Jävla!

Jag har så svårt att bestämma mig för vilken typ av blogg jag vill driva. Det är verkligen svårt. Känns som jag lider av en allvarlig blogg(personlighets)klyvning. Ibland så undrar jag om jag ens ska ha en jävla blogg. Är det inte jävligt töntigt egentligen?

Jävla jävla jävla.

Jag vill ha massa läsare - sådär som jag hade när jag skrev på i min passagenblogg. Men vad ska jag göra för att få det? Skriva intressantare? Skriva mer, skriva mindre? Posta mer bilder? Skriva om något annat? Nä, det går fan inte. Jag måste få blogga på mitt sätt - precis så som jag är måste jag få blogga; konstigt, fult, vackert, rosa, gråskaligt deppigt, översocialt, osammanhängande och allmänt... jag. Thats it  - face it. Sen får jag stå ut med att ingen bryr sig om det jag skriver. Jag ska fan skriva klart den här jävla boken jag börjat med. Och den ska fan bli publicerad, ni ska få se.

Jävla jävla jävla.

rockis

Tessan

Jag kände att jag skulle tillägna ett litet inlägg till min "nyfunna" vän.

Jag och Tessan lärde först känna varandra i grundskolan. Hon är faktiskt en av de få (den enda? :O) som jag gått i samma skola/klass som sedan ettan. Vi spenderade 9 år tillsammans i grundskolan utan att någonsin bli riktigt nära vänner även om vi gjorde några tappra (mindre) försök och faktiskt umgicks någon gång om året.

Jag antar att vi var alldeles för upptagna med att ha förutfattade meningar om varandra och snacka skit för att inse att vi faktiskt är rätt lika. Efter den här helgen så har mina åsikter om henne ändrats radikalt. En kul tjej, men glimten i ögat som verkligen har humorn på rätta stället. Även om jag inte tror att vi kommer börja höras varenda vecka nu och bli bästa vänner så känns det bra att ha en klarare bild av bruden och veta att vi kan ha sjukt jävla kul tillsammans.

Vi vet ju båda vad som händer om man umgås för mycket med någon. En igel. Man fade:ar ut dem. Wouldn't want that to happen, now would we?

"Jag är fan van vid att vara den snygga kompisen"

"It's a movie!"

"En SÅHÄR stor bajskorv."

"Du vet när vi festade med Kate Moss?"

"Capriiiiiiinja"

"Det är bara fjårtisar som säger att saker och ting är fjårtis".

Efter allt slickande är jag säker på att vi har Londonherpes båda två. Men vafan gör det.

Hela det här inlägget känns som du själv skulle säga (Thess alltså) rätt bajsnödigt. Så jag slutar nu, men jag hoppas du förstår min poäng.

image36

Glöm inte bort att ni såg den här bilden först på www.brunettens.blogg.se och www.therece.blogg.se
Kate Moss kunde tyvärr inte vara med på bilden, men hon höll i kameran.

London

Tillbaka från London.

För att beskriva helgen/veckan med några få ord skulle jag vilja skriva:

- Vitt vin.
- "Vi måste slicka den/det!"
- Äckliga toaletter.
- Stånd.
- Chicken McNuggets.
- "Come ca va?"
- Bajsnödiga bartenders.

Ja, det är väl ungefär det. Självklart hände det sjutusenfemhundraåttioelva saker till. Men jag slänger upp lite bilder ikväll och låter dem tala för sig själva helt enkelt.

Back to London

Sådär ja, nu är jag snart på väg tillbaka till mitt andra hem, mitt älskade London. En vecka av party, shopping och bara allmänt njutande av Londonlivet.

God i miss it sometimes.

Om shopping

Vill du spendera pengarna du tjänat ihop genom att göra som jag skrev i det tidigare inlägget så kommer här några bra tips på platser att göra det.

Ellos - Så mycket kläder, skor och prylar att du inte vet vart du ska ta vägen. Bra rea-avdelning!
Halens - Finns sällan i de mindre storlekarna, men har du 38 och uppåt finns massor att fynda.
Asos - Alla internetshoppares paradis. Glöm inte bort att priserna kan stå i pund och att det tillkommer frakt!
Tradera - Här kan du hitta massa roligt secondhand eller grejer som folk säljer vidare från bla. Asos för en billigare penning. Vill du ha äkta märken, kolla noga vem du handlar av.
LaRedoute - Lite dyrare, lite bättre? Bra fyndhörna och toppenkvalité!
Have2have - Skooor. Är du skogalning som jag så finns här nått för alla smaker.
Nelly - Stort utbud av märkeskläder i alla prisklasser. Är du en sucker för branded så är detta platsen för dig.
Eliteladies - Påstår sig vara nätets sötaste butik och jag håller med. Sockersött och sexigt kvinnligt så det skriker om det.
Forever21 - Här kan du fastna i timmar och kolla igenom deras enorma lager av mode när det är som bäst.
Junkyard - Lite street, lite skate, lite snow och massa snyggt.
Zoovillage - Lite mindre skate men fortfarande massa snyggt.
HM - Behöver jag ens utveckla? HM är fortfarande störst, men är de verkligen bäst? Avgör själva.



image28image29
Båda är snygga och billiga, endast 159:- ! Från  Ellos och LaRedoute.  

image30image31
Asos finns mängder av snygga kläder. Aningens dyrare och man får inte glömma bort frakten och tullen.

image32image33
Have2have och Sko-outlet kan man fynda. De svarta pumpsen kostar tex. bara 250kronor! Snabb leverans är det också, jag köpte skor därifrån i höstas. Två gånger!
image34image35
Både HM och Forever21 visar här upp två snygga basplagg.

Eller så tar du en billig biljett till London med RyanAir och shoppar om du känner att Stockholm inte riktigt räcker till.

om JOBB

Många säger att jag reser en hel del, vilket jag inte riktigt håller med om. Fick jag bestämma så skulle jag resa mycket mer än jag gör. Hur som helst - vill man resa krävs pengar och då är det en bra början att skaffa ett jobb. Mina tips för att få ett jobb är först och främst att se över vad du har för kontakter. Bra saker:

- Gamla praoplatser
- Föräldrarnas arbetsplatser/kontakter
- Övriga släktningars arbetsplatser och kontakter
- Hör dig för bland vänner som arbetar, kanske finns en öppning eller att de hört talas om något.

Glöm inte att ha ett snyggt, sakligt och uppdaterat CV redo. Har du referenser från praktikplatser och tidigare arbetsgivare så är det supertoppen!

Funkar inget av ovanstående så finns ju alltid sajter som
http://www.ams.se/
http://www.monster.se/ .

Om du pluggar kan det vara svårt att hinna med ett heltidsjobb och då kanske extrajobben på Student kan vara något för dig. Annars är Grannar verkligen ett bra forum där jag själv lagt in en annons och fått MASSOR av svar. Kan du tänka dig att vara barnvakt, vattna blommor, klippa gräs, vara hundvakt, hjälpa till med diverse sysslor är det perfekta extrapengar.

Ta med ditt CV och spring runt till alla platser i staden där du bor - lämna in och påpeka att du förstår att de kanske inte har något ledigt för stunden, men att de gärna får spara din ansökan. Tänk på att de flesta behöver mest hjälp inför sommaren och semestern eller inför jul (om det är en butik tex.).

Vill du jobba utomlands kan du nu på direkten börja fila på ditt engelska CV. Be någon om hjälp om du känner dig osäker för det ser väldigt dåligt ut om du har mängder med felstavningar och syftningsfel. I Sverige är det något lite "fult" med att ha ett foto bifogat sin arbetsansökan men utomlands bör du få med en bild på dig själv i nått hörn. Speciellt om du söker jobb som innebär möte med människor.

Om du ska åka utomlands och jobba och känner att du inte vill vänta så jävla länge så kolla upp landet/stadens arbetsförmedling online. Då vet du hur jobbsituationen ser ut och om du kan börja jobba direkt när du kommer fram. Många svenska företag har kontor ute i världen och då finns chansen att de intervjuar här på hemmaplan.

Det finns även många forum online för jobbsökanden världen över. Åker du som jag gjorde till London så är www.gumtree.com en UNDERBAR sajt. Där finns även annonser för andra städer i världen.

Whitewater

Jag fick nyss ett mail från Kristin (som jag kommer jobba för i USA) och hon berättade att i mitten av juni ska vi iväg på "white water rafting". Jag längtar redan!

image27

Sjuk

Varför känner kroppen på sig när man verkligen inte har TID att bli sjuk och passar på att bli det just då? Förra veckan jobbade jag typ ingenting och hade all tid i världen att ligga hemma och kurera. Men nu.. ja. Nu ska jag ha tid att fixa klart i lägenheten, jobba dubbelpass på måndag och sen åka till London på tisdag. Jag har fan inte tid att vara sjuk. Fan fan fan.

Mitt liv som nanny

DN skriver:

"Joakim Larsson. Vikarierar nu för mammalediga Alvendal. Har sedan valet den tunga posten som ordförande i exploateringsnämnden - den nämnd som bland annat sköter den ekonomiska delen av bostadsbyggandet - och blir troligen nytt stadsbyggnadsborgarråd efter Mikael Söderlund.

Joakim Larsson har arbetat många år med sociala frågor och har därmed en god politisk bredd. Är dock lite för ung för att vara riktigt het som nytt finansborgarråd. "

Jag "är i kontakt" med den underbara Larssonfamiljen flera dagar i veckan och jag måste säga att det är få personer jag skulle kunna tänka mig som nya finansborgarråd och Joakim är definitivt en av dem.


Anorexi

Varje gång jag är i Handen så ser jag den där tjejen. Hon den brunhåriga långa och äckligt smala som jobbar på Kicks. Jag lider verkligen med dig och jag hoppas innerligt att du får hjälp. Idag när du ställde dig på sidan så såg jag dig knappt, så smal är du. Bli frisk, kunderna mår ju smått illa av att se dig! Dels för att de tycker synd om dig, men också för att du ser ut som ett spöke - en skugga av en människa.

Jag håller tummarna för att du ska bli frisk snart. Samma sak gäller dig som jobbar på Subway - hoppas du mår bättre snart.

image26

Bullshit

Jag kan verkligen inte rå för att vissa människor suger så hårt. Jag är trött på att ta skit från idioter som saknar ALL social kompetens. Har man inget snällt att säga kan man fan hålla käfte om man inte vågar säga det to my face.

Jag kan knappast vara den enda som är sicka an tired of falskheten och skitsnacket som SÅ mycket bygger på i den här världen. Men min fråga är då; om så många känner sig trötta på det, varför är det ingen som gör något åt det? Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Ja, jag vet, det är svårt att sluta snacka skit, jag gör det själv. Men jag vet också hur ont det kan göra när man får veta vad folk sagt om en, folk man trodde var ens vänner.

Om det forfarande är någon som känner att de har något att säga om mig, så säg det till mig. Det vore toppen om det kom fram så snabbt som möjligt så jag slipper slösa trevlighet på just dig. Jag är fan en trevlig människa. För det mesta.. moahaha.

Snart åker jag - då kan ni snacka allt ni vill.

Damn right!



skyline

Naglar

Jag är ju en sån där äcklig människa som har bitit på mina naglar så länge jag kan minnas. Men jag har funderat lite, hur jävla svårt man det vara att sluta egentligen? Det är väl bara att sluta bita, sluta stoppa fingrarna i munnen helt enkelt. Jag har ju lyckats en gång förut, varför skulle jag inte kunna gör det igen?

Nu har jag inte bitit på fyra dagar - jag får ju ingen abstinens varjefall! Usch, nu hoppas jag verkligen att jag lyckas ordentligt denna gång. Eller.. jag hoppas inte, jag ska bara se till att göra det.

Vill jag så kan jag - det har jag ju bevisat för mig själv och andra många gånger.

Mellaninlägg.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva som är passande efter mitt tidigare inläg om dödsbeskedet. Ingenting passar ju riktigt att ta upp efter något så seriöst och ledsamt. Jag får helt enkelt skriva det här mellannlägget med massa skitsnack för att lättare kunna gå vidare/tillbaka till mina ytligheter igen.

...


Engla är död.

Den 42-årige man som sitter häktad misstänkt för mordet på Engla har nu erkänt mordet och har pekat ut vart han begravt henne. Han erkände i samma veva mordet på Pernilla som mördades år 2000.

Egentligen skulle jag vilja skriva att han har förverkat sin rätt att leva. Men att dö vore en alldeles för enkel utväg för den här mannen. Låt honom plågas och ruttna bakom lås och bom. Men vänta nu.. vi är ju i Sverige, förmodligen får han 12 år, men blir släppt efter fyra.

Jävla människor det finns. Hoppas hennes föräldrar har fått ro nu när de vet sanningen.

image22

Hela historien finner du här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2248365.ab


För mycket "Quentzala" !

I gårdagens Aftonbladet läste jag Quentzala Blancos recension på Kelly Clarksons konsert på Annexet i fredags.  Hon skriver att det som gör sig bäst är Kellys ballader, men sämst är "Gitarristerna som förstör som vanligt. Ständigt dessa gitarrister. Fy." Senare i texten skriver hon "Plötsligt står två gitarrister och verkligen lirar mittemot varandra och ser urlöjliga ut".

Mitt "fy" går ut till dig Quentzala! Har du varit på en live konsert tidigare i hela ditt liv eller låg du dig till jobbet på aftonbladet? Musiker rör sig på scen, de har kul och har man roligt på scen så har publiken också kul. Jag föredrar musiker live på scen framför ett förinspelat band som går i bakgrunden. Gör inte du? Sen har jag verkligen svårt att tänka mig att det sämsta med pop"drottningens" konsert skulle vara att gitarristerna tog lite utrymme. Dock så håller jag med om det sista du skrev i din text; "I mina öron har Kelly Clarkson i slutändan för många gamla trista "Idol"-rester för att räknas som en verkligt intressant artist".


Damn right och damn wrong på samma gång där Miss. Blanco!


Saker jag stör mig på..

När jag åker pendeltåg:

- Folk som pratar högt om privata saker i mobiltelefonen.
"Jamen jag ville ju liksom inte att han skulle spruta mig över hela magen, men det sket ju han i. Mm, jag vet. Det är assvårt att få bort".

- Enstaka människor som måste ta fyra platser för sig sjävla. En för deras feta röv, en för deras fula fejkmärkesväska, en att ha fötterna på och en för deras stora ego. Dö.

- Folk som låter sina barn stå med skorna på sätet för att de ska kunna se ut genom fönstret. Vafan, låt ungarna stå på era byxor i ert knä så slipper jag få fläckar på mina jeans när jag sätter mig där sen.

- Fyllon. Måste jag ens utveckla?

- Folk som oavbrutet söker ögonkontakt med mig. Jag mår illa, låt mig va! Och börja inte trakassera någon annan heller!

- Folk som öppnar en iskall cola så det pyser ordentligt under korken när jag är astörstig men har 50 minuter resväg kvar och inte en droppe vätska i väskan.

Jag får nog börja gå helt enkelt, eller spara ihop till ett privattåg.

Livet är en tävling

Det gäller att få bäst betyg.
Det handlar om vem som kommer in på bästa utbildningen.
Det handlar om hur mycket pengar du tjänar i månaden.

Det gäller att besöka så många länder som möjligt, så långt bort som möjligt och desto längre desto bättre.

Det gäller att ha flest vänner på facebook.
Det handlar om att ha flest unika besökare på din blogg.

Det gäller att bli bjuden på flest drinkar på krogen.
Det handlar om vem som har mest skor.

Vem har bästa pojkvännen, vem har dyraste bilen? Viktigt!

Smalast vinner!
Snabbast vinner!

Bästa kontakterna, bästa praktiken, bästa, bästa, vem är bäst?

Vem är störst, bäst och vackrast?

Livet är en tävling, inte mot dig själv men mot alla runt omkring dig.

Du måste vara någon, du måste bli något och så snabbt som möjligt.

Eller?

Seattle

Det är alltså i Seattle jag kommer spendera stora delar av min sommar. Även om jag kommer resa runt lite och glo på stuff så är det där jag kommer jobba. Det kändes verkligen som världens ände! Vad fan gör man i Seattle liksom, the rainy city!? Som tur är finns google. Så jag sökte reda på lite info och glodde på massa bilder. Det stället är verkligen SÅ mycket mer än jag trodde och jag är sjukt nöjd att jag tackade ja till familjen där!

image19

Där uppe i hörnet alltså. Familjen bor precis vid stranden men samtidigt bara 10 minuter från down town! Hur perfekt kan det bli?

När jag sökte reda på lite info så uppenbarade sig följande:

- Grungen (musikstilen) föddes i Seattle i mitten på 80-talet! Hemstad för bland annat Kurt Cobain (Nirvana) och banden Alice in chains och Pearl Jam!
- Dom är kände för att dricka massa kaffe. Och Starbucks har sitt huvudkontor där!
- Några andra "små" företag som har sina huvudkontor i Seattle är Microsoft, T-mobile, Amazon.com och Boeing!
- Spade Needle är Seattles landmärke, som bland annat syns i logotypen för Tv-serien Frasier och utgör bakgrunden i TV-serierna Grey's Anatomy. Tornet byggdes 1962 för världsutställningen.

.. och massa annat "skojj".

image20
Seattle och "Space Needle" by night.


Visa större karta

Svårt?

Som Linda säger:

"Jag kan vara allt du vill ha. Hur svårt kan det va?"

Något annat som verkar vara svårt är att sova. Jävlarns vad svårt det verkar vara.

ARG!

Jag blir så jävla sur. Vem, alltså VEM fan snor någons busskort?

Idag skulle jag gå till tåget, men på vägen tappar jag mitt busskort. Vi snackar om en sträcka på mindre än 200 meter. Jag vänder mig direkt om och letar hela den vägen jag kom och ett litet rött platsfodral till ett busskort syns ganska tydligt på grå asfalt. Men ICKE! Någon har redan hunnit tagit det. Jävlar vilka snåla /hemska människor det finns. Hoppas ni bryter benen!

Dagens komplimang!

Tack Elin för följande ord;

"Du är så grymt äckel snygg på den där bilden.."

Hur äcklig och snygg kan hänga ihop är det nog bara Elin som vet, men så är hon lite speciell också. Tack bejb, du är äckelsnygg på bild för det mesta du också! ;)

Hennes blogg kan ni spana på här och avgöra själva: http://elinsusannaahlfors.blogg.se/ !

På G!

Så nu har jag hittat en toppenfamilj! Har pratat med mamman och en av sönerna och vi kommer verkligen överrens. Superkul. Nu ska jag bara fixa allt med visumet, USA är ju lite speciella när det gäller sånt. Mitt nya pass är redan på G och lägenheten är uthyrd från och med den 20 april!

Sådär ja, nu jävlar bär det av!

Liten penis?

Alla som kör som idioter, dagtid mitt framför en skola. Jag tror ni (killar) har lika liten penis som killen på bilden här.  Sök hjälp!

image18
Liten kuk?

Om film

Film är väl för jävla fantastiskt. Jag bara älskar det! Den senaste som klev direkt upp på min favoritfilmslista är "Freedom Writers". En galet bra film som både berör och inspirerar. Dessutom är den baserad på en verklig historia vilket bara gör den ännu bättre. Jag tänker inte berätta vad den handlar om, för det känns väldigt klyschigt. Till en början ville jag inte ens se den, men ack som jag skulle gått miste om något om jag inte låtit mig övertalas. Se den helt enkelt!

En sak jag funderat kring. Varför måste amerikanerna hela tiden göra nya versioner av japanska skräckisar? Whats that all about? Nu senast är det ju "the Eye" som kommer i ny variant med snyggingen Jessica Alba i huvudrollen. Men även the grudge, the ring och dess efterföljare är exempel på amerikaniseringen. De japanska filmerna må vara mer lågbudget, men personligen tycker jag de är överlägset psykiskt läskiga. 

image10

En annan sak jag funderat kring när det gäller film. Varför görs det inga svenska filmer utan Mikael Persbrant nu för tiden? Han är en okej skådis och han har väl inte slagit i alla grenar på fulträdet när han föll ner. Men han är verkligen inte någon gudagåva och det vore roligt att se lite mer variation på den svenska filmscenen. Är jag ensam om den åsikten eller?

En tredje sak jag funderat kring; varför handlar alla barnfilmer numera om pingviner och fiskar? Det börjar kännas tröttsamt! Dock så måste jag rekomendera er att se "Surf's Up!" Även den en pingvinfilm men en väldigt härlig sådan!

image17

Ska världen fortsätta följa trenden så gissar jag att nästa film kommer vara en fiskfilm med Persbrant som den elaka fisken och Jessica Alba spelar den japanska lilla fisken som klättrar ner i brunnen där han bor. Alla talar svenska självklart och SF har rättigheterna. Vad tror ni? När det händer så glöm inte att ni läste det här först!

www.brunettens.blogg.se


En hårsak

Mittbena > Snelugg


image7
Nej, Paris! Du gör fel! Julia och Sarah har fattat grejen..
image8
Massa andra tjejer som också fattat grejen!

image9
.. och så jag såklart. Som fattade grejen för länge sedan. Tyvärr gick jag över till sneluggstrenden (läs: the dark side). Men trendhoran inom mig kunde inte stå emot. Nu är mittbenan tillbaka för att stanna. Jag är helt enkelt inte en lugg/sneluggs-tös - så är det bara.

And Im worth it.


349:-

Ja, det är ganska mycket pengar för en topp. Men jag har spanat på den i mer än fyra månader nu, så det var fanimig dags att slå till. Speciellt den här månaden eftersom jag inte ska betala nån mer hyra. Underbart, jag har saknat att ha pengar! I London om två veckor, jävlar vad jag ska shoppa. Innan USA här hemma i Sverige blir det shopping.. behöver jag ens nämna vad jag tänker göra i USA?

image6
Åh, med en marinblå kjol till, eller ett par mörka jeans. Åh!

Så jävla rock'n'roll.. eller?

Rock and roll som mode. Nejdu, skärpning förhelvete. Jag blir så trött. De tjejer som förr tittade snett på mig och andra för att vi hade converse på fötterna och inte de senaste pumadojjorna springer nu runt och ser asrockiga ut. Jag undrar om det beror på att dom helt plötsligt upptäckt en ny musikstil känner rocken så ända in i själen att de måste klä sig därefter, eller om det helt enkelt är en modepryl. Vad tror ni? Rock and doll i all ära, men rock and fejk? Kan det inte bli modernt att gå runt i svarta sopsäckar? Skulle vara härligt att se majoriteten av alla hjärndöda tjejer glida runt i det på stan.

"Nämen Ebba skrev att det här var så jävla hett i sommar".

Jag vet, det är en jävligt larvig grej att störa sig på. Men är det något jag har svårt för och inte tänker tollerera något mer så är det falska människor. Hur orkar man gå runt och vara någon man inte är hela dagarna? Hur orkar man lägga energi på att snacka skit om folk? Jag antar att man helt enkelt inte har något vettigare för sig och då tycker jag uttrycket "skaffa ett liv" kommer väl till pass.

image5


Theodora, Keith Richards rockdotter. Jobbar även som supermodell, syns det?

Tillbaka till oseriösheten

För några dagar sedan köpte jag ett par skooooor. Jag undrar ibland om min sanna passion i livet verkligen är skor. Jag blir så lycklig. Dessa skönheter kostade mig bara 200 kronor. Har 10,5cm klack och har en perfekt svart färg.

image4

Dessutom är det bara storlek 37! Jag har ju i vanliga fall 38, men de här sitter perfekt! Då fick man känna sig lite mer petite också! Livet är underbart ibland. Det känns nästan som min erufori över skorna väger tyngre än ledsamheten över det jag skrev om i det tidigare inlägget - men bara nästan..

eller?

Undra om man kan få betalt i skor för att jobba nånstans... ?

Dagen då jag bittert fick ångra mina synder.

Den dagen var idag. För ida skrev jag högskoleprovet som till viss del kändes helt okej. Jag kunde svara på frågorna och stog aldrig riktigt helt handfallen. Men problemet var mattedelen. Jag kan helt ärligt erkänna att jag "fuskade" mig igenom större delen av gymnasiets matematik. Jävla skit. Jag räknade kanske varannat tal och resten skrev jag bara rakt av facit eller en kompis och diskuterade svaret några sekunder och låssades att jag förstog. Tänk om jag istället hade förstått att matten inte var en tävling mot andra udan enbart mig själv. Så underbart! Tänk om läraren istället för att bara rätta mina svar rakt av faktiskt haft tid att stå brevid mig och fråga "hur löste du det här då?" och låta mig redovisa. Då hade hon upptäckt att jag inte kunde allt så mycket som jag gav sken av. Min bubbla hade spruckit och hon hade fått lära mig ordentligt. Det hade säkert varit superpinsamt då, men vad tacksam jag hade varit idag om jag verkligen varit säker på min sak.

Jag gav upp på matten redan i Matte B kursen. Första året på gymnasiet och Matte A gick som en dans. Jag var fanimig duktig på matte i grundskolan. Jag klarade matte B med ett starkt G (vilket innebar ett IG, två VG på vanliga proven och ett G på det nationella provet) Vad gick egentligen snett?  Var det betygsstressen som tog över, eller vad det mitt ego som alltid vill överglänsa andra? Om någon känner sig överkörd pga att jag "överglänst" dig med matematiska kunskaper så har du väl fått din upprättelse nu. Jag, brunetten Alexandra Gabriella Maria Feline, kan inte räkna matte.


Au pair!

Jag ska ju åka till USA i sommar och jobba som barnflicka. Familjen som mailat mig nu har två pojkar som är 11 och 14 år gamla. Jag vill ju helst jobba med flickor! Det känns ju taskigt att dissa en familj för att deras barn är pojkar. Dessutom var dom tjocka och gillade TVspel. Jag som vill vara ute och röra mycket på fläsket när jag kommer dit. Åh, dagens dilemma! Seattle bodde dom i varjefall, precis vid stranden!

Högskoleprovet

På lördag , (imorgon!) skriver jag alltså högskoleprovet. Jag har inte rört något som har med skola och plugg att göra sen jag tog studenten i princip, så paniken över morgondagen börjar komma krypandes. Oh well, man kan ju inte mer än misslyckas, right?

Det enda jag har funderat på är varför man inte lägger in Högskoleprovet som en obligatorisk del av gymnasiet? Att alla elever helt enkelt skriver provet där på våren i tredje årskurs. Min erfarenhet är annars att många elever helt enkelt skiter i att göra det för att de inte orkar ta tag i att anmäla sig, betala och ta sig till någon random lokal i typ Brandbergen. Och det kan man ju förstå! Som tur är får jag skriva provet här i stan, men jag har inte fixat en penna och ett sudd. Och en linjal? Hah, en sån har jag glömt bort hur den ser ut!

Panik!

Äntligen

Jävla blogghelvete som inte har fungerat på flera dagar. Jag har ju fått seriösa abstinensbesvär. Känns som livet utan min blogg är svårare än att sluta röka.. eller nått.

Okej, så en kort update då; jag har gjort ingenting vettigt som vanligt, jobbar och svurit över att bloggen legat nere. Jag har skickat in min färdiga ansökan så nu är det bara vänta tills jag hittar rätt familj, sen bär det av till the big US and A. Men innan dess blir det ju en tripp till London den 22:a april! Cant wait, underbara London, mitt andra hem.

Fuck yeah bloggen, im back!

RSS 2.0