Varannan vatten är livet


Vadfan är en Sexpert?

Vet att många undrar lite över vad det innebär att vara Sexpert. Precis vad det heter - jag är självlärd sex-expert. Och eftersom jag är gammal och gaggig nu är det dags att jag överför mina kunskaper till den yngre generationen.
Frågorna varierar otroligt mycket, som ni ser trillar det in alla typer av funderingar.

Livet på en pinne



Direkt efter jobbet bar det av hemmåt för ett snabbt ombyte, sedan vidare direkt ut i skogen för lite frisbeegolf med mina pojkar. Dom kastade, jag plockade blåbär och försökte lära mig kasta. Får inte riktigt in rätt knyck med handleden och underarmen utan kastar som en riktig kärring med hela halva kroppen. Och snett som fan blir det alltid också.

Det var skönt att komma ut i värmen lite, det känns som jag sitter inomhus hela tiden (eftersom jag inte orkar släpa mig till stranden för att ligga där helt ensam och fläka mig. Men på måndag är jag ledig och då jeflar måste det bli bra väder. Jag ser ut som ett spöke och är i deeee-sperat behov av sol. Ja, med den betoningen. Deeee-sperat.

Dagens höjdpunkt

Jag käkade tills jag blev blå. Bokstavligen.

30 juni 2011 the day of i-landsproblem



Jag måste passa på att be om ursäkt för den otroligt dåliga uppdateringen här i bloggen de senaste dagarna. Men tro mig, min tid framför datorn (som ska ses som avslappning) är inte så avslappnande ibland. Vill ni veta vad jag ska hinna med på ungefär tre timmar framför datorn varje kväll?

- Blogga här. Massor och massor helst.

- Blogga på Loading (vilket kräver lite mer inspiration än här)

- Vara social med mina e-vänner på msn.

- Hänga på Facebook.

- Läsa nyheter och bloggar (jag följer ca 15 st).

- Fixa med skribenter och artiklar på HP (eftersom jag är redaktionschef där).

- Svara på så många sexfrågor jag bara orkar (eftersom jag är Sexpert på samma sajt).

- Spela WoW (för att det är så jävla mysigt. Och dessutom bra inspo till spelbloggen jag nämde ovan).

- Skriva lite (minst) på boken.

- Kolla efter nya jobb (extrajobb).

- Söka reda på saker kring mitt framtida jobb, maila folk, läsa information, kolla utbildningar, kvällskurser osv.

- Kolla resor (det gör jag VARJE kväll).


Livet här hårt. Jag menar.. jämför den här kvällsrutinen med att till exempel bo på gatan eller lida av svält eller krig. Det är ju solklart att jag har det värst. ÅH NEJ INTE MAJSGRÖT IDAG IGEN.

Sommaraktiviteter

Sitta framför datorn och äta mjukglass. Vem behöver sol när det finns jobb och World of Warcraft? Nu börjar min jobbhelg närma sig, men det är den sista innan semestern. Längtan är bara förnamnet. Nu är det bara bita ihop och köra på de sista dagarna. Tror jag har nio pass kvar. Det går snabbt, det går snabbt rabblar jag i huvudet som ett jävla mantra. Det går snabbt.

Synd att samma mening funkar lika bra på mina semesterveckor..

Testar nya webcamen



Och eftersom jag för tillfället är för ful för att vara med på bild så fick det bli på två av mina favvofilmer som bara råkade ligga brevid mig här på soffkanten. Kameran funkar bra, aaiiiiight? Nu ska det installeras de viktigaste sakerna på nya datorn. WOW. Hihihi..

28 juni 2011

Så, nu har jag glott på Vänner och hoppat hopprep. Nu blir det en dusch och lite frukost innan städandet drar igång. Och om inte Frida har fastnat i sitt kära Nynäs så kanske hon kommer upp en sväng och spatserar med mig i centrum. Jag måste köpa en fotfil. Inte så sexigt, men jag har en skitbra kräm till fötterna och då kan man lika gärna behandla dem som kungligheter och fila ner dem. Speciellt nu på sommaren när man går med platta skor varierat med höga klackar tar mins fötter mycket stryk.

Vad är det med mig? Jag snöar alltid in mig på något sjukt ointressant när jag bloggar. Mina fötter? Dom luktar inte tårta efter en dag i ett par ballerinaskor, så mycket kan jag säga. Ja, jag tror jag avslutar det här inlägget där.

Mr Clean



Igår var jag duktig och städade i badrummet och TRO mig, det behövdes. Handfatet såg ut som marmor.. Måste lära Peter att skölja av skiten när han rakat sig klart. Och jag måste lära mig att inte bortsa håret vid handfatet utan att göra rent efter mig.

Jag passade även på att sortera  bort en massa smink, parfymer, krämer och smycken som jag aaaaaaaaldrig använder. Några var till och med oöppnade så de hamnade direkt i min låda med grejer som ska säljas på loppis i slutet av sommaren. Satt hela kvällen igår och prismärkte saker och la dem i kartonger. Även om jag inte kommer bli rik på det här så känns det toppen att bli AV med massa pryttlar och kanske få en krona eller två för dem.

Tittar numera på TV i större format


Drar ut



Går ut och rastar min telefon nu. Tar en sväng runt sjön och en sväng genom centrum. Hoppas det inte blåser så mycket ute, då kommer jag visa trosorna.

27 juni 2011

Ah, inget går upp emot att vara ledig en måndag. Jag sov till klockan tolv och nyss fått i mig frukost. Drömde att jag kunde flyga.. igen. Jag har drömt det massor nu på senaste. Och i drömmarna flyger jag runt som en galning men det slutar alltid med att jag vill visa upp för någon att jag kan flyga och då försvinner den superkraften. Nästa gång jag drömmer sådär ska jag hålla det för mig själv.

Varför det suger att ta studenten

Du har stått hemma framför spegeln i en månad nu och provat studentmössan i smyg och tagit bilder i tusen olika vinklar till din blogg. Du tänker ”YES! Nu börjar livet!” och planerar att åka till Australien i höst och jobba eller till Californien och lära dig surfa. Du har räknat ner till den här dagen sedan du var elva år och nu är den äntligen här - din stora feta studentdag! Men har du tänkt på …

Vart arbetsförmedlingen har kontor i din stad? Eller om du verkligen vill ta jobb som slav på någon släktings företag? Även om du planerar att plugga till hösten så finns det bara en sanning och det är att du inte längre har sommarlov, du är arbetslös.

Vad du ska äta till lunch? Man glömmer lätt bort att lunchen som man haft serverad varenda vardag de senaste 13 åren bara är till för skolelever. Hur mycket du än klagat på skolmaten under dina skolår kommer du snabbt inse att det var roligare att äta den än att fixa, laga och betala för lunchen själv.

När du ska träffa dina vänner? Från och med nu är det ju slut på lyxen att kunna hänga med sina polare hela dagarna. Några kommer flytta långt bort, några kommer jobba dygnet runt och resten kommer vara upptagna med studier, mmorpg:s eller nya sexpartners. Du tror att du kommer behålla kontakten med alla dina härliga klasskamrater, men du tror fel.

Att du inte har fått med dig någon lapp hem som talar om när skolan drar igång igen?Ingen lärare (bara CSN) kommer bry sig om din närvaro i skolan eller jaga och tjata på dig om läxor och prov. Nu är det helt upp till dig att ta tag i saker och styra upp ditt liv, på gott och ont. 

Att du är ung och dum? Nu är tiden att testa nya saker, tatuera dig i svanken och åka på 12 festivaler på samma sommar. Det är nu du ska bolla flera olika jobb, resa eller snylta så mycket du kan på dina föräldrar genom att bo hemma och spara pengarna till något dyrt och onödigt.

En dag kommer du vakna upp i en hög av räkningar och deklarationspapper och tänka saker som ”Shit, är det verkligen fem år sedan jag tog studenten?” och då är det lätt att känna sig asgammal och trist. Därifrån är steget inte långt till att skriva en bitter lista om vad som suger med att ta studenten. När vi alla vet att det egentligen är alldeles alldeles underbart att ta studenten. Fy fan vad du är bra!

Up again

Såå, nu är jag uppe och vaken igen. Funderade länge på att ligga kvar i sängen minst ett par timmar till. Men jag vill åka till Centrum och glo på saker samt städa lite här hemma. Det lär sluta med att jag sitter här hela dagen ändå.

Trött

Det känns som jag inte varit hemma på flera dagar. Först jobba som en jefla idiot hela veckan och sedan stress med midsommarfirande på olika ställen och med olika människor. Skönt att den är över. Nu ska jag bara sitta här i underkläderna och kolla på film. Och sova. Jag ska sova så jävla mycket. Jag vet att jag svär onödigt mycket i bloggen ibland, men nu menar jag det verkligen. Jag ska sova så JÄVLA mycket.

Min hjärna straffar mig

Bara för att jag mofflade i mig så mycket onyttigt igårkväll så straffar min hjärna mig genom en massa mardrömmar om att jag äter sockerkakor med levande spindlar i. Några gånger vaknade jag och tänkte, shit vad skönt att det är över och somnade sedan om och fortsatte på samma dröm.

Var beredd på en ny pussbild

Midsommarafton 2010
Nyårsafton 2010/2011
Midsommar 2011

Ger upp



Jag är helt seriös så mätt och trött att jag måste gå och lägga mig nu. Frågan är om jag orkar resa mig från soffan. SHIT, jag tycker till och med att det är jobbigt att skriva på tangentbordet. Dessutom har jag proppat i mig macarons och en hel påse med TuttiFrutti. Matkoma + övertrötthet är inte en bra kombination.

Mmm, sängen väntar i ett mörkt rum där det är perfekt lagom (kan det vara perfekt och lagom på samma gång?) temperatur. HERE I COME!

Boka en biljett


Ååååh vad jag UNNAR mig saker



Det är farligt att handla när man är hungrig men ändå gjorde jag det idag efter jobbet. Det slutade med att jag handlade sånahär Macarons för 35 spänn. Sjukt ovärt eftersom de ändå smakade gammalt, inte alls lika goda som de man köper när man är och fikar på nått fint ställe.

Någon som vill fika snart? Jag kräver som sagt ett ställe med GODA Macarons.

Feeling wet wet wet

Imorse fick jag bokstavligen SLÄPA mig själv ur sängen. Alarmet på min mobil ringde 11 gånger innan jag gick upp. ELVA. Och när jag väl tagit mig upp så ser jag att det regnar ute. Och vi pratar inte lite mysigt ska-vi-hångla-regn utan hela heletet hade brakat löst. Stora blöta droppar som kommer åt precis överallt och lämnar inte en enda del av världen torr.

Och mitt paraply är borta.

Jag hoppade i de byxor jag trodde kunde motstå regnet bäst, älsklings prassliga träningsbyxor. Sen drog jag på mig en keps för att skydda sminket och håret och en luvtröja ovanpå. Jag måste ha ett ut som en riktig gettobejb. Sen blev det såklart regnjacka och en sjal som en rosett kring hela kalaset. Ändå regnade det in överallt och jag fick panik när det började rinna kallt vatten längst ryggraden.

Det tar mig ingefär 15 minuter att gå till jobbet. När jag kom fram var jag så blöt att det plaskade när jag satte ner fötterna framför mig. Och eftersom jag hade snoozat så himla länge var jag inte på jobbet i tid nog för att hinna torka, så det var bara hoppa i jobbkläderna och mina plaskiga skor och gå ner och jobba. 10 timmarspass, i love you not.

Godnatt + jobb imorgon 09-19


JAG ÄR RIK!

Lite rolig hemsida där man kan räkna ut hur mycket man är värd. Tydligen kan man sälja mig för ungefär 2.2 miljoner dollar. Kan man låna pengar med detta som säkerhet eller?

Hihi, testa hur mycket du är värd på www.humanforsale.com ! Man måste inte posta det på facebook..


En annan typ av smärta


Snornaglarna



Jag ser så jävla dåligt. På kvällarna när jag slappnar av framför datorn eller TV:n måste jag verkigen kämpa för att kunna fokusera och se vad det står. Men jag har inte tagit tag i det och gått till en optiker. Jag hade perfekt syn. PERFEKT. Vad hände? Varför måste jag känna mig som en gammal gaggig kärring när jag bara är 23 år? Jag blir tokig på det här med kropp och psyke.

Är man inte flebbo så ser man dåligt, om man inte ser dåligt så är man psykiskt störd. Oh wait, jag är ALLA dom sakerna. Vad är det som händer med mig? Dessutom har jag fått skitmycket finnar nu på senaste, räckte det inte med dem jag hade i som 15-åring?

Berättade jag om den där stuiden jag läste om som undersökte (och kom fram till?) att folk med gröna ögon har mer anlag för psykiska problem? Jag ska hitta den och posta här i bloggen så ni får läsa. Riktigt intressant!

22 juni 2011

När ni läser det här är jag redan på jobbet. På jobbet och är bitter. Hoppas det regnar som fan! Jag har tidsinställt en drös inlägg för idag så ni har något att läsa medan jag är borta. Jag får helt seriöst dåligt samvete när jag kliver upp klockan halv ett om dagarna och kollar bloggen och typ 50 pers redan har varit inne men inte fått något nytt inlägg. ELAK BLOGGARE!

Jobbar 10-18, sen ska jag hem och SOVA eftersom jag börjar 9 på torsdag.

Ps. När folk på jobbet handlar toalettpapper har jag alltid lust att säga "hem och bajsa rätt mycket nu va?" D.s

Varför man inte har en iphone


Do it, just DOIT!

Att jag ALDRIG lär mig. Man ska inte skjuta upp på saker. Man ska inte vänta med att boka en biljett till någon resa eller event bara för att man inte är helt 100 på någon detalj. Man ska bara boka och betala och sedan styra upp vad det nu kan vara som kanske inte klaffar helt. DET LÖSER SIG. Nu kommer vi inte kunna åka till Gotland på de datum som vi hade velat för att båtjäveln är fullbokad. På ditresan är det okej, men på vägen hem kan vi inte ta med bilen. Vet inte hur sugen älskling är på att lämna bilen på ön för att hämta vid ett senare tillfälle.

Frågan är nu, ska vi boka platsbiljetter och lämna bilen hemma? Finns det bussar på Gotland? Orkar man cykla över halva ön? Nä, det här känns inte helt hundra, bäst att vi skjuter upp bokningen lite..........

Nu blire lurre

Sååååå, nu ska jag bara kliva i skorna och sedan blir det LUNCH. Magen kurrar och när man vet att skitgod färsk, hemmagjord pasta står på menyn blir det svårt att tänka på annat än maat. Foodz, oh how i love you.

Burn baby burn


21 juni 2011

Hoppar i en av mina nya BH:ar och beger mig ut på dejt med Emelie och hennes karl. Pojke alltså, han heter ju inte Karl, han heter Johannes. Det är inte gassande sol ute, vilket passar mig perfekt eftersom jag ska jobba ikväll. Blir så jävla bitter när jag måste jobba och det är bra väder ute.

Annars har morgonen varit lugn, jag klev precis upp ut sängen efter att ha legat och dragit mig och halvsovit i nästan två timmar. UNDERBART. Ingen ångest över att man går miste om dagen här inte, jag älskar att sova. Blev väckt av ett sms från älskling.

"Disturbance in the force, det känns som du är vaken?"

Jag vet inte om jag uppskattar att någon som inte ens har sett alla Star Wars-filmer använder sig av det språket, men okej för den här gången älskling. Den här gången.

Hur mina vardagskvällar ser ut



Börjar ni tröttna på det här varma filtret i min mobilkamera? SYND, för jag tänker fortsätta använda det

GODNATT!

Förbannade äckliga jävla bröst-jävlar

I flera veckor (egentligen typ ett år) har jag tänkt att jag måste köpa nya underkläder. Speciellt trosor. Jag har bara handlat billiga underkläder när jag varit i London. Men när det kostar 2,5 pund för 5 par trosor är det inte toppenkvalité.. Och senast jag var i London var nångång i november. Ja, ni fattar själva att dom börjar ge upp vid det här laget.

Men idag när jag åkt hela vägen till Farsta just för att handla underkläder fick jag lite panikångest när jag inte kom i H&M's trosor i storlek 36. Så jag sprang med gråten i halsen till Cubus som har ganska stora storlekar. Väl där möttes jag av en glad syn. MINST 50% PÅ ALLA UNDERKLÄDER! Så jag bestämde mig för att försöka handla till en kroppsdel jag är lite mer nöjd med, boobies! Jag har haft storlek 75C så länge jag kan minnas. Eller ja, sedan två-tre år tillbaka. Så jag plockar på mig ett tiotal BH:ar i olika modeller och färger (de kostade 74 kr st!!!)

Inne i provhytten märker jag att de är för SMÅ. Vad kul med stora tuttar kanske du tänker. Men åt helvete med dem! Det är bara klumpar som är ivägen och när underkläderna inte passar får man back-boob (om ni inte vet vad det är så får ni googla) och dubbeltutte eftersom BH:n skär in och delar tutten i två. Jag började må riktigt illa och var tvungen att sätta mig ner och dricka upp min Loka i stora klunkar för det kändes som jag skulle kräkas. Sen klädde jag på mig igen och gick ut och bytte alla BH:ar jag plockat på mig till storlek 75D. D. D!

Jag minns när jag köpte min första BH i storlek 65AA och hur jag önskade, grät och bad till en gud jag inte tror på att jag skulle få större bröst. Nu är det HELT tvärtom. Stora tuttar blir bara saggiga och hängiga. En dag kommer jag vakna på rygg i sängen med brösten i armhålorna. Den dagen känns plötsligt skrämmande nära. "Hellre att de ligger i armhålorna än silikon", sa en randomkille till mig för några dagar sedan när vi diskuterade saken. Jag har inga planer på att fixa brösten på något sätt.. men ändå.

Är det någon som vill ha lite extra boobs så kan ni ta fett av mig. Jag känner mig mer än nöjd. Min kopp är överfull. Det räcker nu. Ska googla fram lite övningar för att få mindre, det måste ju gå att träna bort det här fettet precis som annat fett på kroppen. TIPS?!





Viktiga åtaganden såhär på kvällskvisten





Jag ställer ju upp grejerna snyggt för att kunna ta en bild till bloggen. Sen spenderar jag en halvtimme med att omsorgsfullt välja vilken färg jag ska ha, sedan ångra mig, torka bort och börja om. Älskling föreslog rött men det var den enda färgen jag inte var sugen på, så det fick bli orange.


Det ser ut ungefär som att jag stoppat in alla fingrar i näsan ända upp till hjärnan och sedan dragit ut dem och lackat dem med genomskinligt topplack. Men nu orkar jag inte börja om igen, det tar ju fan tusen år för skiten att torka och så måste man måla dubbla lager eftersom jag bara köper billigt skitlack (som ni ser ovan), men det är så mycket roligare att köpa billigt, för då kan man få många färger. Men den där jävla vita pennan är värdelös, den uppfyller ungefär samma funktion som en svindyr pincett. Det blir varjefall inget vitt av den!

Blah, blah, blah BULLSHIT. Fy helvete vilket tråkigt inlägg, cred till alla som orkat läsa hela vägen hit.

Om ni undrar vad den där lilla gula klumpen till höger är på den sista bilden så är det torkad mango. Gott som fan, tack för tipset Thomas!

Vardagslycka



Ibland när man är lite deppig över att inga kläder man äger passar längre kan det kännas skönt att prova lite skor. Hur mycket eller hur lite jag har vägt i mitt vuxna liv har jag alltid haft storlek 38. Man blir inte för tjock för skor. Skor sitter inte dåligt så fettet hänger över. Fötter får inga celluliter och skor kan man ha även om man har mjölkmage för att man stoppat i sig en liter vaniljglass. Är det konstigt att jag älskar skor och äger typ 70 par?




Vill också klargöra att jag inte köpte dom här skorna. Riktiga come-fuck-me-heels. Jag älskar dem, men vet att de skulle spendera mer tid i sin kartong än på mina fötter och då är det helt enkelt inte värt 700 spänn. Men så fort jag drog på mig dem kändes livet lite finare. Slampigare möjligen men vackrare också.

Dagens planer

Nä, nu skiter jag i det här och drar till Farsta. Ska shoppa underkläder, om jag hittar några snygga eller billiga. Ska sitta på bussen och hålla tummarna för att Emelie och jag hinner ses lite innan hon ska tillbaka till Umeeeeeå. Ska tugga på samma tuggummi minst en timme. Ska lyssna på musik och umgås med rösterna i mitt huvud. En helt okej förmiddag ändå.

#inspo


20 juni 2011



Vaknade för en halvtimme sedan helt svettig. Har drömt stressdrömmar hela natten. Den här gången var jag på en fest , ett poolparty med jultema. Minns inte om vi var utomlands eller hur hela grejen var upplagd. Problemet var att jag inte kunde hitta mina badkläder och alla tjatade på mig att bada. Men när jag väl hittade något att ha på mig så satt det så himla dåligt och jag var så ful och tjock att jag inte vågade gå ur båset där man bytte om. Så jag tog på mig vanliga kläder igen och så började allt om.

Jag drömde också att jag var på väg till jobbet, men vägen blev bara längre och längre så jag aldrig kom fram. Klockan tickade på och jag visste att jag skulle bli försenad men jag kunde inte göra något åt saken. SUCK. Jag hatar att drömma sånt här, min sömn ska vara avslappnande och inte framkalla ännu mer ångest.

Att testa något nytt

.. är ju alltid roligt. Men det är trist när saken man provar smakar bajs. Okej, jag har inte ätit bajs (förutom kaninbajs när jag var barn), men det var fan inte gott. Den nya risifruttin alltså. Bajset minns jag inte hur det smakade. Men kan tänka mig att det smakade ungefär som den där smoothie-grejen. Wää!

Vart är du?

Ibland när jag sitter här framför datorn om kvällarna kan det kännas som att väggarna börjar dra ihop sig kring mig. Jag har petat i mig de mediciner jag behöver för att klara vardagen. Vänner spelar på TV:n. 238 avsnitt som hela tiden går runt runt runt. Hamsterhjulet rullar på.

När jag pratar med folk om den här känslan så angriper de allra flesta mitt förhållande med Peter. Som att det skulle vara han som håller mig i ett koppel men det är inte så jag känner. Han har aldrig sagt att jag inte får göra någonting. Han säger alltid ja, han låter mig vara den jag vill vara, vilket för mig är en grundläggande rättighet i alla förhållanden. Men det är allting runt om kring mig i övrigt som kväver mig. Jobb, räkningar och planer för varje helg de kommande månaderna. Diskmaskin, tvättmaskin och smutsiga fönster. Kläder i överflöd, trasig soffa och väggar målade i fel nyans. Parkeringsböter, studielån och tjockisångest.

Vad jag saknar just nu i mitt liv är spontanitet. Det finns inte utrymme för sånt i ett hamsterhjul. Jag vill hoppa på ett plan till Rumänien. Jag vill leva, jag vill se, jag vill lära, jag vill vara den jag är och hitta den jag vill bli.

#dagensfacebook


Min nya klänning


I fredags eller nej, var det torsdags? Skitsamma. Jag köpte en ny klänning. Jag älskar den, den kostade bara 199:- och nu ska vi gifta oss. Jag och klänningen alltså. Så roligt att helt obesvärat gå ut på balkongen och ta 5-6 bilder där jag poserar på olika sätt medan grannen sitter i bakgrunden och tänker "vad i helvete pysslar hon med?" That's just how we roll in the Shire.


Jag kommer bli en perfekt mamma

Jag vet ju redan vad man ska ha barnen till. Lillplutten heter Nea och är Peters systers yngsta sötnos.

Om att vara sjuk och sjuk

Jag har ju varit hemma från jobbet i två dagar nu. Jag är inte dödssjuk och har inte legat i sängen och snorat hela tiden. Men jag är så trött på att ha dåligt samvete över att jag prioriterar mig själv. Varför ska jag kämpa mig fram på jobbet med huvudvärk och halsont bara för att jag är van vid att man inte "får" vara sjuk? Vad tjänar jag på det? Jag har testat att vara den personen också, den som aldrig tar en sjukdag och som alltid ALLtid ALLTID ställer upp. Vad fick jag ut av det? Jag blev tammefan utbränd på grund av den typen av uppträdande och tänkande.

När jag jobbade på Jackpot hade vi "ledighetsregler" och om man var sjuk fick man minsann släpa sig upp och göra sin sändning och sedan åka hem. Det fanns inte riktigt utrymme för sjukdagar. Om du inte hade halsfluss eller minst 40 grader feber hade du ingen riktigt anledning att stanna hemma. På så sätt är det skönt att man jobbar på ett mycket större företag idag, där hela kalaset inte står eller faller med min närvaro. Men samtidigt är det trist att man inte känner sig lika behövd längre.. Nu är jag där igen och både vill ha kakan kvar och äta den.

Nu ska jag peta i mig en till alvedon och se på film. Skönt att vara ledig imorrn så jag kan känna mig helt utvilad och redo för jobb på tisdag. Sen brakar ju hela heletet lös inför midsommarhelgen och jag ska jobba 09-19. FUNNEY!

@closeup18juni


Vad som händer

Det är ju fan sommar. Det är varmt ute. Då vill man sova med öppet fönster för att det blir svalt och skönt i rummet. Men istället har jag dragit på mig en fet förkylning på grund av det. Ser verkligen fram emot att andas genom munnen i en vecka och ha ont i halsen och huvudvärk. JIPPIE-KA-YEY!

Skulle ha ätit ordentlig middag istället...

Den där högen av melon och grapefrukt är anledningen till att jag mår riktigt jävla illa just nu.

Ladybug tattoo + en ögonbild för att provocera Rickard


Mamma ser ut som något från helvetet på blicken, men hon är helt underbar - jag lovar! Hon har bara otur när hon ska fångas på bild och lyckas alltid göra nån konstig min.


Danielas tatuering när den var klar!


Såhär såg mammas ut när de bara lagt på stencilen.


Jag däremot bangade ur eftersom jag kände mig sjukt osäker på vart jag ville ha min lilla ladybug. Men nu när jag har sett exakt hur det går till och att varken mamma eller syrran dog av smärta så ska jag våga göra mina två tatueringar också. Ska boka tid på något ställe där personalen varjefall snackar engelska och orkar städa efter sig, så kanske det känns lite bättre. Tips på bra ställen?

Det ena märket jag gick hem med var mitt fina sår mitt på näsan. Det äger ju att klia på en finne tills den börjar blöda och sedan få ett skitsnyggt sår som VÄGRAR sluta blöda om man råkar pilla upp det. Hardcore!

Eftersom ni bara gnäller..



.. på mig när jag lägger upp bilder som ser ut som "dagens outfit"-bilder så får ni den här istället. Idag har varit en lite speciell dag. För det första för att jag tog mig upp ur sängen innan klockan tio (trots att jag inte skulle jobba tidigt) och för det andra för att mamma och lillasyster tatuerade sig idag! Mer bilder och tankar kring det i nästa inlägg.

Vi åkte in till stan, mamma fickparkerade och touchade bilen framför. När jag påpekade det så var hennes kommentar "äsch, det var bara nära".. OKEJ! Jag såg ju hur biljäveln gungade till. Tur att dragkroken sitter där den ska! Efter tatueringen åkte vi ner mot Haninge igen, jag köpte en ny kalender vilket verkligen var på tiden, min går ut om bara några veckor! PANIK. Ja, jag vet att det finns kalender i mobilen, men just när det gäller planering av mitt liv kör jag på oldschool is the right school.

Shit, jag käkade typ tre grapefrukts (grapfrukter? haha) på jobbet och nu verkar min kropp få nån form av allergisk reaktion. Ont i huvudet, halsen känns konstig och det KLIAR överallt. SUCK!

Före & efter


Man behöver inte smink för att ha fina ögon



Man kan ha fått bra gener från sina fina föräldrar också. Hade gärna sluppit finnen på näsan, men men..

Åh, ni vet ju att jag städat hela jävla dagen för att jag skulle få besök i helgen, men nu blir det inte av. Nog för att det alltid är bra att få städat men jag får lite panik när saker och ting inte går som planerat. Så nu ska jag vänta på att älskling kommer hem sen jag ska jag gnälla för honom över hur stökigt och äckligt det är här hemma. Jag var mitt i städningen av köket när planerna gick lite i kras. Vet inte riktigt om jag orkar fortsätta nu när jag inte "måste". Kanske ska ta en dusch istället och sen åka iväg och panta lite burkar. Har en stor fet svart sopsäck full här.

Nä, det är tråkigt också. Ska göra lite nya playlists i Spotify istället, det är ALLTID roligt.

Min bästa vän just nu


Städar mellan kuddarna i soffan och hittar:

3 armband
1 karta sömnpiller
10 ihopvikta snorpapper
1 Iphone 3G
4 pincetter
1 tånagel
1 nagellack
1 kreditkort
2 hörlurar
6 pund i småmynt
8 hårtoffsar

och plåster, fyra pennor, några oanvända tops, min bankdosa, druvsocker, en klubba och två par strumpor (ej matchande).

Borde

Just nu borde jag vara mitt uppe i månadens fetaste städpass men det finns ju så mycket annat som är SÅ mycket roligare. Så jag sitter här och dricker Pepsi istället. Shame on me!

Det här fick jag av mitt älsklingsmongo

Mitt svar är: Ska vi åka och shoppa efter jobbet idag?

Äntligen lite psykvård och inte bara massa mediciner

Fick ett brev hemskickat från min psykklinik. Stavas det ens som ett ord? Oh well. Jag har fått en tid bokad hos en psykolog "för samtal och bedömning KBT", vad nu det innebär. Antar att han ska avgöra om jag ska få KBT eller inte. Har lite problem redan nu med att jag ska träffa en manlig läkare, det känns inte helt 100. Men nu har jag väntat i snart ett år på det här jävla mötet, så det känns dumt att boka av bara för att han har snopp liksom. Han får inte vara ung, han får inte vara snygg och han får absolut inte vara för gammal. Jag menar, vad fan vet en gubbe om hur det är att vara en 23-årig tjej? Nä, det här känns inte bra. Blev helt jävla svettig bara att skriva det här inlägget.

Dagens facebook by Mamma


Snälla hår, väx snabbare


15 juni 2011

Vad snabbt den här månaden har gått. Jag menar, det är ju snart lön igen och jag har mer än 10.000 på kontot. Det var länge sedan! Men snart ska det bokas kryssningar och semester för sommaren så då kommer ze money att försvinna rätt snabbt. Gotland, London what shall it be?!

Den senaste veckan har varit en såndär riktigt syndarvecka när det gäller ätandet och träningen. Jag har ätit vitt bröd på kvällarna och Snickers till frukost. Inte okej. Jag får återigen göra upp en ny plan och börja kämpa på igen. Vågen visar närmare 60 kg igen, var ju nere på 57.4 eller nått sånt när det var som bäst.. Men fuskar man så märks det direkt. Kan man inte bara operera bort sina lår?! Eller sätta sig i ett hörn med en osthyvel och börja hyvla bort fettet? Hihi, älskar när jag får såna underbart bra idéer!

Den typen av hat jag känner för mitt sötsug om nätterna


Bite me bite me bite me

Nu har jag bestämt mig för att sluta bita på naglarna. Det är fult och äckligt och jag har gjort det så länge jag kan minnas. Okej, egentligen slutade jag för tre dagar sedan och shit min gud vad snabbt de växer när man väl slutar ha dem i munnen och bita av dem HELA tiden. För mig har mina fula fingrar och korta ojämna naglar alltid varit en fet ångestkälla, så jag kom på att jag ska använda mitt sjuka kontrollbehov till att kontrollera mitt bitande. Det måste ju funka?!

Ska hålla er uppdaterade.

Vad sa du? Ointressant inlägg? Hörru, du har nog missat att det bara handlar om sån här crap i min blogg. Like it or be a fyrkant.

Såhär roligt är det att vara på jobbet när solen skiner ute


Tröttis

Vaknade av att mamma ringde, släpeade mig ur sängen vid 12:40! Jag var inte ens vaken länge igår men min kropp vill bara sova, sova och SOVA. Kan jag inte få känna mig helt utvilad nån jävla gång?

Pappa <3

Pappa fyller ju år idag! Eller igår om det här inlägget blir publicerat efter 12-slaget. Han läser ju inte min blogg, men förtjänar ett grattis-inlägg som alla andra bästaste människor får här i bloggen! GRATTIS!

Den fina bilden är tagen 2003 när vi var på Zakynthos.


Se mig rör mig

Sitter och kollar på videoklipp på youtube. Borde sova, men det är så mycket roligare att andas in intryck från världen som aldrig sover. Ze internet! För några månader sedan kollade jag på videon från American Idol när Chris Medina sjunger för juryn. Vilken röst, vilken talang! Men historien om hans fästmö som blev rejält skadad i en olycka gör musiken ännu mer vacker! Första gången blev jag helt tårögd och nu när jag ser den för andra gången är det nära till tårarna igen.

Det jag inte visste då var att han släppt en singel också, sjukt fin! LYSSNA NU OCH SCROLLA INTE BARA VIDARE. Okej, tack. Eller, det är du som borde tacka mig! (om du inte redan hört låten alltså).



Miljoner dollar



Usch vilken stressig men samtidigt tråkig dag jag haft. Bara jobba hela dagen och sedan hem och ha ångest för att jag inte orkar städa. Är dessutom skitsur för att jag räknade med att få mitt antagningsbesked den här veckan, men tydligen får man inte veta förrän i JULI, jag hade läst fel. Helvete. Bajs. Korv. Korvbajs. Så nu sitter jag här och är stressad över hela min livssituation och vet varken ut eller in. In eller ut. In, ut, ut in. Porr.

Okej, nu ska jag återgå med mitt fixande och trixande här. Ska äta en Snickers också. Kanske.

Sviken

Tresiffrigt antal läsare idag. Ungefär som vanligt alltså, men inte en enda ny kommentar. Ni sviker mig!

Okej, nog om det. Har precis kommit hem från bingokvällen hos Tomas och Susse, underbart mysigt. Nu blir det bums i bingen eftersom jag för oanlighetens skull ska orka jobba hela 8 timmarn imorrn.

12 juni 2011



Hittade den här fina texten på sidan av en lastbil i Gustavsberg igår. Försökte lista ut vad det egentligen hade stått.. White White Music?


Godmorgon! Ja, jag vaknade faktiskt nyss. Vet inte riktigt hur det gick till, men efter grejen med jobbet igår (vi satt nere vid Rudan och drack och snackade skit) kom jag hem och mådde jättekonstigt. Jag hade inte druckit så mycket att alkoholen kunde vara den enda orsaken. Älskling och jag satte igång The Pianist och kollade igenom den och rätt som det var så va klockan redan tre så vi gick och la oss. Mongo somnade nästan på en gång som vanligt, men jag låg vaken och svettades och mådde bara mer och mer illa. Tillslut gick jag upp och spydde upp varenda liten grej jag stoppat i mig under dagen. Mackor, fiskgryta, glass, mer glass, chilinötter och yoghurt. Jag spydde tills det inte fanns annat än magsyra kvar, som sedan satte sig som en klump långt bak i halsen och gjorde så ont att jag ville gråta. Lyckades somna nångång efter tre. Och ja, vaknade nu.

Planen för dagen är att åka ner till Nynäs, fika en sväng hos mamma och pappa och sedan vidare till Tomas och Susse och spela bingolotto. Ikväll smäller det, jag känner på mig att jag kommer vinna 40.000! Håll tummarna för mig.

Gustavsberg och Vaxholm

Redan klockan tio var jag tvungen att kliva upp imorse. Tro mig, det var INTE enkelt. Men upp kom jag och sedan bar det iväg mot Gustavsbergs porslinsfabrik. Ja, det låter jävligt trist, men i sånthär fint väder och gott sällskap var det kul att göra en liten utflykt. Själva besöket i "fabriken" tog inte lång tid utan det var allt promenerande och glassätande runt om kring som var myspysigt.

Nu måste jag stressa lite och byta om snabbt, ska ner till Rudan och hänga där med ett helt gäng från jobbet, tror vi närmare oss 25 pers som ska/har samlats där.

Såå, istället blir det lite bilder från dagen. Efter Gustavsberg åkte vi som rubriken antyder hela vägen till Vaxholm och promenerade runt där, käkade gott (och ännu mer glass) innan vi vände hem igen.




You might as well say "insert cock here"

En av de nyare låtarna jag gillade mest igår var den här..


Speciellt eftersom den beskriver så bra precis hur jag känner för en viss typ av tatueringar.

Med "viss typ" menar jag allt som sitter i svanken, att ha sina barn/partners namn någonstans, tribals (oavsett placering på kroppen), vingar på skulderbladen, streckkod i nacken, kinesiska/japanska tecken, citat i stil med "only god can judge me", en mustasch på insidan av pekfingret, tatuerade ögonbryn och eyeliner, egentligen alla typer av tatueringar i ansiktet, fjärilar, saker inom sport i stil med "AIK" över hela bröstet, spelkort (typ hjärter ess på överarmen), döskallar med en orm som slingrar sig ur ena ögat, taggtråd, stjärnor på BÅDA armbågarna OCH hjärtan i de flesta former.

Jag tänker inte berätta vad jag ska tatuera in så fort jag vågar.. Men det är inget av de saker jag just beskrev.

Om Boots som inte är boots men bra ändå

När jag bodde i London hängde jag på Boots hela dagarna. Nejmen seriöst, jag handlade där hela tiden. De har allt ifrån smink och handdukar till tandkräm, presentpapper och läsk. Nu är inte butiken de öppnat här inte lika stor och välsorterade som den apstora på Oxford Street som jag shoppade loss i, men känns kul att en så pass stor kedja har hittat hela vägen till Sverige och mitt lilla Haninge.

Nu sakarnar jag bara ett Starbucks så jag kan handla svindyra pappersmuggar med varm choklad i vinter, så är jag nästan helt nöjd med livet! Eller vänta nu. Det skulle sitta fint med en Forever21 här i krokarna också. Okej, jag ger upp - det finns massor av butiker och kedjor jag saknar här i Sverige..

Läs mer om Boots och Haningepremiären här.

Allt utom mode

Jag vet att det har blivit en hel del modeblogg-aktiga bilder här på senaste, men det är bara roligt att ta bilder. Så att ni får se min dagsform liksom! Jag lägger ju ingen vikt vid det jag tar på mig egentligen. Ni som känner mig vet att jag älskar att shoppa men inte bryr mig alls om vad som är märkeskläder och vad de skriver om i modetidningar osv.. Jag förvarar alla mina kläder, oavsett prisklass, i osorterade högar på golvet. Så ni (That's it också) får stå ut med mina dagens-outfit liknande inlägg. Jag lovar att aldrig börja skriva "Tröja från H&M 199:-" och sånt. LOVAR.


Nu ska jag ge mig ut på den eviga jakten här hemma.. = Hitta pincetten.

@ work 09 - 16



Men sen är jag ledig hela helgen, ÄNTLIGEN. Det jag vill göra mest av allt är att sova. SOOOOVA. Jag är så jävla sliten.
Håll tummarna för mig att det är helt dött på jobbet så jag kan gå hem tidigare. Håll tummarna för mig att jag inte svimmar på vägen dit. Jag har köpt nya piller som gör mig svag.

Någon som har lite dunderhonung på lager? Inte? Då får jag väl köra på koffeintabletterna. Vad sa du? Dricka vanligt kaffe? Eh nej.

Stephen Lynch, China Teatern 9/6 2011



Efter att ha tagit en lång sväng ut på djurgården och hittat parkeringsplats insåg jag att det stog CHINA TEATERN på biljetterna och inte CIRKUS som jag trott. Så med 24 minuter kvar tills showen skulle börja fick vi kasta oss in i bilen igen och bränna bort till Gallerian och parkera där och promenixa ner till China. Turligt nog klev inte Stephen på förrän 20:20 så vi missade ingenting på min klantighet!

Konserten i sig var wonderbraaa! Killen kan verkligen sjunga! Och även om vissa moment och mellansack kändes lite väääl inövade så skrattade jag gott och högt många gånger. Han spelade nästan alla låtar jag ville höra och en del nytt. Tydligen ska han in i studion och börja spela in sitt nya album redan nästa månad, AH-WOHOOO!

Det blev lite pinsamt när några fyllon i publiken hela tiden skulle skrika låtar de ville höra så fort det blev tyst i salongen. Jag och några andra ledsnade tillslut och skrek "KÄFTEN" som svar när de skrek. På många av låtarna blev det härlig allsångsstämning i lokalen..

Stephen Lynch + Sommarkväll = Klad Alexandra-hest

Taggad!

Lillasyster och Simon kom förbi här en sväng och jag tvingade dem glo på massa Stephen Lynch-videoklipp för att de skulle förstå hur jävla taggad jag är inför konserten ikväll! Klockan åtta smäller det! Simon va tvungen att dra till jobbet och nu ska jag lura med lillasyster upp till centrum och kolla på lite kläder och sånt. Även om jag tänker spara det mesta av skatteåtebäringen så vill jag unna mig något fint..

9 juni 2011



Morgonens outfit

Kjolen är från golvet brevid min säng.

Överdelen hittade jag i torktumlaren.

När är det dags?

Om du har tagit ett sömnpiller och ändå håller dig vaken ska jag ge dig några tecken på att du borde gå till sängs ögonaböj!

1. Om du är nere på vilopuls och inget händer trots att du reser dig och börjar gå runt..

2. Du har svårt att bedöma avståndet till saker och ting och snubblar mycket.

3. Du ser inredningen och innehållet på TV:n komma farandes mot dig. Du ser i 3D helt enkelt..

Då är det sovdags! Så godnatt!

Svaret borde ju vara nej


Skev

Jag läser ju ungefär varenda blogg som finns, utan att riktigt veta varför. Tidsfördriv i guess. Dessutom känns det ju som man verkligen känner de personer vars bloggar man läser. Ungefär som många av er som läser min blogg. Jag har ju många fler läsare än de som känner mig IRL. Ni vet sjukt mycket saker om mig och det skulle bli skevt rent socialt om vi träffades. Och på tal om skev..  Idag när jag satt och läse igenom de inlägg jag missat under de dagar jag inte klickat mig in på Fokis blogg hittade jag det här.

Det verkar ju som hon på fullt allvar tror att normala människor tar med sig 20.000 kr när de åker på semester i två veckor, i detta fall till New York. Hennes läsare är tjejer i åldrarna 12-19 (typ). Vad har hon för verklighetsuppfattning egentligen? Alla 18-åringar drar inte in 70 tusen i månaden på reklamintäkter och blir sponsrade med kläder, smink, mat osv osv.. Crajzy! Sen att just den här lilla bruden är sjukt driven och snart ska öppna upp en egen webbutik (som kommer leverera till hela världen), är en annan sak..


Friends and friends and boyfriends

Naw.. Alla tjejer vet ju hur underbart det känns när ens pojkvän funkar fint ihop med ens bästa kompis och dennes partner. GULLIGULL!

SKATTEÅTERBÄRINGEN ÄR HÄÄÄÄR - HELL YEAH!!!

Såhär glad är jag nu!

Jag missar ju allt kul!

Ni minns den där reklamfilmen jag provfilmade för? Jag fick ju inte jobbet, men det är alltid kul att bli kallad. Samma sak med den där långfilmen som jag skulle provspela för nästa vecka. Jag har dock bestämt mig för att inte ringa upp dem och boka en tid, för inspelningen skulle krocka med min utbildning i höst (om jag nu kommer in..) och jag vill inte ha några saker som distraherar mig, då kommer det bara sluta med att jag inte pluggar och det är jag verkligen sugen på nu.

Nyss fick jag ett mail om en annan film som ska spelas in i under några veckor i höst. Det verkar inte vara någon stor roll de vill prova mig för, men ändå. Tyvärr är den enda dagen de castar IMORGON och som ni alla vet ska jag på Stephen Lynch-konsert då. Och INGET kan hålla mig ifrån det, så tyvärr blir det ingen casting för mig imorrn heller.

Det kommer fler tåg, som man brukar säga!

Nu är jag på gång igen


Sitter halvnaken på soffan, som vanligt, och surfar runt. Läser bloggar, kollar på videos från E3, har Vänner igång i bakgrunden och tjurar över att det är dåligt väder. Plötsligt dyker en tanke upp i huvudet på mig, en grej till min bok. Jag har inte skrivit mer än några rader sedan mars, men nu har jag plockat fram ett nytt block och ska överföra alla mina gamla anteckningar och små post-it lappar med ideer på till det blocket. Jag skriver ju såklart på datorn, men måste ha en storyboard/tankekarta på papper, det känna mer överskådligt så.

Satan i bajs att jag måste till jobbet i tre timmar idag, annars känns det som jag hade kunnat sitta å skriva hela kvällen.

Ps. Om man får en idé och kollar på klockan och den är 13:37, då måste det ju vara en toppenidé, RIGHT?!

8 juni 2011



Jag VISSTE att det skulle börja regna bara för att jag var ledig idag. Min bikini, som jag rotade fram igårkväll, låg redo på byrån och nu får jag inte använda den. Jävla väder! När man jobbar 11 dagar i rad är det strålande fucking sol varenda dag, men om man är lite ledig, NEEEEJ NEEEEEEJ DÅ SKA DET REGNA.

Va? Vem är bitter? ...

Nu blev det natta



Sååå, nu har jag precis ännu en gång fått det bevisat hur nyfikna folk är. Så fort man nämner vikt och bilder på facebook ökar statistiken med 100% Roligt! Nu har vi precis druckit upp vårat te och ätit rostmackor, mumma! Tänker gå och lägga mig i tid ikväll så jag kan vakna lite tidigare än 13:47 imorgon som jag gjorde idag..

Den senaste veckan har vi haft problem med att det luktar BAJS i bilen när man drar igång den. De första gångerna trodde Peter att det var jag som mökat men ganska snart kom vi fram till att det måste vara något annat. Igår hittade vi anledningen.. Han hade glömt en matlåda med lite rester i bakluckan. SUCK! Men nu luktar det tårta som vanligt varjefall!

SNART FRAMME!


Nu är det inte långt kvar! Även om det tagit lång tid att jobba mig ner till min nuvarande vikt så får det gärna ta lika lång tid till innan jag når mitt mål bara jag lyckas i slutändan. Men känner jag mig själv rätt så kommer jag precis att nått målet när jag blir gravid.. Det är liksom min vanliga tur. Oh well, då har jag varjefall haft ett bra utgångläge.

Bilderna är tagna idag.

Startvikt 67 kg.

Vikt idag: 58.7

Målvikt: 54 kg.


7 juni 2011

Nu tycker jag det räcker med väntan. Kan de inte bara skicka ut de jävla antagningsbeskeden så man kan planera sig liv?! Med man menar jag såklart mig själv. Sitter här och glor på mailen, uppdaterar lite då och då och hoppas något ska trilla in. Nyss flög jag nästan i taket när det plingade till, men då var det bara reklam från Kilroy, ELAKT!

Nu ska jag äta lite frukost, gå en promenad och städa lite. Om jag inte får ett mail från antagningen idag blir jag crajzy.

Dagens längsta text

Insåg att jag i princip bara lagt upp bilder i bloggen idag och tänkte därför ge er lite text. Så. Här kommer de tre saker jag tänker på just nu. Bara stora och viktiga frågor såklart!
- Orkar jag gå ut till köket och hämta min godispåse? Och när jag ändå är där, orkar jag blanda till lite saft?

- Ska jag sova tidigt idag och sedan gå upp tidigare imorrn eller ska jag sitta vaken halva natten och sova hela dagen?

- Varför har jag en känsla av att det kommer regna imorrn bara för att jag är ledig fram till 18.00 imorrn? Jag menar, det vore ju inte schysst att jag också kunde börja jobba lite på brännan. Jag ser ju ut som plockad ur Twilight med mina blekfeta ben.

- Vad ska jag köpa till pappa i födelsedagspresent? Han är ju inte den presentiga typen men jag vill ändå ge honom något. Kom gärna med förslag! Ni behöver inte vara oroliga att han kommer läsa era förslag då helvetet kommer frysa till is innan han går in och läser min blogg.

Imorgon ska jag försöka göra en liten lista med saker jag gjort de senaste fem åren, så jag slipper lägga mig ännu en kväll med ångesten att jag inte gjort något med mitt liv (hittils).

Nämen jag drar väl och jobbar då

Slutar nio ikväll och börjar inte förrän 18 imorrn. Ni vet vad det betyder. HELA KVÄLLEN FRAMFÖR DATORN - EH WOOHOOO!

Den finaste reklamen som gått på bio


Blir helt lycklig av den här reklamen. Skulle vilja ha hela låten i den här versionen, men vet inte riktigt vem det är som sjunger. Ska nog dyka lite djupare i det här. Det blir dagens mission. Utöver jobb, skrivande och städning.

UPDATE: "Maria Andersson i Sahara Hotnights sjunger, tror inte en hel version finns" .. jävla fan.

Sverige

Det är trist att det blivit lite rasiststämpel på att fira nationaldagen. Vi (varenda jävel som bor i Sverige oavsett ursprung) borde fira vårat vackra avlånga land med mycket mer stolthet och party! DU GLÄDJERIKA SKÖÖÖÖNA!



Ps. Kungen får gå på strippklubb om han vill.

060606 - 110606 - Fem år sedan jag tog studenten

Hittade ett inlägg i min gamla blogg som jag skrivit på självaste studentdagen. Lite bilder får ni här också, shit vad konstigt det känns att det redan gått fem år. Det känns både som det var igår det hände och som att det var tusen år sedan..
Jag minns inte vad jag skrattade åt, men roligt var det.

Myspace face

Vet inte riktigt varför jag är vaken just nu. Det råkade bara bli så. Efter att vi stängt på jobbet åkte jag hem och bytte om, sedan plockade jag upp lillplutten Sonny och vi åkte runt och snackade lite skit. Älskling var inne i stan med några polare och glodde på Emergenza-finalen på Debaser. Nu är det läggdags för den här trötta cheyen, ska orka jobba klockan 15 imorrn, det är ju fan mitt i natten för mig!

Frukost á la me

Man säger ju att frukost är det viktigaste målet på hela dagen och jag kan inte annat än att hålla med. Under det senaste året som jag försökt bli av med mina sjukskrivningskilon har jag testat varenda jävla diet som finns. Allt från barnmat, svält, GI, Atkins, Viktväktarna, LCHF och massa andra saker som jag mer eller mindra googlat fram eller hittat på själv. Det jag har lärt mig är att frukosten verkligen är superviktig.
Vid varje mål är det viktigt att man äter sig MÄTT. Inte så mätt att du håller på att spricker och inte kan röra dig, men så pass mätt att du inte känner sug att börja peta i dig massa godis och snacks en timme senare. Det är varjefall nyckeln till min framgång. Att inte småäta. Och absolut inte på kvällarna. BIG NO NO!

Så, nu tänkte jag dela med mig av mina tips och trixs för att gå ner i vikt. Jag har ju gått ner från nästan 67kg till 58 på lite mindre än ett halvår. UTAN att gått till gymmet en enda gång.

Sååå. Vi börjar med frukosten. Jag brukar varva mellan några olika alternativ eftersom det är viktigt att inte "äta sönder" något nyttigt så du tröttnar på det och börjar stoppa i dig rostmackor igen.

Smoothie
Snabbt och enkelt. Blanda lika stora delar mjöl och yoghurt (vanilj är gott) och 1 dl av någon god frukt. Jag brukar köra på hallon eller jordgubbar eftersom jag inte gillar banan. I affären finns färdiga blandningar för smoothies också med mango och massa crap. Jag köper små förpackningar med frusna bär. I längden blir det rätt dyrt att käka smoothies varenda dag, men gott som fan är det. Blir det för surt kan du ha i LITE sötningsmedel (typ druvsocker) Inget vanligt socker!

Gröt
Havregrynsgröt är ju det allra bästa. Blanda havregryn och kallt kranvatten i en tallrik. Det ska vara lite mer vatten än gryn. Stoppa in i micron ca 1,5 minut, rör sedan om och servera med osötad lingonsylt. Ibland på helgerna kan man lyxa till det med lite risgrynsgröt eller manna.

Mackor
Det är helt okej att käka mackor till frukost. Men det ska vara mööööörkt bröd med massor av fiber i, eller ännu hellre knäckebröd. Jag kommer in i olika perioder där jag gillar olika pålägg. Ost, gurka, leverpastej, kaviar purjolök, paprika, skinka. Inte allt på samma gång såklart!

Filmjölk
Ett annat tips är att försöka undvika att stoppa i sig för mycket mjölkprodukter. Min mage blir svullen av det och väldigt många människor är känsliga för laktos utan att veta om det. Jag försöker köra på laktosfriaprodukter nu när sortimentet är så himla stort! Dessutom smakar det minst lika gott. En tallrik yoghurt funkar bra till frulle, blanda i lite knäckebröd och russin eller havregryn och några jordgubbar. Om nom nom!

Kom bara ihåg att det är bättre att ta en extra macka till frukosten än att bli hungrig och stoppa i dig massa onyttigt innan lunchen. Jag är ju ingen dietist eller ens speciellt insatt i olika dieter och hur kroppen fungerar. Men jag vet vad som funkar för mig, så det kanske funkar för någon annan också!

Nu: En till macka med leverpastej.
Sen: Ett glas Cola Zero.
Senare: Jobba.

Och folk påstår att man inte kan lita på Wikipedia..


Missinassi

Missinassi som jag brukar säga. På vanligt språk betyder det "mitt i natten". Som nu ungefär. Börjar inte jobba förrän 17 imorgon, så det borde inte vara några problem att jag sitter vaken en stund till. Äter popcorn som är så salta att det svider på läpparna. Försöker få bort det med lite cola men det svider bara ännu mer. Älskling håller på att somna här brevid. Vänner på TV:n och ett sömnpiller som snart börjar verka. Myslördag med andra ord.

Har sökt lite roliga extrajobb. Ett som programledare för nån typ av reseprogram. Håll tummarna för att jag varjefall får komma på audition! Blev kallad till en profilmning för en spelfilm nästa vecka också. Ska ringa upp och kolla vilken tid de har tid att träffa mig och försöka mecka in det i mitt schema för nästa vecka.

Görs det efter många sådana - VINGLAS! Hahhaaha

Diggar ni mördargetningen - storleksmässigt alltså - som tog ett dopp i mitt vinglas från igår?



Igårkväll kom Matte och Amanda över en sväng (och hade med sig sina underbart söta jävla hundar också) på lite in och skitsnack. Grabbarna satt på soffan och spelade lite och jag och Mandy hamnade på balkongen. Eftersom jag skulle jobba så gick jag och la mig redan klockan ett medan våra tappra vänner spelade kort och ölade halva natten. Imorse väckte älskling mig 11:08 med te och mackor framför TV:n. Sen släpade jag mitt feta arsle till jobbet, där jag var så utmattad och trött, fattar inte varför, att min chef var nära på att skicka hem mig. Meeeen, duktig och pengakåt som jag är så stog jag ut hela dagen.


Dagens skörd

Jag får så många fina teckningar av barnen på jobbet! Tänkte bara visa upp det senaste konstverket jag fått! En liten tjej kom fram och frågade om hon fick låna min namnskylt, så jag knäppte loss den och lät henne ha den en stund, kort senare kom hon över med den här fina blommiga bilden. SÖTUNGE! Sen finns det ju en massa jobbiga ungar som man gärna skulle slippa också..

Klänning nummer två



Klänning nummer två av dem jag beställde från Haléns åkte på idag när jag och mongohjärtat skulle till centrum och käka lunch. Sen lyckades tiden rinna iväg på något vis och nu har jag bråttom till jobbet. Bara 7 dagar kvar att jobba, sen är jag ledig EN dag innan det drar igång igen. Vem säger att livet inte är helt jävla underbart när man måste vara instängd i en stor metallåda och ha övervarma arbetskläder på sig när solen skiner ute? OH THE JOY! Ska börja räkna dagarna till semestern nu!


2 juni 2011

Tänkte skriva något här, men insåg snabbt att jag har fullt upp med annat. Plus att min hjärna är helt jävla slut efter en dag på jobbet som endast kan liknas med julhandeln. Her-re-gud. Så nu ska jag tvinga Peter laga mat åt mig och sedan ska jag blogga, skriva, styra upp, svara och planera. Vem sa att det är avkoppling att sitta framför datorn? ;P

Jag behövde skratta lite


Jag behöver tammefan vård. Terapi, hjälp. Såhär kan jag inte må!

Godnattpuss!

1 juni 2011

Är det bara jag eller känns det rätt overkligt att det faktiskt är 1 juni idag? Det var ju julafton igår? Hur som helst så har jag precis vaknat och klivit upp ur sängen, vispat ihop min vanliga smoothie till frukost och sitter halvnaken på soffan och glor på Vänner. Samma start på dagen idag som alla andra alltså.

Planerna för dagen är inte så avancerade. Ska sitta här ett tag till, sedan sminka mig och gå till jobbet. Är inte hemma igen förrän efter 22 och då måste jag i säng direkt eftersom jag börjar 10 imorrn. ÅH VA ROLIGT!

Den där känslan ni vet ...

När det kliar så mycket och så långt in i örat att man överväger att stoppa in en diskborste och vispa runt.

DEN känslan hatar jag.

När man får ett sms från sin sambo som nyss vunnit 3200 kr på poker.

DEN känslan gillar jag.

RSS 2.0