

Vet inte vad ett "campus" är? Google is your friend.

Godnatt, godmorgon, whatever, im out!


One day in America

När jag var mindre och började prata om att jag ville åka till USA för första gången så sa pappa till mig; "det kommer inte alls vara som du tror, sådär som det är i filmerna". Kära Pappa, för första gången i mitt liv så måste jag nog säga att du har fel. Allting härborta på andra sidan Atlanten är PRECIS som i tonnårsrullarna om inte värre.

Alla hälsar, ler hela tiden och är överdrivet supertrevliga. Hela atmosfären här bara skriker "american-dream". Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, jag tror verkligen det är något som man behöver uppleva på egen hand för att riktigt förstå.

Idag började vi med frukost som vanligt, förvånandsvärt nyttig, vi får till och med grönsaker till maten! Inte bara friterat här inte! Sen drog det igång med lektionerna. Roligt att få kliva in i klassrummet som ser ut att vara dekorerat av en dagisklass och lyssna till en äkta Amerikansk collegeteacher! Lektionerna i sig var jävligt larviga, dont get me wrong; det är askul att läsa känna varandra och presentera sig inför klassen och bla bla bla. Men när vi får en timmes föreläsning om VARFÖR man inte ska skaka ett spädbarn så börjar jag undra hur dumma de tror vi är? Tydligen så var det dock en tjej som åkt som Au pair hit från Costa Rica som skakat en baby så att den dog av följderna, hon sitter fortfarande i fängelse såklart. Sjukt.

Jag försöker att hålla mig kort eftersom jag vet att ingen orkar läsa MILSLÅNGA inlägg. Men jag ska berätta några saker till! Och imorrn kommer mer bilder!

Jag har nyss kommit tillbaka från den lokala puben. Egentligen måste man ju vara 21 för att få dricka här i Staterna, men det verkade inte vara något problem, dockså valde jag att inte utmana ödet och hålla mig till vatten och coca cola. Något som de andra gästerna inte uppskattade dock. Det började med att killen brevid oss i baren ville bjuda på nästa runda; mycket välkommen hos de andra tjejerna och jag tog glatt emot en gratis cola! Sen kom en av killarna som stog för livemusiken fram till mig och frågade vad jag hette och förklarade för mig att det var en sann ära att få träffa mig, sånt är uppskattat! En halvtimme senare så säger sångaren i bandet "Hey, this is for Alex on the left!" Jag kände mig väldigt speciell, haha! Ännu en stund senare är det två sällskap som vill bjuda på drinkar och shots. Herregud, synd att jag valde bort alkoholen just den här kvällen, det kunde ju blivit väldigt billigt! Hur som helst så följde bandkillen med mig till infarten till Campus så jag slapp gå själv, sen småsprang jag genom hela grönområdet fram till huset där vi bor. Fifan, jag trodde det skulle vara en varg i varenda hörn, eller vilka djur man nu ska vara rädda för här!?

Shopping och bilder..

Idag blev vi upplockade av en buss vid ettiden som tog oss till "the mall". Det var precis som jag trodde det skulle vara, ett stort jävla köpcentrum med MASSOR av roligheter. Självklart fanns en massa butiker som vi bara har via Internet hemma i Sverige. Bland annat Abercrombie and Fitch och jag shoppade självklart där! Sjukt billiga priser, (plus att man sipper frakten och tullen) weho. Go America so far alltså!



Jag, Hennie, Armine och Katarina - söta som bär! Vi hade haft en lektion i kreativt foto, men det sket vi i och körde en klassiker istället. Det är 700 miljarder grader varmt så det är tur att campus ligger vid vattnet så det fläktar lite.



Hela gänget samlat utanför Molloy Hall, vårat lilla hus. Eller ja, lilla och lilla. 94 au pairer är vi varjefall, och alla ska endast stanna över sommaren. Fortfarande lite coolt att jag är en av få som ska bo på västkusten och den ENDA som ska bo i Seattle. Go me!

Hur ofta är du så full att du inte minns saker?

Det här är en liten undersökning som jag vill att så många som möjligt svarar på.

1. Hur ofta är du så full att du får minnesluckor på längre än 15 minuter?

2. Hur ofta ljuger du för din partner?

3. Hur ofta gör du dumma saker och sedan ljuger om dem och skyller på att du var för full?

4. Hur ofta säger du 1% av sanningen första gången din partner frågar vad som hänt för att sedan utöka din historia med mer sanningar allt eftersom hon får reda på mer detaljer?

Tacksam för alla svar och ni får gärna vara anonyma.

GO!

Fan..

FRAMME!

Sådär. Nu är jag äntligen framme i New York! Allting har varit helt fantastiskt hittils. Alla är så JÄVLA trevliga här. Flyresan gick bra även om jag ville dö litegranna när jag trodde vi snart fram framme och tittade på klockan och insåg att det var 4 timmar kvar. (Roligast av allt är ju att jag måste flyga 7 timmar till på fredag när jag ska till Seattle).

Tydligen är det inte alls många av alla tjejerna (och de tre killarna) som är här som ska till västkusten och många var väldigt avundsjuka! Det trodde jag inte - tänk att jag nästan tackade nej till att åka dit! Det ångrar jag inte nu.

Tidskillnaden är alltså 9 timmar. Så jag tänker snart slå en pling till mamma och pappa på eftermiddagen senare idag.

Man märker redan hur matvanorna är annorunda, vi har ätit "mallanmål" två gånger idag och det består av chips och chips och godis. Oh well, man får väl lära sig stå emot helt enkelt... HAHA, dagens skämt.

Idag fick vi göra ett uppträdande med hjälp av slumpvis utvalda ord; våra ord var Pippi  Longstocking, dancefloor, storm och win a million dollars! Självklart gjorde vi en fin sketch där Pippi vinner en danstävling och får en miljon. På vägen ut tappade hon alla pengarna i en storm som delade ut en dollar var till en miljon människor istället. Hum, moralkaka? Alla är verkligen imponerade av min engelska och det tycker jag är så kul! Tänk att lilla jag faktiskt är bra på det! Eller så är det väl bara för att man jämför med de andra tjejerna (som inte är svenskar) som rakt ut sagt SUGER på engelska. Jag förstår inte ens hur de ska klara sig i sina värdfamiljer. Men kroppsspråk funkar ju bra i guess.

Nu är det lunchdags! Så, hoppas det inte är chips!

RSS 2.0