Mosig



Hittade den här bilden på mig, från Hultsfredsfestivalen. Känns så tråkigt att de konkat. Inte så jättekonstigt med tanke på det monsterutbud av festivaler som finns numera. Ingen har väl råd att gå på alla. Jag har ju inte gått på en enda på två år. Lite tråk men får sikta in mig på nästa sommar! Undra vilken som är bäst.. Peace and Love hade ju MASSA bra artister i år - hoppas det håller i sig.

Hur som helst, så jag har jag precis kommit hem från Centrum där jag sökt jobb i elva butiker. Min hjärna är mos och mitt leende är trött - men vad gör man inte? Nu gäller det bara att någon enstaka av butikscheferna inte slänger min ansökan rätt i soporna! Håll tummarna för mig! Tyvärr så sa de på Akademibokhandeln, som var ett av mina förstahandsval att chansen var väldigt liten. De hade precis anställt folk.. Typiskt min otur!

Vänta vänta vänta vänta, jag hatar att vänta!

30 juni 2010

Jag har kommit in i någon konstig rutin där jag strax efter elva oavsett när jag går och lägger mig. Mobilen är ställd på fyra larm som ringer 10.00, 10.20, 10.25 och 10:40 - jag snoozar aldrig utan stänger av dem direkt. Ändå har klockan visat på 11:12 de senaste dagarna när jag klivit upp.

Nu sitter jag här som vanligt i bara trosor och strumpor och käkar frukost, så fort jag är klar med det så ska jag hoppa in i duschen och göra mig redo. Först ut på planeringen är att kila till centum och dela ut de ansökningar jag förberett till 7 butiker. Sedan bär det av hem igen och slöa lite inför familjemiddagen ikväll.

Sen är det HELG = Ledighet, woohooo. Jag har ju iofs varit "ledig" sedan mars, men det är mysigt när Älskling är hemma också.

These blue and yellow purple pills

Tänk att något som är så liten kan påverka så mycket. Tänker på det varenda gång jag pressar i mig dom där små sakerna. För ett halvår sedan trodde jag aldrig att jag skulle få mitt liv tillbaka, men det kunde jag. Jag är nästan framme, det är nästan tillbaka. Ljuset i tunneln känns inte som ett tåg längre. Det är solen!

Hej livet, skönt att du är tillbaka! Jag har saknat dig!

Eftersom jag har så svårt att svälja piller så måste jag blanda dem med något annat i munnen. Det blir olika saker nästan varje kväll. En macka, en bit melon, en ostskiva, lite choklad, ett kex. Ikväll blev det russin och cola. Inte helt ultimat, men så länge jag inte känner den sträva ytan på pillrena mot tungan så är det safe.



Nu ska jag återgå till att skriva jobbansökningar. Fifan va trist det är! Speciellt eftersom 98% av dem kommer hamna direkt i papperskorgen..

Kan inte kolla åt vänster

Har nyligen upptäckt att sex kan orsaka nackspärr.

Det måste ju vara en den enda nackdelen med att ligga.

Hihi!

Fattar ni? NACK... -delen!

HAHHAHAHHA

Okej, ni fattade redan innan. Å det kanske inte va så kul. För er.

Men det var KUL, BRA för mig!


Mjau



Ni som är vänner med mig på fejjan vet hur förtvivlad jag blev när fin-katten ovan försvann för några veckor sedan! Nu är hon varjefall hittad, så jag passade på att kela massor med henne när jag var hos bästa svärmor och hälsade på helgen.

Våga bara säga att hon är ful, VÅGA!

Älskade plattfejs!


ANSTÄLL MIG!

Sitter och försöker knåpa ihop mitt CV. Eller njae, själva arbetslivserfarenheten är inte svårt att skriva ner. Det jobbiga är det personliga brevet och att beskriva sig själv på ett snyggt, smart sätt!

På söndag (måndag) kommer jag ju börja som redaktionschef på Ungdomar, men det blir man inte rik på! Så jag är på jakt efter något att dryga ut kassan med. Hoppas, hoppas, HOPPAS någon vill ha mig!

Tur att jag har min älskade skrivare, synd att den inte kan skriva åt en också..

Det är mitt fel



Jag svettades och gnällde. Jag satte mig i skuggan. Jag sa saker som "det skulle vara skönt med lite regn" och nu vägrar det sluta ösa ner. Det är mitt fel. "Du ska inte tro du får soooOoommar, för jag kommer fucka upp den".

Förlåt mig vänner!

Mess mess mess





Hittade precis de här två bilderna i en mapp på datorn. Så här såg det alltså ut när jag kom hem från USA sommaren 2008 och flyttade hem till mamma och pappa ett tag. Ordning och reda och pengar på fredag? Knappast!


Den vita trasan som ligger slängd över kartongen på den övre bilden är min avslutningsklänning från när jag slutade nian. Minns hur länge jag letade efter en perfekt klänning! Hittade den tillslut på Vero Moda i farsta. Synd dock att två andra personer på skolan hade en precis likadan. Visste att jag borde köpt något på Myrorna istället.




Som det såg ut då. 2003

Wake me up

Ställde larmet på mobilen för att ta mig upp innan tolv - det lyckades! Nu har jag precis hällt i mig ett glas oboy och en macka med salami. Kikar ut genom fönstret och allt ser ut som refrängen på en Kentlåt. Känns tungt att tänka tanken på att gå till gymmet, så jag kanske skippar det idag. Eller?

Istället ska jag nog roa mig med att googla fram information om den utbildning jag är sugen på. Informatik med inriktning digital redigering och postproduktion. Det är så svårt att förstå vad det egentligen innebär! Universitetet lägger fram en kursplan och en beskrivning såklart, men den blev jag inte mycket klokare av. Vill veta vad gamla elever tycker också, så jag hoppas att någon varit en skrivgalen typ på något forum nånstans.

Utöver det så måste jag skriva klart mitt CV idag! Och leta mer efter Londonresor. Jag vägrar ge upp!

Nu går ett par förbi på trottoaren här nedanför. Båda är de klädda i shorts och linne, i ösregnet. Fint!

I häcken



Imorse kom mamma å pappa förbi här och plockade upp mig. Snålskjuts till Nynäs! Vilken jefla tur med tanke på att jag knappt har råd att åka tåg! Minns knappt när jag var såhär fattig senast! Fint att jag har en karl som försörjer mig. Synd att skor inte ingår i den försörjningen bara. Okej, nuff said.

Varje sommar tror jag att jordgubbar är det bästa som finns. Det är nog bara för att de är det första sommarbäret jag sätter tänderna i. Men hallon är SÅ mycket godare. Allvarligt! Finns det något godare? Är det konstigt att jag dock tycker jordgubbssylt är godare än hallonsylt? Mamma och jag spenderade en halvtimme i hallonhäcken idag och både mumsade i oss och samlade på hög för att göra sylt av.





Mamma plockar hallon. "Ett till mig och ett till burken" ...

Nu måste jag återgå till middagslagandet innan pastan blir helt överkokt.

London - home sweet home



Jag på Bolsover street, London i januari 2010.

Som jag skrev om tidigare så försöker jag hitta en bra och billig resa till London. Just nu känns läget ganska hopplöst! Varjefall om vi ska åka på Peters semester nu i augusti. Får nog helt enkelt vänta tills senare i höst när de ställen jag vill bo på inte är helt uppbokade och flyget blir lite billigare.

Det jag roar mig med just nu är att gallra mellan alla kurser jag vill läsa i vår. Tio stycken sitter jag med och det känns som en omöjlighet att välja bort något. Ska plocka bort MINST tre stycken ikväll. Wish me luck!

My inspiration

Jag får ofta frågan vartifrån jag får all skit jag bloggar om. Hur orkar jag? Ingen bryr sig och ändå håller jag på med detta år efter år. Knasigt va?

Men nu ska jag avslöja min hemlighet. Vad är egentligen källan till all min vishet? Jo, för länge sedan fick jag en prydnadsgiraff av min mormor. Den kanske inte ser ut att vara mycket för världen. Den ser knappt ut som en giraff! Den är tjock och skelögd och har hängande öron. Men den inspirerar mig! När skrivkrampen kryper sig på, när idéerna är slut och tangenterna känns motvilliga - då stirrar jag och giraffen varandra länge och väl i ögonen och PLOPP! Så har jag något att skriva om. Är det inte underbart?



Tack för att du finns! Mitt liv skulle inte vara detsamma utan dig! Hihi..

Vem kör bäst - han eller hon?

Kikade in på Aftonbladet nyss och det hade en poll angående män och kvinnors bilkörnings-skills. Såhär såg det ut:



Varför är jag inte förvånad att männen tycker de kör bättre än sina kvinnor och tvärtom på tjejsidan? Jag vet inte om jag vill tolka så mycket i det här egentligen eftersom Peter kör bättre än jag gör. Jag fick körkort före honom och då körde jag runt oss båda. Sen blev jag lat och slutade köra (så kanske det är för många) och självklart är det övning som ger färdighet. Så nu, tre år senare är det inte så konstigt att han är en bättre bilförare än mig. Att köra kräver koncentration och fokus, något jag är väldigt dålig på att upprätthålla. Det är så himlans skönt att bara glida med. Nu är jag osäker när jag kör när Peter är med. Jag tror att han letar fel eller hela tiden är orolig - något han säger att han inte är. Att köra och sitta i bilen är inga problem alls, känner mig inte det minsta osäker. Det måste bli ändring på det här!

Är också sjukt glad att jag hann ta körkort innan de nya reglerna om handledarkursen och det där kickade in. Då hade jag nog inte orkat... Men kids, ta körkort! Bli en bättre förare än era pojkvänner så att när Aftonbladet kör samma poll om 10 år ska resultatet vara omvänt! GO!

Run run run run run, everybody move to the kaviar

Så. Dagens träning avklarad! Så nice att träna mitt på dagen, för det är nästan aldrig någe folk på gymmet då! Inga superslimmade tjejer som ger mig ångest, inga svettiga biffar som vägrar torka av maskinerna efter sig. Bara jag, Spotify och rullbandet. 1,5 timme blev det idag! Varav en timme på bandet - körde lite högre tempo än jag brukar så det lär kännas i låren imorrn.



Erkänn att jag är jävligt sexig med mina strumpor uppdragna sådär? HAHA! Nu har jag varjefall precis klivit ur duschen och fixade lite mellis. Kommer ihåg i grundskolan när man kom hem från plugget och satte i sig 8 rostmackor och en liter oboy. De va tider det! Idag fick det bli aningen nyttigare än så.



Japp, du ser rätt. Jag är en sån människa som BRER UT min kaviar. Det blir snyggare på bild om behåller kaviar-ormarna som kommer ur tuben, men inte lika gott att äta. Kladdigt ska det va! Eller hur?!

På väg

Vaknade för en halvtimme sedan och kände mig ovanligt utvilad. Kommer bli svårt att börja jobba igen när man vant sig med att sova 12 timmar per natt! Planerna för dagen är rätt low key. Ska börja med att ställa mig på rullbandet en timme, sedan ska jag skriva klart mitt nya CV, maila gamla chefen och be om ett betyg och laga nån smarrig middag åt mig och Peter.

Igår när jag betalade alla räkningar så kändes det som att någon räkning saknades! Jag har letat överallt där jag brukar samla de äckliga små papperlapparna, men hittar inget! Hatar den där påminnelseavgiften. Det blir nog helt enkelt till att adda "leta efter en räkning som kanske inte finns men jag är inte helt säker" till dagens agenda.

Toodeloo så länge!

Till haaaaaaaavs! Eh, uuh, jag menar till sängs

Nu är det dags att nanna kudden. Älskling kom och petade mig på axeln nyss och sa "det finns en dag imorgon också". Ett faktum som det är svårt att argumentera emot. Har redan hittat några kurser som verkar intressanta! Jag glodde runt på CSNs hemsida ett bra tag också, för det är mycket som måste fixas och skickas å sånt. Kommer blir världens projekt det här - men SÅ ROLIGT!

Kommentera gärna och säg vad ni tycker om bloggdesignen. Söta Systeryster har gjort den åt mig! Länk till henne har du här: KLICK!

Nu är det slut för idag! Godnatt på er alla!

VÅRTERMIN OF AWESOMENESS 2011

Sitter och kollar på kurser tills i vår. Jag vill plugga! Jag vet vart, frågan är bara vad! Några av er vet redan det rätta svaret, men till er andra kan jag ge en bildledtråd!



Den som gissar rätt vinner... äran!

Det som blir klurigt är att klara ekonomin med lägenheten här hemma eftersom jag absolut inte vill sälja! Vart skulle Peter då bo? Skämt åsido, det kommer bli trixigt som fan att få det här att funka. Tur att jag har så fina och vettiga människor runt omkring mig som gör att ingenting känns omöjligt.

Nu ska jag återgå till att browsa i kursutbutet på ett visst universitet. Någon kanske har ett bra tips på vad jag ska plugga? Det svåra kommer ju inte bli att hitta något, utan att kunna leva med med man väljer bort! Pjuh.

Wish me luck med letandet!


Grattis på födelsedagen Denise!

Det trillade in ett handskrivet kuvert i våran brevlåda idag. När jag öppnade det så ramlade en massa konfetti ut och det dataskriva pappret innuti var en inbjudan till Peters brors 30-årskalas! Känner jag verkligen folk som är 30? Svaret är ja och det får mig att känna mig gammal. Det är bara svårt att föreställa sig lilla mig med vänner som är i den åldern eftersom jag fortfarande ser mig själv som en 13-åring.

På tal om födelsedagar så fyller min sambo 25 i september och jag har inte en blekaste aning om vad jag ska köpa i present till honom. Tips? En annan älskvärd person fyller år IDAG. Så stort grattis och massa kramar till Denise Carlqvist! HJÄRTA!



All work and no play - sniff sniff

Idag köpte jag min första skrivare! Alltså tog jag första steget mot den arbetsplats jag alltid önskat mig! Inte nog med att den skriver ut shit jag vill ha på papper, den scannar och kopierar också! Livet är ljust och vackert igen! 597 pix gick det på, VÄRT! Så nu håller jag på och förvandlar halva delen av köket till mini-redaktion. Här ska det skrivas, styras upp, kopieras, planeras och publiceras massa skojj under hösten.

För er som fortfarande inte hajjat riktigt vart jag håller hur så är det http://www.ungdomar.se ! Men bloggen hittar ni ju här, så för er som nöjer er med den så är slutdestinationen nådd!





Nu ska jag städa undan lite i resten av lägenheten så det matchar med min nya lilla hörna! Men mmmh, min nya skrivare luktar gott. Fattar du? Jag satt å sniffade på den ordentligt när jag installerade skiten. Doftar nytt, rent och fabriksinställningar. Grrr.. Me like!

Arbetslös men inte sysslolös?

Efter att ha spenderat nästan exakt fyra månader i en sysslolös och allmänt pissig dimma känns det bra att komma igång igen. Jag har sökt lite olika jobb, ska söka fler! Och nästa söndag tar jag över som vikarierande redaktionschef på Ungdomar.se vilket känns toppen! Kommer mestadels att jobba hemmifrån och det passar mig perfekt - en mjukstart tillbaka in i arbetslivet.

I två timmar satt jag framför datorn igår i jakt på billiga flygbiljetter till London. Hittade massor! Tyvärr är boendet inte billigt där jag vill bo på samma dagar som flyget är billigt. Och tvärtom. Sjukt irriterande! Det blir till att leta vidare, vägrar ge upp! Peter har ju aldrig varit i London och det känns konstigt eftersom staden är som ett andra hem för mig.

Såg förövrigt på Snabba Cash för några dagar sedan. Den sög ju.. ? Tur att jag inte gick och betalade för att se den på bio när den gick. That would have been 110 spänn åt helvete.

Stilnocten börjar kicka in, så det är bäst att jag lägger mig på soffan innan jag gör något knäppt!

One two three - triple fun that way









I lördags firade vi Amanda som fyllt år med grillning och en rejäl fylla! Tyvärr är min kamera inte så sugen på att dra igång blixten ibland och resultatet blir då suddiga bilder. Vi tog taxi till festen och bestämde oss för att spara 200kr på hemresan genom att promenixa till tåget. Vädergudarna i sin tur beslutade sig för att ÖPPNA HIMLEN och halvt dränka oss. Mysigt med blött och kallt. Helt enkelt svensk sommar as we know it.


Har äntligen hittat hem

Efter snart fem år på luffen i bloggvärlden så har jag äntligen hittat hem. Nu är det färdigflyttat, nu är det nog med olika domäner och jobbiga länkar hit och dit. Jag är här på brunetten.se för att stanna och det känns löjligt nog HELT jävla fantastiskt.



Säg "Hej, välkommen hem!"

Tillägg: Jag är medveten om att bloggen ser lite knasig ut när man klickar på "kommentarer" men det kommer vara fixat inom kort!


RSS 2.0