ang. facebook

I förrgår la en människa till mig som vän på facebook.

Igår gick vi förbi varandra på stan. Utan att hejja! (Jag upptäckte inte att det var personen i fråga förrens jag gått förbi).

Hälsar man inte ens på stan, då ska man inte vara vänner på facebook. Det är min policy varjefall. Vad säger ni? Flest vänner på facebook vinner, eller?

Saker jag vill säga till er..

.. som tror på horoskop och slaviskt följer dessa.
Ni är väl medvetna att det är välbetalda människa med bra fantasi som sitter och hittar på grejer som ska vara så luddiga som möjligt för att passa in på ca 99% av landets befolkning. Detta just för att lättlurade/lätt manipulerade människor som ni ska ha något att glädjas/förfaras/förundras över på morgonpendeln. Get over it.

.. som tror ni hjälper serveringspersonalen genom att stapla talrikarna på varandra.
Det gör ni inte. Punkt slut. Det blir svårare att balansera och om ni inte lagt märke till det så bär servitriser tallrikar lite annorluna än på den "allt-i-en-fet-hög"varianten ni brukar åstadkomma hemma i köket. Så försök inte vara snälla! Det blir bara kladdigt och vingligt. Låt henne/honom sköta sitt jobb istället.

.. som helt seriöst trodde/tycker Johan Palm skulle vunnit idol.
Hahahahhahahahahahahhahahahahhhahhahhaaa! Okej, seriöst nu. Söt pojke, kul att han fick sin tid i rampljuset. Men jag är glad att jag inte har en 13årig dotter hemma den här månaden för jag skulle få jobba många dubbelpass för att täcka upp för hennes mobilräkning. Holy-SHIT. Jämfört med de andra tävlande i programmet är han ett skämt. Idol är inte hans forum och hade inte alla fjårtisar haft egen mobil att rösta med hade han aldrig klarat sig förbi kvalet.

.. som verkar tycka att backpacka i/åka till Thailand is the only way to go.
Enligt mig (som aldrig varit i Thailand -samvetets anm.) så är hela hypen kring Thailand så.. överdriven. Vill man verkligen åka till ett land där det bor MASSA svenskar? Där turisterna till största del är svenskar och dit alla andra åker? Jag förstår om man han nån speciell koppling till landet. Men att bara glida med strömmen och åka dit jul efter jul? Vietnam ligger precis brevid och jag lovar att det är minst lika varmt och skönt. Och jag garanterar här och nu att det är mindre svenskar där. Men ioch för sig så utgår jag ju bara från mig själv..


JOBBAR

Klockan är alltså; ... innan 12 och jag befinner mig på jobbet. Och har varit här i typ 40 minuter. Det var länge sedan jag var uppe såhär i ottan.

Diplom, lyckönskningar och dyligt mottages tacksamt här i bloggen eller som vanligt på brunettensblogg@hotmail.com

Gog morgon, god moooooorgon!

ÅRE!

BOKAT, BETALT, KLART!

Vecka sex åker vi!

Snowboard, snowboard i mitt hjärta!

Jobbat

Det har känts lite som jag varit i coma senaste veckan så det kändes bra att komma igång och jobba lite idag. För mycket ledigt är fan inte bra för hjärnan. Usch, vill man inte vara ledig så är det nog bland det värsta som finns (krig, sjukdomar och svält borträknat).

Det jobbigaste var att ta sig upp. Första klockan ringde 07.15, jag vaknade till och skrattade inombords för att jag på fullaste allvar( (när jag ställde klockan) trott jag skulle ta mig upp så tidigt. Larm nummer två gick igång 07.35 och jag kände mig fortfarande helt omtumlad. Halvsov fram tills 07:45 då jag fick halvspringa runt i lägenheten för att hinna med tåget. Damn.

Efter jobbet tog jag en kort sväng på Zara och H&M, det blev en polotröja på rea och en BH som var för liten. Go me, stora bröst. Eh?

Igår var jag nere i Nynäs och kikade på genrepet av julshowen, dom var lika duktiga som alltid! Jag slängde också in lite CVn i olika butiker och nu håller jag tummarna för att någon ska höra av sig.

Update


MITT HÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR!

Det är borta! Jävla frisören hade mage att påstå att det var "grymt slitet". Buhu, det är ju sant också! Jag har inte klippt mig sedan julafton 2007, klart som fan att det är slitet. Men det var lååååååååångt och fiiiiiiiiiint (relativt). Men nu är det booooorta. Känns som jag inte har något hår kvar.

Skulle jag inte vara så svullen och röd i hela fejjan efter helgens makeup så hade jag lagt upp en bild. Men nu får ni nöja er med denna fina illustration.Mitt hååååååååååååååååår!!!!!!!!!!!!

Tur att det växer ganska snabbt. Nu ska jag klippa mig OFTA, så jag slipper kapa av hälften sådär igen. Det var fan hemskt.


Avundsjuk

Aaaaaaavunsjuk jag är så aaaaaaavundsjuk. Det finns så mycket jag behöver...

Jag är konstant sjuk. Det är något som gnager inom mig och det gör ont så ont som Lena PH skulle sagt. Det var inte alls länge sedan jag luskade ut vad det är för fel på mig. Jag lider av obotlig avundsjuka. Det finns inget som kan bota mig. Jag tror att gräset är grönare på andra sidan, jag tror att i varje unik människa finns något de har som jag vill ha. Någon jag inte kan få, kanske något som de själva inte förtjänar. Hur sjukt är inte det?

Alla mina vänner och folk i min närhet är jag avis på mer eller mindre på ett eller annat sätt. Det kan vara saker i deras personlighet, deras stil eller rent av något materialistiskt. Ibland kan jag inte ens sättta fingret på vad det är jag är så avundsjuk på, jag vet bara att det är något. Det här är inte en sjukdom jag mår dåligt av eller lägger mycket av min tid att fundera på, det bara finns där inom mig.

Många säger att det är skadligt att gå runt och vara avundsjuk på andra människor allt för mycket. Men för mig är det snarare hälsosamt - för det utvecklar mig som människa, gör mig bättre. För det finns ju en anledning till att avundsjukan uppstår och då är det bara gå direkt på källan. Är jag avis på hennes hälsosamma livstil? Ät nyttigare, ta en promenad! Är jag avis på hans ekonomiska situation? Jobba mer!

Push it to the limit- tsch!

GK - Lördag

Önskar att jag hade något annat ansiktuttryck än det där Julia Roberts wannabe-smajlet. Men man tager vad man haver. Håret börjar bli jävligt långt, dags för en klippning snart, kanske gör det på julafton som förra året, det var ju skojjigt.

I mitt huvud

Det är så jävla skumt. Men enda sedan jag var liten så har det varit något kontigt med min skalle ibland (skämt undanbedes). Det är svårt att beskriva, men det börjar med att jag helt plötsligt börjar HÖRA allting mycket bättre. Som att ett lock släpper från mina öron, men jag har inte haft något lock, utan min hörselförmåga typ.. muterar. Sen börjar jag höra mina egna tankar.. det gör man ju alltid, men de hörs mycket starkare, som att jag skriker i mitt eget huvud. Sen börjar allting gå i slowmotion, det känns som allting rör sig sakta, och jag kan sätta på värsta party up-beatlåten men i mitt huvud låter det som låten går slöare än värsta balladen. Det är så jävla svårt att förklara, men just nu sitter jag här med min Spiderman-hörsel och lyssnar på en låt som går i skitsakta och .. mina egna tankar som i en magafon i skallen.

JÄVLA skumt.

Vad göra?


Irriterande låtar..

Några irriterande låtar som jag har på hjärnan HELA dagarna i olika omgångar:

No one - Alicia Keys
If I were a boy - Beyoncé
Umbrella - Rihanna
Now you're gone - Basshunter

Help wanted!

SNÖ!

Idag kom första snön.

Mysigt säger vissa.

Slask säger jag.

Ni som varit med längre än jag, har det alltid varit såhär dåliga vintrar (som det varit senaste åren) eller är klimathotet ett faktum? Är det för sent? Kommer solen slockna och vi alla gå en snabb men plågsam död till mötes?

Anyways. Imorrn blir det SACO-mässa, även om jag går dit själv så kommer massa folk jag känner vara där, så man kanske stöter på någon. Varför uppskattade man inte skit som skolan ordnade för en när man pluggade? Bortskämd, det är vad man är i den svenska skolan.

Shit, klimathot och skolpolitik i samma inlägg. Såhär politisk har jag nog aldrig varit. Bäst jag slutar med det. Ha ha ha.

Snart 70....

SACO!

Okej... vem... jag frågar VEM går med mig på SACO-mässan på torsdag eller fredag?

"World of Warcraf" anfall!

En pojke i Halland lanade med några polare, glömde sova och äta på 24-timmar och fick ett krampanfall. Många av läsarna har kommenterat och verkar skylla på föräldrarna. Ehum? Han var ju inte ens hemma? Hur ska föräldrarna då ha koll?

Är det inte en av de enklaste sakerna som finns; att komma ihåg att äta mat och dricka? Herregud, jag har suttit uppe till 4-08 sedan spelet kom (som förresten förväntas slå alla tiders rekord i antal sålda exemplar; Wrath of the Lich King) inte fan har jag kolappsat för det, även om jag känner mig rätt sliten.

Nä, sunt förnuft är det enda som behövs för att spela och överleva. Men det är förståss.. 14åriga killar har väl inte överdrivet mycket av den varan.

Kolla aftonbladet artikel här..


Klänningen och kjolen

Under typ.. ett årtionde .. eller nått så var den här klänningen och matchande kjol förmodligen mitt mest använda klädesplagg. Kjolen är egentligen Emelie's. Har du ens fått tillbaka den? Jag är ju känd för att ÄTA kläder.. eller min garderob gör det.


  


Ah, gamla goda tider.

Coola människor

Det finns så mycket coola människor i världen. Jag ville bara ha det sagt. För jag ERKÄNNER att det finns människor jag ser upp till, människor jag är avundsjuk på, människor som jag önskar att jag själv kunde vara mer lik.

Jag har faktiskt flera gånger (både i bloggen och i verkligheten) fått höra att jag är en inspirationskälla och att jag alltid gör "min grej". För mig låter det helt galet. Skulle lilla jag kunna påverka andra människors liv? Det är ju en av målsättningarna jag har att klara av innan jag dör; typ påverka, lämna avtryck. Bara få känna att jag gjort någon form av skillnad i världen och att jag själv är nöjd med vad jag gjort, jag vill inte behöva ångra någonting.

Många människor är för stolta och för ... bajsnödiga? ... för att erkänna för omgivningen och sig själva att de faktiskt inspireras av andra. De vill så gärna tro att alla deras idéer är 100% deras egna och att de är först med allt de gör. Bajs. Ville bara ha det sagt också, get over it. Ingen vill hänga med en bajsuppstoppad människa som vägrar slappna av och låta världen komma till dem.

Nu kom jag bort mig från ämnet lite, jag skulle ju bara presentera några personer jag tycker är jävligt coola och som på ett eller annat sätt har inspirerat/påverkat mig på något anmärkningsvärt sätt.

Jag hade ju tänkt göra en lång lista på människor som varit en del av mitt liv, men hur ska jag med ord kunna beskriva för er hur de påverkat mig? En del är för svåra och en del är för personliga. Det här var ett dumt inlägg, det var inte allt lika enkelt som jag trodde. Dumma bloggen!

Sweden - Im back!

Sådär ja. Nu är jag hemma, tryggt och säkert från Malta. Skönt med lite frisk luft och kyla. Har dock fått kommentaren "du är ju inte alls brun" alldeles för många gånger idag - måste nog kila förbi ett solarium imorrn.

Hur som helst, ny dator inhandlad. Sitter nu och stirrar på min söta 22'' skärm. Wotlk är inhandlat även om jag har en liten bit kvar innan det blir riktigt intressant.

Mitt mål närmaste tiden är att göra så lite som möjligt och bara dega och ta hand om mig själv, det har jag fan förtjänat! Mamma har bokat biljett till Dublin över 40års dagen också, så nu finns det lite att se fram emot. Ska försöka hinna en sväng till mitt älskade London innan jul också OCH hitta ett bra jobb.

Så, det var en liten update.

PRUTT

Sitter en gubbe snett bakom mig här på internet cafét. Han PRUTTAR hela tiden. Det luktar - jag får kväljningar. ARGH! Och så gör han ett stönande ljud varjegång för att typ... täcka ljudet eller nått. Jag vet inte, men vafan människa. Det finns en toalett!

Så gladJag är så glad fallera - att jag lägger upp en FET egobild på mig själv.

Jag är också glad att jag har mina underbara vänner!

 

Min underbara familj...
 
  Vad vore jag utan er? Hjärta!

Vikt

Jag vill bara börja med att säga; jag vet att jag inte är överviktig. Så, nu kan nu hålla käften om den saken.

Senaste veckan har jag fått för mig att jag ska vara lite nyttig. Jag har druckit MASSOR av vatten för att jag hört att det rensar ur kroppen rätt bra. Jag har ätit havregrynsgröt till frukost och till kvällsmat (vemfan äter ens kvällsmat numera?) och jag har tagit ett äpple när jag blivit godissugen. DUKTIGT VA? Så varför all denna ansträngning? Jo, det började som vanligt med att jag kollade mig i spegeln och kände mig missnöjd.

.. och på den vägen är det. Nu när jag kollar på min spegelbild så mår jag mycket bättre. Det krävdes ingen bantning och inga större ansträngningar, bara att avstå från typ onödigt socker (läsk och massa godis) vitt bröd och att småäta i tid och otid. Släng sedan på en lång promenad i rask takt och lite havregrynsgröt till frukost så har du bakat en platt mage och tightare lår. Oh YEAH!

Suck on that old me! Nya smartare, snyggare, nyttigare och tightare Brunetten is in tOOOWN.

Malta 0.6

I lördags var vi ute på en liten utflykt till ön Gozo som tillhör Malta. Vädret var fantastiskt och ja, det var kul att se lite mer än den turisthåla som vi bor i.Skulle vilja skriva mer, men nu dör min dator. Snåla McDonalds... bjuder på gratis internet men inte på ett eluttag så man kan ladda lite. Oh well. Mer om detta senare..

Ensamt

Det spelar ingen roll att jag bor i världens flashigaste lägenhet med superutsikt.

Det spelar ingen roll att mitt jobb är enkelt och välbetalt.

Det spelar ingen roll att det ständigt är varmare än 20 grader här.

Det spelar ingen roll, för jag känner mig så ensam när jag inte har min familj, min Peter och alla mina vänner. Tänk att "hellre gröt tillsammans än oxfilé ensam" är ett citat med så mycket mer djup än man tror.

Saknar er!

Vad gör din barnflicka?

Vill du veta vad din barnflicka gör när du är på jobbet och ditt barn sover? Exklusivt här på Brunettens Blogg får du svaret!

  

Resten vill du inte ens veta... moahAHAHAH.

Malta 0.5

Igår tog jag chansen och smet ut när lillan sov på soffan (föräldrarna var självklart hemma också, jag lämnar inte barn ensamma i lägenheter). Det var lite halvdåligt väder och blåste rätt mycket. Från balkongen hade jag sett de höga vågorna och galen i havet som jag är så kändes det som de kallade på mig.

Här finns det ju ingen strand utan vågorna slog upp mot de guloragnebrunna klipporna. Så vackert! Jag stog där i mer än en timme och bara stirrade rakt ut, lyssnade på det brusande ljudet och njöt. Efter en stund märkte jag att hela kusten var full av människor som verkade gilla utsikten lika mycket som jag. Det är så sjukt avslappnande - vem behöver yoga när man har havet? Hur som helst, efter en hel del stirrande ville jag närmare. Jag kände att jag ville stå längst ut på kanten och låta vågorna skölja in över mig, men det kändes inte helt säkert, så jag ställde mig på lagom avstånd. När det kom riktigt stora vågor fick jag vatten upp över knäna och jag kände hur vattnet ville dra med mig ut till havs - men icke sa nicke!

Nog med snack, säkert inte många som fattar vad jag snackar om ändå. Man måste uppleva det själv, det går inte att beskriva med ord. Här kommer några bilder som en snäll tysk snubbe tog på mig för att jag skulle kunna visa er, kära bloggläsare.

   


  

Boken

Igår köpte jag en dyr bok. Den innehåller bilder och fakta om ALLA länger som finns i hela världen. Finns det många människor som besökt alla länder? Jag ska fan bli en av dem. Hittls har jag besökt 15 (Sverige borträknat). Alltså har jag typ.. 215 länder eller nått kvar.

Go me!

Min utsiktDär bor jag alltså - där pilen pekar. Väldigt fin utsikt, men det är inte den jag får njuta av under dagarna. Bilderna nedanför här visar vad jag stirrar på flera timmar per dag.

  

Gung gung... gung... gung... gung gung... guuuuuuuuuuuuung. "Gunga?" Lilla skruttis vill inte göra annat än att gunga heeeeeeeeeela tiden. Det är ett jävla tjat om detta gungande. Hur kul kan det vara?! Men men, det är iofsig skönt att ha henne på ett och samma ställe och slippa springa runt och jaga.

Nu sinar batterierna på datorn så jag ska kila förbi Supermarketen och tröstshoppa massa godis.. eller nått.

Dagens

"Varför följa de regler som finns när jag kan skapa egna?"

"För den som inte skyr några medel är ingenting omöjligt"


Dagens citat av mig.


Malta 0.4

Var förbi tatueringsstället idag förresten! Kändes förjävla sunkigt så jag skiter i det placet. Kollar upp det när jag kommer hem istället. Eller? Hörde rykten att det finns ett ställe till som är riktigt bra, men dom har kötid, så vi får se! Stay tuned for more updates på den fronten.

Har också blivit helt beroede av serien My name is Earl. Hade inte sett mer än 10 avsnitt innan, men nu när alla säsongerna finns på DVD inom gångasvtånd i lägenheten så blir det en del tid framför burken på kvällarna. GO EARL!

I förrgår spenderade vi dagen vid poolen på en av P (pappans) kollegors hotell. Rätt fräscht ställe, inomhus fanns det bubbelpool som tur var eftersom utomhuspoolen var ISkall. Lilla S badade dock som en galning vilket automatiskt betyder att jag också badade. Lyckligtvis fick jag lite sol på kroppen imellan allt badande så jag börjar bygga på en snygg bränna.

  

Poolen, utsikten, kattstället där svettot började stalka mig. Och lilla jag!

Hur många katter sa du?

Jag glömde ju att berätta vad som hände igår när jag gick hem från alla söndagsstängda butiker! Halvvägs "hem" ligger en liten park där massa lösdrivande katter brukar hålla till. Plötsligt klev en kille fram till mig (en ca 25år, svettig maltes) och frågar om jag sett en hund som springer lös. "No, sorry" svarar jag och vänder på klacken, men det räcker minsann inte för att bli av med svettot. Han börjar berätta om sig själv och frågar vart jag kommer ifrån. Stockholm svarade jag kort utan att ens titta på honom. Men han GER sig inte, utan följer mig ca 15minuters promenadväg till lägenheten. Under den tiden fick jag reda på följande "fakta" om honom:

- Han är utbildad doktor.
- Han har 345 katter hemma.
- Han har bott i Japan i 10 år.
- Han har tre lägenheter på Manhattan (där han också bott)
- Han har en Ferrari (som hans bror åkte förbi i på gatan)
- Han äger mängder med lägenheter längst mitt promenadstråk som han pekade ut.
- Hans mamma är punkrockare men klär sig som en president.
- Hans pappa är rappare, en känd sådan så han berättade inte hans namn.

Jag fick även veta att:

- Han pluggat medecin i Sverige och svenska läkare dricker coca cola medans de opererar.
- Han räddade en gång en baby som föll från en balkong.
- Han farfar är alltid full, men har massa snygga tjejer hemma jämt.
- Han har många bondgårdar runt om i världen.
- Han vet aldrig vad klockan är för att han reser så mycket och är ständigt jetlaggad.

.. och MASSA annat.

Det han fick veta om mig var följande:

- Jag kommer från Stockholm.
- Jag hade inte sett hans hund.
- Jag gillar katter.

Fattar ni hur mycket SKIT den här killen snackade eller?! Men jag körde ett gamalt trick och gav honom mitt gamla mobilnummer (som inte funkar längre). Han blev nöjd och gick sin väg, inte en sekund för tidigt! So long sucker, hope to see you NEVER again.


Lite ensamt..Bara för att jag känner mig lite ensam så slänger jag upp den här emo-egobilden från i går. Bad om att få bara lite ledig idag, vilket självklart gick bra. Tänkte kolla lite affärer å sånt, men jag hade glömt att det är söndag = allt är stängt. Så det sög. Nu sitter jag varjefall på ett internetcafe som ligger rätt nära lägenheten. Blir väl en stund till här innan jag går tillbaka. Familjen är ute på lunch osv.. så jag har placet för mig själv.

Har bokat hemresa den 12:e nu varjefall. Kanske åker tillbaka hit igen den 19:e, kanske inte. Time will tell! Kanske tatuerar mig den här veckan också! Men time will tell det också!

Och till alla släktingar som satte söndagsbullen i halsen nu - det är något superlitet och smakfullt på ett ställe som inte är synligt hela tiden. Ingen blaffa på överarmen eller en trampstamp i svanken, ANDAS ut. Men som sagt, vi får se! Kanske bara klipper håret eller nått istället, haha!

Tråkigt

Fan va tråkigt det är att blogga massa folk läser men ingen kommenterar

:(

RSS 2.0