Bonus från H&MTack för det! Precis vad jag behöver nu när jag är fattig. Presentkort!

Varför jag inte vet

Jag blir så trött. Nu är det snart dags för val. Det blir det andra valet sedan jag blev myndig och jag har fortfarande inte koll på vad jag egentligen tycker. Eller jo, jag vet vad jag tycker men inte vilka partier som tycker som jag. Allting bara drunknar i pajkastning, tomma vallöften och stereotyper. Är man vänster måste man hata Stureplan och klä sig som en lodis och bo på söder. Är man moderat så måste man hata alla som är arbetslösa, ha backslick och vara rik. Eller?

Idag var jag inne i stan såg massor av plakat och valstugor. Gratis godis, pennor och pins. Åsikter, åsikter och åsiker. Men jag orkar inte sätta mig in i hela debatten. Kan ingen tala om för mig vad jag ska rösta på? Det känns så hemskt pinsamt att rösta blankt, så det tänker jag inte göra. Här lever man i ett vackert fritt land där man har möjlighet att påverka, det kan man inte bara kasta bort.

Det enda som dyker upp i huvudet på mig när jag tänker "politik" just nu är följande;
För mig är det viktigt att det finns ett socialt skyddsnät. Att folk inte trillar mellan stolarna och glöms bort. Alla har rätt till ersättning och vård för att kunna klara vardagen. Vi ska inte sparka på de som redan ligger. Jag har ju själv varit sjukskriven och vet att det inte är någon barnlek eller något man rår för. Jag längtade nästan varje dag tillbaka till arbetet. Det är också viktigt att man sätter dit folk som satt i system att utnyttja systemet. Det ska inte vara mer lönsamt att ligga hemma med sjukpenning än vad det är att arbeta. Mer energi och pengar måste läggas på att sätta åt dem som fuskar. Det är ju dem som gjort så att de som verkligen är i behov av hjälp har hamnat i byråkratitrassel. Så kan vi inte ha det.

Det är så trist att inget parti känns självklart för mig. Tycker gott någon kan starta ett mörklila parti och blanda det bästa från alla parter för att få ihop ett BRA mellanting. Jag får nog göra som förra valet och köra uteslutningsmetoden. Läsa igenom partisammanfattningarna och sedan välja bort dem en efter en tills bara ett kvarstår.

Någon som vågar berätta vad de röstar på och varför?

FYRA I R(ÖTT)AD

"Röttad" är för övrigt ett jävligt roligt ord. Nu ska jag städa köket. Önskar att the force var lite starkare i mig så jag kunde städa jedi-style. Men jag får nog göra på det vanliga sättet. En sak i taget och allt det där.. Tråkigt.


Hemma igen

Nä, det där reklamjobbet kommer jag inte få. Det gick åt helvete! Det jag stör mig mest på är att jag failade så HÅRT på den personliga presentationen! Precis innan hon sa varsågod och skulle börja filma så länger hon ur sig "så gör vi det på engelska" och jag blev helt ställd. Jag är fan bra på engelska! När jag var i USA så trodde de att jag var från Kanada. När jag bodde i London trodde de jag var från USA. Det betyder att jag borde vara rätt bra! Men icke. Jag fick panik! Orden stakade sig och jag kunde inte ens uttala "gameshow" utan att låta som en pensionär som hört två engelska ord i hela sitt liv. Usch vad jag skämdes. Värst av allt var ändå när jag skulle berätta om att jag varit programledare på Jackpot och sa att programmet "was sent" istället för "broadcasted" eller vafan som helst! Sent betyder alltså sänt. Or not. Jävla fan. Skratta gärna åt mig!

Nu har jag massa jobb att ta tag i (ungdomar.se -grejer) så bäst att sätta tänderna i det direkt! Disney-playlisten på Spotify på hög volym! Nu kör vi. Med vi menar jag mig själv ch mina personligheter.

Tidigt

Det är lite för tidigt för min lilla hjärna att vara vaken såhär dags. Men nu måste jag snabbt sminka på mig och hoppa på tåget! Håll tummarna för att reklamprovfilmningen går bra, hokay?

Hörs sen!

Sminkmodell och reklamfilmSatt modell för en snäll liten tös som heter Hanna idag. Älskar ju att bli ompysslad, så att sitta där och bli penslad och stylad och få ansiktsmassage hela förmiddagen passade mig utmärkt!

Passade även på att ta en lunch med lillasyster och en sväng på H&M när jag änd var i stan. Och på vägen hem så ringde en tjej från ett castingbolag och vill träffa och provfilma mig imorgon för en roll i en reklamfilm. Alla håller tummarna för mig klockan 10.00 imorgon! Nu måste jag jobba lite, finns mail att svara på och saker att planera in! Allt detta till massa bajsbra musik på spotify såklart.

29/8 2006 - 29/8 2010Precis hemkommen från en supermysig middag på ett grekiskt ställe inne i stan. Mamma, pappa, jag, Peter, morbror Lars och hans Marie. Det var länge sedan jag var såhär jefla mätt och belåten. Så nu ska jag bara ta en snabb dusch eftersom jag ska in till stan å sitta smink modell åt en tjej som utbildar sig till make-up artist imorrn. Måste vara ren och fin, haha. Nu lät det ju som jag inte brukar duscha. Men det gör jag. Okej, vidare. Älskling har redan lagt sig på soffan, så jag ska rappa på här så jag kan slänga mig ner där också. Det står redan uppdukat med cola, vindruvor och Zoo-klubbor. Kvällen kan inte bli mycket bättre!

Svårt att förstå att vi redan varit förlovade i fyra år. KÄRLEK!

I sandlådan

Spenderade en hel del tid igår med att leka med småttingar på festen. Påminner mig om när jag jobbade massor som barnflicka. Det var verkligen ett sjukt nice jobb. Sitta i sandlådor, gunga, äta köttbullar å makaroner, sova middag och vara utomhus massor. Jag har ju fortfarande inte hört ifrån JC, så hoppet är väl ute på dn froten. Ska jag fixa nått barnvaktsjobb igen? Det blir ju inte någon superlång anställning ändå eftersom jag har andra planer efter jul. Vi får se vad jag hittar på, men jag börjar tröttna på att inte ha välfyllda dagar och en fet plånbok.


Irriterad

Kommer på mig själv med att bli skitirriterad när de bloggare jag följer inte har uppdaterat på åtta timmar. De kan ju inte ha ett liv utanför bloggen! Hur kan de inte skriva om minsta lilla grej? Jag behöver onödig info och massa bilder på folk jag inte känner. Jag är beroende av 4 bloggar. Finns det mer än 10 personer som känner så för min blogg så ska jag... äta ett A4-papper.

Men först ska jag sova.

Photoshop

Okej, jag gör inte det alltså.. Jag har inte ens photoshop på datorn, för jag fattar noll av det. Men jag kan förstå, om man är bra på det, att det kan vara kul att fixa till sina egna bilder. Alltid kul att vara snygg, aight? Men om man nu som jag, är helt sämst på det.. varför ska man ens ge sig på att göra det? Känns det inte töntigt om alla ser att det är fejk?

Erkänner härmed alltså att jag läser Kissies blogg med jämna mellanrum. Kan inte låta bli! Idag hade hon lagt upp följande två bilder. Någon som ser nått knasigt?
Vänner vänner vänner

Jag är lite smått besatt av serien Vänner. Har alltid varit ett väldigt stort fan av serien, men nu senaste månaderna har det verkligen gått överstyr! På två månader har jag kollat igenom hela serien tre gånger och är nu inne på den fjärde vändan. Det går inte att sluta! Så fort jag sett sista avsnittet så måste jag börja om för annars känns det som de försvinner. Ja, jag vet. Det låter helt sjukt! Kanske borde lägga mer tid på mina riktiga vänner istället för Vänner. Oh well, jag hinner med det också.


Åh frukost.

Orkar inte laga någon gröt idag, så det får bli en fattig frukost. Klev upp innan tio idag! /golfclap

Nu har jag lite jobb att pyssla med, så igång med spotify, koppla in sladden till förstärkaren och ba' köra. Väntar ju också svar från jobbet på JC idag, men det känns inte som jag kommer få det. Min magkänsla brukar ha rätt. Men ni kan väl hålla tummarna ändå? Hörs senare.

Ettan, nian, treanNär jag som bäst höll på med att sortera och rensa här hemma så hittade jag en låda med bilder. Däribland dessa. Tagna när jag slutade ettan, när jag slutade nian och när jag tog studenten. Många människor förändras mycket rent utseendemässigt när de växer upp. Jag är inte en av dem. Vet inte många gånger jag fått höra; "du ser precis ut som när du var tio". Vet aldrig om jag ska säga tack eller fuck you.

Vad tycker ni?

Shit, jag orkar knappt blogga, är så mätt att jag håller på att tuppa av. Lagade egna hamburgare till middag, men bea och hemmaggjorda potatisklyftor. Nomnom!

Blast from the pastGissa vem som är jag ... ? Fan va underbart det va att vara 13, typ. Ett tag varjefall..

Kisse-misse-Audi-goes-Jaguar
Det roligaste var dock att se Peters min när han trodde de gråa hårstrån Felice lämnade efter sig var REPOR i lacken.

Jag sa ju det

Jag går runt i lägenheten utan att veta vart jag är på väg eller vad jag ska göra. Jag plockar upp en pappersbit och skriver ner två ord - vitlök, mjölk - eftersom jag planerar att åka till affären senare. Lägger ifrån mig pennan, viker lappen och lägger den i BH:n. Går ut i vardagsrummet, plockar upp en tjocktröja som ligger på soffan. Sätter på mig den. Märker hur inköpslistan börjar klia i BN:n. Plockar ut den och lägger den vid tangentbordet. Tittar sedan på den töntiga lilla lappen och vill skriva ner fler saker på den, men kan inte komma på vad. Sätter mig framför skärmen, klickar upp Spotify och scrollar bland 386 låtar utan att känna lust att lyssna på någon av dem. Lady Gaga, Muse, Bob Dylan, Phil Collins, Supertramp, Lily Allen, Metallica, Justin Timberlake. Nej, nej och nej.

Några minuter senare befinner jag mig i sovrummet, utan att minnas att jag gått dit. Fötterna begravda i kläder som jag varit för lat för att plocka upp. Det börjar med ett par mjukisbyxor en dag. En vecka senare kan jag inte se golvet. Det är mjukt och skönt att gå på. Kör ner händerna i den utdragna byrålådan och plockar upp ett linne jag inte minns att jag köpt. Inser att jag skulle se ut som en falukorv i plagget och låter även det falla till golvet.

Jag sa ju det, det är en sån dag idag.


See you soon

Jag kände redan när jag vaknade att det här skulle bli en såndär dag. En dag när inget känns helt rätt och det enda jag vill göra är att åkta bort bort bort.

Älskade London, jag dör sakta och plågsamt i bristen på min egen närvaro hos dig.

Jag ska genast ge mig på att boka en tid på den stora loppmarknaden inne i stan och sälja 85% av allt jag äger. Åh, så underbart.


SkadadDet kom idag till min kännedom att de svenska rösterna till Meg (Herkules) och Jasmine (Aladdin) kommer från samma person (Myrra Malmberg).

Jag är skakad. SKAKAD! Min barndom kommer aldrig kännas densamma.

Alexandras bilskola

Tänk om alla kunde köra bil lika fantastiskt som jag. Nejmen, allvarligt. Jag har åkt till Nynäs och tillbaka väldigt många gånger den senaste veckan. På den sträckan får man ta del av i princip alla olika körmoment. Statstrafik, dubbelfiliga rondeller, rödlysen, påfarter, motorväg, vägarbetsområde, landsväg och mindre statstrafik.

Det är skrämmande. Jag menar verkligen SKRÄMMANDE hur många trafikanter som är ute och kör och har NOLL koll. Det MÅSTE bli mycket MYCKET svårare att få körkort än vad det är idag. De släpper ju ut vilka jävla idioter som helst nu för tiden.

HJÄLP MIG, JAG ÄR EN VÄRDELÖS BILFÖRARE.

Så, nu hoppas jag att folk som googlar på ovanstående mening hittar till min blogg. Här kommer Alexandras Bilskola.

En av de viktigaste sakerna att tänka på i trafiken är att du är en del av en helhet. I trafiken måste man visa respekt och sammarbeta med andra trafikanter för att alla ska ta sig fram på ett så säkert sätt som möjligt. Släpp hela ego-stilen och tro inte att du äger vägen.

Där, det var den politiskt korrekta delen av bilskolan. Nu, till det jag egentligen tycker.

Era jävla jumbo-idioter! Fick ni körkortet i ett kellogspaket? Testa att hålla en jämn hastiget! Är hastighetsgränsen 70 så betyder det att man ska hålla 70! Inte 55, inte 60, inte 45 (förihelvete). Skärpning! Testa blinka när ni byter fil på motorvägen. Då kan alla se vad ni planerar att göra. Och där skrev jag ett viktigt ord. Planering. Om du planerar din körning, lägger dig i rätt fil osv så blir bilkörningen trevligare och smidigare för alla inblandade.

Om du blinkar och svänger på EXAKT samma gång så försvinner meningen med att blinka, tycker ni inte?

Testa även detta vid körning i dubbelfiliga rondeller. När du kör in i rondellen och ska svänga VÄNSTER. Blinka då VÄNSTER. Men glöm inte att blinka höger sen när du väl ska svänga ut. Annars blir det ju jävligt dumt, eller hur? Blinka inte alls om du ska rakt fram i rondellen, men självklart HÖGER när du ska svänga ut. Så jävla simpelt, men ändå alldeles för svårt för vissa att fatta.

När du kör om någon på motorvägen, sväng inte in direkt framför den du precis kört om och lägg dig i en lägre hastighet än denne. Det blir inte så bra då.

Jag förstår att det är läskigt för er att köra på ER sida av vägen. Men om man inte vet vart man har sin bil och hur man håller ut i svängarna (bilen kommer inte hoppa ner i diket om du avviker 2cm från mittlinjen) så kanske man ska STANNA HEMMA. Eller ta en taxi. Ge dig inte ut i trafiken om du inte känner dig säker! Jag ska inte behöva ligga med mina högerdäck i väggrenen bara för att ni inte kan bedöma avstånd.

Jag vägrar också att dö av följande orsaker:
- Du pratar i telefon.
- Du skickar sms.
- Du läser en karta.
- Du äter mat.
Så gör inte något av ovanstående medan du kör bil! Tack på förhand.

Angående påfarter. PÅ. FART. Gissa vad det betyder. Om du kommer från en väg där hastighetsgränsen är 70 och sedan ska in på motorvägen där folk kör 110 - vad tror du påfarten är till för? Jajjamen! Man ska alltså GASA och öka hastigheten. Testa det nångång, gott folk. Gaspedalen är den till hööööger.

Tips och trix!
* På motorvägen ligger man inte i 100 km/h i omkörningsfilen.
* Bromsa inte i nedförsbackar när du inte ens är i närheten av den tillåtna hastigheten.
* Helljus är en bra uppfinning vid körning nattetid. Dock så bländar man AV när man får möte.

Och alla som tror att vägsniglar är en större risk i trafiken än fartdårar kan ju säga Ai!


I Paris, där var det också många som inte kunde köra.

I Nynäshamn

Sitter hemma hos mamma och pappa nu. Jag vaknade faktiskt för bara en timme sedan. Och sen dess har jag ätit frukost och försökt finurla ut något att göra i några timmar innan jag sätter mig i bilen å kör hem. Hittade precis en hög med gamla Bond-filmer, så jag pressar nog i mig någon av dem.

Bloggar sen istället när jag kommer hem, datorn här är så outhärdligt seg.

Alexandra och Lennart

DEBATT. Varför höjer vi på ögonbrynen när någon beställer läsk när det är happy hour i baren? Ämnet är världens vanligaste drog; alkohol. Frågan är - att dricka eller inte?

Jag har en kollega som valt det senare alternativet. Hon dricker alltså inte, och enligt henne själv har hon aldrig så mycket som ens smakat på alkoholhaltiga drycker och tänker inte göra det heller.

Jag var 13 år när jag smakade på alkohol första gången. Det var en äcklig sörja som min bästa vän blandat ihop i en gammal colaflaska. I den stunden, när den första kväljningen for genom min kropp bestämde jag mig för att aldrig dricka igen. Efter den händelsen höll jag mig ifrån alkohol i fem år. Jag tröttnade fort på att se mina vänner svepa i sig häxblandningar, spy ner sig och skämma ut sig. Det spelade ingen roll hur härligt de påstod att det var, sprit var inget som lockade för min del. Jag höll emot grupptrycket och hävdade bestämt att alkohol var för människor som inte visste hur man roade sig på riktigt, au naturelle.

Jag minns väl den Tallinnkryssning som blev startskottet för min första, hårdaste och mest intensiva party-period. En kompis presenterade mig för Lennart, en drink bestående av Xanté (päronkonjak) och Sprite och det smakade gott, riktigt gott. Drinken var inte alls lik den sörja jag kräkts upp på en Konsumparkering fem år tidigare. Jag vet inte vad det var som slutligen fick mig att ge efter, jag hade ju lovat mig själv att inte dricka förrän jag lagligt kunde köpa min egen sprit. Hade jag fått slut på ursäkter för att säga nej till spriten? Gång på gång hade jag förklarat för mina vänner hur larvigt jag tyckte det var att dricka när man inte ens var mogen nog att inhandla alkoholen själv. Trots det smuttade i mig stora mängder av min nyfunna vän Lennart den kvällen - fyra månader innan min artonde födelsedag.

Numera anser jag mig ha en relativt sund relation till alkohol. De dagar då jag kunde hinka i mig en flaska Tequila på egen hand utan att lägga en pizza på hallmattan är över. Det är en tid som jag varken saknar eller är stolt över. Ett glas vin till maten kan vara gott, en cider i kvällssolen kan kännas fräscht. Att ligga och hulka i ett dike på valborg känns desto mindre hippt.

”Nej tack, jag dricker inte”, sa min kollega lättsamt när hon erbjöds ett glas vin till förrätten på firmafesten i fredags. Hennes tonfall var varken dömande eller ursäktande. Ungefär som hon hade sagt ”Nej tack, du kan slänga kvittot”, till kassörskan på ICA. Inga konstigheter alls egentligen, men orden flyger ur mig ändå; varför inte? Jag replikerade så snabbt att det inte känns som en fråga, mer som en ordspya som jag inte kunde kontrollera. Inombords svor jag högt åt min dåliga självkontroll. Hon tittade på mig med en smått kränkt blick, vilket hon gjorde helt rätt i. Jag tog genast tillbaka mina ord och vi hamnade i en lång men intressant diskussion kring det ämne jag just nu skriver om. Sen när blev det mer socialt accepterat att dricka alkohol än att inte göra det? Det har ju till och med gått så pass långt att man tycker människor som inte dricker är lite konstiga.

Varför måste man ha en anledning till att man valt bort spriten? Är det bara gravida, troende och nyktra alkoholister som legitimt kan tacka nej till ett glas rödtjut numera? Måste man ha ett argument redo i rockärmen för att kunna välja bort en substans som faktiskt är en drog, ett slags narkotika, utan att bli ifrågasatt? Det verkar onekligen så. Jag undrar då; går vi samma öde till mötes när det gäller rökning? Kommer folk att stirra på mig och undra varför jag tackar nej till en cigg utanför krogen om några år? "För att det är ohälsosamt, dyrt och beroendeframkallande! Tack, men nej tack", kommer jag att svara irriterat. Jag tror jag håller mig till alkoholen. Det är ju varken dyrt eller ohälsosamt, eller … vänta nu?

Eller inte kanske jo nä

Älskar att jag är en sån jävla kameranörd. Tar alltid 7085951 bilder och det slutar alltid med att jag bara för över allihopa till datorn utan att kolla igenom dem. Sen några dagar, veckor, månader, år senare så hittar jag små guldkorn.


Så jävla vettig

Jag har hakat upp mig på vettigt. Alldeles för mycket av min energi går numera åt till att försöka göra något vettigt. Har man spenderat snart ett år med att vara helt knäpp och både göra och må helt ovettigt så kommer det automatiskt en motreaktion tillslut.

Jag vill göra något vettigt. Jag vill skriva något vettigt och jag vill må okej. Man tröttnar på att falla ner i stora svarta hål utan en vettig anledning. Jag gillar att ha kontroll och att veta anledingarna och få förklaringar till att saker och ting händer och sker. Någon vettig förklaring. Ofta går det inte, det finns inte.

Jag vill vara en vettig människa.

Bäst att jag slutar skriva strunt och gör något vettigt med min dag.

Ständigt dessa mardrömmar

Jag börjar bli skapligt less på att drömma så jobbiga drömmar som jag gör. Det ska alltid vara en himlans massa springande och hoppande. Ofta kan jag flyga också, vilket tar på krafterna. Ibland är jag en superhjälte som hamnar i massa trubbel. Väldigt ofta är jag i krig och ska skjuta å hålla på. Eller så blir övergiven av min familj och vänner på någon öde ö.

När jag jobbade drömde jag alltid om jobbet. Så när jag vaknade och faktiskt skulle gå till jobbet så kände jag mig helt utmattad, eftersom jag redan spenderat åtta timmar på jobbet rent mentalt. Nu var det länge sedan jag drömde stressdrömmar om jobbet vilket är skönt. Nu blir det mer stressdrömmar för att jag inte HAR något jobb. En helt annan typ av stress.

Nä, nu ska jag kötta i mig lite risgrynsgröt och vakna till liv.

Photoshopskillz


FrukostBara för att jag va sugen på att laga smarriga pancakes till frukost så hade vi varken ägg eller mjölk så det räckte.

Oj, såg nu att klockan är 15:23! Shit, jag vaknade ju nyss.

Nu räcker det!Nu klarar jag snart inte mer. Kom hem nu. NU NU NU! Är så trött att ögonen vattnas när jag tittar på skärmen för att de mycket hellre vill blunda och sova. Tar en dextrosol och håller mig vaken. Snart, snart, snart är du hemma.
Mitt hjärta.

Lycka

Kollade på en film hos bästa Rickard nyss. Blir så jävla lycklig när jag ser i sluttexterna att filmen är klippt och regiderad i Avid. AVID BABY! Jag kommer få lära mig redigera i Avid i vår. Fattar ni hur jävla coolt det är? Det kanske ni inte gör. Men jag är lycklig över det faktumet. Så var bara glada för min skull!

SommarSom vanligt känns det som sommaren tagit slut alldeles för fort. Jag har inte badat en enda gång. Jag har varit på stranden fyra gånger och jag kan inte ens skylla på att jag jobbat mycket och inte hunnit. Jag har ju inte jobbar ett piss. Jag har inte gjort ett piss. Snälla sommaren, kom tillbaka litegranna så jag kan passa på och njuta. Äh, jag är egentligen väldigt glad att hösten är på ingång. Saknar min skinnjacka, men snart är det dags. Lövhögar som pryder varenda trottoar. Den första frosten, fingervantar, advent. Sitta inomhus och mysa, den första snön, den första riktiga vintermorgonen.

Ja, det är nog inte så illa trots allt.

MailetDen här bilden är tagen i Italien. Någonstans i krokarna kring Pisa. Jag MINNS inte vart och jag mailade faktiskt min gamla italienska-lärare (eftersom det var en utbytesresa med skolan) på facebook och frågade henne. Men har fortfarande inte fått svar! Damn it, woman. Jag behöver svar!

Intervjun på JC gick.. okej. Hon frågade jobbiga frågor! Typ; tycker du att du är en bra säljare? Hur fanken ska jag kunna svara på det? Ge mig jobbet och bedöm själv! Nu återstår bara två härliga veckor av olyckligt ovetande innan hon bestämmer sig. Tydligen skulle hon träffa massa mer folk. Ska inte get my hopes upp. Men jag behöver verkligen ett till jobb!

Handen

Något är fuckat med min hand. Jag börjar nästan bli lite rädd. Ni vet hur det känns när ens fot somnar. Tusen nålar, det sticks och känns lite wierd? SÅ känns det i min vänstra hand - HELA tiden. Det slutar inte. Är det här normalt? När försvinner det? Snälla KP, hjälp mig!

Changes
Minns hur glad jag blev när mitt önskemål om lila väggar gick igenom hos mamma och pappa. Såhär i efterhand undrar jag ju självklart lite vad som fick mig att välja denna sköljmedels-kulör. Några år senare målade vi om till en mjuk och fin beige färg.

Vad jag besatt av Sagan om ringen? Svar ja.
Var jag besatt av Good Charlotte och Green Day? Svar ja.
Var jag besatt av tanken på att bo i USA? Svar ja.

Things change.

14 augusti 2010

Blev en liten sväng på Ikea igår, samt ett biobesök. Filmen var fock bland det sämre jag sett i mitt liv. Massa roliga skådisar, men som sagt. Riktigt, RIKTIGT dålig. Det var bara action och ingen handling. Ungefär som mat som inte har någon smak utan bara är riktigt stark. Det är trist!

Jag fick också ett samtal igår från JC, så jag ska dit på intervju på måndag. Håll tummarna för mig!

Nu ska jag återgå till att vara nyvaken och lite illamående samt försöka komma på något trevlig att göra idag! Hörs.

LISA: I-lansproblem

Hittade en lista jag skrev för 1,5 år sedan. Ni som redan läst den kan ignorera detta inlägg! De flesta i-landsproblemen listade här "lider" jag ju fortfarande av...

Tänk att det äntligen kommit ett uttryck som kan beteckna mina små vardagliga problem. Så kände jag när jag hörde ordet ”i-landsproblem” första gången för några år sedan. För vad är egentligen krig, svält och fattigdom mot en strejkande fjärrkontroll eller ett inställt pendeltåg?

Allt för ofta glömmer vi bort hur bra vi faktiskt har det här i vårt avlånga land. Rent vatten, ett socialt skyddsnät som (mer eller mindre) fungerar och gratis utbildning. Fantastiskt! Tyvärr är det svårt att uppskatta dessa saker när vardagen hela tiden sabbas av i-landsproblem. Nedan listar jag några sjukt irriterande i-landsproblem du kan drabbas av.

1.
”Tunnelbanan mot Ropsten avgår om en minut från spår tre” ekar den inspelade kvinnorösten när du sliter upp SL-kortet ur fickan och passerar spärren. Du hör hur tåget rullar in på perrongen och planerar att småspringa nerför rulltrappan. Tyvärr är din väg blockerad av en rad efterblivna Stockholmare (läs; turister och bönder) som inte lärt sig att man står stilla på höger sida av rulltrappan och ingen annanstans.

2.
Att ha ett problem som är så litet att det knappt får klassas som problem. Vi har alla varit där, man stör sig grymt mycket på något eller har ett problem utan direkt lösning. Ingen annan verkar dela din uppfattning om att du faktiskt har ett verkligt problem och behöver hjälp. Du drabbas hårt av tonårssyndromet ”ingen förstår mig” och muttrar irriterat för dig själv.

3.
Dilemman. Ett dilemma som enligt Wikipedia betyder ”en valsituation där båda alternativen är dåliga” är något vi drabbas av varje dag. Vad ska jag äta till middag? Vilken jacka ska jag ha på mig? Vilken bio ska vi se på fredag? Vilken krog ska vi gå till? Så många frågor utan svar! Det handlar mest om att välja det minst dåliga alternativet, eftersom inget känns klockrent bra. Varför ska man nöja sig? Att aldrig vara riktigt nöjd är nog ett av de största i-landsproblemen.4.
När du inte kan hitta det du vill ha på internet. Numera utgår vi ju alltid ifrån att allt, allt och återigen ALLT går att hitta på internet. Hur svårt kan det vara! Varför får jag inga träffar på Google när jag söker på något som jag bara måste hitta? Folk säger att Google är min bästa vän, bullshit säger jag. Hade jag haft Google som vän på Facebook hade hon varit bortplockad för länge sedan.

5.
Du sätter mobilen (alternativt kameran) på laddning innan du går och lägger dig. Trodde du! ”I-landsproblemskapar-djävulen” har varit i farten och antingen kirrat glapp i sladden eller trollat till det så ditt eluttag plötsligt inte fungerar. När du vaknar på morgonen är telefonen fortfarande lika oladdad som den var kvällen innan. Observera att det här oftast inträffar när du väntar ett viktigt samtal och ska vara på språng hela dagen. Kameran har en tendens att förbli oladdad samma dag som en konsert du längtat efter äger rum, din syrra tar studenten eller din polare ska hyra en Lamborghini. Galet irriterande och sannerligen något som kan klassas som ett av de värsta i-landsproblemen.

Bubblarna till denna lista var;
- Att vara sugen på Fanta när man bara har Cola hemma.
- Att bli placerad i mittensätet på flyget bredvid två främmande människor.
- Att hitta på nya saker som ursäktar varför man är sen till jobbet.

I-landsproblem hamnar ofta i skymundan bakom alla svältande barn i Afrika och Klimathotet. Men människan är ett offer för närhetsprincipen och alla problem är för oss relativa. Hur mycket jag än försöker tänka på de afrikanska barnen när jag inte kan bestämma mig för en meny på McDonalds så går det inte. I-landsproblemen är här för att stanna, tyvärr. Att klaga är ju trots allt tråkigt, onödigt och alldeles, alldeles underbart.

Lookie lookie lookYou look funny with your head turned sideways like that.

12 augusti

Har precis kommit hem från en sväng i storstaden. Först lite möte med jobbet och sedan fika å häng med mamma och pappa. Nu skulle jag vilja blogga om massa strunt som vanligt, men jag har massa skit som måste göras och en sambo som ska underhållas!

Stay tuned..

Oh yeah, that's the spot. Right there!

Det började så oskyldigt. Jag läste en blogg och ville bara ha lite mer. Det var inte meningen att det skulle gå så långt, jag var bara nyfiken och visste inte vad jag skulle googla på för att hitta rätt.

Det tog ett tag innan jag kom på vart jag hade gömt den. Så efter en kvart hittade jag vad jag letade efter längst ner i en kartong i förrådet. Minns inte ens när jag tittade i den senast, den luktar fortfarande ny. Den är ren och fin, det är bara jag som använt den. Min älsklingsbok.

Jag bläddrade sida efter sida, lät blicken vandra över de blanka sidorna. Det var svårt att kontrollera tankarna, jag ville bara ha mer och mer. Sällan känner jag sådant begär som när jag bläddrar i en kartbok. Efter bara några minuter kommer jag på mig själv med att fantisera om att besöka alla små städer och platser jag ser. Sen kommer ångesten över mig som en tsunami när jag inser att det aldrig kommer hända. Varför kan jag aldrig vara nöjd? Varför måste jag alltid ha mer? Är det såhär jag ska leva, med glaset halvtomt for ever.. ?

Jag vill besöka varje land,
bo i varje stad.
Jag vill vandra varenda stig,
utforska varje dal.
Jag vill simma i de djupaste vatten,
bestiga de högsta bergen.
Jag vill träffa alla människor,
jag vill lära mig deras språk.
Jag vill läsa varje bok,
lyssna till varje melodi.
Jag vill se varenda film,
smaka på all världens mat.
Jag vill förstå allting som är främmande,
och lära mig av det.
Jag vill höra historier; aldrig tidigare berättade
för att sedan kunna skapa mina egna.


Bling blingDet senaste halvåret har jag verkligen funderat på att plocka ur min piercing. Den känns liksom inte som "jag" längre. Men jag är så rädd att få ett fult äckligt ärr! Ja, jag vet att jag skulle tänkt på det innan - men nu är det som det är. Okej, deal: om jag fortfarande inte tycker den passar på mig i jul, så plockar jag bort den. Ärr eller icke! Då vet jag att jag inte gjort något förhastat heller, ett års betänketid får ju fasiken räcka.

9 augusti

Igår blev det dåligt med bloggande, men jag var så upptagen med att städa! Ni ska bara veta hur himla fint det blir! Jag har slängt fyra svarta sopsäckar med skräp och annan skit vi inte behöver spara på. I LOVE IT! Nu vill jag bjuda hem folk på fest eller middag bara för att. "Hej, vill du komma hem till oss? Det är ordentligt städat för första gången på ett år."

Det som står på dagens agenda är att städa vidare, hämta ut medeciner och bara njuta av att ha Älskling hemma (han har semester nu).. WOOPIE!


Shortcut

På tal om rensande.. Hittade den här kjolen i en kartong också. Den passar självklart inte mig längre, eftersom jag köpte den för 5 år sedan. Mamma kallade den för "hårbandet" och såhär i efterhand tänker jag.. WHATAHELL WAS I THINKING? Kunde ju lika gärna gått runt i trosorna.
Clean clean clean, Monica-clean

Har spenderat större delen av dagen på att städa. Det tar alltid väldigt lång tid för mig att städa eftersom jag måste göra allt så himla noggrant. Just nu ser det mycket stökigare ut här hemma än när jag började. Men hallen är fin varjefall!

Grejen är att jag mycket hellre har det stökigt där det syns än att proppa ner allt i kartonger och lådor. Då är det stökigt och även om ingen ser det så vet jag om det - and it  drives me crazy! Så nu när jag ska storstäda så sliter jag upp varenda pinal och rensar, sorterar och fixar. Det är det enda sättet jag kan göra det på.

När vi flyttade in här så hade jag bott på fyra olika ställen på bara ett år, så jag hade MASSOR av kartonger och påsar med mina grejer i. Och när vi flyttade hit så hade vi inte riktigt tid att komma iordning ordentligt. Båda jobbade heltid och det blev aldrig riktigt av att vissa saker rensades eller ställdes fram. Förrådet är fullt av crap som inte sett dagens ljus på mer än 1,5 år - så det var på tiden att jag tog tag i allt. Stackars Peter dock som inte delar min filosofi att stökighet i hemlighet är jobbigare än att ha en helevetisk röra överallt. Tur att han älskar mig nog för att låta mig få min vilja igenom ändå.

Nu ska jag återgå till rensandet. I ruskvädret, framför Vänner (marathon), med massa Polly och cola. Livet är inte alltid såhär fint - men det borde vara.

7 augusti 2010

Jahapp. Vaknade för några minuter sedan och känner mig sjukt bakfull. Vilket är ganska konstigt eftersom jag inte drack något igår. Ska återgå till min ångest lite nu, hörs sen.

6 augusti 2010

Drömmer stressdrömmar nu igen. Vaknar svettig och inte det minsta utvilad. Suck.

Nu har jag dragit igång en bra playlist på Spotify och ska ge mig på att städa i hallen. Mina skor och jackor tar över. Det ser inte ut som en hall, det ser ut som H&M's rea-hörna. Jag måste sluta ha svårt för att slänga saker. Ett plagg jag inte använt på flera år, eller överhuvudtaget får inte vara så viktigt för mig att jag nästan gråter när jag måste rensa.

Vet inte vad det är med den här dagen, jag har en klump i halsen som inte försvinner. Inte ens när jag använder mig av min "svälja-bort-ångesten"-taktik. Städningen brukar hjälpa mig, låt oss hoppas att det är en sån dag idag.

Längtar ihjäl mig!

När folk började snacka om Solsidan för nått halvår sedan så fattade jag inte grejen. Jag har svårt för svenska filmer och svenska serier, så jag brydde mig inte om att kolla. Några månader senare var det någon som sa att jag MÅSTE titta på Solsidan. Så jag kunde (eftersom jag väntat så längre) kolla på alla avsnitt på bara några dagar! HUMOR! Nu längtar jag så jag dör tills säsong två kommer ut. Måste kolla igenom första igen också.


5 augusti 2010

Jag har en liten morgonrutin härhemma nu sedan jag slutat jobba. Klockan ringer 5 gånger mellan 10.00 och 11:50. Vanligtvis tar jag mig ur sängen strax innan elva - living the dream. Kliver upp, drar på mig ett par nya trosor och kilar ut i köket å gör min o'boy som jag har seriösa cravings efter direkt när jag vaknar. Drar igång datorn, hämtar mobilen som jag alltid glömmer i sängen. Vid det här laget är datorn igång och jag kan sätta mig ner i lugn och ro med min chokladmjölk och göra dagens första Facebook-koll.

Ungefär en halvtimme senare går jag och borstar tänderna och tvättar av mig (fortfarande halvnaken). Går runt i lägenheten och plockar undan de saker jag strött omkring mig under gårdagen. När jag går förbi vardagsrumsfönstret å halvt blottar mig för alla grannar så inser jag att jag måste ta på mig en tröja. Idag igen. Suck!

Ska fan flytta till nått nudistläger nånstans. Kläder är överskattade när man jobbar hemmifrån.


!!!!?! . . . !

När jag läser mina egna inlägg och andra texter jag skrivit så märker jag hur mycket jag använder mig av utropstecken! Det är som en drog. Jag kan inte sluta. Jag har blivit skadad av msn, sms och facebook. Man framstår sur om man bara skriver punkter hela tiden. Utropstecken däremot, det passar till allt!

Seriöst. Jag kan inte sluta! Jag behöver hjälp! Nu låter det ju som att jag skriker hela tiden istället.

HJÄLP!

Kanske ska plocka bort den tangenten från tangentbordet.


4 augusti 2010

Imorse bestämde jag mig för att det får vara nog nu. Det räcker inte med att träna en-två gånger varannan vecka. Ska jag betala dyra pengar för att ha gymkortet så ska det användas flitigt! Så jag laddade en playlist med massa upbeat-gym-musik och drog på mig träningskläderna och joggade dit.

Behöver bara lite hjälp på traven att hålla motivationen uppe! Måste komma på hur jag ska lyckas med det.. !Alla kan ju inte vara lika lata som Felice.

NU: Sortera lite musik i Spotify.
SEN: Vika tvätt.
SENARE: Försöka komma på hur man gör såndär makaroni-låda i ugnen och laga det till middag.

Tur att man har Google. Jag söker på MINST 10 saker per dag. Google is my friend.

ProblemDet största problemet vi har just nu är att Peter vill ha KVAR den där plastgrejen mellan smöret och locket. Jag vill inte! Det blir bara kladdigt och äckligt för att jag vill ha smör fort som fifan när jag är sugen på mackor. OKEJ?!

Avstängd

Sitter och rensar i ett gammalt blogg-arkiv och hittade ett inlägg jag skrev när jag jobbade på Filmkedjan för några år sedan.

En tjej kliver in i butiken och ska hyra en film. "Kan man vara 15 år och hyra film?" frågar hon. Jadå, svarar jag. Hon väljer nån amerikansk tonnårsrulle och kliver fram till kassan.

- Personnummer?
- Nämen åh. Vad var det nu igen? 0.. Nånting.
- Det borde börja med 90. När är du född?
- Jaha. Eh.. 92.
- Ja.
- Och den Juni, vad är det för nummer?
- 6. Och vilket datum?
- Vaddå, idag?
- Nej, när du fyller år..
- Jaha. Eh. 14:e ungefär.

Hur fan kan man fylla år ungefär, tänkte jag och försökte hålla mig för skratt.

- 39 kronor blev det då.
Mm. Svarar hon och räcker över en femtiolapp OCH en tjuga.

Herregud.


Finns det verkligen folk som är så dumma eller spelade hon bara korkad? Jag har märkt att det är något många roar sig med. Spelar dumma alltså. Jag gjorde det också en hel del när jag var 13-14-15 år. Såhär i efterhand vet jag inte varför. Var det kanske enklare att gå runt med hjärnan halvt avstängd?

3 augusti 2010

Argh!

Vaknade av att jag var skitsur på mig själv. Drömmen, jag hade skickat en ansökan om att få modella för en internetbutik och de ville ha mig. Problemet var bara att jag skickade in bilder som va flera år gamla, så när jag väl va på plats så skrattade fotografen å stylisten åt mig. Varför skulle jag göra så? Varför skulle de göra så? Innan den drömmen så var jag någonannanstans. På fest hos grannarna och jag bråkade med Peter för att han raggade på någon brud där. Sen började det brinna på Oljan där nere i hamnen och tanken i vårat hus sprängdes så vi flög och landade på gräsmattan. Vart får jag allt skit ifrån?

Måste gå upp till centrum nu och skicka två var skor som jag sålt på Tradera.

Finaste

Två bilder som blev okej från lördagens partajj!

Jag försöker komma på vad jag ska laga till middag, men jag hoppas lite på att Älskling kommer hem och lagar något åt mig.

Nä, nu måste jag resa mig från den här stolen, har tappat känseln i rumpan.

2 augusti 2010

Är det möjligt att jag fortfarande känner mig lite bakis sedan i lördags? Nä, det är nog bara vanlig seghet.

Pallrade mig upp strax efter klockan tio idag, försöker verkligen att vända tillbaka mitt dygn nu. Wish me luck! Det lär jag behöva!

Dags att surfa in på ams.se och se om något roligt dykt upp!

Crazy-eyesGårdagens grillkväll blev en riktigt lyckad tillställning! Länge sedan jag hade så kul! Synd att de spelade "Bird is the word" precis när jag gått hem. Hade ägt så hårt att rocka den med våran snygga Family Guy-dans, jag och Emelie alltså.

När jag vaknade vid åtta-tiden så trodde jag att jag skulle DÖ. Så bakis var jag! Men jag somnade om och klev upp kring 14-tiden å då mådde jag mycket bättre. Nu ska jag sminka om mig, klä på mig kläder och bege mig mot staden igen. Denna gång för att träffa Jenny, härliga tider!

RSS 2.0