ÅRE 1/2 - 8/2

Nu är jag färdigpackad. Först bär det av hem till mamma och pappa för middag och sen vidare till Martin med Emelie för lite spelkväll. Seeeeeeeeeeeeeeeeeen... imorgonbitti åker vi till åre!

Hörs om en vecka igen bloggen!


Dangen före dagen!

Imorgon bitti bär det av till Åre! En vecka välbehövd flykt från vardagen här hemma. Just nu är jag i full fart med att packa alla saker som ska hänga med. Har i ett svagt ögonblick lovat att packa även Peters pryttlar.

Gårdagen då? Jo, jag började med att fixa iordning mig i några timmar för att jag känt mig så ofräsch efter två-tre dagars sjukdom, feber och skit. Jag kände mig ganska pigg och hurtig, men när jag väl tagit mig in till Fridhemsplan för att träffa lillasyster och Haddad som var hemma från London så gick musten ur mig - så det var bara vända hem. Mycket resande och lite socialisering, tyvärr. Jag slutar aldrig förvånas över hur mycket knäppa människor som åker tunnelbana efter 21.00 (jag själv är ju en av dem). Höll också på att sätta mig på en bänk där någon precis hade spytt, tack till tjejen i grön jacka för att du varnade mig!

Matte och Peter i sin tur partajjade loss på O'learys. Matte blir som "vanligt" en aning överförfriskad och hamnade i bråk med vakterna.. Peter fick bära hem honom, på riktigt bära alltså. Lillasyster kom sedan hit inatt för att sova en stund på några soffkuddar på golvet - stackarn. Hon berättade nyss på telefon (eftersom hon åkt hem) hur hennes natt varit.

"Vaknade vid 5 av att random person (matte) stog och höll i en dörr. Jag tänkte 'tappaintetappainte'. DUNK! Dörren for i golvet inte en utan TVÅ gånger. Sen försökte han passa in den rektangulära dörren i det rundade valvet i vardagsrummet innan han gav upp och istället började rota i min väska. När jag vänligt frågade honom vad han letade efter slutade han och hämtade en jacka och gav mig som täcke".

Det där var bara en liten sammanfattning av vad min vän Matte kan lyckas med under en natt. Snart är min McDonalds hämtmat på ingång och jag har en del packande kvar att ta i tu med.

Vad gjorde ni igår?

Nya bilder!

Kan man annat än att älska den underbara klänningen? Båda två klänningarna förresten!

Tack till Elin som tagit de snygga bilderna och för att jag fick hjälpa dig med projektet.


   
    

Gillar den sista bilden där jag ser ut som en arg Aftonbladet reporter.

Ny design

Som ni ser har jag ny design här på bloggen. Kommentera gärna och säg vad ni tycker!

Stort tack till lillasyster Daniela som hjälpt mig med det!

ang. armbågar

Min mamma kommenterade på mitt förra inlägg:

Postat av: Mama

Jag tror stenhårt på dig och det stämmer säkert.
Ge faan i att lämna lik efter dig och behåll lite ödmjukhet & rättvisa så långt det går, så lämnar du vänner istället för lik = Mycket bättre.


Jag är en person som alltid brytt mig mycket om vad andra människor tycker och tänker om mig. Till en början var det inte alls jobbigt att ständigt tillfredställa andra människors krav och förväntingar på mig istället för mina egna. Men efter x-antal år började jag undra; vad vinner jag egentligen på detta? Vad tjänar JAG på att lägga all min energi på att försöka vara omtyckt av alla och sedan bli förtvivlad när jag inte lyckas? Ibland undrar jag hur mitt liv hade sett ut om jag inte ägnat så mycket tid åt att anpassa mig och vara en inställsam liten FJOLLA halva min uppväxt. Självklart ska man inte vara elak eller en översittare, men så mycket energi jag lagt ner på att verkligen försäkra mig om att ingen tänker minsta nedlåtande tanke om mig... det kan inte vara normalt.

Ingen som uppnått sina livsmål har tagit sig dit genom att vara snäll, försiktig och älskad av alla  (förutom Moder Teresa möjligen) - även om de själva kanske trott det. Jag har äntligen insett att det är okej att inte vara omtyckt och älskad av alla och jag kan leva med tanken på att alla inte vill vara min vän.

Livet är inte rättvist. Det behöver jag knappast dra några exempel på.

Jag kan likna det med att delta i en tävling; för att ta sig dit man vill (mål) måste du självklart "slå ut" dina motståndare. Och det handlar inte om att snacka skit, vara elak, dryg och en pissig medmänniska. Det gäller helt enkelt att vara lite bättre, lite snabbare, lite smartare. Det krävs både list, övning, uthållighet massor av självförtroende och ibland lite armbågar för att ta sig fram. Att inse det och kunna praktisera det på ett snyggt sätt tror jag är att vara en vinnare.

Så Mamma, det här är verkligen ingen kritik mot dig personligen, bara lite tankar kring ämnet som jag hade i huvudet. Anlednigen till att lik kommer hamna längst vägen jag gått, är för att jag själv inte vill falla "död" till marken längst någon annans.

Må bäste man/kvinna vinna! Starkast överlever! Rätt person för rätt jobb! Behöver jag fortsätta?


Survival of the fittest - de bäst anpassades överlevnad


Vad jag ska bli när jag blir stor..

"Vad ska du bli när du blir stor?" löd rubriken till ett test som jag nyss gjorde. Jag vet att jag gjort något liknande tidigare, men det här resultetet känns så rätt!

Ledarskap / Projektledning
Du är en stark och utåtriktad människa som vet vad du vill och hur du får det. De flesta av dina beslut baseras på fakta och du blandar helst inte in känslor i onödan. Din yrkesmässiga karriär är spikrak. Troligtvis har du vetat länge att du ska bli något stort, eftersom framgång är viktigt för dig. Det är inte helt osannolikt att du i framtiden startar företag själv och bygger upp det enligt eget huvud, men för en driven person som du finns självklart också en mängd andra alternativ. Oavsett inom vilken bransch du hamnar kommer det att ligga lik längs vägarna du passerat.

Testa dig själv genom att klicka här!

Vad tror ni om resultatet jag fick? Låter det troligt? Let's hope so.

Till er som rynkar på näsan vill jag nu bara säga; det handlar för mig inte om att bli känd eller tjäna en supermassa pengar och shoppa skor för. Det handlar om att göra något som jag trivs med och få fram ett resultat jag är stolt över. Leva värdigt - vara nöjd med min vardag och känna att jag åstadkommit något i mitt liv. Jag försöker hävda mig mer inför mig själv än någon annan.

Torsdag = SHOPPING!

Dagen innan lön, självklart passar man på att shoppa då! Lungt och skönt var det uppe i centrum!

 

För mindre än 1000 kr fick jag..

- Ett par svarta stövlar jag velat ha SKITLÄNGE. 399:-
- En röd collagetröja från H&M 79.50:-
-
En lavendelfärgad klänning från Gina Tricot 49:-
- En fleacetröja från Stadium för halva reapriset! 124.50:-
- Ett par jeansliknande tights från Vero Moda 279.90:-



 


Underbara stövlarna från Din Sko, 399! 79.50:- för tröjjan. Ibland kan man inte annat än att älska H&M ! På stövelbilden ser ni även lite av tightsen eller vad man nu ska kalla dem från Vero Moda. LJUS SLITNING! Väldigt olikt mig!


I de där "mindre än 1000 kronor" fick jag även in en hamburgare, middag tills ikväll, lunchlåda tills imorgon och lite smågodis.

En bästa bästis..



.. dom växer inte på träd inte! Emelie och jag nyårsafton!

Igår - en vanlig Tisdag



09:46 är bussens avgångstid, men den vägrar köra fram. Fasiken va kallt det var trots att jag hade både vantar, halsduk och mössa.



10:24 sitter jag i sminket och planerar veckan. Dubbelpass på fredag, usch! Det ska tammefan bli mitt sista, varjefall när det är på två olika jobb med 1 timme och 45 minuters resväg imellan. Suck - lite nervös också.

 

12:03 är de första tre sändningarna över och jag sitter och avnjuter min lunch. Sen funderade jag seriöst att ta en tupplur på soffan, men fastnar istället framför något amerikanskt drama på TV.




Bilden ovan är hämtad från i sändningen i måndags.

14:57 är sista sändingen slut och jag pustar ut. Inga större misstag! Råkade iofsig säga "ge mig ett barn" istället för "ge mig ett ord" men shit happens! Jag får en rundvandring om hur allt funkar med larm och nycklar innan jag beger mig hemmåt.



19:18 sitter jag brevid min älskling och spelar och bara myser. Kan man be om en bättre tisdag? God middag lagade han till mig också - mitt hjärta.

Barack Obama!



Kollade nyss på TV, direkt från Washington när Obama svor presidenteden och numera är USA's president.

Hejdå Bush och tack så mycket för de här åren. INTE!

Helgen och första dagen på nya jobbet!

  
  

En bild per dag alltså.

Fredag
Morgonen spenderades på nya jobbet. Titta, lära och inspireras av de andra programledarna. Jag fick även en genomgång i smink och hur det funkar med sponsorgrejerna. Alla kollekorna är sjukt trevliga och roliga. Som alltid så är det massa snuskiga, grova och alldeles underbara skämt bakom kulisserna och stämningen är allmänt skön. Kan knappt bärga mig tills jag får komma igång och stå framför kameran även om det är nervöst också.

Fredagkvällen spenderas hemma hos älskade pojkvännen Peters chef och hans barn. TACOFREDAG! Han sålde även sin TV till Mr. Boss och vi lämnade av den där - jag tog ett ömt farväl av den silvriga 42'' skärmen när jag lämnade den på hallgolvet. Buhu. Som tur är så klarar sig Peter lika dåligt utan TV som jag gör, så det bar av till Expert i Länna där vi inhandlade en ny TV i samma size. Härligt! Hem och installera!

Lördag
Lördagen bestog mest av städning och fixning här hemma. På kvällen kom bästa Emelie förbi som planerat. Lite vin, massa skitsnack och sällskapsspel gjorde min lördagkväll fulländad. Jag ägde på Risk, vilket var lite fuskigt eftersom Ems aldrig spelat det förut, men vafan. Vinna är att vinna! Sen blev det Monopol, det var dumt av oss att låta Peter vara med och spela då han dominerade totalt med hotell hit å dit och massa gator.

Söndag
Varför kan jag inte komma ihåg vad jag gjorde i söndags? På kvällen bar det varjefall av till Peters mormor där han syster och systerdotter även befann sig. Lilla Felicia som bara är ett halvår gamal är sjukt söt - även om hon inte var på solskenshumör. God middag intog vi sedan hos Peters mor. En av hennes katter har fått kattungar igen och jag kunde inte göra annat än att kräla på golvet och kela med de tre små duntussarna större delen av tiden. Se så söt! Får jag behålla den!?

Efter det åkte vi hem och jag satt framför datorn i två timmar och laddade inför måndagen och den första LIVE TV-sändningen genom att kolla på gamla inspelningar av programmet. NERVÖST.

Måndag
Det blev inte många timmar sömn natten till måndag men ändå tog jag mig upp och satt i sminkrummet precis på avtalad tid. En timme senare var det dags.. Sådär EMO som jag ser ut på bilden var jag efter sändningen var över. Helt slut var jag!

Men först..

Lamporna släcks, allt blir tyst. Producenten pratar med mig via snäckan jag har i örat.
Pass på 5!

Kameramannen håller upp fem fingrar och viker ner dem ett efter ett.
4
3
2
1
Hon pekar på mig i samma sekund vinjetten tar slut och Jossan (som pratar i örat på mig) viskar "varsågod".

Krångel

Sådärja! Efter en del krångel med mitt konto här på blogg.se är jag nu tillbaka! Fasiken vilken panik jag fick där ett tag när jag trodde någon hade hi-jackat min stackars blogg. Jag menar, vem vill sno någons blogg? Speciellt min som är packad med en massa dravel! Som kompensation för mitt obefintliga bloggande de senaste dagarna ska jag nu mata på med lite inlägg om hur mina senaste dagar varit. Håll i hatten!

Katrin vs. Blondinbella

Tydligen rasar ett litet krig (som vanligt) mellan Kartin Schulman (om hon nu heter så längre) och allas vår BlondinBella. Sistnämnd har skrivit ett inlägg i sin blogg där hon klagar på människor som bara strävar efter att bli smala och bantar. Katrin biter tillbaka på följande sätt i sin blogg;

Från en halvmullig Miss Piggy till en spinkigare version av samma gjisdocka. Jag vet inte vad du gjort och det skulle du förmodligen inte erkänna heller, men din näsa är mindre, dina tänder är för fan blåa, din hy ser numera ut som en jävla infinity pool, du väger säkert tio kilo mindre nu är för bara några månader sen, dina naglar liknar pomperipossa. Dessutom är det enda du tjabblar om hur fula folk är, hur äckligt det är att folk luktar illa på bussen, dina kläder och dina jävla gaddar.

 

Före och efter.. döm själva!

Behöver jag ens tala om vems "sida" jag ställer mig på i detta pågående tredje världskrig? Jag behöver väl inte nämna det, men jämfört med detta så hamnar i världssvälten, diverse folkmord och annat i skuggan. Tycker ni inte?

Shit.

5 bilder från mobilalbumet

 
 



1. Jag och Peter i hamnen, Nynäshamn på min födelsedag 2007.
2. Efter branden hemma hos mamma och pappa hösten 2007.
3. Utsikt över Milano, Italien november 2007.
4. Oväntat besök av grabbarna grus hemma hos mig våren 2008.
5. Jag gungar och siktar mot stjärnorna några dagar innan min resa till USA, sommar 2008.

Jag har ingenstans att gå

Jag är inte den enda. Många andra unga människor delar mitt problem med pengar. Eller snarare avsaknaden av pengar. Jag får inga lån från banken. Men - jag tjänar pengar. Ibland tjänar jag till och med jävligt mycket pengar. Ändå är jag en oönskad lånetagare. Jag kommer aldrig kunna köpa en egen lägenhet så länge jag inte har fast anställning 100% - som en jävla robot på något kontor där jag snabbt kommer glömma att jag lever. Varför?

Jag har timanställningar och extrajobb där jag tjänar mer än många med fast anställning gör. De får lån, för att det finns på papper att de kan betala för sig. En garanti. Sen att de kanske super bort pengarna, struntar i att betala räkningarna - det är ingen som finurlar på. Men jag då? Jag som faktiskt har jobbat dynget runt i flera års tid, jag som aldrig haft kronofogden efter mig, jag som alltid på ett eller annat sätt skulle kunna jobba ihop pengar till att betala hyra, lån, ränta och amorteringar. Varför vill ingen låna ut pengar till mig?

Den här världen är alldeles för beroende av siffror, datorer, papper och skritfliga garantier.

Kära bankerna, varför hatar ni mig?

ÄLSKAR KLÄNNIGEN



Jag modellade ju för Elins projektarbete häromdagen. Här är lite smyg- smakprov på det hela!

Alltid rätt

Jag har alltid haft en eller rättare sagt några personer jag ser upp till utan egentlig anledning. Jag kan liksom inte sätta fungret på just varför jag ser upp till dem, eller kanske mer är avundsjuk på dem. Hur kan man egentligen vara avis på någon för att de har något, som man inte vet vad det är? Är ni med mig? Det är ju helt sjukt!

Nyss satt jag och spanade mycket och länge på en gammal tjejkompis facebooksida. Vi har väl aldrig varit supertighta vänner egentligen, men ändå umgåtts mycket. Jag känner henne inte alls längre och hon bor inte kvar i stan - vad jag vet. Men ändå kan jag inte låta bli att kika förbi på hennes sida ibland och kolla på bilderna och läsa vad som skrivits till henne. Hon är ingen superhjältinna och hon är väl inte någon supermodell även om hon tenderar att se bra ut på bild. Jag vet knappt vad hon jobbar med eller om hon verkligen är lycklig med sin pojkvän. Men jag är avundsjuk. Hur knasigt är inte det? Vad har hon som jag inte har?

Dumma henne.
Dumma mig!

Nu ska jag skärpa till mig, jag är frisk, jag är inte fulast i världen, jag världens bästa familj, en underbar pojkvän och massa råhärliga vänner. Så istället för att spionera på andra kanske jag ska uppskatta det jag själv har.


Jag på G hem från nya jobbet idag. På måndag drar jag igång! Live i rutan och sedan varenda dag i två veckor.. sen.. ÅRE!

Från igår

Jag hjälpte ju Elin att fota till hennes projektarbete i går. Jävlar vad kul det var, men det ska bli ännu roligare att se resultatet! Hon hade planerat allting själv och vi fick låna kläder av LZ (en klädbutik här nere i byn) och fick verkligen jättestor hjälp av ägaren att kombinera snygga outfits. Vi ska be min snälla syster att hjälpa oss retuschera bilderna i PS så det blir apsnyggt.

Här är en klänning som jag blev heeelt förälskad i. Alla kläder var ju helt underbara, framför allt en annan gul kort kappa från French Connection - "shit min gud" som jag numera säger hela tiden - så snygg den var!



Där är varjefall klänningen! Inget jag kanske skulla slänga på mig inför en kväll på krogen, men jag måste nog erkänna att jag skulle vara aningens lyckligare med den där på en galge i garderoben.

Bilden är tagen med min värdelösa mobilkamera, därav den sunkiga kvalitén. Elin är fotografen, jag är modellen (som tyvärr gjorde en så ful min att jag inte ens tänker bjuda på den - därav den svarta pluppen).

Telefon

Idag fick jag order/råd av vår produktionsledare att skaffa hemligt telefonnummer. Då undrar jag ju genst vad för psyksjuka stalkers man kan komma att få!?

Idag var jag med i studion och tittade på de andra två programledarna som jobbade, samt satt med i kontrollrummet för att se hur allting går till - sjukt roligt! Jag är inte 100% säker men jag tror att jag sänder live på måndag! Då håller ni alla tummarna för mig va?

JAG = PROGRAMLEDARE PÅ TV!

Japp! Ni läste rätt, jag är inte arbetslös längre, hell - jag är inte ens arbetssökande. Jag är numera programledare - på TV. That's right!

Jag, en programledare. Ser ni inte fram emot att se mig göra bort mig i TV?

JAAA!

JAG



Sådär "snygg" var jag i lördags varjefall.

Friends

Friends - ni vet antimobbingorganisationen? Dom har ju en ny reklamfilm som går på TV. Jag ryser när jag ser den. Inte för att jag varit mobbad i skolan eller ofta tvingats gå dit med en klump i magen - men det har ju hänt nångång. Jag har även varit aktiv inom Friends, jag har varit i kontakt med mobbade barn och jag vet ganska mycket om den hemska vardagen de går igenom. Jag får ont i magen bara jag tänker på hur många barn som vaknar med ångest varje morgon för att de ska tillbaka till skolan och mobbingen, ensamheten, utanförskapet.. helvetet.

Nyss satt jag och kollade på deras hemsida och funderar på att söka jobb hos dem. Det kanske vore något för mig.

Hur som helst, här är videon. Texten och musiken är skriven av Kent, men här framför som i reklamen av Elina från Broängsskolan.

Du tror väl att min ensamhet är värst,
men det är ingen ser mig som jag verkligen blir rädd
förklara snälla så att jag förstår
varför ni tystnar när jag kommer och ni skrattar när jag går
säg varför det måste vara jag
som har ryggen upp mot väggen
bara hud mot hårda orden
som får rivas, klösas, bitas för mit liv mot alla andra
det finns ingen belöning och jag kräver ingenting
bara att aldrig någonsin tvingas hålla käften




Är hon inte lite lik en ung Daniela fast med mörkt hår? (Daniela är min lillasyster för er som inte vet). Hur som helst tycker jag hela filmen är superbra.

"Du är så fin"

Igår hade jag klätt upp mig i äkta 90-tals anda för att bege mig till en fest med samma tema. Svart veckad kjol, rosa t-shirt med trycket "Frankie says relax" och på baksidan "Don't do it" med stora bokstäver. En stor toffs snett bakpå huvudet, rosa ögonskugga ända upp under ögonbrynen och massa hårspray. Kortfattat kan jag säga att det inte var en vacker syn.

Kliver på bussen, men chaffisen vägrar stämpla min biljett och är upptagen med att spana på min ben. När jag sedan gått av bussen visar det sig vara änstationen för han åker direkt och vänder en bit bort och kommer tillbaka. Lagom när jag korsat vägen och ska gå förbi honom igen öppnar han dörren på den tomma bussen. "Ska du åka med tillbaka?" Njae, svarar jag, jag ska nog gå på festen först. "Förlåt, men jag måste bara säga en sak; jävlar va fin du är"

Jag undrar vilken typ av tjejer han gillar egentligen.


Jag är så dum

I en veckas tid har jag gått runt och gnällt inombords på min lillasyster som har haft mitt busskort. Idag träffade jag henne inne i stan.

- Ge hit mitt busskort.
Hon har slarvat bort det såklart...
- Du fick tillbaka det för en vecka sedan.
Hon tror att jag har slarvat bort det...
- Jaha, men vafan då.

Dumma jag.

Jag har spenderat typ 150 kronor på sms-biljetter senaste dagarna. Och nu när jag kom hem så hittade jag inte kortet varjefall. Lilla lilla SL-kort, vart har du gömt dig?

Min vardag

Inatt spydde jag - igen. Varenda liten sak jag pillat i mig under dagen kom upp i en härligt guloragne sörja. Mums. Så nu går min kropp på tomgång eftersom jag inte haft lust att äta någonting sedan dess. Nyss drack jag en läsk, undra vad kroppen kommer gilla det.

Jag har totalt vänt på dygnet. Jag blir inte trött förrens frammåt 5 tiden på morgonen och mår skit om jag försöker gå upp innan tolv. Jag finner ingen som helst motivation att ens försöka vända tillbaka på sovvanorna. Mat? Det är tur att jag har Peter som lagar mat åt mig och tvingar mig äta den, annars hade jag varit ett vandrande lik nu.

Jag har sökt massa jobb idag och ska på en intervju nästa vecka för ett receptionistjobb inne i stan, jag MÅSTE få det eller något jobb. Annars kommer jag aldrig komma på fötter. Jag behöver struktur och rutiner - varjefall ett litet tag.


Fredag!

På fredag blir det äntligen av, castingen för programledarjobbet!

GE MIG!

Ny(ångest)afton och Midsommar!

Klockan närmar sig tolvslaget, jag kämpar med frusna fingrar för att få bort det jobbiga folieliknande pappret på champangekorken. Även om jag har fokus på den envisa korken så vet jag att folk över hela vårat långa rike precis i det ögonblicket brottas med samma ångest; nyårslöften.

"Jag ska sluta röka, jag ska börja träna, sluta bita på naglarna, spara mer pengar, resa mer, äta nyttigare"




Bla bla bla bullshit. Hur många av dess nyårslöften tror ni egentligen blir verklighet? Många håller nog ut de första dagarna, kanske till och med de första veckorna. Men vad händer sedan? En annan ångestframkallade sak med nyår är själv firandet. Det känns som folk börjar snacka nyårsplaner långt innan adventsljustakarna åkt upp. Det ska vara fin mat, alla tjejer ska ha paljettklänningar, killarna ska bära kostym eller frack. Släng sedan på ett gäng onödigt dyra miljöförstörande, djurskrämmande fyrverkerier på det så är hela kalajjset kirrat. På nårsafton ska allting vara så snoffsigt och flådigt.

Midsommarafton då? Håll i er nu, för nu tänker jag attackera en annan av era högtidsfavoriter. På midsommar gäller ungefär samma sak som på nyår, fast.. ja, tvärtom. Nu ska det inte vara frack och långklänning. Nu ska det vara så avslpappnat (bajsnödigt) och mysigt. "Nej, vi ska inte göra något speciellt, vi firar på en kompis latställe i skärgården". Japp. Enkelt var det, 17 sorter sill, alla tjejer ska va sommriga, smala och snygga i pastellfärgade klänningar eller vitt (som det absolut kommer bli gräsfläckar på) och blommor i håret. Ute ska man sitta trots att det är svinkallt. "Det är ju midsommar!" ALLA måste vara med på lekarna och det är SÅÅÅ roligt.

Skjut mig.



Nu tror ni säker att jag är någon form av högtidshatare. Det kanske jag är, men mitt inlägg handlar mest om att allt för många har glömt bort vad firandena egentligen handlar om. Nej, jag pratar inte om uråldriga traditioner för det vet jag inte ett piss om. Jag pratar om vänskap och gemenskap, att göra något med människor som står en nära och bara njuta av en mysig tradition tillsammans. Utan stressen, utan hypen och utan alla måsten.

Nyårsafton blir aldrig så roligt som man tänkt sig, och beror det verkligen på hur kvällen faktiskt blev eller på hur mycket man byggde upp förväntningarna innan?

Gott nytt krystat år och glad tjockångestafton!


RSS 2.0