Grattis Brunettens Blogg!

Grattis till mig på 300-inläggsdagen!

Tänk om jag hade kört på min första blogg hela tiden. Jävlar du, då hade jag varit över 3000 blogginlägg nu sedan starten 2003 ! Det är i snitt 0,4 inlägg om dagen!THIIIS IIIIS WWW.BRUNETTENS.BLOGG.SE  !!!

Jesper brode åkt hem (IDOL 2008)

Okej. Alla fjårtisar med mobiltelefon i det här landet borde få sina mobiler beslagtagna av ... någon. ENDA anledningen till att Jesper gick vidare är för att han har den där "Idol-Ola" och "Idol-Danny" popfjolleluggen.

SKÄPRNING. Rasmus var inte heller superbra, men han har ju varjefall LITE röst jämfört med Jesper som bara får röster av tjejer som inte ens kommit in i pubertetetn ännu. Gah. Irritationen är nästintill oändlig. Nejdå, det är den inte men detta är utan tvekan dagens i-landsproblem!


Inte bra men mindre dålig - Rasmus


Popfjolleluggen - Jesper 

Danny och Ola - föregående års popfjolleluggar.


Och alla Jesperfans därute, spara på energin istället för att försöka övertala mig att Jesper är den bästa och snyggaste i hela världen.

Peace.

Syskon?Jag har fått höra både från Grete och lite löst folk att vi ser ut som syskon på den här bilden. Alla tre. Jag vettefan om jag håller med. Jag menar, jag är ju så mycket snyggare än dom. He he he. Nejmen seriöst..

Ser vi besläktade ut?

Att börja plugga japanska

.. är verkligen det smartaste draget jag gjort på länge! Var på första lektionen idag och det var SÅ jävla kul. Äntligen får jag lära mig något igen. Min hjärna är officiellt inte potatismos längre, jag lever, jag lär!

Japanska!

Underbart!

Intresse

Enligt arbetsförmedlingens intressetest så borde något av följande yrken passa mig.

Prepressoperatör

Fotograf

Curator

Art director

Illustratör

Originalare

Grafisk formgivare

Maskör

Ljussättare och ljustekniker inom scen och media

Scenograf

Perukmakare

Dataspelsutvecklare

Inredningsarkitekt

Modist

Webbdesigner

Guldsmed och silversmed

Dansare

Sångare

Musiker

Skådespelare

Scripta

Maskör

Författare

Kyrkomusiker

Rekvisitör och attributör

Filmfotograf
Filmklippare/redigerare

Copywriter

Översättare

Journalist

Curator

Förlagsredaktör

Informatör

Bibliotekarie

Tolk

Guide

Ja. Nångång kommer jag nog på vad jag vill göra.


BILLIG

"Det är dyrt att se såhär billig ut" som Dolly Parton sa en gång.

Oh well. Idag skulle jag inhandla böckerna som krävs för japanskakursen som jag börjar imorgon. Sisådär en sjuhundring skulle det gå på eftersom jag inte är student. Efter att ha suckat åt hålet som snart skulle grävas i plånboken lite så begav jag mig till kassan. Med lilla S i vagnen (eftersom jag shoppade skolmaterial på arbetstid). Killen bakom disken slår i böckerna i kassan och precis när han ska till att fråga om jag har nån form av studentleg så skriker lillan till av uttråkning. Jag vet inte om han tyckte synd om mig eller om han bara var allmänt snäll, men han sket i att ställa frågan igen och gav mig böckerna till studentpris ändå. Tack gulle, din snällhet sparade mig mer än 200 spänn! Dagens!

I övrigt har dagen varit tung. Dubbelpass som barnflicka hos två olika familjer är fan inte att leka med.

Tisdag!

På tisdag början min japanska för nybörjare kurs! Det hade jag nästan glömt - ska bli sjukt spännande! Denna vecka är fullbokad helt för min del med dubbelpass att jobba fyra av veckans fem dagar. Go me, jag kommer dö.

Nu är det godnatt!

Mina Prinsessor

Denna helg var ju Zandra i stan! Hon bodde hos Pärlan och igår var vi ute och partajjade hela gänget (utom Oskar) och det var så mysigt! Det roliga med att vi alla blev vänner under inspelningen av filmen är att vi förmodligen aldrig hade börjat umgås annars. Men.. jag är glad att jag träffade dem alla. Vad skulle livet vara om man inte fick träffa lite nytt folk ibland och vidga sina bekantskapskretsar?  

Jag hjärta er mina Prinsessor!


IMDB!

Internet Movie Data Base

Jag vill inte vara den som är den, men om man söker på mitt namn på imdb.com så får man EN träff. Det är fan respect!

Finns DU med på imdb eller? va va va? (Mina skådispolare får inte svara).


VISA is the way

Vuxna människor (över 18 år) som lallar runt med electronkort. Eller "bankkort" eller "maestro".

DET ÄR FÖR TÖNTAR!

Väx upp och skaffa ett VISA-kort för fa-an! Eller varjefall ett Mastercard. AGGRO.

Ps. Tönt-electron-visa räknas inte! D.s

Gris som husdjur?

Glömde. En polare berättade igår att hans ex-flickvän hade haft en gris som husdjur. Alltså inte en såndär stor som bor på bonngårdar, men en liten. Typ Babe? Inne i huset? Vill man ha en gris?

Alla som skulle kunna tänka sig att ha en gris som husdjur räcker upp en hand?Lilla grisen - snart i ett vardagsrum nära dig?


Varför tänker jag? JOBB

Jag är en sån människa som spenderar dagarna med att tänka; tänka alldeles för mycket. Jag tänker på att jag tänker för mycket! Jag undrar hur andra ska tänka om mig om jag gör vissa saker, jag tänker på att jag inte brode tänka så mycket, jag tänker på vad som gör mig lycklig, vad som gör mig olycklig, vad jag sak göra med livet och vad jag ska blogga om i mitt nästa inlägg. Fan.

Nu är det jobbfronten som är min största tanke-plågoande. Vad vill jag göra egentligen? Ska jag fortsätta harva med mina barnflickejobb som är slaka som fan och rätt välbetalda eller ska jag satsa på jobbet i klädbutiken där jag ska provjobba på fredag? Det är heltid, men då är jag ju där igen och måste pendla in till stan, det är ju det jag försöker komma ifrån. Kan ingen ge mig ett heltidsjobb här i Nynäs, för helevete, jag börjar grina snart.

Att jobba som barnflicka hos familjen jag är nu är väldigt enkelt, de vill att jag kanske flyttar med dem till Malta under vintern. Pool, sol, värma, jetskis och bra betalt. Men det är ingen utmaning, jag lär mig inget nytt och känner mig som en hjärndöd liten fisk hur stekigt det än må vara.

Att jobba i klädbutik är säkerligen skitkul och kollegorna verkade supertrevliga. Men är det verkligen vad jag vill göra? Då blir jag fast med en månads uppsägningstid! Men å andra sidan så får jag en fast inkomst och en fast rullande schema.

Jag skulle kunna jobba här i Nynäs med mina gamla extrajobb, harva runt som servitris på olika hotell/restauranger och i filmbutiken här, men ingen av dem kan erbjuda heltid och jag är trött på att bolla 17 extrajobb, räkna timmar och inte våga tacka nej till något i rädsla för att inte bli tillfrågad igen. Den vägen leder bara åt ett håll - åt helvete.

Fan. Skita i allt och börja plugga kanske? Men vafan, hur ska jag då ha råd med lägenheten? Bajsa på allt och flytta till London igen? Njae. Jag vill ju ha en fast punkt i livet just nu, är trött på att flänga runt - vill jobba och spara pengar.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh!

Get rich?

Om jag var rik nu skulle mitt liv vara så mycket enklare. Jag skulle kunna sova i en timme nu för att ens orka kvällen. Sen betala någon som fixar mitt hår och väljer kläder åt mig (snygga som jag köpt för alla mina pengar). Sen skulle jag kunna ta taxi, eller varför inte min egen limo in till Pärlan istället för att åka kommnist-taxi (pendeltåg) som tar flera år. Va enkelt allt skulle vara för mig idag då.

.. och folk säger att pengar inte gör en lycklig. Bullshit.

Är man någorlunda lycklig redan så kan pengar bara göra det bättre. Är du däremot utan vänner och familj och helt ofattbart olycklig så är det klart pengar inte hjälper.. så mycket.


Materialist - javisst.


Barnvakt

Igårkväll var jag barnvakt. Lilla skruttan var inte alls på sitt vanliga glada humör och det spelade ingen roll vad jag gjorde för att roa henne. Hon skrek och grät för minsta lilla småsak så jag fick huvudvärk och slutligen började må illa. Det var fan inte kul. När hon väl somnade kändes mitt huvud som potatismos och jag ville bara kräkas upp köttbullarna vi åt till middag.

Utöver det så gick intervjun för butiksjobbet bra, jag ska provjobba nästa fredag. Ska bli intressant, men inget är ju säkert än, vet inte ens om det är min grej. Skulle vara så härligt med ett fast jobb i Nynäs. Någon som har ett på lager? Jag kan jobba med nästan vad som helst!

Ska få tag på Emelie och Denise nu och styra upp en liten fika eller nått innan det bär av in till stan för lite party med filmgänget, ska bli sjuuuuuuukt kul.

Saker andra tycker är snyggt.

Som jag tycker är överskattat:

- "Nörd"-glasögon.
- Plattat hår.
- Ljusa jeans

Har funderat mycket på varför man vill platta håret över huvudtaget. Jag gjorde det nyss på mig själv, man ser ju helt platt ut. Som en perserkatt ungefär. Why dear god. Volym är det som gäller, synd att jag är värdelös på att tupera mitt eget hår så det slutar med att jag ser ut som en plattfejs-katt varjefall. Jävlar.

Ljusa jeans får en bara att se fet ut. Och Nördglasögonen. Jag kan inte annat än att citera Thea på den punkten:

"Varför ska alla trendiga människor ha en sån där 'jag bryr mig inte'-attityd? Varför är det koolt att inte göra sig till? Att klä sig i fula kläder som inte smickrar kroppen och sen toppa med ett par lite crazy nördglasögon, det är nog det värsta jag vet."

Har glidit lite på ett bananskal idag då jag hux flux fått en intervju i en klädbutik inne i stan på fredag (inte på östermalm, haha).

Nä, om man skulle ta på sig de VANLIGA, onördigt formade solglasögonen och gå ner på stan en sväng, det har varit en tuff morgon.

Skratt och snusk med mig?

Jag citerar Elin

"alltid mycket skratt och snusk när man är med Alex"

Vafan? Är jag så hemskt rolig.. och snuskig? Snuskrolig!

På Östermalm kan man inte le

Jag vet inte vad det beror på - men jag tror jag ska göra nån undersökning och försöka ta reda på orsaken till att Östermalmsbor är för självupptagna för att se glada ut. Jag har hört mycket om detta släkte, de rika, de wannaberika som bor norr om och strax kring Streplan men har aldrig riktigt trott på att de är så illa som det låtit. Nu har jag fått mina farhågor bekräftade! Det är precis så illa som det verkar. Aldrig någonstans i världen har jag stött på så bajsnödiga och egocentriska människor som när jag vandrar runt i den stadsdelen om dagarna.

Jag jag jag. Min porsche, min iphone och mina VIP-kort.

Det handlar inte om vem du är. Det handlar om vem andra människor tror och tycker du är. Alltind kretsar kring att äta på de rätta ställena, hänga med det rätta folket och ha på dig rätt kläder. Hur orkar man lägga energi på att försöka vara så jävla rätt hela tiden? Och vem är det som bestämt vad detta "rätt" är? Det alldra viktigaste är fasaden utåt och att ha den rätta "jag är snygg, men jag har inte ansträngt mig"-attityden.

Dessa människor lever i en bubbla där allting söder om Hötorget är fororter, de anser att hyrorna ska släppas fria så bara de rika ska få bo på de fina gatorna. Tjejerna täcker hela ansiktet i gigantiska solbrillor trots att det är mörkt ute i hopp om att se ut som Sveriges svar på Victoria Beckham. Och när jag ser medelålders gubbar med rand efter gul utan sol-krämen (som de säkert påstår är från helgen i St. tropez) under hakan så kräks jag lite i munnen och måste svälja ner. Samma effekt på mig har det när jag ser alla små 13-åriga tjejer som tror de äger hela världen när de orienterar i tighta jeans och pälsväst (som de läst på BlondinBellas blogg är hetast i höst) i Humlegården.

Hur ska det gå för den generation som växer upp där idag? Jag blir rädd, rädd för att bli en av dem som tror att inget utanför Stureplan räknas. Syns du inte där, så finns du inte, då räknas du inte, då är du ingen.

Newsflash: det finns ett liv utanför bubblan... Men egentligen vet jag inte om jag vill ha ut er därifrån! Stanna där inne och kväv er själva i Lacosteparfym så jag slipper dela den riktiga världen med er och era gigantiska egon.

Min älskade

Det är så sjukt hur mycket jag älskar min blogg. Har varit borta från datorn alldeles för länge nu känner jag. Kära lilla bloggen, nu är jag tillbaka!

Sedan jag skrev senaste inlägget har jag..

.. sett Sibel (Idol) vid Östermalmstorgs tunnelbaneuppgång.
.. jobbat och "jobbat över" = middag på Hotellet.
.. blivit asarg på SL flera gånger.
.. kliat sönder min vänstra arm och (av någon anledning) mitt högra lillfinger.
.. blivit bjuden på hemmagjord pizza hemma hos Denise.
.. stört mig på alla dryga jävlar i stadsdelen där jag jobbar.


JAG ÄLSKAR MIN DENISEVärldens bästa Denise! Min kära fru. Inga ord kan beskriva vad du betyder för mig, glöm aldrig bort det. Du är så snygg! (Jag är så bra på att styla). Puss!

Oj va lesbisk jag låter nu, skitsamma. Skulle jag vara det så skulle ingen annan än Denise duga för mig.

Att vara tjejkompis på krogen

Att gå ut med killpolare på krogen är alltid roligt. Det brukar sluta med att man blir lämnad ensam för att de hittar nått ligg att gå hem med. Igår var jag ju ute med filmgänget (bilder finns på facebook inom kort) och Stasse hittade nån form av ragg. När jag och Pärlan då går ut i rökrutan för att hänga lite med honom och Oscar så står bruden där - ger oss en sne iskall blick. SEN.. vänta. Då lyfter hon sig cigg och ASKAR av den på oss. Liksom? Hur tänker man då? Fimpar man på sitt raggs tjejpolare? Svart nej. Somliga kvinnor! Men risk för att låta lite väl FI så säger jag; vi kvinnor måste fan hålla ihop mer.

I övrigt var kvällen sjukt mysig. Längtar tills nästa helg då både Zandra och Grete ska vara med också!

Min TV-outfit

Såhär såg jag ut när jag kom hem från inspelningen igår.. håret hade raserat lite, men vafan.

Linne från HM 69:-
Skärp från HM 98:-
Kjol från Forever21 200:-
Strumpbyxor från HM 19.50:-
Stövlar från Bronx 1299:-   

Ber om ursäkt för bildkvalitén, men min kamera strejkar i dåligt ljus.

Jag, mamma?

Härmed lovar jag följande; när jag blir mamma ska jag...

- inte tro att jag äger hela trottoaren bara för att jag kör en fet barnvagn.
- inte låta mina barn ta leksaker ur händerna på andra barn.
- inte bråka med min partner inför mitt barn.
- inte introducera dem för godis förrens de fyller typ.. tio år.
- inte ha på mig högklackat när vi ska gå till sandlådan.

däremot ska jag...

- alltid ta mig tid att få i dem ordentligt med mat.
- hålla dem uppe sent på kvällarna så jag får sova längre.
- döpa ungen till Nova eller Amadeus.

Så det så.


Hur gick det?!

Ja, nu är inspelningen av Power of 10 klar! Sjukt kul var det! Shit, önskar att jag fick tala om för er hur det gick, men det har jag ju skrivit på papper om att inte göra! Håll ut, programmet sänds i vår, kanal 5!

Micke Tornving raggade som fan på mamma, det var kul! Man måste nästan ha varit där för att ha märkt det, men det var verkligen tydligt att hon var hans stora favorit i studion. Go mamma!Jag och Mamma i parkeringshuset på G till nån restaurang för att fira efter inspelningen. Snyggingar! Lockade och allt.. eller ska man säga - helt skruvade?

Ah, ljuva 90-tal!Om tio år.. undra om vi skrattar lika mycket åt dagens musik som vi flinar åt 90-talet nu?Minnen till nån av dessa låtar? Sentimental? Nostalgitripp till.. mellanstadiet, lägerskola på Sågen?


Åh ljuva 90tal.. vilken tur att du kom.. och försvann igen. Kom aldrig tillbaka!

Power of 10

Imorrn är det ju (som sagt) inspelning för min del i Power of 10! Jag kom på NU att jag kanske borde bestämma vad jag ska ha på mig. En outfit på mig när vi åker och sedan två ombyten till det. Starta paniken - tänk om jag inte har något rent, då får jag fan tvätta i handfatet och torka med hårfönen (en klassiker).

Nåväl. Klockan 11:45 ska jag och mor min befinna oss i Frihamnen, magasin 7 och vara redo. Make och hår fixar de på plats såklart, kunde de inte haft en proffstylist med en portabel supergarderob också?! Vita liljor, bara röda M&Ms och en blåsorkester som spelar Phil Collinslåtar? Jag vill inte vara kräsen eller kräva för mycket..

Ha ha. Skämt åsido - jag börjar fan bli lite nervös. Jag har ju verkligen ställt in mig på att inte ens klara kvalet för att inte bli besviken, men fan va gott det skulle sitta med typ.. 10 000 :- kanske en nolla eller två efter det också för den delen. Bara att få vara med och spela vore sjukt roligt! Imorgon håller ni alltså tummarna för mig heeeeeeeela dagen. Sen får ni se i TV senare hur det egentligen gick.

Power of 10 - give me power att välja snygga kläder ur min "välsorterade" garderob (som för tillfället består av 4 flyttkartongr och några svarta sopsäckar).


Lycka

Lycka är att komma in genom ytterdörren, slänga av sig jackan och sedan dansa som en galning i 10 minuter med sin ipod. Tycker ni inte?

Jag trodde jag skulle känna mig ensam och få ångest av att bo själv men det är sjukt härligt. Varjefall de två dagar jag bott själv hittils. Jag kan slänga mina kläder vart jag vill, jag möblerar hur jag vill, jag sover på valfri sida av sängen och ja. Är ensam! Dansar med ipoden, noppar näshår, rakar stortån, är äcklig och ful helt för mig själv. Ni vet allt såntdär man inte kan göra när någon stirrar på en liksom.


No1Ja, Becca du är förmodligen den enda i världen som har bättre självförtroende än mig. Haha! Sluta tjata nu kvinna!

Julsånger

Jag vet. Det är inte okej att börja lyssna på julsånger redan nu. Men idag syndade jag, eller just nu faktiskt. I detta nu går en Carolas version av "O helga natt" i bakgrunden. Det är som att slå två flugor (synder) i samma smäll. Julsång i September och Carola.

Men just nu känns mitt liv som ett litet helvete på jorden och då är det fan helt okej att ta till vilka medel man kan för att må bättre. Och vi vet ju hur det är, man hinner knappt blinka sen är det slask, julklappshysteri och "vadfanskajaggörapånyår"s-ångest för hela slanten. Varför inte mjukstarta med lite Carola redan nu? Som pricket över i:et som grädden på moset, som att först bajsa i toaletten för att sedan vända sig om för att kräkas i den.

Nivån på mitt bloggande har nått nya höjder. Kiss och bajshumor är på topp. Grattis Brunetten på 4års dagen.


och God jul!


Som kräks på ditt bajs?


Klädångesten

Nu är ju frågan - vad fan ska jag ha på mig på torsdag när det är inspelning?


Morgon

Det är knappast mänskigt att gå upp klockan åtta. Rädda mig från världen!

Sitter här i bara undies och äter havregrynsgröt. Skulle kunna fortsätta med det hela dagen, men man måste ju jobba också.

Bajs - varför?

När jag nyss skulle trycka ut lite risgrynsgröt ur plasttuben man köper den i så kunde min sjuka hjärna inte låta bli att tänka på bajs. Bajskorvar. Varför är jag så störd - jag tappade ju fan aptiten.

SNYGGLISTAN

Okej. Moment of truth! Eftersom ingen ska ta illa upp har jag valt att inte ta med någon av mina närmsta vänner. Här följer min TOP 6 SNYGGASTE MÄNNISKOR (från min facebook-vännerlista)

POJKAR
1. Robbin Beimark
2. Björn Davidsson
3. Jens Olof Stenson
1.   2.  3.

TÖSER
1. Sara Jonsson
2. Helena Johansson
3. Itzel Lu
1.  2.  3.

För att inte drabbas av AKUT brist på självförtroende så kommer här 3 snygga bilder på mig (tycker ni annorlunda så håll käften - sabba inte min illusion). Min blogg, min SNYGGBLOGG.

JAG...
1. .. tar studenten.
2. ... är full
3. ... är glad

1.  2.  3.

Sen kan jag bara ta det här på en gång. Ja, jag är lite smått utseendefixerad, men det är okej. Jag får vara ytlig, jag får bry mig om kläder och läppglans och andra ytterligheter. Har du problem med det så är du förmodligen ful eller bara jävligt tråkig. Punk slut!

"Men det är insidan som räknas"
Det är insidan som får dig att STANNA. Men vad är det som lockar från första början? Ser du en (vad du anser vara) snygg kille/tjej på krogen, så nog fan raggar du på honom/henne! Inte går du fram till nån ful jävel och börjar limma med tanken "han har säkert en fin insida". Argue with that fact, bitches!

Visum

Hade jag stannat kvar i USA som planerat så hade jag jobbar sista dagen hos familjen Barker idag. Undra hur mitt liv sett ut om allt "gått som planerat". Bila upp längst västkusten och sedan ta en buss från Seattle till New York.

Tänk om, tänk om tänk om..


Idomin

Idominsalva.. på läpparna. När jag känner lukten av idomin så tänker jag på bäbisrumpor. Varför å gud vill jag smeta det på läpparna? Idominsalvan alltså.. inte bäbisrumporna! Hur ska jag nästla mig ur det här?
9,66:-

Alla som vill ge mig pengar kommer jag tycka extra mycket om; för såhär ser det ut just nu.

Jag måste fan vinna minst en tusenlapp på Torsdag i Power of 10 så jag har råd med mat!

Vem bjuder på fest nästa helg?Mina samlade tillgångar..

Det är ett spel, sluta ljug

Nere i Trollhättan kom vi en dag in på samtalsämnet kärlek och hur man raggar. Alla tjejer utom jag hävdade bestämt att de INTE spelar några spel när de raggar på krogen och att kärlek alltid är naturligt och äkta redan från början. *Host* BULLSHIT *host*

Att ragga på krogen är ett oändligt spel, att få billigare drinkar, att slippa köa, att inte betala inträde och och dela ut/ta emot telefonnummer, hitta någon att gå hem med. It's all a game. Antingen så spelar du spelet, eller så går du hem ensam och grymt mycket fattigare. Jag är knappast den enda tjejen som har knep (nej, det handlar inte om korta kjolar och att flasha brösten) jag tar till för att få den killen jag vill ha, få gratissaker och vad annat jag kan tänas vara sugen på. Men frågan är; är jag den enda tjejen som vågar erkänna att det är ett spel och att det krävs en del för att kamma hem det?

Att tjejer romantiserar och vill slänga ett rosa lapptäcke över allt som är ont och tråkigt i världen är ju ingen nyhet. Men skärpning för fa-an. Jag börjar ju misstänka att jag egentligen föddes till kille, men att någon kapade kuken av mig vid ung ålder.

Något annat jag lackar mer och mer på är "krogposers". Människor som går ut bara för att synas och bli fotade med rätt människor, dricka rätt drinkar på rätt ställen och ha på sig rätt kläder. Hur orkar man? Jag undrar när världens alla människor ska sluta ta sig själva på så stort allvar och våga "bara vara".

Lady Gaga har en poäng; "just dance - it's gonna be alright"
Ta nu ett djupt andetag och tänk innan ni kommenterar det här inlägget.

Veckans Blogg - TÄVLING!

Jag har lite tråkigt här i bloggvärlden då jag tycker det finns för lite bra bloggar (läs: jag orkar inte leta efter dem). Så nu har ni chansen att tipsa mig om vilken blogg ni tycker är bra (förmodligen er egen?).

Tävlingen pågår Måndag t.o.m Fredag.

Hur anmäler jag mig?
Enkelt, du skriver ditt namn och adressen till din blogg i kommentarsfältet, kanske någon kommentar som får min blicka att fastna på just din blogg?

Vad vinner jag?
Du vinner äran att vinna över de andra bloggarna och mig som läsare samt en länk till din blogg härifrån.

Vinnaren koras på fredag och tillkännages här i Brunettens Blogg.

Lycka till!Brunetten är tillbaka

Sådär. Nu är jag hemma från Trollhättan. Och jag menar inte bara hemma i Nynäshamn utan hemma i min EGNA lägenhet. Så underbart, jag flyttade tillbaka igår och jag och mor min hann en sväng på IKEA.

Underbaaaaaaaaaaaart. Min alldeles egna lägehet, mina saker, mina regler och bara mitt mitt mitt. Ego!

På torsdag smäller det med Power of Ten. TV! Skulle verkligen inte sitta fel med en miljon eller två. Snart kommer bilder från Trollhättan också, ska bara ladda kameran. Men Brunetten is back in town, stay tuned för mer detaljer från mitt otroligt superintressanta liv!

Brunetten tycker.. som Fredrik (?!)

Fredrik Virtanen skriver på Aftonbladet om döda och (därmed) överskattade kändisar genom tiderna.

"Att dö är som bekant det fiffigaste karriärdraget en artist kan göra.

Döden ger omedelbar respekt, ökad försäljning och i vissa fall kultförklaring.

Helst bör man dö med rätt tajming. Att överleva kan vara förödande för statusen. "


Jag brukar inte gilla Fredrik, då jag tycker han är lite pretto - men här har han verkligen satt pricket över i:et i sin text.

" Halvbegåvningar som Jimi Hendrix, Janis Joplin, Tim Hardin, Jim Morrison och Jeff Buckley hade varit i stort sett bortglömda i dag om de överlevt. De dramatiska dödsfallen svepte in dem i ett romantiskt skimmer och gav dem dyster kredd.

Kurt Cobain är förstås mycket mer nyttig för världen som Jesus-figur än som en sakta borttynande grunge­kofta med allt klenare låtar.

Låter jag cynisk?

Tänk efter själv: visst älskar du Kurt Cobain, Ian Curtis och Johnny Thunders - och John Lennon mer än Paul McCartney - extra för att de råkar vara döda?

Yes, mamma, visst gör du det.

Det bor en liten dödsförtjust emo i oss alla"

Läs själva på: http://www.aftonbladet.se/nojesliv/kronikorer/fredrikvirtanen/article3271925.abBrunetten tycker:

Elvis Presley - Bra? Ja. Överhypad för att han dog? Ja.
Jimi Hendrix -  Jävligt duktig onekligen, men ja, nog en gnutta overrated.
John Lennon - Det gör ont i mig att skriva att han skulle vara överskattad, därför gör jag inte det.
2pac - DON'T even get me started!
Kurt Cobain - En knarkande grunge-gud som jag inte kan annat än hata att älska.. eller älska att hata?

Joplin och Thunders har jag ingen riktig koll/åsikt om.

Vad tycker du?


Närbild

Jag hade faktiskt totalt glömt bort att det fanns en scen där min karaktär ensam spelar mot Zandra (huvudrollen). Så idag när Emma (regiassistenten) säger "Japp, tack, nu tar vi närbilden på Alexandra". Panik - vilken jävla närbild? Men det gick bra, det var kul även om det blev typ.. 6 omtagningar? Tillslut satte jag/vi den och alla var nöjda = jag var nöjd.

Igår kom jag inte i säng förrens klockan 2, sen bar det upp igen klockan 6. Damn, att vara skådis är inget direkt glammigt yrke om man inte heter Joile i efternamn, glider runt med ex-antal personliga assistenter och ett filmteam som är väldigt flexibelt.

Hur som helst. Grete bad mig skriva att hon ligger här brevid i sängen och är dödstrött. Jag tror hon behöver lite publicitet! Grete - en superbegåving!

Imorrn ska vi spela in, igen. Ikväll är frågan; sova tidigt eller.. glo på VM-kval?

Resan till "Trollywood" och de 9 spyorna

Eftersom jag fredagen innan avfärd jobbade från 17-03 så kändes det jävligt tungt att släpa mig upp strax efter 6 på lördagmorgonen för att ta mig till Centralen. Men det gick, (allting går) tro det eller ej. Väl på Centralen mötte jag upp med Grete, Pärlan (ja, hon heter så på riktigt, jag kollade legget, helg galet) Björn och Oskar. På tåget hamnade jag i sätet framför Adam Tensta som snarkade högt hela vägen till Skövde. Som tur va så var jag snabb att ändra min rignsignal till något annat än hans "my cool".

Det visade sig när vi kom fram, efter att ha utstått 4 transportbyten och en hel del ösregn att vi skulle bo på hotel och inte vandrarhem som vi fått höra först. Hotellfrukost, YES! Det blev lite dramaövingar och repetitioner innan vi drog till den stora villa som utgjorde vandrarhemmet där kräftskivan skulle hållas. Eftersom jag bara sovit nån timme och inte ätit alls mycket så resulterade det i en kronfylla utan dess like. Spya ett var på kvällskvisten precis innan sänggående.

Vaknar upp. Dödsångest. Spya 2. Taxi till inspelningsplatsen där det skulle följa typ 8 timmar rep. På den tiden fick jag alltså springa ut och spy 7 gånger till. Grymt förnedrande och jag har aldrig känt mig så oproffsig i hela mitt liv. Jag bad om ursäkt till Teresa (regissören) och förklarade som det var (sömnbrist, matbrist och överflöd av alkohol). Alla var konstigt nog väldigt förstående. När vi kom tillbaka till hotellet vid 17.30tiden så la jag mig i sängen efter en varm dusch och sov sedan tills följande morgon. UTAN SPYOR. Vaknade och mådde bra. Mycket tack vare min underbara rumskompis Grete som verkligen tog hand om mig och såg till att jag fick i mig lite blåbärsoppa innan jag somnade.

Imorse, då var det inspelningsdags och vi körde på smink och kostym, mycket roligt! Jag hade inte så värst mycket "kameratid" men det var väldigt roligt att få vara med och se hur det går till. På nära håll - till skillnad från att vara en av 350 statister i en tagning. Go me!

Efter vad som kändes som flera år (för att det var en del väntan) så var det dags för hemfärd. Vi beslutade oss för att dra och spela fotboll och käka pizza - i ösregn. Vi spelade i typ 20 min innan det började blixtra och åska (jag spelade självklart inte utan dokumenterade allt med min hi-techkamera). Nu - några sällskapspel och lite gitarrspelande senare så sitter jag, Grete och pojkarna och lökar på hotellrummet. Snart blir det nog sänggång eftersom pick-up imorgon är 06.50!

skål!


Nöjda på denna bild är: Grete, Stasse, Jag, Björn, Pärlan och Oskar.

Nu, sen, senare, imorrn osv.

Nu: Packa snabbt som fan, fixa och trixa, gå till jobbet. Kanske äta?

Sen: Jobba

Senare: Packa mera.

Imorgn: Jobba 10.30 - 03

Lördag: 08.10 går tåget till Skövde, sen blir det buss till Trollhättan.

Vet inte hur mycker mer blogg som hinns med..

Britney är ett geni

Som pricken över i:et på min bajsiga morgon så slog jag på TVn. MTV stog på. Och efter att ha glott på typ fem musikvideos så hade jag helt tappat aptiten för frukost och kände mig lite mer rasistisk än jag var innan. Det var bara massa wannabe gangsters som rappade om alkohol, pengar, bitches, droger och bilar. Finns det INGET annat värde i era liv? Ser jag EN enda tjej till som skakar sin gigantiska booty i en minimal kjol på nån överpimpad negerdvärg i för stora byxor kräks jag.

Kan inte alla artister som får Britney Spears att framstå som ett musikaliskt geni bara försvinna från jordens yta? Jag är 110% övertygad om att världen skulle vara en bättre plats då.


Inte ett geni?

Min dag so far..

Det känns som min dag började redan igår när jag slocknade som en gris i soffan innan CSI ens var slut på TVn. Vaknade till lite smått av att pappa stog och stirrade på mig och förmdligen funderade på om han skulle väcka mig eller inte. Jag pallrade mig varjefall upp och la mig i sängen - en aning bekvämare. Vaknar sedan av att hunden i princip STÅR i sängen och flåsar på mig. Vad i HELVETE är hans problem? Jag for upp som en galning och släppte ut honom på tomten med tankarna "det var inte JAG som ville skaffa en ny hund - why is happening to me?" i skallen.

För att hundkraken skulle kunna vara på tomten var jag tvungen att gå ut och stänga grinden och det är en uppoffring från min sida att gå ut från huset som jag såg ut imorse. (Tänk: en bajskorv, med mascara under ögonen, knullruffs och urtvättat linne).

NÄR jag väl kommer in igen och går med raska steg upp för trappan så slås mina näsborrar med en stank som jag konstigt nog inte lagt märke till på vägen ner. Jag har en teori om att det tar en stund för kroppens sinnen att vakna till liv på morgonen - varjefall. Hunden hade skitit på mattan i vardagsrummet. Jippie, hur visste han att jag ville spendera min morgon med att skrapa hundskit?  Visst är det synd om honom, för han var ju vädligt skamsen över det hela märkte jag senare. Men ändå, han slapp ju torka upp det. Nu har mormor varit här och hämtat honom, så nu kommer han bli löjligt bortskämd resten av dagen.

Vem skämmer bort mig resten av dagen?

Klockan!

Fan, klockan är bara halv tolv. Känns som den är 4 på morgonen (så trött är jag). Skumt, bäst att vara uppe ett tag till bara för att. Det är ju Sex and the City på TV och hela världen finns för mina fingertoppar här i datorn. Perfect!

Jag LÄR mig

Jag skrev ett inlägg här för några dagar sedan om hur min hjärna är potatismos. Remember? Jag är så sugen på att lära mig något, trött på att gå runt som en grönsak och inte utmana min hjärna. Jag vill mata den full med nya uttryck och det är knappast något man gör när man vandrar runt i den här lilla stan.

Så - vad gör man då när man vill att något ska hända? Jo, man tar tag i saken. Jag köpte helt enkelt en faktabok om Japans historia, en övertrykningspenna, en vanlig penna och ett linjerat block. Nu läser jag den pärm till pärm, markerar det viktiga och gör anteckningar på sidan av.

UNDERBART!

Vem behöver högskola när man kan plugga på egen hand? Oh well, vore ju kul med lite föreläsningar och klasskompisar och sånt, men det här får duga så länge. Synd att böcker och sånt är så jävla dyrt! Jag gick runt på Akademibokhandeln inne i stan i mer än 2 timmar i förrgår. Så mycket kunskap och information samlad under ett tak! Låter säkert hur larvigt som helst, men det fascinerar mig (hur man nu stavar till det ordet) på något sätt! Önskar att jag kunde lära mig allt som går att lära.

Min hjärna är hungrig.

Viva la diva

Sådär ja! Idag ringde inspelningsledaren för filmen jag ska vara med i och gav mig exakta inspelningsdatum. Så på lördag morgon bär det av till "Trollywood" (trolhättan) för att spela in filmen. Repetition lördag och söndag och sen inspelning mån-fre. Fullt ös!


Kort efter det så ringde de från Power of ten och gav mig exakt datum och tid som jag ska vara med där. Mitt i veckan EFTER filminspelningen så blir det tävlingsdags! Hoppas hoppas hoppas jag klarar kvalet (som ja, sänds i programmet) så jag får tävla om lite kosing. Vore så kul med lite ka-ching i kassan.


Känns divigt att skriva om att jag ska vara med i film och TV i samma inlägg. Men vafan, det är LITE coolt varjefall.


Upp tidigt

Såhär tidigt brukar jag då minsann inte gå upp. Men vad gör man inte för jobbets skull?

Idag kommer familjen hem från New York, så dom vill sova och jag ska ta hand om lillen. Sen ska jag även träffa en ny tjej som kanske ska börja jobba för dem också (så jag slipper jobba VARJE dag). Förhoppningsvis har dom köpt med sig något litet sött åt mig från USA ! Nu jävlar har jag bråttom att klä på mig, tåget går om 22 minuter typ och jag har nys klivit ur sängen.

Bloggen före allt, eller vad är det man brukar säga?

Slutbloggat!

Nu är det slutbloggat för några timmar, för nu ska jag hjälpa min kära vän Denise att flytta! Åh stora flickan flyttar hemmifrån på riktigt (det är ju inte första gången) men nu ska hon bo helt själv med Kevin och det är så jäkla häftigt! Jag är så stolt över dig vännen - allt kommer bli så jävla bra!

 

Min klänning i NYC

Ibland när man står i affärer så kan man ju inte riktigt bestämma om man ska köpa något eller inte. Jobbig känsla!

Precis så var det för mig och den här klänningen i New York. Minns inte vad den kostade, men att det var lite mer än jag kände för att spendera just då. I vanliga fall när jag shoppar i Sverige så brukar jag bara tänka "vill jag verkligen ha den imorgon så åker jag bara tillbaka och köper den". Men hur funkar det när man knappt skulle hitta tillbaka till samma butik man var i och dessutom befinner sig i New York? (Dit varjefall inte jag åker varenda dag) Dum som jag var så tog jag en bild på den med mobilen så jag kan plåga mig själv med jämna mellanrum för att jag inte slog till på denna sötsak.Dagens största i-landsproblem: att jag inte äger den här klänningen.

Sensmoral: Köp alltid, du kan alltid sälja på tradera om du ångrar dig. Eller ja, nått sånt. Gå på magkänslan!

Monday lovely monday

Varenda måndag / söndag kväll så skriver 80% av bloggsverige griniga inlägg över hur jobbigt det är att det är måndag igen. Alla flickor utom jag! För fy FAN va härligt det är att måndagen äntligen är här! När man söker jobb, ska vara med i TV och filmproduktioner så är det som att världen SOVER på helgerna. Inget händer, inga nya annonser kommer upp, ingen information skickas ut och det är bara allmän noll koll på allt. Måndag is here, vardagens i back. Livet kommer på rätt spår..

Thank god it's monday!

RSS 2.0