Hej Mamma!

Hej söta Mamma!

Inatt drömde jag en mardröm! Jag vaknade helt svettig med ett ryck i en tom säng. Du var så arg på mig men jag minns inte varför. Du skrek och jag grät. Du gick och kom inte tillbaka. Det gjorde så ont.

Varför är du så bra? Jag måste bara fråga, för jag har ju dig, världens bästa mamma. Det känns som du vet och kan allt. Det finns ingen som förstår mig så som du gör. Ingen lyssnar, ingen pratar med mig som du gör. Du vet när det är läge att bara lyssna och krama hårt. Du vet när du kan ge råd eller en spark i röven för att få mig på rätt spår.

Du förstår alla knasigheter jag har för mig. Du förstår mina små och stora panikångestanfall bättre än någon annan. Du finns alltid där och plockar upp mig när jag inte klarar det själv. För mig är det så självklart att dela allt med dig, även om jag vet att det blir för mycket ibland. Men det är svårt, för du är min mamma, min bästa vän; allt i ett. Vad skulle jag göra utan dig?

När jag själv blir mamma, om jag blir ens en tredjedel så bra mor som du. Ja då kommer mina barn vara de lyckligaste i världen.

PUSS!


Avis

Jag hatar facebook. Usch, sitter och spanar runt nu och alla (verkligen alla mina 400+vänner) har lagt upp coola bilder från alla ställen de besökt. Australien, USA, roliga konserter, festliga partys osv osv.

Jag känner mig bara så o-cool just nu. Jag gör ju inget längre, är det så man blir när man börjar jobba med något man gillar och inte söker vägar bort och ut hela tiden?

Måste bli ändring på det. Snart jävlar ska jag också lägga upp massa häftiga bilder på saker jag gjort på facebook. Då jävlar, då är det du som kommer sitta där och skriva ett fjantigt avundsjukt inlägg i din blogg.

Det du!

ang. min mobiltelefon

Många har senaste tiden påpekat att jag är lite svår (läs omöjlig) att få tag på. Jag ska försöka förklara på ett sätt som inte klingar "draåthelveteallihopa"-sätt. Jag får ju mina små panikångest perioder och just nu är jag i en sådan som rör allt som har med kontakt med människor att göra.

Varje gång mobilen ringer mår jag lite illa. För jag vet att om jag svarar finns en person på andra sidan som har en fråga, vill prata eller vill ha något av mig och jag klarar inte av det. Så jag slänger in mobilen i en byrålåda och låter den ligga där flera timmar/dagar. Förlåt! Det handlar inte alls om att jag tycker illa om mina vänner eller vill säga upp kontakten. Jag är bara lite mongo. Orkar inte ta ansvar, vill vara ifred, vill inte känna att jag gör någon besviken.

Hoppas någon kan förstå och förlåt mig - det går snart över och då kommer jag vara limmad vid mobilen som vanligt.


Vakna

Vaknar med ett ryck, lite småsvettig. Vafan? Rummet är mörkt men jag hör röster utanför. Är det Angelica som är på väg till jobbet? Nä, vad är klockan?  Sätter mig stelt upp i sängen och slänger ett öga på klockan som står på bokhyllan en bit bort.

14:47

Skit också.

BLOGGLÄNKAR

* VÄNNER OCH BEKANTA

Daniela
Min lillasyster driver denna sajt som är mer av en hemsida och ett portfolio än bara en blogg. Hon är inte bara en superduktig fotograf utan även en hejjare på att göra snygga bloggdesigner. Be henne snällt så hjälper hon säkert till.

Denise
En av mina närmsta vänner trots att vi lärde känna varandra så sent som förra sommaren. Hennes blogg handlar om hur hon pusslar ihop vardagen med studier, matlagning och hennes busunge Kevin som precis fyllt 3 år.

Emelie
Vi träffades under en teateruppsättning av Pinocchio när vi gick i högstadiet, sedan dess är vi bästisar. Nyligen fick hon för sig att skriva sin blogg på engelska! Coolare brud än denna får man leta mycket och länge efter.

Therece
Ännu en tuff brud i min bekantskapskrets som fastnat i bloggträsket. Just nu får vi följa hennes äventyr på andra sidan jorden, närmare bestämt Australien där hon befunnit sig sedan förra hösten.


* ANDRA BLOGGAR JAG LÄSER

Mademoiselles

Katrin Zytomierska

Uppdatering pågår..

BANKRÅN I NYNÄSHAMN

Herregud. Man tycker ju att det aldrig händer någon i lilla hålan Nynäshamn. Men nu är det någon som varit smart* och dragit nytta av det faktum att polisen aldrig finns närmare än 30 minuter. Tre män rånade idag Handelsbanken i Nynäshamn klockan 09.10, enligt aftonbladet är det dock oklart om de kom över några pengar.

*Drog mig lite för att kalla banrånare smarta, men ville samtidigt visa på den dåliga polisnärvaron i Nynäshamn.


Bilden i orginalform och hela artikeln kan du se här. 

Solen

MMS


Njuter av solen, är våren äntligen på G? Hah! Man skulle ju kunna hoppas. Har precis fått sms från mina söta vänner med komplimanger, favoriten "You looked hot on TV today" ! Då blir man genast på bättre humör! Jag hade ju morgonsändningen idag så nu har jag jobbat klart för dagen! Vad ska jag hitta på nu månne?


Pendla

MMS


Pendla. Urk, det har aldrig varit min grej. Känner mig spyfärdig varje gång jag släpar mig upp såhär tidigt. En fråga bara, varför är alla så tjuriga på tunnelbanan? Du som stirrade argt på mig och suckade högt när jag satte mig på ett av 3 lediga säten i din sittgrupp; Hatar du livet bara just nu eller föddes du som klimakteriekossa?


Två sekunder senare...

á le xandra säger:

jag har bloggat om wow!

*RiCKARD säger:

nörd


ang. World of Warcraft

På vägen till jobbet läser jag Metro. På vägen hem från jobbet läser jag City. Senaste dagarna har det rasat på insändarsidorna om World of Warcraft. Eftersom jag tillhör den troga spelskaran ska jag fatta mig kort och partiskt (sådär som jag är bra på att göra).

- Vad är WoW?
World of Warcraft är ett rollspel som du spelar online mot eller med andra spelare.

Vad går det ut på?
Wow är ett levande spel, det utvecklas och uppdateras hela tiden för att spelupplevelsen inte ska ta slut. Men det går kortfattat ut på att skapa en karaktär (Alliance eller Horde) och sedan levla upp sin gubbe till maxlevel, jaga bättre vapen och utrustning samt döda bossar eller spelare på fiendesidan och socialisera sig såklart.

Debatten jag hänvisade till i första stycket har mest låtit såhär;

"Alla som spelar WoW är nördar"
"Det är vi inte alls"
"JO!"

Jag vill bara påpeka en sak; ingenting är hälsosamt när det går till överdrift. Jag kan själv erkänna att jag några veckor låtit spelandet ta upp alldeles för mycket tid. Men samtidigt är jag ingen idiot som sitter hemma i mörkret, försakar familj och vänner och aldrig ser solens ljus. Det handlar i grund och botten om vad man tycker är roligt, jag ser WoW som en liten hobby jag har på sidan av mitt "riktiga liv". För en liten summa i månaden får jag mängder av timmars underhållning och en flykt från en kanske annars seg vardag.

Så den tid du spenderar med att klippa tånaglarna framför "Bonde söker fru" eller nått annat skit på TV sitter jag hellre av framför datorn och det "nördiga" spelet. En liten del av de pengar du lägger på cigaretter, skvalletidningar, märkeskläder, terapi eller sjuhundraåtta caffelatte i månaden lägger jag på min egen form av lättsam underhållning.

"Det är ju bara 12åriga killar som spelar det där skiten"
Uppenbarligen inte eftersom jag precis talat om att jag gör det och har många vänner som gör det likaså. Åker du till en simhall så kryllar där av småbarn också, men du leker väl inte med dem för det? Alltid är det någon som pissar i vattnet med det är en risk man får ta om man gillar att bada. Get my drift?

MMS

Lite rolig kuriosa är att jag faktiskt lärt känna en tjej "ingame" som jag numera pratar med nästan dagligen. Hon bor i Sundsvall och vi funderar lite på en tripp till London tillsammans senare i vår. Vilket socialt utbyte har du av att stirra på Let's dance?

Så om jag på tåget hellre pratar med mina kompisar om hur jobbigt det är att ingen i guilden kan lära sig tactics så vi kan få ner Malygos så jag kan få min t7.5 head nångång; istället för att snacka om Mat-Tinas troschock eller vad fasen det nu kan vara, kan jag inte få göra det utan att bli nördstämplad då?

Eller vafan, bring on the nördstämpel!


Test

MMS


Ser du det här testet så betyder det att jag numera kan mobilblogga - go me!


Blogga från mobilen!

Jag vill kunna blogga från min mobil! Jag gjorde det mycket förut när jag hade min blogg på blogspot.com men vill kunna göra det här! Vill ju inte behöva flytta bloggen - igen. Någon som vet om det går och hur det funkar? Jag har ett 3 abonnemang.

Någon?

Baksidan av framsidan

Även om jag älskar mitt jobb som programledare av många olika anledingar så finns det självklart baksidor. Att ha kravet på sig att se bra ut är en av dem. På mina tidigare jobb har jag kunnat se ut lite hur som helst och ingen brydde sig om jag dök upp osminkad eller stog i mjukisbyxor bakom disken.

Jag jobbar morgonpasset imorgon, det betyder att jag redan ikväll måste, duscha, noppa ögonbrynen, välja kläder (om jag inte tar något av sponsorgrejerna) och .. ja, nu lät det inte alls som så mycket och så jobbigt som det känns. Men hur som helst, jag måste fixa mig och planera mer än jag behövt göra med något annat jobb - jobbigt!

Så det så!

Se mig imorgon 09.10 på TV400!

@WORKMåste jobba lite på handstilen...

Friends of my friends

När en kompis gör slut med en partner finns det många orskriva regler att följa. Det är alltid jobbigt, speciellt om man har många gemensamma vänner och bekanta. Det gäller att vara finkänslig och tänka sig för så man inte sätter någon i en obekväm situation.

Allting blir alltid bra i slutändan, men oftast krävs det MER än en vecka eller två.

Något att tänka på. Det visar ju liksom vart man står och hur mycket man egentligen bryr sig.

Dessa oskriva regler har jag själv brytit mot, mina vänner likaså. Men jag antar att vett och etikett när det gäller sånthär är en mognadsfråga. Eller handlar det om basic respekt?


NO MAKEUP


Tack för den!


Polis polis ... gör nått vettigt!

Okej. Nu har det varit så jävla mycket snack om dessa poliser att jag inte kan låta det gå obemärkt förbi i min värdsliga blogg. Självklart är det osmidigt att på film kalla ungdomar för blattejävlar och apor och vad det nu var. Men att sätta till en fet interutredning och lägga massa tid på en rättegång, hej och hå! Har polisen inget vettigare för sig?

Eller vänta, betyder det här att alla mord, våltäkter och sånt är uppklarade? Alla gärningsmän sitter bakom lås och bom för att aldrig mer se dagens ljus? (även om jag vet att det inte är så det funkar i sverige). Nej, jag misstänkte väl att så inte var fallet.

Inom alla yrken snackas det skit om de kunder, gäster och människorna runt omkring en. Bakom alla kulisser i det offentliga och privata så tisslas det och tasslas. What else is new? Och ja, självklart är riktigt illa när just polisen tar till såna ord, men vi får inte glömma att poliser också är människor. Give them a break! Se bara under vilka omständigheter de omtalade orden yttrades! Jag kan lätt erkänna att jag yttrat orden blattejävel någon gång, men det är bara som en följd av att jag själv blivit kallad "svennehora" eller liknande.

Fördomarna kommer alltid att finnas där, vi har bara sopat under mattan med det. Vem försöker vi lura med att det är någon form av chock?

Omplacera poliserna, ge dem en lektion i hur man använder hjärnan innan man pratar och gå vidare. Ingen utreder alla som snackar skit om polisen vareviga dag. Dom finns ju aldrig där när man behöver dem, bara när man inte vill ha dem - brukar det heta. Och vad beror det på då? Att de aldrig finns tillgängliga? De är väl upptagna med interutredningar och pappersarbete.

Mindre dravel och mer poliser på gator och torg tack!

En fördomsfri polis kommer vi aldrig att få, däremot måste man lära sig kontrollera den - inte låta dem få övertaget och ge alla en chans. Kanske inte dem som tänder eld på bilar i bostandsområden eller kastar gatusten (oavsett ursprung), men alla andra. Vanliga, hederliga blattejävlar, svennehoror och alla andra nyanser av människor som finns.

Tråkiga lilla jag

Min kära, okära kompis, vän, bekant, kamrat eller person som jag haft en väldigt odefinierbar relation till halva min uppväxt Thea bloggade häromsistonde om hennes olika utseenden och hur hon ständigt utvecklar och förändrar sin look.

Så det så!

Vad har då detta med mig att göra? Jo, hennes coola inlägg med massa bilder på sig själv (ibland kunde man inte ens tro att det var samma tösabit) gav mig en smärre attack av panikångest. Ja, man kan få lite sånt av att inse att man är totalt och ultra super MEGA tråkig när det gäller ens utseende.

Kolla bara här!

  
Alexandra 1989 och 1999

  
Alexandra 2003 - 2004 - 2005

  
Alexandra 2006 - 2007 - 2008Alexandra 2009

Faaaaaandå. bilderna skulle lika gärna kunna vara tagna dagarna efter varandra. Kanske dags för en dramatisk förändring? Svart hår? Blont med lugg? Helt ny garderob? Näsoperation? +15kg - 10kg. En sak är säker och det är att något måste göras!

Åre 2009

Klantiga jag har slarvat bort sladden till min kamera så jag kan i nuläget inte föra över mina bilder. Som tur är hade Emelie också med sig en kamera så ni får nöja er med ett urval av bilderna därifrån.

Färden upp var lång och vi var fulla av förväntan. Varken Peter eller Martin hade varit i Åre tidigare så de pekade glatt på varenda kulle med snö på och undrade "Är det där Åre?" och "när är vi framme egentligen?".

Ungefär 1 miljon timmar efter avfärden hemmifrån var vi på plats i Tegefjäll. Åreskutan reste sig som ett vit monster bakom oss och vi kunde knappt bärga oss tills vi skulle få skutta ut i backarna. Ett liftkort kostade för övrigt 1700 kronor. ETTUSENSJUHUNDRAKRONOR. Det är ju fan stört - men såhär i efterhand så är det ju värt det.

  

Så for vi kommit fram slocknade vi på soffan som ni ser på bild nummer två. Kvällarna i övrig spenderades antingen utslagna framför någon random film på TV eller med att spela Monopol eller Risk. Tyvärr måste jag erkänna att Emelie - världens förmodligen sämsta förlorare och vinnare(?!) stog obesegrad i de Riskomgångarna vi körde.På toppen! "Ner kommer man alltid"

Peter mitt lilla klanthjärta lyckades med en rejäl vurpa första dagen och gjorde illa armbågen. Till en början verkade det inte så farligt men framåt kvällen åkte vi till sjukan. Hela armbågen var full med blod och läkaren drog fram den största nål jag någonsin sett och sög ut det. Fyfan. Han stannade sedan hemma och vilade upp sig andra dagen medans jag, Emelie och Martin begav oss till toppen i det soliga vädret. Kallt som satan dock.

  

#1 Jag kommer farandes nerför universums längsta transportsträcka.

#2 Okej. Så här var det, hela veckan hörde vi ett konstig ljud innifrån väggen. Vi kom fram till att det måste vara ett djur som som försökte bygga bo därinne eller något. Så jag försökte få den jävlen att fatta att det var dags att emigrera till en annan stuga genom att skrika och banka på väggen. TYSTNAD. Efter en stund drog det igång igen och efter många tappra försök gav jag upp mina utdrivnings.. metoder. Senare kom vi på att det var en vattenledning som lät och att det lät varjegång någon i våran fyralägenhetsvilla använda vatten. Great eller hur? Självklart hade jag och Peter rummet som låg intill den väggen...

#3 Näringsriktigt och gott enligt kostens alla regler. Oh yeah!

Efter tre dagar bytte jag till skidor, perfekt att hinna med både snowboard och skidisar på bara en vecka. Vi hittade massa roliga skogsvägar i Ullådalen som vi brände tusen gånger om. Vi drack fram chocklas, tog larviga turistbilder, föråt oss på snabbmakaroner och sov obekvämt i de hårda sängarna som pricken över i:et i kombination med vår träningsvärk.

På vägen hem var det snöstorm och vi fick köra i 50 km/h på 90-vägar ända från Åre till Sundsvall. Vi fick även hjälpa till att dra upp en Saab ur diket. Tss, Saab kan man ju inte köra, nästan så de fick skylla sig själva, tur att ingen blev skadad (förutom Saab-förarens ego)

Allt man kan begära av en vecka i fjällen.. och lite mer!

Utvärdering på jobbet

Idag hade vi en liten utvärdering av min insats på jobbet. Jag har alltid svårt att inte ta illa vid mig, men idag gick det faktiskt bra! Ingen av de punkter de tog upp var något jag inte tänkt på själv - så nu jävlar är det bara jobba på.

Jag ska:
- prata saktare och tydligare
- variera mitt språk mer
- le mera


Glöm inte kika på mig imorgon på TV400 klockan 09.10!
Hemma!

Nu har jag precis kommit hem från Åre. Massa info och bilder om den fantastiska veckan kommer självklart komma här i bloggen! Hold on bara, måste hoppa in i duschen och försöka bli fräsch tills imorrn. Jobbar ju trots allt på TV för fan!

Har fått schema för den här månaden nu och jobbar pisslite, tyvärr. Så det blir nog till att söka extrajobb - IGEN. Trodde jag skulle slippa det nu ett tag, men icke!

Godnatt!

RSS 2.0