KÄRLEK



Varför känner man mycket tydligare hur mycket man älskar någon när de åker bort?

Kolla vad vi köpt!

Antar att det nu är dags att avslöja vad som pågått i mitt liv senaste veckorna för er som inte redan vet. Alla papper är nu klara och det finns ingenting som kan gå fel.. Jag och Peter har köpt en lägenhet! Jajjamensan! Här i Haninge ligger den, gångavstånd till centrum, pendeltåget, nattbussen, Mcdonalds och Ica Maxi. Vad mer kan man begära?

En 2:a på 64 kvadrat, byggår 2005. Stor balkong med eftermiddags/kvällssol! Värmegolv i badrummet som är så STORT. Men best av allt är den gigantiska garderoben som jag kommer göra om till en WALK IN CLOSET. Du hörde rätt. Äntligen kommer alla min älskade klädesplagg, skor och väskor få komma till sin rätt.

Prislappen på hela kalaset är 990 000 :-

Vi tänker börja med att lägga nytt golv i hallen, plastmatta är inte riktigt våran grej. Självklart kommer jag ladda upp massa bilder för att hålla er uppdaterade. Idag blir det en tur till IKEA! Jag är så lycklig!

Några bilder får ni varjefall här, så ni vet hur det såg ut när tanten som ägde lägenheten innan oss bodde där. Vi räknar med at flytta in inom två veckor. Tillträde får vi den 1:a april.

(nu funkade det inte att ladda upp bilder helt plötsligt här på muppblogg.se men det kommer senare)

att sova

Det måste vara det bästa som finns. Bättre än att äta när man är riktigt hungrig eller kissa när man är riktigt nödig.  Du försvinner in i en värld där ingenting betyder mer än det du gör ju för stunden. Du svävar, flyter fram i en värld som du själv skapar bakom dina stängda ögonlock.

Idag lyckades jag sova förbi 11 missade samtal och 6 sms trots att mobilen låg precis brevid mig. My deepest ursäkter till dig Emelie. Jag LOVAR att inte sova till 14.30 på torsdag när vi ska ses.

Kanske ska sova lite nu?

Recension: Watchmen

I söndags var jag och såg "Watchmen" på bio. Till skillnad från många filmfantaster hade jag inte några som helst förväntningar, då hypade filmer som denna har en tendens att.. floppa. Filmen är baserad på Alan Moores banbrytande och hyllade superhjälteserie (från 80-talet) och hade svensk biopremiär 13 mars 2009.

Who watches the watchmen? Quis custodiet ipsos custodes?

Vi befinner oss i ett alternativt 1985. Domedagsklockan visar på fem i tolv. Relationen mellan USA och Sovjet är spänd, upprustingen av kärnvapen länderna imellan får övriga världen att hålla andan. President Nixon har blivit omvald ännu en gång efter segern i Vietnamnkriget, allt tack vare Dr. Manhattan och hans superkrafter. De maskerade superhjältarna som under årtionden rensat bland amerikas avksum har blivit förbjudna enligt en ny lag och endast Dr. Manhattan och The Comedian förblir aktiva i regeringens tjänst. Rorschach, även han en tidigare medlem i den upplösta superhjältegruppen "Watchmen" förblir aktiv men jobbar på egen hand. När The Comedian blir brutalt mördad och polisen misslyckas med att finna ledtrådar fattar Rorschach misstanke om att någon försöker röja föredetta maskerade hjältar ur vägen, men vem och framförallt varför?

Jag har aldrig läst Watchmen i sin ursprungliga form, men kommer snabbt in i storyn och fängslas direkt av både starka skådespelarinsatser och den högre intellektuella växel som regissören Zack Snyder lägger i redan i början av de 163 minuterna.

"Existensen av liv är kraftigt överskattad" säger Dr Manhattan när han står på Mars tillsammans med Silk Spectre II, hans ex kollega tillika flickvän som försöker övertala honom att återvända till jorden och rädda oss från en säker undergång. Dr. Manhattans ord ekar fortfarande inom mig och påminner om hur dåliga vi människor är på att ta hand om varandra och vår planet.

Bortsett från ett fåtal mindre genomtänka scener skulle jag vilja beskriva filmen som magisk och istället för frågan "Vem vaktar väktarna" undrar jag; vem räddar oss från oss själva?



I rollerna: Malin Akerman, Billy Crudup, Jackie Earle Haley, Matthew Goode
Regi: Zack Snyder (Dawn of the Dead, 300)
Manus: David Hayter, Alex Tse

Shoppa smart (enligt moi)

På onsdag är det LÖN. Fucking äntligen, jag vet att du längtat minst lika mycket som jag. Eftersom jag av en stor anledning (som  jag snart ska berätta allt om här i bloggen) inte kommer kunna shoppa så mycket kommande månad kom jag på en smart sak...

Jag gör mig av med min värsta shoppingabstinens redan idag! Två dagar innan löning. Så med mitt VISA-kort (laddat med svindlade 900 kr) begav jag mig till Centrum idag efter jobbet. Det riktigt kröp i fingrarna för att jag ville köpa så många underbara pryttlar. En timme sedan har jag köpt lite smink, en klänning på rea från Gina och en ny pincett. Peter stackarn fick nöja sig med lite nikotintuggummin, hoppas han blir glad över dem när han kommer hem.

Så nu är jag inte alls lika shoppingsugen som jag var innan. Jag kunde ju inte shoppa loss hur mycket som helst heller eftersom jag begränsat mig till under tusenlappen. Jag gjorde inte av med allt, så jag har lite kvar till mat. Perfekt! Hoppas detta shoppingstiltje håller i sig även senare i veckan när kosingen rasat in.

Dont think so..  Men jag måste hålla i stålarna nu. BIG PLANS incoming!


I'M FROZEN


Follow me

http://twitter.com/brunetten

Där kan ni följa mig också - för lite snabbare och intensivare uppdateringar.

Såndära ångest igen

Jag tror inte jag är gjord för att vara ledig. Jag ser alltid fram emot mina lediga dagar och tänker att det ska bli alldeles underbart härligt. Men sen när jag väl har en day off så sitter jag här framför datorn och stirrar.

Plugga på filmskola i New York?
Åka transibiriska järnvägen?
Jobba med HIV-smittade barn i Afrika?
Utbilda mig till något här hemma?
Köpa ny lägenhet, flytta tillbaka till höjdgatan?
Spara pengar, shoppa massa skor?
När ska jag åka till London? När ska mina Italienare komma å hälsa på?
När ska jag och Peter ha semester tillsammans igen?

http://www.rosabussarna.se/
http://www.kilroytravels.se/
http://www.volontarresor.se/
http://www.ryanair.com/
http://www.ving.se/start/start.aspx?
http://www.hemnet.se/


Jag får ont i magen.

Enda sekunden vet jag säkert vad jag vill göra och den andra är jag precis likaförvirrad som jag alltid varit. Ont i magen, snurrig i huvudet. Jag måste helt enkelt jobba HELA tiden, annars tänker jag bara för mycket på alla valmöjligheter jag har och då får jag panik. Kan inte någon bara bestämma åt mig?

Ont.. det gör ont.


Dubbelpass

Nu har jag jobbat dubbelpass två dagar i rad och är heeeelt slut. En kvinna vann 15 000:- idag på jobbet, så det var ju kul! Fick kasta konfetti och grejer!

Kvällen tänker jag spendera precis här framför dator och bara slappa. Ohyes.

VAPEN I HÄNDER PÅ BARN = ALDRIG EN LEK

Nä. Nu blir jag ARG. Media vill ju minsann alltid ha något att gotta sig i. Allra bäst är om de får gnälla på någon myndighet. De vill ju så gärna få oss att tro att vi är förtryckta av "the man" och att.. ja, du fattar.

Idag blev en 16-årig snorunge skjuten i benet utanför pendeltågstationen i Bålsta. Stackar lilla pluttignuttiga pojken då och DUMMA stygga farbror polisen som skjuter på små barn. Dumma dumma! Polisen var säkert rasist också. NER med polisen, ta ifrån dem deras vapen!

Eller.. vänta nu. Jag kollar lite närmare på vad som hänt. Den 16åriga pojken hade befunnit sig i området en längre stund och betett sig (enligt flera vittnen) 'besynerligt'. Till råge på allt hade han ett pistolliknande föremål i handen. Vad är ett "pistolliknande" föremål.. ? Är det ett riktigt vapen eller ett Soft Air-gun? Hur ska man veta det på avstånd? Många replikor (kopior av vapen) ser så verkliga ut att du inte känner skillnad förrens du har det i handen. Eller har blivit träffad av en kula.. (!)

Polis hade kallats till platsen där pojken befann sig, med "vapnet" i handen. När de gick mot honom hade han sprungit iväg. En gata bort hade polisen hunnit i kapp. De hade skrikit åt honom att "STANNA", "LÄGG NER VAPNET" och "NER PÅ MARKEN". Pojken valde istället att vända sig om och RIKTA vapnet mot poliserna. Varpå han blev skjuten i benet.

RÄTT!

Barn ska inte leka med saker som är så påtagligt lika riktiga vapen. Det är så sjukt dumt. Speciellt inte utomhus! Om polisen kallas till platsen och ber dig lägga ner vapnet, inte fan ska man springa därifrån? Då ska man väl lägga ner plastgrunkan på marken och låta dem undersöka den?

Om jag var polis.. blev kallad till en plats där en ung man (många 17åriga pojkar ser BETYDLIGT äldre ut) setts med ett vapen. Om jag bett honom lägga ifrån sig vapnet varpå han kutat därifrån. Om jag skrikit åt honom att lägga ner vapnet, lägga sig på marken, visa händerna. Hade han då siktat med sitt vapen mot mig - ja, då hade jag skjutit honom i benet INNAN jag riskerat att blivit skjuten själv. Skjut först - fråga sen är det som gäller i det läget.

När ska vi reagera mot de olämpliga leksakerna som finns för barn? När ska föräldrarna ta ansvar för vad som kan hända med deras feluppfostrade barn? Poliserna agerade rätt - den enda som ska ångra sig är ungjävlen. Hoppas det gör ont i benet, hoppas du lärt dig en läxa. Hoppas du inte låter dina egna barn hamna i samma sits.

Vad göra, VAD ska göras? Måste fler barn bli skjutna innan det händer något här i landet? Mina barn kommer få tjata sig tills att ens få en blå, genomskinlig liten vattenpistol..



Läs en artikel om händelsen här på
Aftonbladet.

Jag väntar med spänning på hur media tänker gotta sig i detta..


090309



Sådär såg jag ut på jobbet idag. Så jobbigt när min älskade sminka Carro inte är där å jag måste göra själv. Jag kan ju inte föffan! Tur att hon kommer imorgon!

Mina naglar hade Mini beställt bild på och här kommer det!



Jag vet att jag suger getpung på att blogga just nu, men jag orkar inte riktigt. Jag har tagit upp kontakten med min mobiltelefon litegranna igen, så nu är det bloggen som gäckar mig. Amanda stackaren (min kollega) ligger fortfarande på sjukan, så jag ska ta hennes pass den här veckan. Jag kommer förmodligen DÖ av trötthet. Så om det här blir mitt sista blogginlägg vill jag bara tacka alla som hängt med mig dessa år.

Ha ha ha. Godis och Burn ska nog ta mig igenom denna jobbvecka, precis som många andra.

Praktiskt vs. Roligt

Det spelar faktiskt ingen roll hur praktiskt du påstår att det är, jag kommer ALLTID tycka det ser skitlöjligt ut med männisor som pratar i handsfree till moblen.

Vaddå, om du kör bil? Jamen, prata inte ALLS i mobilen då.


You and your big dreams



I'll turn to a friend
someone that understands
sees through the master plan

Senaste dagarna i korthet

Jadu. När jag har lite bloggtorka har jag en tendens att börja mina inlägg med "Jadu" eller något annat tråkigt. Så egentligen kan du sluta läsa nu på en gång om du väntar dig något roligt.

Senaste dagarna har varit sjukt lökiga. Jag har inte gjort annat än att sova, mysa med älsklingen och jobba. Vi har käkat Subway-mackor till middag två dagar i rad eftersom ingen orkar ta tag i något. Jag har däremot storstädat rummet. Hur jag nu hittade ork till det.. ? Nån dag snart ska jag nog lista ut vad det är som luktar smått mögligt i kylen också.

Jag har fixat naglarna och dom är skitsnygga, dock så är det sjukt opraktiskt då jag inte är vad vid att ha långa naglar och inte vet hur jag ska hantera dem.

Jag har JOBBAT också. Som FAN har jag jobbat. Det är så roligt och alla jag jobbar med är så härliga!

Planerna för helgen är verkligen att göra så lite som möjligt. Amanda, som jag jobbar med har blivit sjuk så jag kanske får hennes pass nästa vecka om hon inte återhämtar sig. Det skulle bli jävligt tungt.. Men vi får se hur det blir.

Tack för att du plågade dig igenom detta muppiga inlägg och jag lovar att "uppa" (japp, du läste rätt) mera i helgen!

Juldagen



Snygga va?


RÅNAD

Igår satt jag på tåget på väg hem till Handen efter en lyckad utekväll i Nynäs. Bakis och skakis sitter jag och tittar rakt fram på ingenting när jag plötsligt blir vittne till ett rån. (!!!!!!) En man sitter men plånboken i handen. När han snällt talar om för konduktören att han klev på i Segersäng och vill åka till Västerhaninge blir han rånad på 60 kronor.

60 jävla kronor för en resa som tar en kvart (om ens det).

Det kallar jag RÅN.



SKÄMS PÅ ER!

RSS 2.0