Död åt fyrverkerierna!

När fan ska fyrverkerier och smällare bli helt olagligt i Sverige? Ja, jag vet - det är superfint och jättevackert att titta på. Men hur fint är det i flera veckor efteråt när man hittar resterna längst gatorna? Hur fint är det med människor som spränger sig själva halvt i luften på grund av att vi vill se vackra ljussken på vinterhimlen?

Nångång måste det bli slut på eländet som bara förorenar, förstör, skadar, och skrämmer skiten ur barn och djur. Fick jag bestämma så skulle samma straff för privat bruk av fyrverkerier som de har här i Seattle gälla även på hemmaplan. Böter upp till 5000 dollar och/eller upp till ett år i fängelse.

Ska det vara så kan kommunen annordna en show för några tusenlappar som alla kan glo på. Då slipper man att folk spränger dem 10 minuter eller tio veckor innan tolvslaget på nyår. Samt att nyktra personer skulle ha hand om det hela. Va skönt att slippa alla skador och all skit.

Nu får det fan vara nog. Bort med samhällsfaran och naturförstöraren ur butikerna.



Väldigt vacker och jättehäftigt. Men är det verkligen värt det?


"I Stockholm gjordes miljömätningar på uppdrag av Miljöförvaltningen under millennieskiftet 22 december-13 januari för att se vilka utsläpp som fyrverkerier bidrog med. Stadens officiella nyårsfyrverkeri var blyfritt, men miljön tillfördes ändå 275 kg (extra) bly från privata fyrverkerier. Andra metaller som ökade i mätningarna var: vanadin, krom, nickel, strontium, titan, mangan, molybden, koppar, kobolt, kadmium. Även förhöjda halter av arsenik uppmättes".


Kommentarer
Postat av: stalin

ren kommunism som du snackar om.. ja vi forbjuder allt kul som finns. och vi tvingar hem en socialarbetare hem till alla manniskor varje dag som kontrollerar att de dricker 2 liter vatten och och ska vi inte forbjuda alkoholen som skordar sa manga liv varje ar.. eller forbjuda skateboards som kan vara sa farliga eller forbjuda att folk har katt, d e ju d varsta som finns, de skiter o pissar overallt

2008-07-04 @ 10:33:50
Postat av: Alexandra

Det där är verkligen inte samma sak. Hur kan du ens jämföra en skateboard med fyrverkerier? Väldigt konstigt resonemang måste jag säga :) Vill inte heller argumentera med någon som inte vågar tillkännage sig själv!

2008-07-04 @ 17:09:20
URL: http://brunettens.blogg.se/
Postat av: Mama

Stilin är väl typ 2 ½ år gammal så vi får ha överseende med hans okunskap. Det är så korkat skrivet att jag misstänker att någon av dina vänner försöker skämta med dig. Har aldrig gillat fyverkerier, och främst inte skit som bara låter och inte ens är vackert. bryr dig inte om fegisens kommentar. Kram

2008-07-05 @ 07:48:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0