Polis polis ... gör nått vettigt!

Okej. Nu har det varit så jävla mycket snack om dessa poliser att jag inte kan låta det gå obemärkt förbi i min värdsliga blogg. Självklart är det osmidigt att på film kalla ungdomar för blattejävlar och apor och vad det nu var. Men att sätta till en fet interutredning och lägga massa tid på en rättegång, hej och hå! Har polisen inget vettigare för sig?

Eller vänta, betyder det här att alla mord, våltäkter och sånt är uppklarade? Alla gärningsmän sitter bakom lås och bom för att aldrig mer se dagens ljus? (även om jag vet att det inte är så det funkar i sverige). Nej, jag misstänkte väl att så inte var fallet.

Inom alla yrken snackas det skit om de kunder, gäster och människorna runt omkring en. Bakom alla kulisser i det offentliga och privata så tisslas det och tasslas. What else is new? Och ja, självklart är riktigt illa när just polisen tar till såna ord, men vi får inte glömma att poliser också är människor. Give them a break! Se bara under vilka omständigheter de omtalade orden yttrades! Jag kan lätt erkänna att jag yttrat orden blattejävel någon gång, men det är bara som en följd av att jag själv blivit kallad "svennehora" eller liknande.

Fördomarna kommer alltid att finnas där, vi har bara sopat under mattan med det. Vem försöker vi lura med att det är någon form av chock?

Omplacera poliserna, ge dem en lektion i hur man använder hjärnan innan man pratar och gå vidare. Ingen utreder alla som snackar skit om polisen vareviga dag. Dom finns ju aldrig där när man behöver dem, bara när man inte vill ha dem - brukar det heta. Och vad beror det på då? Att de aldrig finns tillgängliga? De är väl upptagna med interutredningar och pappersarbete.

Mindre dravel och mer poliser på gator och torg tack!

En fördomsfri polis kommer vi aldrig att få, däremot måste man lära sig kontrollera den - inte låta dem få övertaget och ge alla en chans. Kanske inte dem som tänder eld på bilar i bostandsområden eller kastar gatusten (oavsett ursprung), men alla andra. Vanliga, hederliga blattejävlar, svennehoror och alla andra nyanser av människor som finns.

Kommentarer
Postat av: finnen

ja trodde d va tvartom, att du kallade folk for svennehora nar du blivit kallad javla jugge :D

....evil...

2009-02-19 @ 05:00:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0