End of the day



Eftersom jag inte känner mig helt mätt på en middag och en popcornpåse så tänkte jag sätta i mig två skivade apelsiner också. I övrigt spenderar jag kvällen med att stirra på en vit skärm (som ska föreställa dagens skörd i bokskrivandet) och glo på Vänner i bakgrunden.

Imorgon blir det en sväng till Farsta Centrum där jag ska försöka dämpa lite ångest med lite rea-shopping. Håll tummarna för att jag inte hittar något! Och mamma, jag har fört över pengar till dig. Ville bara skriva det i ett försök att låta lite mer ansvarsfull när det gäller ekonomin. Funkade det eller låter jag som en total shoppaholic?

Önskar alla en mysig måndagskväll, ciao!


Nu börjar det


Bright Eyes - First Day of My Life

Först ut på min nya lista blir en riktig klassiker. Videon är rätt söt men gillar man hela "me singing"-grejen på youtube så måste man spana in Meghans version av den här låten. Klicka här för att komma till det klippet.





This is the first day of my life
I swear I was born right in the doorway
I went out in the rain suddenly everything changed
They're spreading blankets on the beach

Yours is the first face that I saw
I think I was blind before I met you
Now I don't know where I am
I don't know where I've been
But I know where I want to go

And so I thought I'd let you know
That these things take forever
I especially am slow
But I realize that I need you
And I wondered if I could come home

Remember the time you drove all night
Just to meet me in the morning
And I thought it was strange you said everything changed
You felt as if you'd just woke up
And you said "this is the first day of my life
I'm glad I didn't die before I met you
But now I don't care I could go anywhere with you
And I'd probably be happy"

So if you want to be with me
With these things there's no telling
We just have to wait and see
But I'd rather be working for a paycheck
Than waiting to win the lottery
Besides maybe this time is different
I mean I really think you like me


Compulsive overeating

Har precis pressat i mig en hel påse popcorn på mindre än fem minuter.

Suck.

Like a child

Jag är så jobbig ibland. Jag märker det själv såklart, men vet inte vad jag ska göra åt saken. Som så mycket annat när det gäller mitt humör och mina tankar så har jag noll kontroll. Idag är det något jag vill ha. Då måste jag ha det på EN GÅNG. Inte senare, inte om några dagar, inte nångång snart. Nu. NU NU NU! Och när det inte blir så tappar jag humöret direkt. Blir arg, får krypande känslor i hela kroppen, gråter eller skriker lite på Peter utan egentlig anledning.

Jävla helvetes, fan kuk hora, äckel bajs.

Jag må vara 23 år. Men allt för ofta känner jag mig mer som 2,3 år.

31 januari 2011







Har fått lite klagomål på att jag bara använder gamla bilder på mig själv i bloggen. Så här kommer lite bilder som är ca 1,5 minut gamla. Så, är alla nöjda och glada nu? Bra, då drar jag till centrum, hej!


The soundtrack of my life




Musik har alltid varit en väldigt stor del av mitt liv. Och när jag hittar bra musik så vill jag gärna dela med mig. Gemensamma playlists på Spotify förändrade mitt liv. Okej, kanske inte jättemycket, men det är väldans kul. Just därför har jag skapat en ny kategori här i bloggen som heter 200 Songs, här kommer jag lista tvåhundra låtar som alla är en del av det jag kallar "soundtracket till mitt liv". Eftersom min musiksmak är galet bred så kommer listan såklart bli en väldig blandning med lite av allt.


Jag på våran första spelning, våren 2003.


Dagens bild



Ja, alltså. För er som inte fattat vad hela den här dagens-bild går ut på.. Det är saker jag hittar på internet och skrattar halvt ihjäl mig åt. Idag är det den här bilden. Peter gillade den också. Gillade.. okej, inte gillade på DET sättet. Han tyckte den var kul. Inget annat. Tror jag. HOPPAS jag.


Ännu en söndag



En helt naturell och vanlig bild passar bra på en söndag som denna. Min söndag har inte varit så mycket on the crazy side. Vaknade hemma hos mamma och pappa och var alldeles lagom bakis, nästan inte alls. Åt en stabil frukost i mjukisbyxor och gick och la mig igen. Sov nästan två timmar och när jag vaknade igen var mamma på väg ut på promenix, så jag hakade på den. Sen åkte vi och handlade och lagade en supersmarrig middag med fläskfilé och små potatismuffins. Älskling kom ner och åt med oss. Till efterrätt blev det rabarberglass.. den var sådär måste jag erkänna. Tog några bilder för att det såg så himla snygg ut, men de kommer upp imorrn när jag orkat leta reda på sladden till min telefon.


Lördag

Så, nu har jag städat bort det värsta här hemma, ser fortfarande ut som crap dock. Nu måste jag hoppa i lite kläder eftersom jag snart ska möta Frida! Shopping, lunch, fördrinkar, middag och utgång. Kan det bli bättre?

Weak as I am

ARTIKEL FRÅN AFTONBLADET.SE:

Brittisk studie: En av tre unga erkänner att de har fejkat psykiska åkommor. Deprimerad som Britney Spears eller ätstörd som Lindsey Lohan.

Unga imiterar inte bara kändisars stil – utan också deras problem. En av tre unga erkänner att de har fejkat psykiska åkommor. Många unga fejkar psykiska åkommor. Det visar en undersökning gjord av terapisajten Mentaline.com.

Hela 34 procent erkänner att det någon gång ljugit att de lider av problem som ätstörningar, självskadebeteende eller depression.
– Många unga människor är väldigt snabba med att säga ”jag är deprimerad” eller att försöka få uppmärksamhet genom att låtsas som att de har något slags personligt problem, säger Jesper Buch, den danske grundaren av Mentaline.com, till tidningen Daily Mirror.

”Coolt och unikt” Vanligast var att påstå att man lider av ätstörningar, följt av självskadebeteende, drogberoende och depression.
Många menade att det var ”coolt” att ha de här problemen, och att de gör en person ”unik”.
– Där är chockerande att se att så många unga tycker att allvarliga problem med den mentala hälsan är trendigt, säger Jesper Buch.

Majoriteten av de unga, 61 procent, menar dock att psykiska problem är något man ska ta allvarligt. Flera medgav också att de blivit påverkade av kändisarnas problem. Lindsey Lohan och Nicole Richie dramatiska viktras har varit omskrivna. Britney Spears har fått mycket uppmärksamhet för sina psykiska problem.

              

Blir så trött på allt sånthär. Hela den nya generationen ungdomar som bara ska ha och ha och ha. Allt handlar om att vara någon eller något. Sticka ut så mycket som möjligt, vara bäst, snabbast, snyggast, rikast. Vi (ja, jag säger vi eftersom även jag tillhör denna generation) vill ha allt serverat på ett silverfat och är det inte funkar är vi beredda att fuska oss hela vägen till toppen. Genvägar är det enda man letar efter nu för tiden. Ingen tar den långa och hårda vägen när det finns en bussfil att gena via hela vägen fram. När man inte längre behöver någon speciell talang eller styrka för att bli rik, känd och/eller framgångsrik så är fältet öppen för vem som helst. Alla vill kunna leva på sitt bloggande, shoppa de finaste märkeskläderna och supa kring stureplan. Är det inte den typen av uppmärksamhet man är ute efter så finns det nu ett annat alternativ. Psykiska åkommor. Ätstörningar, depressioner och självskadebeteende som det beskrivs i artikeln ovan.

Jag blir så jävla less. Så. Jävla. Less.

Men.

Den egentliga frågan är väl vad som pressat fram den här uppmärksamhetskåta generationen? Varför har det smått blivit ett skällsord att kalla någon "normal"? Sug på den ni.

En sak jag känner att jag måste ta upp i samband med detta är ju att jag faktiskt är en sån som skriver mycket om mina psykiska problem. Många av mina kompisar blir förvånade att jag "vågar" vara så öppen med hela depressions och bipolär-grejen och svaret är ganska enkelt. Om jag för 2 år sedan hade hittat en blogg där en (i övrigt) helt normal tjej pratade öppet om psykiska åkommor och tankar kring behandlingen hade jag kanske kännt mig lite mindre som ett freak. Kanske hade jag uppmärksammat mina egna problem lite tidigare och sökt hjälp i tid. "Är du inte rädd att bli 'den där bruden som är bipolär'"? Nej. Jag må komma från en liten stad där skitsnack är limmet som håller ihop alla sociala tillställningar, men - det har blivit en del av den jag är. Jag pratar inte öppet om det för att sticka ut eller bli känd som något, både i positiv och negativ benäning. Jag gör det för att det finns säkert en eller kanske två människor som jag har hjälpt genom att blogga om det. Man ska prata om jobbiga saker, speciellt sånt här. Det måste få finnas en öppen dialog om psykisk ohälsa eftersom väldigt många lider i tysthet för att det är "fult" att må dåligt. Ingen vill visa sig svag.

Jag må vara många saker. Men jag är tammefan inte svag för sånt bullshit.

 


El.o.ve.ee

Kärlek är att kunna umgås i skratt, gråt och tystnad.

Kärlek är att fånga den första tåren och stoppa den andra.





Kärlek är att blogga med en hand för att kunna hålla den du älskar i handen med den andra.


Alexandra Sensitive

Satt på jobbet idag när en gubbe kom fram och skulle handla. Han skakade så sjukt mycket i händerna att han knappt kunde packa upp sina egna varor. Jag är så extremt känslig när det handlar om utsatta människor och såna som har det svårt på olika sätt. När jag scannade den sista varan hade jag gråten i halsen. Jag ville bara hoppa över disken och ge honom en stor kram! Inte för att det skulle göra livet bättre eller lättare för honom, men jag kunde inte för mitt liv sluta tycka hemskt synd om honom.

Sådär håller jag alltid på. Lider i tysthet för andra människors plågor. Jag blir också så grymt tacksam över hela min livssituation när jag möter såna. Visst att jag är ett totalt basketcase med alla mina psykiska problem, men jag kan gå. Jag skakar inte. Jag kan se, höra, prata.

En annan grej man märker mycket när man jobbar i butik är hur mycket ensamma människor det finns. Att prata lite med kassörskan är liksom höjdpunkten på deras vecka. Nu handlar det främst om äldre personer såklart. De har kanske aldrig hittat den rätta, eller så har det hittat rätt och sedan förlorat den. Med dem lider jag också. Och det skrämmer mig också. Jag är så jävla rädd att end up alone. Nu har jag ju hittat min kärlek men det finns alltid den där gnagande känslan i bakhuvudet att det ändå kan bli så. Att jag blir ensam. Att åren bara rinner iväg och jag fyller dem med ingenting. Sen en dag vaknar jag upp, är 40 år, ensam och barnlös. Sen blinkar jag igen och är 75 och har 28 katter och höjdpunkten på min vecka är att snacka med kassörskan på ICA.

Okej, nu spårade jag ur lite.

Ses vi på lördag?


På lördag blir det alltså Thaimat och vin på.. SES DÄR?!



Häng med på en nostalgitripp genom 90-talet på Tasty Thai lördagen den 29 Jan.

Vi börjar redan vid 18:00 och bjuder på livemusik i 90-talstappning, de bästa drinkarna, den skönaste stämningen och som alltid; den godaste maten.

Hela kvällen får Du mat och dryck (Singha/glas vin) för 99kr och utklädnad belönas med 20% hela kvällen. Bästa utklädnad vinner även ett pris som vi delar ut under kvällens gång.

Efter stängning tar vi med de som vill till hetaste Ambassadeur på efterfest, där våra gäster har en given plats på gästlistan och gratis inträde.

Ring för att boka bord på 08-23 21 21
eller maila till [ [email protected] ] eller [ [email protected] ]
Uppge i mailet; namn, hur många Ni är och om Ni ska med till Ambassadeur.

Varmt välkomna!




Torsdag

Jag känner mig helt överkörd. Drömde massa stressdrömmar inatt också, hoppas verkligen att det bara är en sån fas jag går igenom just nu som snart är förbi.

Planerna för helgen är varjefall så gott som färdiga. På fredag ska jag däcka på soffan. På lördag blir det middag och vin i stan med söt-Frida. En perfekt anledning att använda mina nya kläder!

Hur kan klockan redan vara nästan elva? Det känns som jag bor på jobbet. Spenderar mer vaken tid där än hemma, är det så livet ska vara? Jag är inte gjord för sånt! Försöker verkligen komma på hur jag ska lägga upp mitt liv men det finns för många valmöjligheter.. Helt klart dagens i-landsproblem.

Frukost



Om nom nom ...


Third wheel



Kan inte fatta att det snart har gått ett år sedan vi var på Teneriffa. Vart har tiden tagit vägen? Ett halvår spenderade jag ju hemma på soffan, men resten av tiden?! Oh well. Alldeles nyss betalade jag Åre-resan. Det blir ju jag, älskling, Jonny och Sonny som åker. Så jävla nice, en vecka i fjällen är precis vad jag behöver just nu. Synd bara att det är 9 veckor kvar innan vi åker! Buhu. På Teneriffa så var det ju bara jag, peter och jonny. Många frågar om det inte känns konstigt att v umgås vi tre. "Jonny måste ju känna sig som tredje hjulet". Jag svarar bara som vanligt; "det är JAG som är tredje hjulet när vi tre umgås". Så jävla sant. Jag har bildbevis också.. !

  
Peter och Jonny äter middag. Peter och Jonny är och handlar. Peter och Jonny är på Vattenlandet.

  
Peter och Jonny spelar minigolf. Peter och Jonny solar. Peter och Jonny promenerar.



Peter och Jonny badar.

Anyways - Jag längtar till Åre, det var det jag ville komma fram till.


Dagens bild


Änglar & Demoner

Kvällens underhållning (älsklings val) blev Änglar och Demoner. Jag har bara sett den en gång tidigare och skrev då den här recensionen för Ungdomar.se

Biorecension: Änglar & Demoner

FILM & TV. Tom Hanks är tillbaka som symbolforskaren Robert Langdon i en av sommarens hetaste filmer.

Om du gillade Da Vinci-koden och om du gillar mord, konspirationer och välgjorda actionscener kommer du att älska Änglar och Demoner. Regissören Ron Howard har höjt ribban med inte bara ett, utan två pinhåll med denna gastkramande thriller.

Det är nutid, vi befinner oss i Rom. Påven är död, en ny ska väljas och katoliker över hela världen håller andan i väntan på den vita röken. Samtidigt som ett bombhot riktas mot Vatikanstaten blir fyra av kardinalerna, de män som kan bli framröstade till ny påve, kidnappade. En kardinal per timme ska sätta livet till och vid midnatt smäller det ordentligt, enligt hoten. Bakom dessa dumheter står Illuminati, en hemlig organisation av fanatiker, vetenskapsmän och akademiker som inte varit i farten sedan 1700-talet.

Vatikanens säkerthetspolis står handfallna och de kallar in Robert Langdon, den amerikanske symbolforskaren. Polisen söker febrilt efter bomben och kyrkan sätter sig emot en evakuering av Vatikanen eftersom de måste hålla god min inför omvärlden. Vittoria Vetra (Ayelet Zurer) är vetenskapskvinnan som kallats in för sin grymma koll på den antimateria som hotar att spränga halva Rom i luften. Langdon snappar snabbt upp ett 400 år gammalt spår och tillsammans inleder de en desperat kamp mot klockan för att rädda de fyra kardinalerna och hitta bomben.

Ewan McGregor imponerar i rollen som påvens ställföreträdare. Stellan Skarsgård däremot gör sin vanliga macho-roll som chef för Schweizergardet, inga överraskningar här inte. En av mina personliga favoriter, Hans Zimmer, är med och gör musiken, vilket nästan ger filmen ett högre betyg än vad den förtjänar.

Det är lätt att tro att man ska tröttna på det eviga symboltolkandet och ledtrådsletandet, men det är spännande från första minuten tills eftertexterna rullar. Det skulle väldigt enkelt kunna bli rörigt med alla namn, årtal och kyrkor hit och dit men Langdon finns alltid där som en biblioteks-MacGyver och reder upp begreppen. Filmen bjuder på en rad överraskande vändningar och som ett stort fan av konspirationsteorier kan jag inte annat än älska rullen trots det superbanala slutet.

Alexandra Algerydh
fre 22 maj 2009
 

Onsdag




  

Direkt efter jobbet bär det åt till simhallen. Ja, mamma. Jag har kommit ihåg att packa ner en handduk och din baddräkt åt dig. Innan helgen ska jag vara nere på 59 kg! Kämpa kämpa!


Dream:on

Mina drömmar blir värre och värre. Jag har till och med fått tillbaka en av mina gamla stressdrömmar där jag är helt säker på att jag vaknar, klär på mig och går till jobbet. Men sen, vad som känns åtta timmar sedanre, vaknar jag på riktigt och inser att jag inte alls varit på jobbet. Jag har drömt att jag varit där. Utmattad måste jag då släpa mig upp och gå till jobbet. Jag trodde den här skiten var över nu när jag inte jobbar heltid.

En annan störande grej med mina drömmar är att jag vaknar flera gånger under morgonen och somnar om och fortsätter på samma dröm. Detta gör att jag är medveten om att jag drömmer hela tiden i själva drömmen. Vilket gör att sömnen inte alls är så avslappnande som den borde vara.

Var bara tvungen att få det här ur mig.

Äntligen hemma



Skulle gärna blogga lite nu, men efter dagens hästpass på jobbet (löningsdag) så vil jag bara glo vidare på de oklippta avsnitten av Vänner och pressa i mig fiskbullar. Jag ska ockås tjura lite över att jag glömde en nyöppnad 1,5liters mjölk på köksbänken imorse, så den har gått helt till spillo. Vågar ma dricka av Älsklings röda mjölk? Nä, tror inte det. Det kanske finns klumpar stora som kossor i den. Sila mellan tänderna? Njae. Det får bli vatten.


Lönen

Ja, nu är den verkligen här. Jag hade inte fått någon lönespecifikation, så det var bara kika in på internetbanken nu på morgonen och glädjas åt siffrorna. La upp en liten plan för vart pengarna ska ta vägen den här månaden och kom fram till följande:

- betala stugan i Åre
- nytt busskort
- hyra och räkningar
- alkohol
- kläder jag inte behöver
- mat jag får ångest av att äta

Så, det var ju inte så svårt. Det är med enkonomi är verkligen min grej!


Den 25:e januari 2011



Morrn på er vänner (och även ni ovänner som jag råkar veta läser bloggen). Hihi.. ! Okej, skämt åsido. Börjar jobba klockan 11.30 idag, men bestämde mig för att kliva upp redan vid nio. Så härligt att ha lite tid på sig på morgonen till att göra sig klar, äta frukost och hinna vakna ordentligt. I vanliga fall kliver jag ju upp en kvart innan bussen går och får sedan stressa som en idiot för att hinna i tid. När jag då kommer till jobbet så är jag trött som en apa och hela dagen präglas av det. Men nu hinner jag ju till och med sminka mig! Mina kollegor kommer ju få en chock när jag dyker upp sminkad istället för med kudden kvar i fejjan som vanligt.


Dagens bild




Strejk

Jag blir tokig! Blogg.se har varit fuckat för mig hela dagen! Kan inte ladda upp bilder och allting går i slow-motion. Tror jag får lägga ner mina bloggförsök för dagen.

BAH.

RAGE!


Dyrt att vara knäpp

Stuck on a rollercoaster, can't get off this ride




Jag var lite upprörd häromdagen när jag var tvungen att hämta ut nya medeciner. 1700 spänn kostar det, jag var tvungen att ta det på kreditkortet. Jävla fan. Men när jag kom hem så upptäckte jag något på förpacknigen. De kostar egentligen 4211 kr. Så jag kanske inte ska gnälla fööööör mycket över det priset jag får betala. Nu är jag uppe i högkostnadsskyddet varjefall, så resten av mina apoteksbesök det här året kommer bli smärtfria. Thank god.

Nu ska jag och min knäppa hjärna ge oss ut på en långpromenad. LATER!

 


24 januari



Men duktig idiot jag är som vaknar nu! Halva min lediga dag är förbi. Jag tog inget sömnpiller igår vilket resulterade att jag låg uppe och läste i nästan tre timmar innan jag lyckades somna.  Ååååh, jag blir så irriterad på mig själv ibland!


Planering


* Skriva ett "Vilken sportlovstyp är du"-test till Ungdomar.se

* Gå en långpromenad

* Städa.. lite varjefall

* Skriva på boken

* Sova till tolv


* Jobba 11.30 - 20.00

* Kolla kontot och vara glad att lönen kommit in

* Betala räkningar och vara ledsen när lönen försvinner direkt


* Jobba 12.00 - 17.15

* Simma med mamma efter jobbet

På alla dessa dagar kan vi även lägga till; äta massor av annanas, blogga, kolla facebook 1258454584 gånger, bajsa, stöka till här hemma, plocka ur diskmaskinen, kolla på de oklippta versionerna av alla Vänner-avnitt som älskling laddat ner åt mig, skicka ca 200 sms, dricka pepsi max, läsa kissies blogg (och inte få virus) och spela en del WoW. Ja, en helt vanlig tredagarsperiod i min lilla snorgula bubbla i call life.

Sundayfunday

Har precis stoppat i mig en portion korvstroganoff och försöker samla kraft att resa mig ur soffan och dra på mig jobbkläderna. Ser inte fram emot att jobba hela kvällen, men får sikta in mig på glädjen över att vara ledig imorrn.


Har gått och gjort mig beroende av Läkerol Giants. På jobbet hjälper de mig hålla energin uppe. Ungefär en i timmen går det åt. Känns som jag måste lägga in de här godsakerna i månadsbudgeten. Inte så supernyttigt, men beats the hell out of att trycka i sig en Snickers eller en munk varenda rast (som jag brukade göra förut).


Dålig planering

Tänkte åka och simma nu, men nej. Då har dom lekstuga i hela poolen på helgerna. Bajs!


Svämmar över

Har precis läst klart Hungerspelen-serien. Den sista boken var visserligen inte vad jag hade väntat mig, men ändå grymt bra.

Sitter på soffan och muttrar fula ord för mig själv. Känner mig tom och tråkig. Som jag alltid gör när jag läst klart en bra bok. Vad händer nu? Ska jag börja läsa om dem från början? Den första boken tar ju bara 2-3 dagar att läsa ut eftersom den är så himla fängslande. Ska jag fortsätta skriva på min egen bok? Kanske inte en bra idé eftersom jag känner mig värdelös i jämförelse med vad jag just läst klart. Ska försöka komma på något vettigare att göra. En lördagkväll. Jobb imorrn.

Ska samla mig lite, torka de tårar jag ofrivilligt framkallade när jag läste sista kapitlet och .. ja, göra nått.

BRB





Facebook plockar fram det bästa av Alexandra


Komplimang på jobbet



Ååååååh. Det kom in en tjej på jobbet idag som var så jävla gullig. Hon skulle precis betala sina varor en min självscanninskassa när hon stannar upp och stirrar på mig några sekunder utan att säga något. Jag frågar "har det gått bra att scanna in alla varor?" och hon svarar "förlåt, men jag måste säga att du har väldigt vackra ögon!"

Som vanligt när jag får en komplimang blir jag knallröd och börjar svettas som en gris (sexigt va?). Jag tackade såklart och försökte fokusera på jobbet igen. Men hon gav sig inte så lätt. Hon fortsatte prata om mina ögon och hur hon önskade att hon hade samma färg som jag har. Jag kom helt av mig och stog och höll i hennes pengar och glömde fråga om hon hade några kuponger och sånt. Sen när hon är klar och ska gå iväg så säger hon "okej, jag måste få titta en gång till", och då får jag plötsligt svårt att hålla ögonen öppna, börjar blinka som en idiot. Men hon var nöjd med tittande ändå och lämnade mig där.. väldigt glad men helt röd, svettig och ofokuserad.



På tal om ögon så tycker jag mina ögon har tappat färg med åren. Från ganska mörkt gröna till ljusare grönt. Snälla K.P DU-97! Är detta normalt?


Oldie



Ännu en gammal bild på mig. Gillar inte att man ser revbenen, det är inte så sexigt. Men jag gillar längden på mitt hår. Snart är jag där igen! Wooop woop. När vi ändå är inne på ytligheter så skulle jag gärna ta en applåd eller två för att jag INTE köpte en skitsnygg jacka till mig själv på Stadiums rea. Fy va fin den var. Kommer nog drömma våta drömmar om den inatt! Men eftersom jag precis hämtat ut mina bipolär-piller som kostar 1700 kr så kändes det inte som rätt läge att shoppa loss. Återvända faktiskt från centrum utan en ENDA liten påse, utöver den från Apoteket.

Duktiga, ytliga, materialistiska lilla jag. Duktig!


Lista: 6 saker man bara kan

Idag har jag tänkt mycket på saker som man bara kan, helt automatiskt. Eller, nångång har jag ju lärt mig grejerna men jag har ingen aning om när poletten trillade ner eller vem det var som läxade upp mig. Okej, ett exempel då; att göra en turban av hår och handduk mitt uppe på huvudet. När lärde jag mig det? Jag har verkligen inget minne av att jag nångång fått en genomgång i det, utan det var bara något som jag helt plötsligt kunde göra.

Har gjort en liten lista på andra saker som man "bara kan".

1. Simma
Självklart tog det många kallsupar och mycket panikartat sprattlande innan jag kunde hålla huvudet ovanför ytan någon längre stund på djupt vatten. Men när lärde jag mig egentligen simma? En dag måste jag ju bara ha lyckats och sedan dess varit simkunnig. Efter det tog det flera år innan jag vågade doppa huvudet eller simma under vatten. Tror helt klart att varje gång jag får ont i nacken så är det mina år av "simma-som-en-jävla-svan-med-hakan-i-vädret" som spökar. Det måste det vara.

2. Byta blöjor
Ja. Jag hade en docka när jag var liten (ja, du läste rätt, EN docka) och snodde flitigt riktigt blöjor för att ha på henne. Gissar att jag lärde mig genom att titta på hur mamma gjorde. Men så en dag när jag ställdes inför en riktigt bajsblöja så visste jag precis hur jag skulle göra. Det var aldrig några frågetecken där. Och kom inte med nån sexistisk kommentar om att det här är något jag kan bara för att "du är kvinna.."

3. Vika pappersloppor
Säkerligen ligger timmar av frustration och felvikningar bakom den här kunskapen, men jag har inget minne av att sitta och träna på lopporna. Det bara finns där och nu är det som att cykla, jag kommer aldrig glömma hur man gör.

4. Kyssas
Kan man så kan man, annars är det bara hem och träna på huvudkudden. Eller? Mina första kyssar var förmodligen osäkra och slemmiga men tack vare film och diverse erotiska fantasier så fanns det en grundkunskap inom mig redan innan jag bytte saliv med en pöjk första gången. Samma sak gäller sex I guess, det bara sitter där.

5. Knäppa upp en BH med en hand.
Ännu en av mina dolda talanger (?). Minns att jag brukade driva mina tjejpolare galna genom att knäppa upp deras bysthållare när de minst anade det. Men har jag stått framför spegeln och övat på min egen, nopp.

6. Fläta
Här gäller nog lite samma princip som med papperslopporna. Men vem lärde mig fläta? Var det en dagisfröken som satte mig på en stol och hotade med att inte ge mig mellis om jag inte kunde fläta ihop Danielas hår? Gåtan med flätandes gäckar mig om nätterna..



Hånglar/blir upphånglad av Sara på en personalfest för tusen år sedan.


In i kylskåpet och vidareeeee




Intittning... ? Är det bara jag eller låter det ganska.. snuskigt såhär i efterhand? Och ja, jag råkar vara skitglad över att hitta fiskbullar eftrsom jag inte har käkat det på aslänge. Kom inte och säg att det är äckligt.. !


28 juli 2004

"Jag och Emelie vaknade ganska sent och degade oss upp efter tolv. Käkade frukost framför TV:n och spelade mer Tony Hawk. Jag lyssnade på en massa musik och mobbade Emelie för att hon inte visste att Per Gessle vad med i Roxette. När hon gick hem städade jag ur min byrå."

Jag är så himla glad att jag sparat alla mina gamla dagböcker och anteckningsblock. Sommaren 2004 skrev jag dagbok VARJE dag. Snacka om enformigt liv jag hade då. Jobbade, gick ner till hamnen med Emelie och umgicks dygnet runt med min dåvarande pojkvän. Not to shabby, men jag fattar inte hur jag orkade med allt. Nu har jag svårt att klämma in två aktiviteter på en dag. Då jobbade jag på två olika jobb, badade, hade filmkväll och promenerade runt ringvägen på samma dag. Ung och pigg till skillnad från nu, old and lazy.

Note: Var tvungen att ändra från Peter Gessle till PER Gessle. Hade skrivit lite fel.. ! Det märks ju vem jag tänker på om dagarna.. ;)

Vem går på sånthär crap?


Dagen är kommen

Jag har fasat lite inför den här dagen hela vintern. Kreditkortsräkningen. Jag har faktiskt inte använd kortet på mer än ett år, men innan jul blev det tvunget eftersom jag fick ut så lite i lön och inte längre är sjukskriven.

Så idag låg den där i brevlådan. Jag tog några djupa andetag innan jag slet upp kuvertet. CHOCK! Eller nja, det var inte så farligt som jag trodde. Hade räknat med en räkning (hahaha) på ca 1 245 984 2147 kr. Men det var bara närmare 3000. Underbart, det kan jag ju betala av direkt när jag får lön.


Tidsinställt

När du läser det här är jag på jobbet. Intressant. Sanningen är att jag var på jobbet när det förra inlägget postades också. Så dagens tre inlägg (hittils) skrev jag redan igårkväll och lade upp som tidsinställda inlägg. Jag är så bloggberoende att det är helt sinnessjukt. Så beroende att jag sitter och skämms när jag skriver det här. Funderar nästan på att inte posta det.

Men sen kom jag på.. det är ju ingen hemlis att jag är bloggnörd. Det visste ni ju alla redan! Slutar vid 17, ska köra HC's med guilden klockan 19. Därimellan ska jag helst hinna äta middag, träna, duscha och såklart - blogga.

Det är mycket nu!

Hotstuff vs. Drunkstuff



Jag tror alltid att jag är så JÄVLA snygg när jag är full. Speciellt frammåt småtimmarna när alla gäster gått hem. Då når jag min peak. Försöker fånga det på bild men inser att jag inte är så fotogenique som jag tror. Men det är väldans kul att försöka. Att bilderna blir så suddiga vet jag inte vad det beror på. Antningen för att jag inte kan stå still, eller för att kameran suger. Men sanningen är nog att jag trixat dit nånting i inställningarna som jag inte vet hur man ändrar tillbaka.

Längtan



Gick igenom lite bilder på datorn och hittade den här från sommaren.. 2009. Jag, Emelie och Denise var på Gröna Lund och snubblade på fröken Gynning som spelade in material till Sommarkrysset. Det jag vill komma fram till här är hur mycket jag längtar efter sommaren.

Första dagen man tar på sig skinnjackan och fryser ihjäl för att det egentligen är lite för kallt.

Första dagen man tar med sig en jacka och inser att man inte behöver den..

Första tallriken med jordgubbar och mjölk.

Första middagen i kvällssolen på balkongen.

Första promenaden hem på fyllan när det är tillräckligt sopat och torrt på gatorna för att ta av sig klackskorna.

Spela kubb, dricka vin i gräset, bara ben och myggbett. Jag längtar!

Foodtime


Incest, incest, familjefest!


Emelie är inne på ett annat spår när det gäller barnuppfostran och hur TV och dataspel påverkar barnen..

"Sorry bejb, men tror inte man kan påverka det så mycket :) Kids har mind of their owns! Who knew?"

Mitt svar: Njaa. Om man sätter in en unge i ett rum och aldrig låter dem se på TV eller spela dataspel så kommer de knappast ha såna drömmar.. Inga leksaker eller sagoböcker heller såklart! Inte ens en jävla kotte ska de ha att leka med! Men då måste man ju låsa i dem och aldrig låta dem träffa andra barn eller människor överhuvudtaget för den delen.. Jag tror Josef Fritzl och jag är inne på samma spår när det gäller barnuppfostran!



En liten historia om humor.. och kärlek

Det började ganska oskyldigt en natt för ungefär ett år sedan. Jag satt uppe och levlade min präst som precis sett dagens ljus. Ungefär vid de första group-questen i Ghostlands insåg jag hur tråkigt det var att spela ensam. Natten runt omkring mig kändes så mörk och kall utan sällskap. Landskapet som tornade upp sig på skärmen framför mig var också grått och trist. Just som jag skulle logga ner och hoppa i säng så dök han upp. Som en oas i den torrhet som var min kväll.

Jag vet inte om det var den sena timmen eller min medfödda låga tröskel till asgarv som gjorde det, men den första kvarten av vårat umgänge skrattade jag mer än jag gjort på flera veckor. Och jag pratar inte om ett lågt fnissande utan högljutt asgarv, rakt ut i luften. Flera gånger försökte jag hålla ljudnivån nere för att inte väcka min sambo som låg ovetandes och sov i rummet brevid. Men jag märkte snabbt att mina försök var fruktlösa. Det gick inte att hålla igen.

Idag får han mig inte att skratta på samma sätt eftersom allt han säger har jag hört förut. Ni vet hur det kan bli med skämt som blir uttjatade. Jag drar på mungiporna litegranna och försöker minnas hur road jag var i början av vår relation. Jag känner att det är dags att dela med mig, att låta någon annan upptäcka denna fantastiska man. Han kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta!

Ladies.. (och pojkar såklart) jag presenterar stolt:




And I know full well, that I will burn in hell,
But those guys playing wheelchair basketball gotta be about the
funniest fuckin' thing I've ever seen in my life

Det finns ingenting jag inte älskar med den här killen. Rösten, låtarna, hans gummi-fejja och ja, han är ju inte ful!




Man måste ha ganska rå humor för att uppskatta honom, vilket ni alla vet att jag har.



When Grandfather dies, life will be strange
When Grandfather dies, my whole life will change
When Grandfather dies, I'll scream and I'll yell
'Coz I'll be fucking rich as hell


Ja, man måste nog kunna engelska för att uppskatta humorn också..



Your social politics say that races don't mix,
and you call it pure blood pollution
And whenever I'm sad, you say it's not so bad,
for every problem there's a "Final Solution"...

Det här var mina absoluta favoriter, även om det är svårt att plocka ut bara fyra stycken. Resten av hans musik hittar du enkelt på Spotify eller Youtube. Andra låtar som jag varmt rekommenderar är;

Talk to Me

Bitch

Vanilla Ice Cream

Beelz

Craig

Down to the Old Pub Instead

Dr. Stephen

Lullaby- Divorce Song


Och såklart alla andra låtar han gjort.. ! Albumen heter (i kronologisk ordning): A Little Bit Special (2000), Superhero (2003), The Craig Machine (2005), och 3 Balloons (2009). De två skivorna i mitten är helt klart de bästa. Och något som verkligen gnager mig är att han varit i Sverige och uppträtt FLERA gånger och jag har missat det. Hoppas han kommer tillbaka snart och att han kör gammalt material också. Kan också tipsa om hans LIVE-DVD som heter "Stephen Lynch - Live At the El Rey"


Snygg i Fridas kavaj







Åååååååh vad det luktar gooooott!

Frida, se det här som en läxa. Glöm aldrig kläder hos mig igen! Man vet aldrig vad som händer då.. !

Saksamlare



Ibland (inte när jag städar) så är det kul att jag är en sån jävla saksamlare. Jag sparar på allt från gamla tidningar, biobiljetter till kärleksbrev, gamla prov från grundskolan (där jag fått full poäng), dagböcker osv osv osv.. Senast snubblade jag över Aftonbladet och Expressen från den 12 september 2001. Rätt kul att kolla igenom. Okej, inte kul kanske.. men intressant!


Väntan

Väntar på mamma, dags att simma igen!

5 - 17 år

Jag har aldrig varit emot tanken på att låta barn spela våldsamma spel och se blodiga filmer. Jag menar, verkligheten är blodig. Låt ungarna kolla på nyheterna så får de se vapen, blod, svält och självmordsbombare. Plus att om man är noga med att tala om för kidsen att spelen är overkliga och att det faktiskt går att trick-filma typ allt så förstår barnen att det inte är verklighet och att man inte kan/ska sparka någon i huvudet. På samma sätt som det är viktigt att tala om för tonårstjejer att retuschering is the way to go om man vill vara supersmal och perfekt. Ja, ni fattar.

Okej, nu till poängen.

Jag har ändrat mig.

Jag har spelat maaaaaaassor av våldsamma spel, det ena mer verklighetstroget än det andra. Jag har sett filmer som består av mer vapen, våld och blod än något annat och böcker i samma anda. Och jag drömmer därefter. Inatt var det hysteriskt. Jag springer runt i någon form av krig och skjuter folk, planerar attacker, spränger saker i luften, kvinhugger folk, och inte ett litet fint hugg i midjan, nejdå, ett fett snitt under hakan. Just när ett stort flygplan är på väg att crasha i marken ungefär 300 meter från platsen jag befinner mig så är jag helt säker på att jag kommer vakna, men drömmer fortsätter. Vi tar krigsfångar och torterar dem. Tillslut förstår jag på någon nivå att jag drömmer och hoppas att det ska stoppa de värsta våld-sekvenserna. Men icke!

Och då fattar jag såklart var inspirationen kommer ifrån. Hade jag inte läst eller sett något liknande så hade jag aldrig haft de här drömmarna. Jag vill inte att mina (blivande) barn eller något barn överhuvudtaget ska behöva ha sånadär bilder i huvudet. Även om jag inte var rädd i drömmen (förutom rädslan att få huvudet avskjutet), så vill jag inte sätta mer våld i skallen på barnen än det slagsmål som pågår i lekparken.

Langa lite sommar




Disney

Peter hade ju laddat ner alla Disney-filmer åt mig, så jag har börjat gå igenom dem. Hittils har jag glott på 101 dalmatier och ikväll blev det Pocahontas. Så himla fin att jag började grina. Ja, jag är kanske lite överkänslig.



Du tror att jag inte förstår dig.
Du har sett så många plater, ja visst det har du nog.
Du vet hur allt ska va.
Och trots det så tänker jag; finns mycket mer kunskap än du tror.
Än. Du. Tror.

Imorgon efter träningen blir det nog.. Björnbröder, Snövit eller kanske Ringaren i Notre Dame. ELLER Micke och Molle, NEJ, LEJONKUNGEN! Fasiken va svårt det är att välja. Kan inte ni bestämma?! Välj en Disneyfilm åt mig!

Dagens middag

En shake Nutrilett (smakade bajs, tänkte jag inte göra om)
En liten tallrik med kokade grönsaker
En skiva mörkt bröd
En apelsin
Ett glas mjölk
Ett fiber-piller
Ett äppelcidervinäger-piller

Låter kanske mycket, men jämfört med vad jag brukar äta så är det här rena anorexia-kuren. Åkte och simmade idag (minns inte om jag berättat det tidigare). Imorrn blir det träning igen med mamma. Jag trodde det var idag, men tydligen hade vi planerat imorrn. Det är också min sista lediga dag innan det blir jobb hela helgen. Le suck, men trevligt med pengar!

OmenasiidertviinietiRka



Nu jävlar. Snart kommer mina favvojeans passa igen!

Dagens i-landsproblem

Min jävla webcam har inte funkat på flera veckor och jag har inte riktigt orkat ta tag i det. Det är ju inte så att jag använder skiten dagligen, men när jag vill så är det såklart irriterande att den inte funkar som den ska.

Idag bestämde jag mig för att styra upp den och började söka runt och hittade massor av folk som har samma problem som jag. Webcamen på min dator är inbygd och det har alltid varit en lite lampa som lyser som visar när den är igång. Men nej nej, ingen lampa och meddelandet "du har ingen webcam installerad". HUR i helvete ska jag kunna installera om något som jag inte har tillgång till att ens avinstallera? Okej. Nya drivrutiner tänker du.. och det gjorde jag också, så jag började leta efter dem. Lite konstigt kändes det eftersom jag haft datorn i flera år utan att ha behövt uppdatera dem. Men men..

Efter ca 20 minuter börjar jag ge upp hoppet om att någonsin lyckas fixa den jävla kameran. Men precis då hittar jag ett forum där minst 50 pers gnäller om samma problem. Längst ner har en kille kommenterat; "press Fn+F10".

Jag testar.

Det funkar.

Känner mig dum.

Men men, huvudsaken är att jag nu har en fungerande webcam igen! WoohooO!

Me so evil



Hittade den här bilden från nyårsafton, visst ser jag ond ut? Stenhård. Tuff. Ascool liksom.

Nä, var det bara jag som tyckte det? Fandå. Jag måste kanske köpa en såndär cape med luva som de har i alla coola filmer (läs: sagan om ringen, harry potter, star wars, matrix osv osv..) Undra vart man kan hitta såna.. ? EBAY NEXT!

Hurtbulle

Jahajja. Uppe med tuppen.. eller kanske inte. Men jag är vaken nu varjefall. Har trixat lite med min telefon eftersom jag uppdaterade den igår (iphone), har varit tvungen att ladda ner alla applikationer och sånt igen. Väntar nu bara på att en av mina playlist på spotify ska ladda klart så jag kan ge mig ut på en promenix. Tänker ställa larm på telefonen och promenera bort från lägenheten i 20 min, för att sedan gå samma väg tillbaka.

Klockan två blir det simmning med mamma!

Borde städa lite också, men det får bli ett senare problem.

Dagens ord

Dagens ord från Alexandra-ordboken är:

"Rea-ögon"

Rea-ögon är något som främst tjejer trabbas av. Det uppstår när du ser kläder på REA och tycker de är snyggare än vad de egentligen är, ebart för att de har en röd rea-lapp på sig. Detta leder ofta till att du handlar saker som du sedan aldrig använder. Ett ögonfel som drabbar många flickor och deras plånböcker, speciellt vid mellandagsrean.

Åre - bokat och klart!







Nu är det bokat! Längtar mig trasig.. men tiden har en tendens att gå jävligt snabbt om man inte tänker på den. Så jag ska inte tänka på tid alls så kommer vecka 14 snart vara här.. !

Tid, tid, tid, tid, klocka går så sakta, veckor, dagar, tid tid tid TID TIIIIIID!

Suck.

Dream come true


Den här bilden är tagen halv fem på morgonen en natt nångång år 2008. Jag minns att jag vaknade, gick upp och kissade och fick för mig att ta en bild på mig själv. Det jag inte minns är VARFÖR. Men jag är ju lite som jag är..

Mitt hår växer så in i helsefyr sakta. Vet inte hur många timmar jag spenderar framför spegeln och stirrar och stirrar. Stäger ögonen, önskar i tysthet att det ska ha blivit 20 cm längre när jag öppnar dem igen, och slår upp ögonen. Ingen förändring. Jag börjar nästan ge upp hoppet om att magiska saker och mirakel kan hända om man önskar det tillräckligt mycket. Å andra sidan finns det mycket jag önskar mig  MERän långt hår.. fred på jorden och massa pengar till exempel. Okej, jag kanske önskar mig längre hår liiiiite mer än massa pengar.. och fred på jorden.

Fan, jag är en dålig människa.

En dålig människa med kort hår.

- 10

Käkade precis middag bestående av kokt blomkål, morötter, broccoli och en majskolv. Älskling kastde en blick på min tallrick och suckade;

- Kaninmat.

Tycker han ja! Om nom om säger jag! Imorrn blir det först en långpromenad och sedan simmning med mamma! Jag har inte bara en jag-är-snygg-i-bikinisommar att se fram emot utan jag måste kämpa för att komma i mina skidbyxor till vecka 14. Dom är inte jätteförsmå, men den översta knappe går inte att knäppa och så kan vi ju inte ha det!

Testa själv

Sitter och läser sista delen i Hungerspelen-serien nu. Utan att spoila för mycket kan jag tala om att det finns stumma slavar i handlingen. De har alltså fått sin tunga avskuren av regimen för att de pratat för mycket om fel saker. Det fick mig att fundera på hur beroende man är av sin tunga.

Testa att svälja utan att använda tungan.

Testa att flytta mat från ena sidan av munnen till den andra utan att använda tungan.

Det är ju tammefan omöjligt. Tur att jag inte lever i den världen... Skulle dock inte ha något emot att leva i Sagan om Ringen-världen. Har fått dille på det nu igen och ska snart börja läsa om hela triologin!

Plans



Åker in till stan för en fika med lillasyster. Sen ska jag spana lite på rean innan jag åker hem igen.

Den stora fråga är dock hur jag ska ta mig upp ur soffan och orka klä på mig och gå till tåget. Atar att jag får använda the force igen. Den är ju trots allt väldigt stark i mig.

Ikväll eller imorgon ska jag boka boendet i Åre också, wohoo!

One Alexandra to rule them all



Hittade ett block där jag kämpat hårt för att lära mig quenya, mer känt som alviska. Minns att jag gjorde ett arbete om det i grundskolan. Jag kunde hela den övre raden utantill och klottrade ner den överallt.

Sagan om Ringen is the shizzle for my dizzle - forevah.

Snor

Idag har jag snytit mig ca 20 gånger. Varje gång tänker jag "vartfan kommer allt det här snoret ifrån?!"

Google is my friend:

Snor eller nasalt mucus är det slem (mucus) som bildas av slemhinnorna i näsan. Slem bildas även av ackumulerad extracellulär vätska, vilken ökar i omfattning vid ett inflammationssvar. Under en dag kan det bildas upp emot ett par deciliter slem.

Dö snor, dö.


En glammig lördagskväll



På den där svarta lilla plätten av mattan i mitten sitter jag. Omgiven av skit. Kollar på the big bang theory på TVn, bloggar på datorn och sorterar bland allt skräp. Luktar på gamla parfymer, tittar på bilder, gamla kvitton, dagböcker och låter nostalgin och minnena skölja över mig.

Det är tur att Peter älskar mig som han gör. Tror inte många andra skulle stå ut med den här typen av "städning".

ROLIGT!



Sitter på älsklings dator och bloggar eftersom vi snart ska iväg och handla och jag orkar inte starta upp min egen. Vad jag har GLÖMT är att innan jag fixade min egen stationära dator och laptop så avände jag den här datorn hela iden. Så nu ska jag gotta mig i MASSOR av mappar med mina gamla bilder som jag precis hittat. Fyfan va roligt! Hittar jag något fint så lägger jag upp det här.. !

Lördagsunderhållning på hög nivååååå!


Groundrunner

Det absolut coolaste efternamnet som finns måste ändå vara Skywalker. Jag har spenderat många timmar med att komma på namn och efternamn till karaktärer i mina noveller och andra små projekt. Det tog mig ett år att komma på rätt förnamn till huvudpersonen i min bok. Men nu har jag hittat det. Tänker inte berätta vilket det blev, men jag hade gärna kallat henne Skywalker.

Jag minns min Lunarstorm-presentation. Svart bakgrund med vita bokstäver, självklart med m e l l a n s l a g mellan alla boksäver

A L E X A N D R A    S K Y W A L K E R

Det var tider det. Försökte ju ändra mitt namn till Skywalker på facebook, men det gick inte. Dumma dumma!

Städningen (hittils) i siffror

Eftersom jag mår för dött för att hitta på något, men för bra för att sitta helt still så har jag roat mig med att städa hela kvällen. I vanlig ordning ser det nästan värre ut nu än när jag började. MEN, jag har lokaliserat inte mindre än följande:

16 jackor (av vår, sommar eller höst-modell)
6 vinterjackor
27 par skor (varav ett par saknar en stövel, what the hell?!)
12 läpp-produkter av olika slag
10 toffsar
8 hårnålar
5 halsdukar
9 st vantar (inte 9 par, utan 9st.. lite irriterande..)
26 kvitton
1 skokartong
1 penis
1 laptop
4 filtar
7 galgar
2 skohorn
1 förpackning sömnpiller
2 plånböcker
1 presentkort (förhoppningsvis med pengar på)
2 frisbees
4 engångskameror
1 pincett
11 handväskor
116 kr i småpengar
1 räkning (som jag hoppas är betald)

För er som undrar har jag alltså "städat" lite i sovrummet, lite i hallen, lite i soffan och lite i garderoben/förrådet.

OH, how i love all the crap jag köpt i mina dar. Jag skulle tammefan va miljonär om jag bara varit lite snålare!


Humor



VARJE gång jag ser den här bilden skrattar jag. Den är tagen när Denise tog studenten 2009. Jag har på mig mina favvojeans och Kevin hälsar på oss Hitler-style.

Sjuklingen

Ja. Det kändes bra att gå ifrån jobbet idag och veta att jag inte ska jobba igen förrän nästa torsdag. Självklart firar jag min ledighet med att bli lite sjuk. På vägen hem köpte jag en halsduk och ett par söta vantar på rea. Ja, det var nog allt intressant som hänt mig idag.

Skriver vidare på boken, postit-lappar ÖVERALLT. Älskar det!

ÅREEEE V.14



Fick tillbaka min ledighetsansökan idag och den var... BEVILJAD! Wohooo!

Bilden är från när jag var på resledarutbildning i Österrike, vintern 2006. Jag tänker precis som vanligt åka skidor hälften av tiden och snowboard den andra halvan. LÄNGTAR LÄNGTAR!

Bookme again

Jag har försökt att komma på ett bra sätt att lägga upp hela bokskrivandet på. Det är så svårt är inspiratione faller på lite då och då och nästan aldrig är jag sugen på att fortsätta skriva på en del jag redan börjat på. Vilket resulterar i att jag har 58 st sidor med text som INTE hänger ihop.

Så igår googlade jag runt och hittade massa bra tips på hur man ska lyckas skriva klart sin bok. Många av dem var riktigt bra och nu känns det mycket troligare att jag någonsin blir klar! Toppen! Bland annat har jag tagit ett block med vita blad och gjort som en screenplay på handlingen. När jag vill lägga till saker eller kommer på nya idéer så lägger jag bara till dem med hjälp av post-it lappar. WONDERBRA! Tog även ett tungt beslut igår när det gick upp för mig vem av karaktärerna som ska dö. Ja, dö- du läste rätt. Jag kan tyvärr inte berätta allt för mycket om vad boken handlar om och jag måste be er som vet att inte skvallra vidare.. Det är inte vampyrer varjefall, shit - snacka om överanvänd plot.

Upp tidigt imorrn så jag ska sätta igång med lite skrivande nu också innan klockan blir för sent!


Emelie kommer fatta


Det vita bajset



Nu får det tammefan ta och bli vår. Jag orkar inte med allt det här vita bajset. Det är ÖVERALLT. Det är kallt och kletigt och halt. Har redan drattat ner på rumpan flera gånger senaste veckorna. Nu får det vara nog. NOG I TWLL YOU!

Den här bilden är iofsig från förra året, jag var tvunen att knäppa en bild eftersom det såg så sött ut med rullatorerna sådär brevid varandra i snödrivan. Undrar om de väntar och längtar lika mycket efter våren som jag gör?!

Ps. Mamma, idag skrev jag "lugn" som "lung" och insåg att jag gör det hela tiden när jag skriver för hand, men inte lika mycket när jag skriver på datorn. Konstigt. Men tack vare ditt trick har jag nog lärt mig, tillslut. Tack ;)

Soffläge

Så. Nu är det dags för mig att inta soffläge - på med snug-rugen också såklart. Har redan gjort en nattmacka (grovt bröd såklart) och ett glas mjölk som står och väntar på mig på soffbordet. Imorgon ska jag jobba mellan 12-19, så det blir lågt med uppdatering under dagen.

Är fortfarande mätt från middagen och har fått massor skrivet på boken idag. BRA kväll. Duktiga mig. Ja, så är det.

Godnatt!

Så jävla duktig

Jag har av någon anledning fått för mig att det bara finns två sätt att äta mat. Antningen snabbmat från Donken eller hemlagad mat. Och när jag säger hemlagat menar jag hemlagat, från grunden. Men om man inte har tid eller ork att ställa sig och svänga ihop smaskiga måltider varenda dag, vad gör man då? Jo, man åker till Vega-baren eller Donken och svullar i sig färdigmat.

Nu har jag kommit på att det bästa alternativet är halvfabrikat. Som idag, stekte på lite korv, i med en 12-kronors burk med färdig kryddning och matlagningsgrädde. Ner med en påse jasminris i kokande vatten. Rör om, vänta 10 min - KLART. Perfekt!

Jag har inbillat mig att allt ska vara hemlagat eftersom jag ofta fått kommentarer som "gör ni inte egna köttbullar?" eller "vet du inte hur man gör chili con carne utan en kryddmix?".. NEJ OCH NEJ, det gör jag inte. Är jag en sämre människa för det? Är jag lat? NEJ OCH NEJ igen. Nu är jag trött på hel-ylle skiten när det gäller matlagning. Varför ska jag en och en halv timme på matlagning varje dag när jag kan fixa något lika gott på en kvart?

Jag är trött på att försöka vara så jävla duktig när det gäller ALLT. Jag orkar inte. Tänker lägga energi på annat, matlagningen ska inte få bli ännu ett ångestmoment.

- Hemmalagad snabbmat, i love you.

Mitt nya liv

Ja, jag ska ju vara nyttig nu och träna och gå ner i vikt. Så nyss när jag kände för att stoppa i mig en halv påse chips.. så tog jag ett äpple istället. ETT ÄPPLE! Så nu sitter jag här och känner mig sjukt onöjd med tillvaron.

På jakt



Det här halsbandet är från H&M, jag misstänker att de inte funnits i butik på minst ett år. Men jag vill HA det. Minns när jag såg det i någon blogg och sprang runt i varenda H&M-butik och försökte hitta det. Sååå, är det någon som råkar trilla över ett sånthär på gatan eller känner någon som känner någon som vill sälja/byta/ge det till mig. SÄG TILL!

LÖSNINGEN!



Rickard hittade en snabb lösning på de problem jag berättade om i förra inlägget. Nämligen en kurs på medborgarskolan.. !

"Vi lär oss bryta bröd i lämplig storlek och kasta utan att träffa duvorna i huvudet. Vi tränar in duvornas läten, huvudrörelser och stirrande blick för att smälta in och våga oss gå närmare. Öva gärna hemma framför spegeln. Du lär dig locka duvan att äta direkt ur handen. Eget bröd medtages.

Kursledare Olle Dufva"

PERFEKT! Alla bitarna i mitt liv faller på plats! :)

Vad ska jag hitta på nu?

Har precis köttat i mig middag, lite väl sent, men jag är ledig imorrn. På något konstigt sätt är jag trött, vilket borde vara en omöjlighet eftersom jag sovit nästan 30 timmar de senaste två dygnen. På jobbet var det rätt lugn, jag var i Minihuset nästan hela dagen. Trivs bra där.

Men jag kämpar hela kvällarna med att försöka komma på vad jag vill göra nu. Vad vill jag egetligen jobba med? Jobbet på ICA är ju toppen på många sätt, skönt folk och bra betalt. Men det är inte riktigt min grej och jag mäker hur jag trivs mindre och mindre med min hela livssituation. Minns när jag lovade mig själv att inte ta ett jobb som innebar kvällar och helger igen, men nu är jag där igen. Egentligen är det inte arbetstiderna som är problemet, jag känner mig bara sjukt malplacerad.

Ska jag börja plugga? Ska jag söka nytt jobb? Vad vill jag ens jobba med.. ?! Ska jag gå och borsta tänderna? Ska vi köpa ny lägenhet, ska vi köpa ett hus?! Ska jag satsa på att skriva klart min bok? Ska jag resa, ska jag starta eget, ska jag vinna på lotto?!

Förvirringen är.. tro det eller ej: total.


Ja, jag jobbar på ICA..


Födelsedagskalajs

 

            



Vet inte varför min kamera är mongo och gör hälften av bilderna suddiga som fan.. !



Såhär ser jag alltså ut klockan 02:55!



             



             


Nästan klar!




Like it's my birthday



Så, nu har jag duschat å valt ut kläder. Så nu gäller det bara att få i sig lite middag och vänta på att håret ska torka så jag kan locka det. Förhoppningsvis dyker det inte upp så mycket folk innan 19.30 så jag hinner bli klar!

Älskling åkte iväg till Vegabaren, så det blir flottigt till middag. Jag har pressat i mig massa onyttiga saker hela veckan eftersom det ska bli andra bullar från och med måndag.

En playlist är redan klar för ikväll, jag hoppas verkligen att 6,5 timme räcker.. ! Haha, ja, nu ska jag återgå till att vänta på middagen och glo på Big bang theory..

Nästan inlägg blir antingen på fyllan eller bakis som en troll imorgon. Måste ladda kameran också!

Hoppas ni får en lika skojjsig lördagkväll som jag lär få!

Bookme



Varför har ingen talat om för mig att jag har en rätt hög panna?

Oh, well. Det var inte det jag skulle skriva om. Jag vet inte ens vad jag ska skriva om. Ibland känns det som inspirationen jobbar emot mig. Hur svårt kan det vara att blogga om massa crap egentligen? Det känns ofta som jag sagt alla ord jag kan säga, skrivit alla mennigar som finns. Men på något sätt lyckas det ändå komma ut mer.

Igår tror jag att jag lyckades skriva de första sidorna i min bok. Alltså, inte de första sidorna jag skrivit utan de första sidorna rent kronologiskt i handlingen. Jag har dragit mig för att försöka skriva en bra början. Jag menar, för mig är det superviktigt att man fastnar lite redan på första sidan när man läser en bok. Är det storhetsvansinne att bara använda sig av namn som fungerar någorlunda bra på engelska också? Haha, nä, nu ska jag skriva vidare.


Hungerspelen

Böckerna är bland de mest spännande och bästa jag läst. Det är omöjligt att lägga ifrån sig bokjävlarna! I min jakt på ett releasedatum på den riktigt filmen så hittade jag den här fan-made varianten av en av de mest känslosamma scenerna ur boken. Nu kan jag knappt vänta tills filmen kommer ut! Dom borde ta tjejen som spelar Katniss i klippen nedan och låta henne spela rollen även i den riktiga filmen.

Tydligen ska den börja filmas nu 2011, så förhoppningsvis dröjer det inte mer än 1 1/2 år innan filmen kommer upp på vita duken! Har ni inte läst böckerna, gör det DIRR. Då kommer ni precis som jag, nästan börja grina när ni ser videon.. !



Vem älskar inte pengar?



Att jag har skrivit "LÖN" och ringat in det och ritat ett hjärta i min kalender är väl inget konstigt? Alla älskar väl att få lön?! Älskling tycker jag är knäpp och var tvungen att skriva dit en egen kommentar..

Huskur

Ni vet väl att det bästa sättet att bli av med en blåsa i munnen är att bita upp den och sedan proppa den full med salt? Det gör jag jämt och det funkar skitbra!



.. kommer bli FET.

De mest uttjatade låtarna från 2010

De allra flesta håller med om att det är svårt att leva utan musik. Men efter att ha genomlidit ett helt år med endast ett tiotal låtar på repeat (på radio och fester) så känns det underbart härligt att det nya året är här och med det förhoppningsvis lite ny musik. Att tänka på är att jag tyckte alla dessa låtar var fantastiska första gången jag hörde dem. Men att det kan bli "för mycket av det goda" är inte bara ett talesätt, det är brutal sanning.


För att sammanfatta det uttjatade musikåret vi nyss lämnat bakom oss har jag sammanställt en lista med de låtar som (förmodligen) genererade mest stim-pengar i fjol.


8. David Guetta feat. Kid Cundi - Memories
Är det någon som inte har dansat arslet av sig till denna sommarplåga? David Guetta är mannen bakom många plågor och hur uttjatade låtarna än blir så tycks det aldrig sluta svänga rejält om dem.



7. Sean Banan - Skaka rumpa
Står hemma i vardagsrummet och damsuger. Börjar plötsligt röra rumpan på ett svängande sätt. Det tar 30 skunder innan jag inser att min kropp dansar till låten helt automatiskt.



6. Lady Gaga - Alejandro
Det är inte hennes bästa låt men det är kul att hon gjort en låt som sticker ut lite från den vanliga discopop hon producerar. Eller? Videon måste jag också uppmärksamma. Var det någon som sa provokativ?



5. Rasmus Seebach - Natteravn
För första gången vill jag inte be en människa som pratar danska att spotta ut gröten och snacka så man fattar. Jag vill bara bli kaldad på! Ja, så kände jag alltså de tio första gångerna jag hörde Natteravn, de andra 40.000 gångerna ...



4. Travie McCoy feat. Bruno Mars - Billionaire
I wanna be a billionaire, so fucking bad. Fick jag välja mellan en biljon kronor och att aldrig mer behöva höra den här låten skulle valet inte vara självklart.



3. Bruno Mars - Just The Way You Are
Vi fattar, du är kär och hela världen stannar när hon ler. NEXT!



2. Eminem feat Rihanna - Love the Way You Lie
Att älska hur någon ljuger känns ganska ologiskt, men det blir en snygg titel på en låt. I och med Love the Way You Lie Part II står det klart att min hatkärlek till denna låt lever vidare in i 2011.



1. Shakira feat Freshlyground - Waka Waka
Fotboll går att förstöra på många olika sätt. Med Vuvuzelas, bråk-kåta supporters eller med en höftrullande blondin som sjunger oväsäntligheter. Årets utan tvekan mest uttjatade låt ... Waka waka, ey ey!



Bubblare till denna lista var:
September - Mikrofonkåt
Daniel Adams-Ray - Gubben i lådan
Swedish House Mafia - One (Your name)
Jason Derulo - Watcha say

.. och på allmän begäran; "we no speak americano"


Lördag



Du har väl inte glömt att det är fest här hemma på lördag! Alla som är roliga är välkomna! ;) SES DÅ!

ÅREEE



Sprang som en galning till mitt fack på jobbet idag och hoppades att jag fått svar på min ledighetsansökan, men icke. Jag får ligga på sträckbänken ett tag till. Så fort jag vet om jag får ledig så ska vi boka skiten. Det var ju två år sedan vi var i fjällen och det kryper i hela kroppen. Jag vill se berg, jag vill ha sol, jag vill vakna av ljudet från liftarna som tuggar sig fram. Så jävla underbart! Som vanligt tänker jag åka snowboard halva vecka och skidor den andra halvan - båda är ju lika kul!

Så, nu är ni fina pojkar och flickor och håller tummarna för att jag får vara ledig. ÅRE - here we coooomeee!

Ps. det här är ett tidsinställt inlägg, så när ni läser det sover jag fortfarande. Fint va? Jobbar 13-18. Ds.


Svar på en vanlig fråga

Lo skrev en kommentar på ett tidigare inlägg och frågade vad jag gjorde för att bli ilagd på psyk förra våren. Det är faktiskt en av de vanligaste frågorna jag får här i bloggen och via mail. Så nu tänkte jag ge ett litet svar på det, för er som inte redan vet historien bakom grejen. Snyggt uttryckt Alexandra. Tack, jag vet...

Det började redan sommaren 2009, jag märkte att jag var grinigare och mer lättstött än vanligt. Jag drömde hela tiden om jobbet eller andra stressiga saker och kände att jag helt tappade suget att göra annat än att sitta hemma på soffan. Innan hade jag varit så himla glad och sprudlande och alltid på gång med minst 1001 saker samtidigt. När hösten kom blev det värre och värre. Jag tappade kontakten med nästan alla mina vänner, jag lämnade aldrig lägenheten förutom när jag gick till jobbet. Eftermiddagarna, kvällarna och helgerna spenderade jag gråtandes på soffan. Tillslut så gav min familj och min stackars sambo upp hoppet om att jag skulle klara mig ur den djupa grop jag fallit ner i på egen hand. Så de bokade tid åt mig hos en psykolog. Han skrev ut ångestdämpande åt mig, som jag tog vid behov (alltså varje dag). Efter en månad med bara marginell förbättring så fick jag tid hos en annan läkare. Hon skrev då ut anti-depp-piller åt mig, och jag käkade dem i nästan fyra månader och livet blev LITE lättare.

I mars så hade jag sjunkit ner på botten igen. Jag hade redan bett om att få jobba 80% istället för heltid, men kände ändå att jag inte orkade med vardagen. Jag kunde inte laga mat, städa, träffa vänner, handla.. bara tanken på att ta en dusch eller laga middag gjorde mig så matt och ledsen att jag hamnade på golvet och började grina som ett barn. Så, en dag i mitten på mars så blev det nog. Efter en rejäl panikångestattack så åkte vi in till psykakuten inne i stan. Där låg jag på en bänk och hyperventilerade i en timme innan jag fick träffa en läkare. Han fattade direkt att mina medeciner inte var nog och att jag behövde få mer hjälp. Så dagen efter åkte vi till psyk här hemma i Haninge och de la in mig följande kväll. Dels för att jag mådde så dåligt att jag uttalat ville sluta leva och för att de ville se till att jag fick medeciner som verkligen hjäle mig. Så jag låg smått i koma i en säng på öppenpyk i fyra dagar innan jag fick komma hem igen. De dagarna var precis vad jag behövde för att landa, ta lite djupa andetag och förstå att det fanns hjälp att få och att livet var värt en andra chans.

Ja, jo. Det var nog den korta versionen till varför jag blev inlagd. Efter de dagarna så följde såklart åtaliga läkarbesök, massor av nya medeciner i olika doser och en 5 månaders heltidssjukskrivning.

Ord kan inte beskriva hur tacksam jag är för all hjälp jag fått och allt stöd från både min pojkvän (som alltid står ut med mig) och min bästaste familj och mina vänner. Jag vet inte hur allt det här hade gått om jag inte haft er med mig. Tack!

Gillar förresten att det här inlägget kommer precis efter att jag bloggat om ordet "våldtäcktsduscha".. det märks att min blogg är nästan lika bipolär som jag är!

Nu, sovtajm!

Dagens ord från Alexandras ordbok

Våldtäktsduscha
- Att duscha och skrubba sig själv ordentligt. Gärna med färsta citroner. Våldtäktsduscha gör man oftast efter en rejäl fylla eller om man blivit antastad av en gubbe på bussen.

Så, lägg till i ditt vokabulär, DIRR!

Like?

Blir lite ledsen i ögat att endast 6 st av mina läsare har Like:at min page på facebook, som jag startade i förrgår.. 

Tycker minsann ni kan göra det, som en försenad julklapp och födelsedagspresent till mig! :)

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/Brunettense/175277642512546

75

Det här var det sista jag såg innan jag gick och la mig igår; fyfan va söta ni är som tar er tid att skriva grattis till lilla mig. Det var lite av dagens höjdpunkt! Förutom när jag fick äta lunch med mamma, maria och simon.. och när jag fick två tröjor.. och när jag hittade min plånbok.. och när älskling fixade Long Kiss Goodnight som kvällsunderhållning, eller när jag började skratta när vi skulle ligga för att jag hade en liten bit majs på tanden, eller muffins-ätandet hemma hos morfar.. Okej, det kanske inte var dagens höjdpunkt, men det kändes fint att veta att så många bryr sig!



Ses på lördag vänner! Fest, our place, be there!


Let's play a game...

När jag var på jobbet idag så tänkte jag handla med mig lite shit hem, ni vet - mat och sånt. Men det blev svårt eftersom jag inte hade plånboken med mig.

Väl hemma så börjar jag leta som en galning. Inte i handväskan (någon av dem), inte i någon av mina jackor. Förtvivlad började jag misstänka att någon på nyårsfesten snott den av mig. Eftersom den låg i väskan helt öppen i hallen. Jag ber älskling ringa Ante som hade festen och be honom leta hemma. Vilket han gör, utan att hitta något. Lite senare när mamma kommer förbi här så hjälper hon mig leta. Jag funderar till och med på att ringa taxibolaget jag åkte med till nyårsfesten och fråga om de fått in något. Lite småstressad tjurar jag över att behöva gå runt i centrum utan pengar och att sedan köra bil till älsklings jobb för att hämta honom UTAN mitt körkort med mig.

Väl hemma (ja, jag använder det uttrycket igen) så ber jag älskling (ja, jag använder det namnet hela tiden) hjälpa mig med letandet. Varpå han vänder upp och ner på hela bokhyllan i vardagsrummet och soffan. När jag så smått börjar inse att jag kommer vara tungen att fixa ett nytt körkort och blockera mitt kreditkort (som jag änvänder hela tiden nu eftersom Rickard har mitt vanliga VISA-kort), så går jag in på toaletten...

SÅ, nu leker vi leken: HITTA ALEXANDRAS PLÅNBOK!




Någon som ser den?

Bra jobbat. Det tog mig en hel dag att hitta den.

Dagen of dagar



En vanlig frukost på jobbet kändes speciel idag eftersom jag fyller åååår! Vi hade inventering och tusenmiljoner personer var där och jobbade. Jag fick räkna sylt och marmelad, det gick smidigare än jag hade trott. Började 06.00 och var klar strax innan 10.30! Då åkte jag hem och så kom mamma, maria och simon på besök. Vi gick en sväng i centrum och jag fick två tröjor av mamma och moster maria, TACK! <3 Ska minsann ha på mig en av dem på festen på lördag!



Vi åkte till morfar en sväng, han fyller ju också år idag, och fikade! Jag kunde inte låta bli att köpa de här söta små muffinsarna - fyFAN vad goda det var. Tur att jag köpte några extra så jag kan proppa i mig en nu ikväll också!

Jobbar 13-22 imorrn, segt som fan. Så det blir tidigt i säng ikväll!

Tack alla söta människor för gratulationerna, ni är bäst!

20110103



        

Nu får jag åka på kryssningar med 23-års gräns, woohoooo!


Så minns jag år 2010




Årets bästa party: Peters 25-års fest!
Årets bästa köp: Brunetten.se
Årets bästa upplevelse: Vågmaskinen på Teneriffa, hihi!
Årets bästa upptäckt: Vodkawater!
Årets bästa facebook-grupp: "När jag dör vill jag att min aska sprids över Island."
Årets livräddare: Seroquel depot 400mg
Årets största ångestframkallare: Min vikt.

Årets bästa filmer: Inception & Shutter Island
Årets mest efterlängtade film: Tomorrow when the war began
Årets mest överhypade film: Snabba Cash
Årets bästa bok: Hungerspelen 1 & 2
Årets TV-serie: The Walking Dead
Årets näst bästa TV-serie: Glee
Årets bästa skådis: Leonardo DiCaprio

Årets bästa konsert: Lady Gaga
Årets mest uttjatade låt: Love the way you lie
Årets sommarplåga: We no speak americano
Årets bästa partylåt: One (Your name) - Swedish house mafia
Årets bästa ballad: Fall for you - Secondhand Serenade

Årets mest använda ord: Lätt, Ofta, Ellerhuuuur, Epic
Årets bästa julklapp: Min rosa snug-rug
Årets nördigaste lycka: När vi tillslut tog ner the Lich King!

Årets nyårslöfte (som måste hållas): Sortera mina bilder bättre!



Åkte till London med Angelica. Jobbade på som vanligt på Jackpot, blev sjukskriven och inlagd på psyk. Fick nya medeciner. Blev utskriven. Slutade jobba med Jackpot och var sjukskriven på heltid. Tappade hela mitt sociala liv, låg hemma och kollade på Vänner och spelade WoW. Fixade äntligen en egen domän till min blogg och lillasyster fick stå för den fina designen.

Blev besatt av matlagningsgrädde och började käka det till ALLT. Lärde mig svälja tabletter, något jag alltid haft supersvårt för. Lärde mig också att tupering är A och O när det gäller att fixa till en snygg frisyr.

  
  






Emelie kom hem från Umeå och jag försökte nagla mig fast vid henne som en igel när hon inte jobbade. Spenderade mycket tid på att jobba bort min sociala fobi. Lyckades ganska bra och kände att livet var på väg åt rätt håll igen. Åkte till Nynäs och solade och badade, åkte ut på sjön med älsklings familj och gjorde detsamma. Var fortfarande sjukskriven på heltid, men började smått söka efter ett nytt jobb. Köpte årets snyggaste skor.

Åkte till Skövde och hälsade på Emma i min favvoklänning. Fiskade bort kvällarna med Älskling och Jonny. Försökte gå långa promenader nästan varje dag för att bli av med sjukskrivningskilona.

  
 
 
 



Lärde känna den söta knäppskallen Frida. Festade loss med mamma och pappa. Gjorde klart badrummet. Åkte till London igen och träffade älskade Sarah. Fick ett vikariat som redaktionschef för Ungdomar.se. Sökte även jobb på Ica Maxi och fick det! Började äntligen komma ur mitt lilla skal och träffa mina vänner igen. Besöksrekord på bloggen!

 
 



Jobbade massor på Maxi, shoppade julklappar på kreditkortet och lärde mig att vodka blandas bäst med vanligt eller kolsyrat vatten. Kom aldrig riktigt in i julstämningen och hoppas det blir bättre i år. Sket i att julstäda och julpynta och firade jul med Älsklings familj. På juldagen blev det fest hos Rickard och sedan utgång. Nyår firade vi hemma hos Ante i brandbergen. På mellandagsredan köpte jag en skitbra plattång! Det var ungefär det enda roliga jag shoppade..  

 
 


Lista: Tacksamma barn

Några barn är mer än tacksamma och man tror att de aldrig kommer vara lyckligare än de är just när presentpappret rivits bort. Tack vare att Youtube finns kan vi ta del av dessa härliga stunder!


1. En klassiker som tåls att ses om och om och om igen.




2. Killen får ett Pokémon-spel och blir så glad att han genast måste kasta sig på telefonen och ringa sin ... mormor(?!). Jag kanske talar för mig själv här, men min mormor har ingen aning om vad Pokémon är. Det verkar lite som att grabben inte har några vänner (utöver sina Pokémons).



3. Höjdpunkten i klippet är när lilltjejen kramar om kartongen och viskar "my baby, my precious" med Gollum-betoning på ordet precious.





4. Att få ett PS3 i julklapp verkar vara den knuff ett barn behöver för att trilla över kanten och bli djupt troende; oh god, oh god, OH GOOOD! Eller bara börja gråta hysteriskt.


 

5. Att skrika som en besatt och vara överdrivet glad över en julklapp är helt okej. Men att krama sin lillebror? ALDRIG!


 

Det finns lika många klipp på hysteriskt tacksamma barn som det finns föräldrar i världen. Självklart är vi tacksamma för den underhållning de bjuder oss på. I sann julanda tycker jag att du ska dela med dig av ditt favoritklipp här nedan i kommentarsfältet!

This i promise you



Jag brukar inte ha några nyårslöften eftersom det bara är bullshit och man sällan lyckas hålla dem. Men är det något jag verkligen ska lägga energi på den kommande tiden så är det att sluta bita på naglarna. Det är så jävla äcklig och jag skämms jämt över mina fula fingrar. Önska mig lycka till och tala gärna om för mig hur äcklig jag är så kanske jag kan hålla mig ifrån bitandet. ÄCKLIG I TELL YOU. Utöver det så har jag bara två hemliga löften. Det ena handlar om min kropp, okej, så bara ett hemligt löfte. Men det är så dumt att jag inte kan skriva det här. Va bara snälla människor och hoppas att jag klarar dem alla tre!

Någon som har ett roligt eller annorluna löfte?

2011

Ja, nu är det nytt år. Konstigt. Var det bara jag som firade nyårsafton utan att äta en supe? Utan att käka hummer, dricka champagne ur kristallglas och utan att vara iklädd en långklänning och tiara? Jag vet inte vad det är med mig, men jag tycker nyårsafton är en av de mest krystade kvällarna på hela året. Just i år (förra året..?)hade jag en riktigt trevlig nyårsafton - kom till festen klockan kvart över nio, blev full, snackade med roligt folk, tog massa kort, skålade in det nya året i en plastmugg och gick hem strax efter ett. Perfekt!

Nästa nyår vill jag fira utomlands!

Nu ska jag fylla i en ledighetsansökan, ÅREEEEEEE here we come!

Nyårsbilderna





           





            



Älskling och jag vid tolvslaget!



Jag och Jonny strax efter tolvslaget.



Full som en kastrull, men lika glad ändå!



           



Hittade lite hårspray på toaletten, kort innan jag spydde upp de tre groggar jag svepte i mig direkt när jag kom till festen. Inte så fräsch kanske, men här är vi ärliga!

          



För att spara en hundring (taxi) så promenixade vi hela vägen hem. Älskling och Jonny spenderade större delen av promenaden i snödrivorna. Av någon anledning så hamnade jag också där ibland.



Har en känsla av att 2011 kommer bli ett episkt år.

RSS 2.0