GOTT NYTT ÅR!



Från mig till er alla; en GOTT NYTT ÅR!

Jag kilar iväg till jobbet nu och slutar inte förrän klockan åtta. Sen blir det en snabb sväng förbi hemmet innan jag drar ut på party! Imorgon när jag ligger hemma bakis kommer det bli en hel del bloggande. Bland annat min sedvanliga lilla årskrönika! Missa inte det! Och ta det (inte) lungt ikväll!

85858585



Nu var det här ju två veckor sedan, men eftersom det är tradition för mig att lägga upp mina maxlvl-achivments i bloggen så kände jag att jag inte kan bryta det. Senaste tiden har jag dock inte varit lika sugen på att spela som jag brukar vara. Tror det har mycket att göra med stressen här kring jul.. man ska ha mysigt och det ska vara så roligt hela tiden. Man MÅSTE shoppa massor på mellandagsrean och träffa alla sina vänner. Jag orkar inte! Siktar in mig på att överleva de jobb-pass jag har framför mig nu och sedan, när jag känner mig lite mer utvilad ska jag ta tag i mitt sociala liv. Ber lite om ursäkt till mina söta vänner, jag saknar er, vi ska ses snart!

Blue and yellow

Igårkväll när jag petade i mig fem piller jag tar dagligen så började jag fundera lite kring min personlighet. Alla som har hängt med i mitt liv eller min blogg ett längre tag vet att jag brukade vara världens mest positiva och sprudlande person, men så för ungefär 1,5 år sedan började det gå utför. Jag var tjurig och bråkig jämt, var aldrig nöjd, allting var fel och jag var så stressad att jag på allvar kunde känna hur mitt hjärta hoppade över slag då och då.

Hela den här bipolärgrejen är ingen walk in the park. Det jag ville komma fram till här är att jag är rädd för hur mina medeciner förändrar mig. Mår jag bra nu för att jag har blivit bättre eller är det medecinerna som bär upp allt. Ska jag äta dem resten av livet? Vad händer om jag slutar? Är jag bara en skal och en skugga av mitt forna jag? Kommer jag någonsin bli som jag var förut? Vill jag ens vara så?

Med de här frågorna i huvudet beger jag mig till jobbet. Slutar 19:15! Ett tidsinställt inlägg kommer upp under dagen!

Julklappar

De senaste åren har min familj kört på en ganska strikt "inga julklappar"-policy. Men jag som både älskar att shoppa och älskar att slå in presenter har ganska svårt att hålla mig till den. Så i år fick det bli en bok om 101 ölsorter till pappa, torrschampoo till mamma, inte för att jag tycker hon behöver det. MEN vi har pratat om det så länge och hon har inte lyckats hitta det själv i butikerna, så jag köpte det åt henne. Sen fick mina föräldrar tillsammans en Inception-dvd, det är ju trots allt en film man bara måste se. Hoppas de gillade den!

Jag kan inte berätta vad jag köpte till farmor och farfar eftersom farfar blev sjuk den kvällen vi skulle fira "jul" med min sida av släkten. Lillasyster fick en supersöt top och en magic 8-ball (som jag nästan ville behålla för mig själv..) och mormor fick ett örngott det står "världens bästa mormor" på samt en superbra handkräm och en fin bruk med massa godis i, som jag själv slagit in ett fint cellofan-paket.

Nog om vad jag gett bort och lite mer om vad jag fått!



Av mamma och pappa (antar bara att pappa var med på kakan eftersom de har gemensam ekonomi) fick jag en resa till London. Och mamma, jag har inte glömt att jag är skyldig dig pengar som jag lånade, jag har bara inte haft råd att betala tillbaka, men det kommer.. ! <3



Av Älskling fick jag det mest fantastiska en tjej kan få. EN SNUG-RUG! Det är som en stor rosa underbar filt i fleeace, fast den gör inte håret statiskt och jag har aldrig känt något så mjukt och skönt i hela mitt liv. Den har ärmar man stoppar in armarna i, perfekt när man ligger och läser på kvällarna och fryser om armarna för att man måste ha dem ovanför täcket. LOVE IT!



Av Peters storasyster fick vi ett spel som är precis som Rita & Gissa, men det är med massa snuskiga och laddade ord.. Tänk dig själv att behöva RITA ord som "cp-kärring", bakiskåt, gråtrunka, skogsturk, musfjärt.. Det är hysteriskt roligt när folk sitter och skriker alla snuskiga ord de kan komma på! Med spelet fick vi en flaska vin och en påse popcorn, partykväll in a box! Underbart!



Jag fick ett nytt HEADSET! Tack Älskling, nu slipper jag brusandet som bara VÄGRAR försvinna. Mina wow/vent-kvällar är räddade!



Ett presentkort som förvandlades till...



.. en plattång, som jag använder för att locka håret. Sjukt snyggt blir det! Och..



En kjol.. och lite annat shit! Jag fick en hel del annat också.. ett par sockor av mormor, pengar, en träningsbok! Hoppas ni är lika nöjda med era julklappar som jag är!

Utgången den 25:e



Såhär snygg är jag alltså på fyllan. True story!



Jag är nog fortfarande lite bakis.

            



Killarna hamnade av någon anledning i knät på varandra hela kvällen.



Vill man inte vara med på bild slänger man upp en filt! Works every time!

Givet

På jobbet häromdagen så var det en gubbe som skulle betala med kontanter. När jag talar om för honom hur mycket det kostar (326:-) så sträcker han fram en stor bunt med sedlar, minst 800 kr i olika valörer och ber mig ta så mycket jag vill ha. Det märktes så tydligt att han hade noll koll på sedlarna och siffrorna. Jag plockade tre hundralappar och två tjugolappar och sa något i stil med "såhär kör vi då?" och han svarade glatt "ja, jag litar på dig".

Man (jag) glömmer lätt bort att det finns människor som inte kan räkna, läsa och skriva. Det är bara något jag tar för givet att alla människor kan.

Lite samma sak när en tjej inte vet hur man gör en turban av sitt hår och en handduk. Det är bara något man kan.

Big bada-boom



Hade köpt en ny väst och ville gärna få till några snygga fjortisbilder. Erkän att jag lyckades asbra?!



Hemma i mamma och pappas badrum, fixad för nyårs "party" 2006-2007. Minns det väldigt väl eftersom jag precis opererat halsen och inte fick anstränga mig, inte dricka alkohol och inte äta varm mat. Den julen SÖÖÖÖG.



På den här bilden ser man mitt snygga ärr i pannan. Fick det efter en sväng vattkoppor när jag var liten.



Ett tag hade jag lugg. En liten sné sådan. Det var hösten 2007.



En gång hade jag helvita strumpbyxor på mig. Vad FAN tänkte jag? Jag skyller på att jag bodde i London och hade blivit smittad av italienska flickor med asdålig klädsmak.



Om man är för full och ful för att vara med på bild kan man alltid gömma sig bakom sin handväska.



Jag låssades ha fixat en tatuering. Någon gick på det, minns inte vem!



Är min näsa verkligen sådär stor?! Oh well, min varma choklad var god varjefall! London i januari 2010.



Sminkad och klar inför en av mina sista Jackpot-sändningar.



En av groteskt många webcambilder.



BIG SMILE!



Och nej, filmen Skyline var sämst. Det borde ni talat om för mig så jag inte slösat tid av mitt liv på att se den.

Men å andra sidan slösade jag tid på att lägga upp alla de här bilderna, så antar att jag inte kan gnälla på det egentligen..

Update

Jag vet att det har varit lite crappigt med uppdateringar här i bloggen, men jag har tagit lite julledigt. Har precis dragit igång min laptop för första gången på flera månader, så i nästa inlägg tänkte jag posta lite bilder som ni inte sett tidigare! Har över 4000 bilder på datorn, så det är inte svårt att hitta gamla godingar!

Åhhåjjaja,nu drog Peter igång en film som heter Skyline, är den nått att ha?

Julbomben















             





              



              


Dan före dan

Vad hände med att sända riktigt långa härliga filmer på natten mot julafton? Minns när jag satt uppe två år i rad och tittade på Borta med vinden.

Det var tider det. Vad gör man nu? Lockar håret, tar ett sömnpiller och läser någon random pocketbok tills jag däckar.

Juste, måste ladda kameran så jag kan bildbomba er med bilder från mitt julfirande imorrn. Plocka fram intressesmurfarna nu!

GOD JUL!


XmasXmasXmas

Kan inte fatta att det är julafton på fredag. Vart har tiden tagit vägen? Jag är inte i julstämmning, inte det minsta! Julen brukade vara så magisk. Så där så man knappt kunde somna kvällen innan. Så att man nästan grät på kvällen när det var slut var att det då var ett helt år kvar till nästa jul. Men nu - jag har inte ens orkat sätta upp granen här hemma.. eller julstäda, eller ta en rejäl runda och handla julklappar.

På något sätt känns det som den där magin aldrig kommer komma tillbaka. Det enda jag kan fokusera på är att när vi får egna barn, så ska jag göra allt för att få dem att känna likadant kring julen som jag gjorde när jag var barn.

Sanningen


Den här bipolärgrejen kommer ruinera mig

Apotektjejen: Vad kan jag hjälpa dig med?

Jag lämnar över mitt körkort.

Jag: Jag skulle vara vilja kolla hur mycket det skulle kosta för mig att hämta ut min medicin nu eftersom mitt frikort gått ut. Så jag vet om jag har råd att plocka ut dem eller inte.
Apotekstjejen: Vilka är det du vill ha då?
Jag: Seroquel depot 400mg.
Apotekstjejen: 1706 kronor.
Jag: Tack.

Tar tillbaka mitt körkort och går därifrån.



Jag får helt enkelt äta 8 st av de 50mg-piller jag har hemma tills jag får lön.. eller vinner på lotto.


Bagme



Här hemma är det full rulle på paketinslagningen! Har även bjudit in närmsta släkten på middag den 27:e december. Vi tänkte bjuda på taco för att bryta av lite bland all julmat. Blir sugen på taco redan nu, men ikväll blir det falukooooorv! Men först - slå in lite mer paket.

Londonbaby



Sarah la upp den här bilden på facebook. Jag var direkt tvungen att tagga av mig själv från större delen av bilderna eftersom jag ser ut som en husalf när jag inte sminkar mig. Men den här bilden är jag nöjd med. Ser ju söt ut även om jag är lite flammig i fejjan av min sminkallergi.

Nåväl. Jag har ju självklart redan gjort upp planer för mitt nästa Londonbesök, som lär bli nångång i slutet på april. Skillnaden är bara att den här gången ska jag ta med mig Peter. Det känns verkligen som jag har fått ut allt jag kan av staden utan honom nu, så det är dags att han får se mitt älskade London.

Snoret rinner och halsen värker, men jag måste kila iväg och hämta ut vårat nya modem och hoppas det fungerar bättre än det vi har nu. Kom igen nu Comhem, visa att ni inte är HELT värdelösa.

Ka ka ka-ching



Imorgon flyger min bästis ner till våran del av landet. ÄNTLIGEN! Och jag hittade den här bilden från första gången vi träffades i sommras. När det ännu inte var tillräckligt varmt att inte ha strumpbyxor på sig. Känns som en evighet sedan. Nu måste jag ta en kalldusch i hopp om att mina feberkänslor ska försvinna, sen ska jag glo vidare på säsong två av Glee. Som hittils suger om man jämför med den första.

Tips på andra bra serier att glo på? Utöver de allra populäraste och största som man redan sett?

BAH

Förkyld och smått febrig. Antar att det är the universes way of saying: du suger.

Driving one of your cars

  
  

Sitter och kollar igenom några av de miljoner mappar med bilder jag har på datorn och inser att jag har en rejält låsning på att ta bilder på mig själv i bilen. Inte medan jag själv kör alltså, utan när jag sitter brevid. Älskling är snäll nog att inte skratta åt mig när jag sitter där och knäpper som en käppis (haohohihihahha). Det tackar jag för.

Funderade på att dra igång laptopen för att ni verkligen skulle få se hur otroligt många bilder det finns, men jag insåg att klockan är mycket. Måste prioritera sömn över bloggen, för en gångs skull.


Crazy ppl



Är det en sak jag lärt mig de senaste dagarna på jobbet så är det; DON'T MESS MED FOLK SOM JULHANDLAR. Herreminjesus (om jag nu varit troende) vad folk är galna! Vi är fullt bemannade och varenda liten kassa vi har är öppen. Vi har en person som oavbrutet springer med självscanningsdosorna fram och tillbaka. En som hela tiden går med korgar och fyller på med påsar, tre personer som jobbar i mini-huset och ÄNDÅ räcker vi inte till. Det blir lite köer och folk blir sura.. trots att vi har en tant som går runt och bjuder alla i köerna på dyr choklad. Det tar fem minuter att ta sig från ena sidan av butiken till den andra för att det är folk och vagnar PRECIS överallt.

När kunderna väl är framme i kassan så är de rätt lugna, men ute på rövartåg med vagnarna så är det NO MERCY som gäller. Jag lovar härmed mig själv att aldrig bli en så stressad julhandlare. Och nästa vecka lär det bara bli värre! Jippiieeee!

Surprise but-sex



Sushimiddag!


Att blanda guinness med champagne var inte supersmarrigt enligt mig - men det tyckte alla andra.



Jag har ju som sagt tappat bort min mössa och springer därför runt med luvan på min jacka uppe. Önskar att jag såg ut som Lady Sylvanas windrunner, men tror inte det är någon förutom jag som kan se likheten..

Grejen med ikväll var att jag hela tiden tänkte; äh, jag är ju ledig. Men efter några timmar kom jag på att jag är ledig IDAG. Inte imorgon. Jag börjar jobba klockan nio.. Så det blev till att lämna lilla partyt tidigt. Kändes som jag verkligen åkte hem vid fel tidpunkt. När jag klev ut i hallen för att ta på mig skorna så fick en av killarna ett konsekvens-kort (ja, vi körde lite sanning, sanning och konka) som sa att han skulle kyssa (killen) som satt mitt emot. Väldigt roligt hade jag varjefall, det är alltid kul att få hänga med lite folk man kanske inte umgås med i vanliga fall! Speciellt när samtalsämnena är surprise but-sex, japanska skräckfilmer, tvspel som blivit film och spänningen som uppstår när man kramar ett träd.

Nu ska jag stoppa i mig ett sömnpiller och läsa sista sidorna i Harry Potter och fenixorden. GODNATT!

Torsdag - Farmors födelsedag - Middag





Vem sa att man måste se normal ut på bild? Syster kunde inte sitta still verkar det som och fastnade därför inte på någon bild.



Såhär blev det när tre personer skulle ta kort på mig och Daniela samtidigt. Älskling tog kort med min mobil samtidigt som pappas mosters man, (mycket roligare att skriva släktbanden än själva namnen) tog ett kort med blixt med sin systemkamera. Och pappas pappa tog kort med sin mobil också.

Tyvärr var det inga bilder som blev bra eftersom min iphone har en sån överdålig kamera.

Maten var verkligen supergod och det var toppenkul att träffa större delen av pappas sida av släkten igen, det var väldigt länge sedan sist. Farfar höll tal till farmor som fick mig att bli helt tårögd och jag och mamma gick på toaletten tillsammans som två tonårstjejer. Det var (torsdags)kvällen i stort - mycket trevligt.

Notime

Jävla blogg.se låg nere hela dagen igår så jag kom inte åt att blogga något. Suck.

Och nu har jag väldans bråttom till tåget för att ha ett litet möte med jobbet inne i stan. Sen blir det förmodligen lite afterwork också. Like!

Bilder från farmors födelsedagsmiddag kommer upp ikväll! Måste rusa!

All i want for christmas



Det skulle vara fint att ha en riktigt talang. Något jag kan lägga timmar på att öva mig för att bli bättre på. Något som folk säger; "ja, den där Alexandra, hon är så sjukt bra på att ...!"

Allra mest skulle jag vilja ha en fin sångröst. Inte en sån som duger i ett Luciatåg utan en smått fantastiskt sådan. Det vore fint. Annars skulle det vara kul att kunna teckna, eller fota.

Eller flyga. Ja, det skulle också vara gött.

On the strip



Är det något som jag aldrig förstått mig på så är det folk som vågar ge sig på hemma-uppsatta strippstångar. Att man skaffar en kan jag förstå, det är bra träning att snurra runt på en såndär. Plus att det är uppskattat av många snuskon på youtube med hemmagjorde smygporrklipp. Men alltså. Det finns väldigt få som lyckas få dem att sitta där de ska. Nu pratar jag om stången här, inget annat. Det känns som det finns fler filmer på tjejer som trillar av och gör illa sig, än det finns lyckade klipp. Am i right?

Jag skulle minsann inte lita på en såndär påle om det inte hade varit pappa som skruvat fast den.

Home sweet home



Ja, jag känner verkligen hur större delen av min vakna tid spenderas på jobbet. Det känns både bra och dåligt. Jag lovade mig själv att inte ta ett jobb där jag jobbar kvällar och helger (så mycket) eftersom jag blev så bortskäm med kontorstiderna på Jackpot. Men nu är jag alltså här. Sover när älskling går till jobbet och han sover när jag kommer hem. Tur att han somnar på soffan så jag kan kramas lite med honom medan jag tvingar in honom till sängen.

Sitter för fullt och planerar min födelsedagsfest också. Den 8:e januari smäller det! Precis som för några år sedan kommer jag ha gemensam fest med Jonny, det blir liksom lite roligare när man tar två kompisgäng och blandar! Blir festen hälften så lyckad som Peters 25-årsfest så är jag mer än nöjd! Woop woop, ska börja bygga på en bra playlist redan nu!

Förkylning på G?

Ja, jag hann ju vara frisk från förkylningen i en hel vecka. Så det är självklart att en ny redan är på gång!

Sitter hemma nu, försöker ladda upp inför jobbet men känner mig sjukt otaggad. Älskling ska iväg på julbord med jobbet, så jag får varjefall ta bilen. Det är ju ett plus. Ett stort minus är att det påminner mig om att jag inte får gå på något julbord i år. Le suck! Om någon vill bjuda mig på julbord så kan jag nästa måndag och tisdag. Tack!

Okej, skämt åsido. Kommer lacka ur på min kropp snart. Peter har inte varit förkyld en enda gång i år och jag har varit mer eller mindre sjuk sedan september! Tydligen drar det lite vid fönstret på min sida av sängen, kan det vara anledningen? Ska tejpa igen skiten!

Varför ska han alltid vinna över mig?



Innan jag gick till jobbet idag tejpade jag upp en liten lapp på älsklings dataskärm. När jag nu kommit hem igen så hittar jag den här lutad mot min skärm:



Aldrig får man vara värst!

Krita

Nä, om man skulle pallra sig till jobbet kanske. Ja, jo, det är nog bäst.

Lite sugigt att miss busskort går ut imorrn och jag har redan varit å nallat på kreditkortet. Skönt att det här var sista månaden utan pengar, nu till löning kommer pengar från Ica. Då är det slut med snålandet och kreditandet. Saker ska betalas av och pengar ska tillbaka in på sparkontot. Känns toppen!

Slutar 22 ikväll, lär bli lite mer bloggande efter det. Om jag känner mig själv rätt!

Godis?



Vet inte varför. Men när jag äter godis så samlar jag på mig en liten hög. Sen tar jag en tugga och väntar med att äta upp resten. Tar en tugga av en ny godis och tillslut ser det ut såhär.

Jag lägger ju varjefall inte tillbaka dem i skålen sådär.. men ändå. Mamma, tappade du mig när jag var barn?

Styrka

Jag vet inte hur jag har lyckats hitta en så bra kille.

Har suttit hela kvällen och tjurat och varit rejält orevlig rent allmänt för att internet vägrar fungera. Tro mig, jag får verkligen damp-liknande ubrott och börjar nästan gråta om vartannat. Kommentarer som "universum hatar mig" och "jag vet inte vad jag gör snart" är vanligt förekommande. Jag tar små motgångar väldigt hårt just nu eftersom jag är inne i en liten "down-period". Vilket suger, men så är läget. Älskling försöker vara tålmodig och hjälpa mig felsöka, koppla, starta om och testa olika saker för att få det att funka. Vad han än säger så snäser jag bara tillbaka att jag minsann redan testat det och att INGET funkar. JAG HATAR COMHEM OCH DOM FÖRSÖKER FÅ MIG ATT TA LIVET AV MIG. Ja, ungefär på den här nivån ligger det hela tiden.

Sen innan han ska iväg på innebandyträning så får jag en kram och han säger "älskling, vi ska fixa ett internet som funkar hela tiden åt dig", på ett så kärleksfullt sätt att jag får gåshud.

Jag förundras hela tiden över hur han orkar med mig och finner styrkan att vara kärlekfull tillbaka när han får mer skit av mig än något annat.

Förlåt. Puss!


Ledig



Idag har jag varit ledigt så jag har inte orkat göra något speciellt. Sov till strax efter klockan tolv och åt frukost framför TV:n. Nån timme senare klädde jag på mig och gick en sväng i centrum i jakt på julklappar. Hittade några fina och slog mig ner framför TV:n igen och slog in dem. Imorgon börjar jag klockan tre, så det blir en välförtjänt uppesittar kväll ikväll!

Önskelistan: nummer 3

Nummer tre på min önskelista fick bli ännu en bok. Nämligen den tredje delen i den underbara Hungerspelen-serien. Tack Aida för att du tipsade mig om den!



Suzanne Collins - Revolt


Cravings

Jag har en regel att inte äta saker sent på kvällarna, mestadels för att det är så jälva onyttigt och inte bra för matsmältningen. Men nyss när jag var i köket för att hämta ett glas mjölk så fick jag såna cravings efter något att stoppa i mig. Så jag körde ner handen i kastrullen med pasta från middagen (7 timmar sedan) och åt en hel näve med kall spagetti.

Nu sitter jag här och skämms över min dåliga självkontroll. Och dricker mjölk såklart.

Dagens bästa FAIL från lamebook.com


- 4.8



Har inte ätit på Donken på flera veckor nu. Det är lite som en avgiftningskur. I början var det verkligen jobbigt, speciellt eftersom vi har ett mcdonalds PÅ jobbet, eller ja, precis brevid. Men jag har varit stark! McNuggets ska inte få styra mitt liv! Okej, skämt åsido. Imorse visade vågen å 60.2 kg. Det innebär som ni kanske gissat (på grung av rubriken) att jag gått ner 4.8 kg på 1,5 månad. Nu står ju julen för dörren och jag räknar med att lägga på mig lite då, men sen är det tillbaka till strikta matrutiner (lagom mycket och väldigt regelbundet) och så måste jag komma igång med simmandet igen.

Det känns verkligen toppen av bli av med alla extrakilon jag la på mig när jag var sjukskriven. Och det kommer kännas toppen att slippa ligga inlindad i en handduk hela sommaren, alltså att våga visa mig i bikini på standen utan att skämmas. GO GO TEAM MEEEEE!

The project





Japp, det var alltså bakning som jag roade mig med i eftermiddags. Pepparkaksmuffins till mamma. Om nom nom! Hon gillade dem varjefall, och jag med!

Väldigt enkla att göra. Om du inte vet hur du gör egen sockerkakssmet med pepparkakssmak så föreslår jag att du googlar det alternativt köper en färdig mix. Blanda med vatten, häll upp i formar och grilla i ugnen i ca en kvart. Sen tar du florsocker (massor) och vatten (lite) och blandar i en skål. Vips så har du glasyr! Spruta på (sperma-skämt undanbedes) och toppa med lingon! Kanske låter som en skum blandning men det blev verkligen bra!

Så, grattis söta mamma på 42-års dagen! Okej, hon fyllde år igår, men ändå! <3

En dag i solen









Fyfan va underbart! Jag råkade klicka mig in på nån tjejs facebook och hon hade lagt upp massa härliga sommarbilder. Då blev jag sugen på att kolla igenom mina egna från den gångna sommaren. Längtar tillbaka.. eller vänta. Nej, längtar inte tillbaka - längtar till nästa! Då ska jag må bra, eller varjefall mycket bättre så jag kan njuta av sommaren ordentligt!

Nu ska jag börja med ett litet projekt här hemma som kommer ta nån timme. Ska dokumentera så ni får se förloppen och reslutatet senare! Hihii...

Hög högre högare

Jag vet inte om jag gnällt om mina nya sömpiller här i bloggen? Varjefall. Sist jag var på apoteket och skulle hämta ut mera piller så påstog tjejen där att ett par piller som var 2 kronor billigare skulle vara "preciiiiiiiis" samma sak som mina stilnoct. Jag sa att det inte spelade någon roll och hon valde då det billigare alternativet. Två gånger testade jag dem och det slutade med att jag inte bara låg vaken hela natten, jag fick jätte-JÄTTE ont i huvudet och var tvungen att sjuskriva mig från jobbet. Suck.

Igår, nästan två veckor efter incidenten med huvudvärken så gav jag dem ett nytt försök. Tog ett och la mig på soffan för att titta på Glee. Och där tar mina minnen slut. Det var precis som att ta en vanlig stilnoct (som jag blir både trött och hög av). Underbart. Jag somnade och vaknade nästan helt utvilad. Men så idag på jobbet får jag ett sms från älskling som skirver "kan du skynda dig hem så jag kan berätta allt knäppt du gjorde igår", så jag la på ett extra kol.

Enligt honom hade jag suttit och käkat av de gamla kalla pommes fritsen som låg kvar på soffbordet sedan middagen 4 timmar tidigare. Lite senare hade jag skrikit rakt ut av förtjusning eftersom jag trodde vi hade en 3D-TV! Allting var verkligen i 3D i mina ögon då, jag kom ihåg det när han berättade det för mig. Det var superhäftigt! Karaktärerna i serien kom RAKT EMOT MIG!

Sen hade jag suttit på sängen och svammlat och försökt stoppa i laddaren i fel ände av telefonen och blivit irriterade som fan när det inte funkade.

Oh happy days!

Downbipolar

Jag är så trött. Inte bara nu ikväll utan mer allmänt. Saker och ting bara stackar upp och tar aldrig slut. Jag gillar att tro att jag är så jävla stark och kan klara så himla mycket, men det börjar gå upp för mig att ja.. det KAN jag. Men till ett pris som stavas mitt P-S-Y-K-E. Bara idag har jag gråtit tre gånger. En gång inatt kring ett-tiden när jag inte kunde somna efter att ha legat i sängen i fyra timmar. En gång på jobbet och sen igen när jag precis kommit hem från jobbet. Känner mig dum och svag som inte kan hålla samma tempo som jag kunde en gång i tiden. Livet var så mycket enklare när jag levde i min lilla rosa bubbla och inte tog någon skit. Nu ger jag mig själv skit hela dagarna och omger mig med så mycket stress och press att det är ett under att jag kan stå raklång på dagarna.

Vad gör man när inte ens de saker man gör för skojjs skull känns roliga? När allt känns som saker man bara MÅSTE göra?

Jag hoppas att svaret är: sova. För det tänker jag försöka göra nu. Imorrn blir det jobb. Söndag ska jag sova hela dagen. Räkna inte med att jag är vaken innan 16.30 - oh the good life.

Dagens outfit


Smärta

Jag har så ont. Kan inte pilla mer, kan inte röra eller fnysa. Om jag snyter mig en gång till kommer min näsa att ramla av. Jag skämtar inte, det gör så jävla ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen!

Hatar att vara förkyld.

Jag är lättroad

Googlade kognitiv beteendeterapi och råkade skriva "beteendeterapo". Skrattade i fem minuter.



Ännu mer lättroad i onyktert tillstånd, som på bilden ovan. Dricka lite snart, någon?


Finn ett fel







Jag tog ju bilen till jobbet imorse. Tänker inte påstå att jag KÖRDE till jobbet, jag gled mest. Även om jag inte är utomhus en så lång stund så har jag gjort till en vana att ha mina snowboardbyxor på mig och det är SÅ värt. Varmt och skönt. Luvan är alltid uppe också såklart eftersom jag redan slarvat bort mössan som Peter köpte åt mig förra veckan..

Att gå upp klockan 7 är verkligen inte min grej, så när jag nu kom hem igen och skulle byta om så märkte jag att linnet satt på bak och fram! Borde det inte heta fram och bak? Hum.. Kanske inte.

Tidsinställt

När du läser det här sitter jag på jobbet och har ont i huvudet. Jag har insett att jag inte dricker något när jag jobbar. Du kan väl hålla tummarna för att jag har fixat en vattenflaska idag?

Käkade för övrigt en stor burk barnmat till middag igår. Alltså inte sånadär som är för spädbarn utan en burk som är lite större och med riktiga bitar i. Spagetti och köttfärsås, värma i 1,5 minut och sedan bara kötta i sig. ASBRA och kostar bara 10 spänn. Dagens tips!


Bussresan

När jag jobbade på Jackpot så pendlade jag härifrån Handen till Frihamnen inne i stan vareda dag. Det innbar att jag först tog en buss med ungefär 15 minuters restid in till Gullmarsplan och sedan vidare med tunnelbana och buss igen. Men den där första kvarten på 810:an var det som räddade mig. Jag släpade mig upp ur sängen och tog mig till busshållsplatsen som en jävla zombie. Men ombord på bussen så kunde jag sätta mig i ett mörkt hörn och somna om. Jag vaknade alltid när den inspelade rösten talade om att vi var framme. Eftersom det inte var några stopp imellan så kunde jag vila ostört ända fram till dess. Då, efter en mini-powernap så började jag känna mig som en människa!

Minns när jag ibland var "tvungen" att sms:a någon på bussen, då fuckade det upp hela min dag för att jag inte fick slumra lite.

Nu, när jag åker till Ica Maxi så är det en liten promenad för att komma till hållplatsen. Bussjäveln är ALLTID 5 minuter sen, jag fattar inte varför de inte bara ÄNDRAR avgångstiden så man slipper känna sig lurad varje morgon. Hur som helst, det jag vill komma fram till här är att den bussresan bara tar 4,5 minut. Jag hinner knappt bli varm om fingrarna (ja, jag har vantar på mig) förrän det är dags att kliva av igen. Det funkar inte, hela min morgonrutin är rubbad för alltid. Vet inte hur jag ska kunna fortsätta leva såhär. Känner mig rånad på buss-myset.

Imorgon ska jag börja jobba klockan 07:55, vilket både krockar med att vilja sitta uppe och levla (Cataclyyyysm, wooop) och det faktum att jag inte somnat innan klockan ett på ett halvår. Önska mig gärna lycka till med att komma ur sängen!

Jag bara undrar...

En sak som jag funderar över på dagarna när jag sitter i kassan på jobbet är varför alla gubbar inte drar ner mössan över öronen? Det måste ju vara svinkallt att ha mössan på huvudet som en liten såndär... svart liten mössa som (vissa) judar har på sig?! Är det bara jag som MEST har mössa på mig för att inte frysa öronen av mig?

För att ni lättare ska förstå EXAKT vad jag menar så har jag tagit till mina otroliga tecknings-skills. TA-DAAA!



Ja, det är en GUBBE. Han har potatisnäsa och rosa läppstift på sig. TYST MED ER! Jag gjorde mitt allra bästa.

Okej, jag är ingen världsmästare MEN

.. jag kan stava till loge.



Ska kika vidare på Glee nu, har börjat kolla på det. Någon som vet hur många säsonger det finns?


På tal om att vara taggad..



Om bloggen känns lite dåligt uppdaterad några dagar framöver så vet ni ju varför. Börjar jobba 11.30 imorrn, så det är inga problem att sitta vaken lite senare än vanligt. HAR JU FAN VÄNTAT TVÅ ÅR PÅ DET HÄR. Woohooo!

Slut slut slut



Ikväll blir det säsongsavslutning på en av mina nya favoritserier (eftersom ämnet ligger skrämmande nära det min bok handlar om..)!

TAGGAD SOM FAN!

Låtar jag har på hjärnan hela tiden..

... men helst skulle slippa. Eftersom jag sjunger på dem 811 (uppläses åttio-elva) gånger om dagen.

"Upplev mer, upplev mer, upplev mer med bredbansbolaget"

"Don't go wasting your emoootiooon, lay all your love on meeee"

"Waka waka ey ey" (bara den frasen.. om och om och om igen)!

"Du är den vackraste jag mött, trots att du osar härsket kött" (från Rivstart-reklamen)

"118 800:aaaaaa, en superbiiiliig nummerupplysning, via telefoon och eeeeseeemeeeesss" (den lugna ballad-versionen)

JAG ORKAR INTE MED MIG SJÄLV LÄNGRE, kan jag inte få nått annat i skallen?


Inte jag



Det är ju tammefasiken jul snart! Jag har inte köpt en enda julklapp eller julpyntat hemma. Inte ens adevntstjärnan har kommit upp ännu! Illa. Jag förstår inte hur tiden kan gå så himla snabbt. Vad gör jag med mina dagar? Sover, jobbar, tränar, spelar wow, festar, bloggar och glor på serier. Är det så livet ska vara nu eller? Jag vet inte om jag känner mig helt nöjd med det. Men okej, det får duga för nu. Men efter jul måste det hända något.. frågan är bara vad.. ? Tips?

Älskling hämtade mig på jobbet idag och det är galet hur halt det är på vägarna. Vi mötte en abulans, en polis och två brandbilar på den korta vägen hem. Jag försöker alltid föreställa mig hur det skulle kännas om det hände mig eller nån av mina nära. För det är ju så. Någon människa sitter hemma och tittar på Vem kan slå Filip och Fredrik när det plötsligt ringer någon från polisen och talar om att det hänt en olycka. Det händer ju bara andra.. inte mig. Men ändå, risken att det nångång är jag som kommer drabbas är ju ändå rätt stor. Man får inte glömma bort det. Det KAN hända. Det händer inte bara andra människor. Tänk på det. Är det jobbigt att sitta fast i en bilkö eller att stanna och släppa fram räddningsfordon? Det är nog lite värre att ligga död i en snödriva eller.. att sitta hemma och titta på Filip och Fredrik och tro att ditt liv är tryggt, säkert och alltid kommer vara som det är.

Remeber remember..

Update!

Åh vad det kliar i fingrarna nu när jag jobbar en del och inte bara kan sitta och blogga hela dagarna. Jag trivs ju så bra här vid skärmen, där jag kan ta det lungt och lukta på blommorna... okej, inte blommor. Men att skriva massa strunt och lägga upp fula/gamla/nya/fina bilder är ju det jag lever för! Jag visste att jag skulle ha gift mig rikt istället för att följa hjärtat och vara med någon jag faktiskt älskar. Vilka i-landsproblem jag omges av idag.

Imorgon ska jag få lära mig självscanningen på jobbet, håll tummarna för att jag ROCKAR IT.

Lördag

Vaknar efter att ha drömt stressiga drömmar. Känner mig ensam och dum. Fryser. Vänder mig om, kan inte hitta en bekväm ställning. Suckar högt och vänder mig igen. Inser att jag inte kan slåss mot min insomnia och plockar fram telefonen. God bless my iphone - jag elsker dig!

Bättre sent än aldrig





Hihihihihihihihihiiii

Nummer 2

Eftersom jag nyligen börjat läsa om hela serien så är jag på jakt efter den del jag saknar. Nämligen nummer sex. Harry Potter och Halvblodsprinsen.


Viktigare

Och på tal om lite seriösare och viktiga saker så ska jag till läkaren imorrn. Psykiatrikern kanske det heter. Skitsamma. Den där tanten som inte riktigt förstår sig på mer än vilka piller jag ska ha. Hoppas verkligen att jag får en remiss till SAMTALSHJÄLP, alltså någon form av snack-tant/terapi/KBT-människa som jag kan vräka ur mig alla mina sjuka tankar på och FÅ hjälp.

Kan inte alla hålla tummarna för mig imorrn klockan ett.

Håll tummarna för att jag har styrka nog att säga som det är och inte bara ljuga röven av mig, som jag har en tendens att göra när jag väl sitter där.

Okej, bra. Tack.


Nummer ett

Sitter och glor runt på internet och hittar som vanligt massa fina saker jag vill ha. Och eftersom det inte kostar något att önska sig så har jag slängt ihop en lista med prylar ger mig ögon-orgasmer. Nummer ett på listan:

En ny jacka!



En svart supersnygg (storlek 36) från Ellos! 629:-

Det är verkligen svårt för mig att inte köpa/önska mig SKOR. Men jag misstänker på allvar att Peter kastar ut mig om jag köper ett enda par till.. innan mellandagsrean! Va? Inte förr än efter nyår? TILL SOMMAREN? Jag kommer dö av skobrist.


Saker man hittar när man googlar runt..


Test: Har du koll eller tror du bara att du har det?

BLANDAT. Det är få människor som inte vet att Alfred Nobel uppfann dynamiten. Frågan är istället; gjorde han det före eller efter att Thomas Edison uppfunnit glödlampan?

I det här testet ska vi skilja på de som tror sig ha koll och de som faktiskt har det. Genom att läsa de korta beskrivningarna om uppfinningarna och deras skapare ska du sedan kunna sortera listan i kronologisk ordning. Utan att fuska såklart! Den rätta raden finns som dold text längst ner på sidan.

1. På senare år har det varit mycket snack fram och tillbaka om huruvida Alexander Graham Bell verkligen uppfann telefonen eller inte. Frågar du en fransman så var det Charles Bourseul, men frågar du en amerikan så får du förmodligen svaret Antonio Meucci. I det här testet utgår vi ifrån det datum Alexander lämnade in patentansökan för sin uppfinning.

2. Thomas Edison är mannen bakom både fonografen (en maskin för inspelning och uppspelning av ljud) och den första fungerande versionen av glödlampan.

3. Charles Goodyear är mannen bakom vulkaniserat gummi som idag finns i bland annat bildäck och hockeypuckar.

4. Alfred Nobel, svensk kemist och uppfinnare. Vi har gamle Alfred att tacka för dynamiten och Nobelpriset med tillhörande fest.

5. Walt Disney belönades under sin livstid med 29 Oscars. Snövit och de sju dvärgarna var inte bara en enorm kassasuccé världen över när den hade premiär. Det var också den första animerade filmen i färg och den första animerade långfilmen.

6. Robert Fulton var en amerikansk uppfinnare och ingenjör, mest känd för att ha uppfunnit och byggt den första ångbåten.

7. Benjamin Franklin är välkänd av många anledningar, bland annat var han den enda som satte sin namnteckning på de tre dokument som ledde fram till den amerikanska självständighetsförklaringen. Men han upptäckte även att blixten är strömförande och genom att flyga drake under ett åskväder uppfann och utvecklade han åskledaren.

Den rätta raden: 7, 6, 3, 4, 2, 1, 5

0 rätt
När du är i skolan, försök att sänka volymen på din ipod så du varjefall kan höra lite av det läraren pratar om. Om inte annat kanske det är dags att läsa en bok eller två och i värsta fall kan du väl googla dig in på Wikipedia för att få i dig lite kunskap.

1-3 rätt
Du gav testet ett ärligt försök. Nu när du sett den rätta raden har du varjefall lärt dig något nytt idag. Glöm inte att styla med dina nyfunna kunskaper vid något passande tillfälle.

3-5 rätt
Bra jobbat! Du kanske bara hade tur med dina svar. Eller så är du allmänt allmänbildad. Man måste ju inte veta allt om allt men att veta lite om lite är en bra början. Du har en stabil kunskapsgrund att stå på.

6 rätt
På den här nivån hämnar tre typer av människor. De som är intresserade av historia och spenderar fredagkvällarna framför History Channel, de som råkar ha stora ögon, öron och bra minne, samt de som fuskar sig genom livet. Vilken typ är du?

@work



Sticker iväg till jobbet nu. Slutar 19.00, så vi hörs efter det!

RSS 2.0