Motivate me



Hur sjukt det än låter, så är det GALET motiverande att sitta och glo på bilder på smala tjejer. Det får en att inte vara lika sugen på godis och kolhydrater. Det är toppen. Lite sjukt, men toppen. Inga anorexiabrudar då, utan bara smala, slanka, vältränade. Så.

Måndag

Mina läsare är tillbaka! Varje helg får jag panik när jag kollar in läsarstatistiken, färre än HÄLFTEN av mina trogna läsare kikar in här på helgerna. Det kan ju bero på att jag bloggar riktigt jävla dåligt på helgerna. Men jag blir ändå rädd att ni övergivit mig för alltid! Men varje måndag är ni här igen och jag känner mig lugn.

Nu låter det ju lite som det värsta som kan hända mig är att folk slutar besöka min töntblogg, men så är det inte. Bara lite. Men jag tror nog att de flesta som läser min blogg gör det på jobbet. Det verkar så. För runt lunchtid på vardagar så har jag som mest besökare. Hmm. Oroa er inte, jag tänker fortsätta skriva strunt och lägga upp matbilder, berätta om mina tvångstankar, mina matvanor, spelvanor, boken, mina vänner och allt annat shit jag knappar om. Knappar är mitt ord för att skriva på ett tangentbord. Knappar som man knappar på, liksom. Så ni har nått att göra på lunchrasten. Jag lovar även bättre uppdatering den kommande veckan än förra veckan. Hade en liten bristpåonödigtdravel-vecka.

Imorgon ska jag visa er hemligheten bakom att gå ner ett hekto om dagen utan att ens anstränga sig. JAG HAR UPPFUNNIT DET! Patent pending.

Förut: Träning
Nu: Spela mer Rollercoaster
Nyss: En iskall dusch
Sen: Bli hög på mina sömnpiller
Senare: Ligga i sängen och bli skitsur när de inte verkar DIREKT!

Och så två bilder



Söndag = thaibuffé i stan med Älskling och svärfar. Jag har ju en låsning på matbilder, så jag var tvungen att ta en även då.


 Lite suddig, men såhär ser jag ut i mitt nya, ännu mörkare hår!

Weekend

Det har blivit lite dåligt med bloggande senaste dagarna eftersom jag och Älskling har beslutat oss för att kolla igenom LOST. Han har inte sett ett enda avsnitt tidigare, men jag glodde på det för lääänge sedan. Alla säger att det är sjukt bra, så nu ger vi det en chans.

Ungefär för två timmar sedan så trodde jag att min laptop gett upp sitt liv så den bara slocknade helt plötsligt efter att ha fryst fast i typ 15 min. Suck, den börjar bli lit till åren, men jag har VERKLIGEN inte lust att lägga pengar på en ny. Speciellt inte eftersom jag redan har två datorer.. Men det är jobbigt att ha den stationära datorn i knät. Hihi. Men det verkar som det finns lite krut kvar i det här gamla skrället för den gick igång igen en stund senare.

Är ledig imorrn, ska försöka sova så länge som möjligt och bara njuta av att ligga i sängen. Sen ska jag promenixa lite, köpa nya strumpbyxor, inte shoppa något annat, betala räkningar, KANSKE städa och försöka komma ihåg att köpa nya apelsiner. Helg = äta vad jag vill. Vardagar = äta pulverdiet och apelsin till middag. Woho.

Nu, mer LOST.

Lördag = party.. ?



Argh. Sitter hemma och är för slö för att röra på mig men samtidigt otrooooligt rastlös. Glor på Glee, skriver några meningar på boken, läser lite i en annan bok. Dricker Cola Zero med sugrör, läser bloggar, suckar högt, har ont i mitt högra knä, tänker att jag borde städa, orkar inte städa och suckar högt igen. Det är bara en sån dag!


Passar inte alls

 

 

När jag var på Lindex för några veckor sedan så blev jag imponerad av de här små krokarna i provrummet. Roligt påhitt! Har inte sett det någonstans förut, go Lindex! Nu behöver ni bara fixa lite snyggare kläder så är saken biff.

Jag har på något sätt vant mig vid att sova 10-12 timmar. Det är för mycket! Jag skulle enkelt kunna sova några timmar till, om det inte vore för att jag ska jobba och duscha och fixa lite här hemma. Bah. Är varjefall ledig hela helgen och några dagar i början av nästa vecka. Ska nog försöka få lite extratider eftersom jag behöver pengarna. Fick ut mindre än jag hade väntat mig den här månaden. Gnäll, gnäll, gnäll. Det är en sån dag idag!

Shopping



Hittade ett par skor på Nellys rea som jag var tvungen att beställa hem direkt.

Not.

24 februari

Imorgon är det LÖN. Gissa om jag har längtat?! Det kommer bli den första lönen sedan min sjukskrivning som jag INTE ska shoppa loss för hälften av pengarna. Det ska betalas av skulder och sparas, känner mig redan duktig. Och om jag skulle råka shoppa nånting lär jag inte berätta det här i bloggen för det är så typiskt mig att lova massa saker om mig själv som jag inte lyckas hålla.

Klev ur sängen vid elvatiden och blev överlycklig när vågen visade på en siffra under 60kg! För första gången på ett år. OH PRAISE THE LOOOOORD! Nu jävlar! Sorry för allt smal/viktsnack här i bloggen den senaste tiden, men det är verkligen viktigt för mig att komma i form igen. Om inte annat för att mina snowboard-byxor är lite för små och vi åker ju till Åre vecka 14. Så mitt första delmål var att komma ner under 60 kg. Och det andra delmålet är att komma i skidbyxorna.

Ja, jag vet att jag skrev snowboardbyor första gången och skidbyxor andra gången. Men det är ju så jag helst åker.. både och!


Nothing tastes as good as skinny feels




Sanning. Den där Kate Moss kan sina grejer!


No words

Jag vet inte när jag kände mig så jävla hopplös som jag gör just nu.

Gick upp till centrum för att hämta ut mer sömnpiller. Tog en snabb sväng in på bokhandeln eftersom den stora bokrean drog igång idag. Av en slump plockade jag upp en bok som inte var på rean som jag aldrig sett förut. På Ungdomsavdelningen såklart.. Förstå min förtvivlan när jag läser på baksidan och bläddrar igenom boken och inser att den är vääääääääääääldigt lik den bok jag själv skriver på. Och har skrivit på rätt länge nu. Jag fick fasiken tårar i ögonen och skyndade mig därifrån. Nu sitter jag och stirrar på de delar av min plot som jag måste förändra eller helt ta bort för att inte lika den andra boken för mycket.

Här nedanför kan du själv föreställa dig alla svordomar som rumlar runt i huvudet på mig.

#"(/¤Q(/¤=¤#!!!)"()#"/)#¤//¤)Q("(
#¤(#)/¤(/"))#¤=?%   "(/¤#()/&"()/&(/¤&(/&
5¤=)8 "?=)¤((%/(#``")()(¤#/&/(&#(/&"(
)¤%W//"!! ((¤/#(/(/¤&(/ &¤/"/"/¤&"/¤/&¤//¤/&%(/&¤)=¤(/
)(%=("=)(%="((V  #=((=%(="(=/875/&/ /% 8798)(=)(%()/")(/(/ %&
)%/)#/7 8 /%)(/#()/
%/#)/%)#/)%/#=%/=#    a)%/#()/%  (#/(%/&%/("=)=)#"=¤)(/%(/¤%¤&% /¤& (/&¤

Oh the pain



Imorse, några timmar innan klockan skulle ringa så vaknade jag och födde barn. Okej, kanske inte. Men det var så det kändes! Det enda jag kan säga för att beskriva hur det känns att ha den typen av mensvärk (för jag antar att det var vad det var) är att någon har kört upp handen i mig och tar tag i allting därinne och vrider till. SÅN JÄVLA SMÄRTA. Om det det kändes pinsamt att sjukanmäla sig till jobbet för en sån "liten" sak som mensvärk? Ja, det gjorde det. Men om jag inte ens kan ta mig ur sängen utan att stöna, sucka och nästan börja gråta så tänker jag fasiken inte åka till jobbet och jobba 8 timmar.

Det som är mest störigt är att jag verkligen behöver pengarna, så att bli av med en hel dags lön = bajs. Dessutom vet jag inte vad jag ska göra med resten av dagen nu eftersom jag inte vågar hitta på något. Kommer smärtan tillbaka så vill jag vara HEMMA och när min säng. Men jag måste handla mer Alvedon eftersom jag lyckats slarva bort en hel kartong..

Dagens sanning



Det går nästan inte en enda dag utan att jag tänker på vågmaskinen på Teneriffa. Det räcker med att jag försöker tänka på något som verkligen gör mig glad, så dyker den upp helt automatiskt. Skrev ett inlägg för några dagar sedan om hur jag är rädd att växa upp. Kommer det komma en dag när en vågmaskin inte är top 5 på min "happy-list"? Andra saker på min happylist som jag tyvärr inte upplever ofta numera är; äta sockerkakssmet, åka någonstans med bara en enkelbiljett, en kväll med den perfekta fyllan och se riktigt bra musik LIVE.

Sen finns det ju saker på min sadface-lista också. Saker som att vara konstant förkyld, att det vägrar sluta snöa, att den utbildning jag vill gå bara verkar finnas i Umeå, att jag alltid råkar klia mig i ögonen när jag har smink på mig på jobbet och att jag inte skriver så mycket på boken som jag skulle vilja. Och att jag ska upp tidigt imorrn.

Sa jag att jag ska upp tidigt imorrn och jobba?

Jag vet inte om jag har berättat att jag måste gå upp innan sex imorrn och åka till jobbet.

Imorgon måste jag gå upp bajstidigt och åka till jobbet med buss.

Åååh vad jag inte orkar börja jobba klockan sju imorgon.

Suck, jag jobbar astidigt imorrn.

Nä, jag rundar nog av det här inlägget med att berätta att jag går och lägger mig nu, eftersom jag ska upp så tidigt imorrn.

Tisdag

Sitter hemma och glor på Glee (igen). Är lite ledsen för att jag ska upp så jävla tidigt och jobba imorgon. Måste kliva upp innan sex, le suck. Men å andra sidan så gick jag upp innan sex varje vardag i mer än ett år när jag jobbade på Jackpot. Snacka om att kroppen vänjer sig snabbt till nya vanor snabbt. Nej, okej, ni behöver inte snacka om det. Men det är rätt häftigt. Mina vanor just nu är att äta massor av apelsiner, dricka pulverdiet till middag och ha mensvärk. It's a wooooonderful life!

Lugg?



Har varit lite inne på att klippa till en lugg igen. Men jag vet inte om jag vågar. Det kanske räcker med att ha håret mörkt som jag har nu. Köra på det ett tag innan jag klipper mig. De senaste två stora förändringarna jag gjort med mitt hår (förutom den mörka toningen) har jag ju ångrat bittert. Klippte kort sommaren 2009 och ångrade IHJÄL mig. Tidigare det året permanentade jag håret, fyfan. Aldrig mer. Så nä, det är nog säkrast att jag väntar lite innan jag klipper till och klipper mig. Klipper till.. Hihihihi, vad rolig jag är!


Varför tror jag det är söndag idag?

Ibland är det bara tomt när jag ska blogga. Stirrar lite på den vita ytan på skärmen men inga ord comes to mind. Jag börjar skriva något och raderar det kort senare för att det känns så jävla trist. Vilket är konstigt eftrsom jag alltid bloggar om massa strunt.. Hmm.

Jag skulle kunna skriva om helgen som gått. I fredags var vi på Tessans middag och käkade gott. Sen blev det en liten promenix genom ett ISKALLT Gamla Stan tillbaka till bilen.

Jag skulle kunna berätta om lördagen som jag spenderade på jobbet. Där jag räknade varenda sekund tills jag skulle hem igen eftersom jag var så himlans trött.

Jag skulle kunna blogga om söndagskvällen som blev en tripp till Nynäs. Först glass och Solsidan hemma hos mamma och pappa, sen en sväng förbi mormor och lite snack om telefonförsäljare och deras fula trick i hennes kök. Och sedan vidare hem till Rickard där jag tvingade honom kolla på säsong två av Big Bang Theory.

Jag skulle kunna skriva några rader om hur jäkla läskigt det var att köra hem mitt i natten i snöstormen. Det gick inte ha helljuset på för att det enda som syntes då var snöflingorna som stormade mot rutan. I halvljuset såg jag inte tillräckligt långt fram för att känna mig säker, så det slutade med att jag låg i 85km/h hela vägen hem.

Ja, det är ju några saker jag skulle kunna skriva om, om jag bara orkade.

Nummer etthundranittionsex



Nikola Sarcevic - Lock-Sport-Krock

It's been a tough time for you
But I've never seen you cry
The last time that I saw you
I never got to say goodbye

You're the reason I am living
And to you I owe a lot
And I'm happy for what you've given
You're everything I've got
You're everything I've got

I haven't done much for you
And I'm afraid I never will
Didn't tell you that I'm sorry
For the part of you I killed

Oh I miss you
I always will
I love you still, brother


Om du säger mitt namn försvinner jag

En dag när jag loggade in på Facebook så var det plötsligt där. Alla pratade om ”tystnaden” och de olika sätt den kan uppstå på. När du berättar att du är en ninja, när din polares flickvän är ful eller den som uppstår när en tjej inte väljer strykhjärnet när man spelar Monopol. Det fick mig osökt att tänka på de olika typer av tystnader som finns och hur vi både älskar och lider av dem.

1. Den pinsamma
Den här typen av tystnad är den som dyker upp när du som minst behöver den. På en första dejt när man säger varje mening tyst för sig själv innan man släpper ut den i världen. Men på något sätt lyckas en konstig eller olämplig fras slinka förbi din mentala censur. Den pinsamma tystnaden är de sekunder du önskar att du aldrig blivit född, när du vill sjunka genom jorden eller dra något gammalt över dig och aldrig mer se dagens ljus. Det funkar såklart åt andra hållet också: att du önskar att den som precis uttalat sig aldrig blivit född.

2. Den när barnet förmodligen slagit ihjäl sig
Alla som har småsyskon, egna barn eller har varit barnvakt någon gång vet precis vad jag menar. När ett barn ramlar av gungan i hög fart och landar med en dov duns i den frusna marken och det känns som världen helt plötsligt står still. Den mikrosekund det tar för dig att komma fram till barnet känns som en evighet, en evighet som består av tystnad. De värsta sekunderna i en nannys liv är tystnaden innan barnet börjar skrika när det gör sig rejält illa. När det gäller olyckor med barn är skrik och gråt det man vill ha. Inte tystnad.

3. Den när musiken tar slut
På fest är det den som sitter framför Spotify som har makten. Just som du drar på dina bästa moster-moves till Bad Romance så råkar den maktberusade wannabe-DJ:n komma åt pausknappen så det blir knäpptyst i lokalen. Det enda som hörs är dina danspartners flåsande andetag. En liknande typ av tystnad kan uppstå när musiken avbryts för ett reklaminslag, i värsta fall är det Basshunters röst som ekar genom rummet.

4. Den som låter ”Hahaha … eller?”
Du träffar en kompis kompis för första gången. Mitt i en konversation drar din nya bekantskap till med ett uttalande som i dina ögon ligger i gränslandet mellan vad som kan vara menat som allvar och ett skämt. Innan någon annan kring bordet brister ut i skratt blir det så tyst att du överväger att lägga av en brakskit bara för att slippa det öronbedövande ljudet av ingenting.

5. Den inför den första kyssen
Du och din nya kärlek sitter nära varandra på parkbänken och samtalar i låg ton om något helt oviktigt. Känslan av att den första kyssen inte är allt för långt borta hänger i luften. Vem ska ta initiativet? Hur många gånger ska ni pussas innan tungan får slinka in? Vem ska luta huvudet åt höger och vem åt vänster? Frågorna snurrar som en karusell med elfel i huvudet på dig samtidigt som pulsen rusar i taket och orden plötsligt tar slut. Sakta flyttar ni era ansiktet närmare och närmare varandra och samtidigt som du ångrar att du åt vitlöksdressing till lunchen upplever du den underbaraste tystnaden av dem alla.

Sen finns det den supertråkiga tystnaden som uppstår när batterierna tar slut i MP3-spelaren. Eller den som fyller hela rummet när man väntar på ett viktigt samtal eller sms. Den tystnad som råder på perrongen när du står och samlar på dig köldskador innan tåget hörs bakom kröken. Eller den när du för första gången säger att du älskar någon och de väntar två sekunder för länge med att säga det tillbaka. Och tystnaden som får avrunda den här listan blir den som uppstog kring middagsbordet vid redaktionsträffen, när allas vår chefredaktör Erik Nahlén inte visste var en kastanj var för något.

Godnatt



Hemma igen nu efter en supermysig och trevlig födelsedagsmiddag för Fröken Theresé. Mätt och glad och rejält många skratt senare sitter jag i köket och tar en webcambild innan sovdags. Ja, jag ska såklart tvätta bort sminket först. Och kanske borsta tänderna och lägga fram jobbkläderna. Börjar 10 imorrn, vilket är en rätt seg tid att kliva upp till, men vad gör man inte för pengar?!

Jag håller er uppdaterade. Inte med vad jag är villig att göra för pengar, utan om jag borstar tänderna eller ej. Galet intressant, jag vet.

Anonyma Alkoholister



Satt och kollade facebook i vanlig ordning. Då insåg jag plötsligt att jag har ett förnamn och efternamn som börjar på samma bokstav. Har aldrig tänkt på hur nöjd jag är med det tidigare. Det enda som verkligen stör mig med det där att jag skriver mitt namn med OLIKA typer av A när jag skriver. Har försökt vänja mig av med det, men det verkar omöjligt!



Suck..


Gråt



När man spenderar nästan ett halvår med att gråta flera gånger om dagen så tappar man känslan för hur och vart det är lämpligt att börja grina. Jag menar; jag har gråtit i mataffären, på bussen, på bion, på gymmet, på jobbet, på krogen, i taxin, i bilen, på alla mina vänners toaletter, i en hög på hallgolvet. Kort och gott ungefär överallt. Det blir så när man inte har kontroll över sina känslor. Men nu är det ju såklart mycket bättre, istället för att gråta flera gånger om dagen så är det nu bara nån gång i veckan, om ens det. Tack för det kära mediciner.

Som frukostfilm idag fick det bli Askungen. Jag håller ju på att gå igenom alla Disney-filmer och den var näst på tur. I scenen där hennes styvsystrar har slitit sönder klänningen precis innan balen så springer Askungen ut och faller i gråt på en bänk. Ni vet, Disney-princess-style. När man sitter på marken och gråter mot en säng eller annan möbel. När jag var liten så grät jag alltid sådär. Jag var väldigt dramatisk som barn (och nu också för den delen). Fick jag inte vara vaken och se på film sent en vardagskväll eller sova över hos en kompis eller äta oboy till middag. Ja, då var det dags för lite dramagråt. Om jag tror barn påverkas lätt av film? Da-ah.


Blåbärssoppa














Blir alltid så glad när jag tittar på de här bilderna. Har säkert 400 st från veckan i Trollhättan. Kan inte förstå att det redan har gått snart 3 år sedan Prinsessa-inspelningen! Vart tar tiden vägen egentligen?!

Berättade faktiskt historien om magsjukan för en kollega häromdagen. Den första kvällen i Trollhättan hade vi kräftskiva med hela teamet, det var verkligen galet roligt och ett fint sätt att snabbt lära känna alla nya människor. Dagen efter var det dags för repetitioner och sånt, vilket jag knappt kunde utstå för att jag blivit magsjuk/var rejält bakfull. Men det gick ju inte att skylla på eftersom alla var lika bakis som jag. Så hela den dagen sprang jag mellan toaletten och rummet där vi skulle spela in. På kvällen gick alla ut och åt middag men jag låg hemma på hotellrummet och mådde piss. Stackars Grete som jag delade rum och säng(!?!) med. Men när jag vaknade senare på kvällen så hade hon köpt ett litet tetra med blåbärssoppa åt mig. Så himla gullig. Nu när jag tänker efter så var det faktiskt senaste gången jag drack blåbärssoppa. Gillar det egentligen inte, men den kvällen när jag inte fått behålla föda på mer än 20 timmar så var det världens godaste middag.


Ett annorlunda tidsfördriv



Har helt allvarligt spenderat över en timme på att sitta och söka på flygresor till olika platser i världen. Från Stockholm till Sydney, Los Angeles, Miami, Toronto och Wellington. I tron att det skulle vara billigare så sökte jag även resor från London, men priserna var ungefär de samma.

Nu ska jag fota lite kläder och lägga upp på Tradera. Varenda krona kommer gå till mitt nyskapade resesparkonto.

Namnsdag


Weho. Idag har jag ju namnsdag. Jag väntar mig massor av dyra presenter och hurrarop. Eller? Vem firar namnsdagar nu för tiden? Eftersom jag har fyra namn plus efternamn så skulle jag leva gott på mina presenter hela året!



Alexandra Gabriella Maria Feline


ONHOES

Jahajja. Nu är reklamen tillbaka här på bloggen och eftersom jag försöker spara så mycket pengar som möjligt så har jag inte råd att betala för att få bort den. I hate it. Men ja, ni får stå ut. Om ni nu tycker det är lika jobbigt som jag gör så är donationer alltid uppskattade!

Började dagen med en promenad runt kvarteret och vidare till Överskottsbolaget där jag shoppade loss på toapapper, cola zero och bakplåtspapper. Inte lika roligt som att handla skor och kläder, men man får ju anpassa sig..

Viktigt

Det här med ögonbryn må vara en jäkligt ytlig angelägenet, men ack så viktig. Jag försöker spara ut mina ögonbryn för att få till en snyggare inramning av ansiktet. Men eftersom man inte vill se ut som ett hårigt freak medan man väntar så noppar man ju bort det värsta vilket resulterar i att det tar så låååång tid.

 

Såhär ser dom ut utan smink. <--------------------------------> Såhär önskar jag att de såg ut utan smink.

Och nu kommer hälften av er säga att ni inte ser nån skillnad och resten kommer säga något elakt. Men nu råkar det här vara viktigt för mig. Jag menar, vem bryr sig om cancer, svält och krig när man har ojämna ögonbryn?


Möte



Såååja. Nu är jag hemma efter en hel dag med gruppövningar, små föreläsningar och tjaffs med jobbet. I början var det rätt segt, men såhär i efterhand så hade vi riktigt kul. Vi fick spela in små filmsnuttar också och spela lite teater. Jag var reporter eftersom jag inte hade lust att vara framför kameran. Hoppas det kommer något gott av det här mötet, jag menar att det verkligen märks skillnad på jobbet. Och att allt inte bara var löst snack om hur vi ska bli bättre på olika moment. 

På vägen hem fick vi lift av en kollega, vilket kändes toppen eftersom bussen skulle ta nästan en halvtimme. Vardagsglädje!

Så, nu ska jag blanda till mig en smarrig pulverdiet till middag och spela lite mer frågesport.

Konsten att skriva

Satt och skrev lite på boken men det blev inget bra av det. Så jag halkade in på facebook som vanligt. Folk spammar om sina intressanta och ointressanta liv. Gör reklam för sina bloggar (som jag) och skickar kedjebrev. Sen hitttade jag den här utmaningen, så jag antog den.

Skriv ditt namn vanligt: Alexandra

Skriv ditt namn med tungan: Alexandra
(tur att shift och A ligger brevid varandra och att jag har en stor tunga så jag kan få till ett stort A)

Skriv ditt namn med hakan: a,d A cdz

Skriv ditt namn och blunda: Alexandra

Skriv ditt namn med armbågen: alexandra

Now you do it!

Såhär i efterhand undrar jag lite varför jag inte tänkte på att det är jävligt äckligt att pressa tungan mot mitt smutsiga tangentbord.. Oh well. Gjort är gjort.


Växer man ifrån det?



När jag gör vissa saker så tänker jag ibland: undra när jag ska växa ifrån det här. Som när jag ligger och läser om kvällarna och pillar på min nalle. Den lilla bruna nallen som jag haft så länge jag kan minnas. Han har vissa ställen i sin päls som är galet mjuka, så jag låter bara pekfingret skrapa lite mot just de ställena som jag gjorde när jag var liten. Det är lugnande på något sätt. När kommer jag sluta med det?

Eller när jag har tråkigt och tar 200 bilder på mig själv med min webcam. När kommer jag sluta med det? När jag blir gammal och hängig? När vi får barn som växer upp och har egna webcams? "Mamma, ska vi ta lite fjårtisbilder tillsammans?" Eller när jag biter på naglarna. Jag vill så gärna tro att jag inte kommer göra det hela livet, men risken att det blir så känns rätt överhängande. En annan grej är att jag alltid läser ungdomsböcker. Såna som är anpassade för 13-17-åringar. Kommer jag växa ifrån det också?

På något plan hoppas jag att jag inte kommer förändras så mycket. Att jag har vuxit klart och hittat mig själv och att det är såhär jag kommer vara nu. Att Alexandra är färdigutvecklad och det enda som kommer ändras är småsaker. En liten patch här och där kanske. För visst vet jag vem jag är? Visst kommer jag alltid vara en tjej som älskar att inte ha fötterna på jorden och läser ungdomsböcker och lyssnar på punkrock? Visst kommer jag alltid sova med min nalle och sakna mina föräldrar efter bara några få dagar? Ja. Jag tror det. 


15 februari

Jahajja. Då var en ny dag redan här. Min sista lediga innan jobbet drar igång imorgon igen. Nog för att vi ska ha möte hela dagen, vilket är innebär fika och gruppövningar. Kan bli skojj! På torsdag jobbar jag kväll och på fredag är jag ledig. Då ska vi (japp, både jag och älskling) på födelsedagsmiddag hos Tessan.

Hmm. Funderar lite på vad jag ska göra idag. Borde försöka städa eller något annat vettigt, men jag vet att det kommer sluta med att jag kör frågesport och kollar flygresor. Det jag gör nästan varje dag. Tro mig, jag är värsta travelmastern! Om någon behöver billigt flyg och boende, eller bara flyg och boende rent allmänt så borde de prata med mig. Jag är tjejen med koll!

Blir tokig. Ni vet den där punkten mitt mellan skulderbladen som det nästan är omöjligt att komma åt? Där kliar det HELA tiden på mig just nu.

En bra spoof

Kollade igenom gamla inlägg i en av mina tidigare bloggar och hittade den här filmen. Så klockren att jag måste posta den här igen. Det var ju trots allt tre år sedan sist.



Parodi på popstjärnor, vad mer kan man önska av en alla hjärtansdagskväll?

Hjerta er



Nu ska jag försöka komma på något godare än en Diet-shake att äta till middag. Är galet sugen på pannkakor med grädde och drottningsylt. Undra om jag kan lura iväg Älskling och handla det åt oss. Äsch, jag får nog haka på. Tydligen hade jag råkat veva ner en av rutorna på bilen igårkväll när jag åkte hem från jobbet. Så när Sötmongo skulle upp till jobbet imorse så va bilen helt frusen på insidan också. Hihi, och folk säger att tjejer inte kan hantera en bil. Vilket bullshit!

Happy Valentine på er!


Awake

Sitter fortfarande vaken. Jag är ledig imorrn, så jag tänker njuta av natten och sedan sova halva dagen. Underbara liv!

Mörkt hår



Okejdå. Egentligen ser det mer ut såhär..



Sen när jag blivit lite mer solbränd tänkte jag kirra en nyans mörkare.

Gilla?

Söndag

Sitter som en larv inlindad i en filt här på soffan. Skulle inte ha jobbat idag men det blev så varjefall, så jag måste strax lämna värmen här och hoppa i jobbkläderna. Hoppas jag inte måste skrapa rutorna på bilen. Suck!

Annars har jag bara gjort ingenting hela helgen, sååå skönt. Har kollat på massa Vänner och spelat frågesport å www.oxie.com, riktigt roligt! Det borde ni testa! Har tonat håret några nyanser mörkare också, ska försöka ta en bild ikväll när jag kommer hem så ni får se! Ville mest testa om jag passar i mörkare och hittils känns det bra.

Oj, vad tiden rinner iväg!

Middag, Före och Efter



Sallad med oliver och stekt halloumi. Så. Jävla. Gott.



Sitter hemma och försöker njuta av att vara ledig i fyra dagar, men det enda jag kan tänka på är att jag måste göra något vettigt med den tiden. Vet inte riktigt vad, men NÅGOT. Dessutom mår jag ju som en apa, så bara tanken på minsta lilla ansträngning får mig att må lite illa. Ska varjefall försöka ta mig ut ur lägenheten imorgon, hur snöstormigt det än är. Kanske en sväng upp till centrum och handla lite mer sallad. Eller godis. NEJ. Sallad. Och HALLOOOOUMIIIIII!

sur

Sitter hemma och tjurar över förkylningen. Ska käka upp en hel påse popcorn snart och se om det känns bättre.

Mjukisbyxor på soffan tillsammans med mongo


Storleken har betydelse?



Älskling visar mig hur stor TV han vill köpa. 42 tum duger tydligen inte längre.

Jag talar vänligt om att det ligger långt ner på prioriteringslistan.

Men å andra sidan. Vill jag lägga pengar på en resa och han på en TV så är det väl inga konstigheter. Egentligen.

Nöjd

Så jävla underbart att alla bussar är inställda så jag måste GÅ till jobbet, utan täckbyxor, i en halvmeter djup snö. Dessutom är jag så förkyld att jag vill börja gråta, men kan inte sjukskriva mig nu om jag vill ha kvar jobbet.

SUCK! Ser fram emot att ligga med feber på mn lediga helg.

Mina vänner är de bästa



De skickar uppmuntrande sms.

De vet om mina svaga punkter.

De sparkar på dem.

Tack ;D

Om dagens plåtning

Taxin plockade upp mig vid 10.30 imorse och rusade iväg till Värmdö där fotograferingen skulle vara. Det var ett helt nybyggt område så föraren hade lite problem att hitta fram, men vi lyckades komma i lagom tid ändå. Väl framme så var det en hel den väntande, som det alltid är i mediabranschen.. Men alla i teamet var supertrevliga och härliga att prata med!

Ungefär en halvtimme senare satt jag i sminket och stylisten och jag kom snabbt in på djupa ämnen som medium, döda släktingar, abort och expojkvänner och tidigare uppdrag. Hon jobbar i vanliga fall med "Efter Tio" men frilansar en del också. Hon hade en fantastisk (men hemsk såklart) historia om sin bror som dog för några år sedan. Han hade försvunnit och de hade hittat honom, död, med hjälp av ett medium! Jag som är all for the övernaturliga satt såklart och lyssnade häpet.

Höll på att skämmas ihjäl när de första jeansen hon plockade fram till mig var för små. Ville verkligen sjunka genom marken. Men så visade det sig att hon gett mig den andra modellens brallor, så när jag fick rätt par satt det bättre. Fick dock lite ångest över att den andra tjejen var mycket smalare än mig, men så är det ju alltid. Det kommer alltid finnas en smalare och snyggare tjej. That's life. Man får helt enkelt tänka på att för någon annan tjej är jag kanske den personen.

Oh well. Efter lite lunch var det dags att sätta igång med fotandet. En kille som heter Fredrik skulle föreställa min pojkvän och vi skulle vara nyförälskade i våran nya lägenhet. Plåtningen var ju för JM Fastigheter så tjejerna (inredare/stylister) hade fixat upp ett suuuuupersnygg rum som vi fotades i. Det var inget avancerat utan vi stog uppställda brevid varandra och höll om varandra lite gulligt. Det var hans första plåtning så det känndes bra för mig också eftersom jag inte gjort så många modelljobb. Fotografen var verkligen peppande och duktig också! Ungefär 200 bilder senare i olika vinklar och leenden så var vi färdiga. Hopp in i taxin igen och raka vägen till Ica Maxi för att jobba 3,5 timme.

Självklart blev det ju snökaos så jag kom 20 minuter försenat. Suck, får sån jävla ångest av att komma försent till jobb. Usch. Men det löste sig fint. Inte så många som vill storhandla i snöstorm visade det sig. Jag fick till och med gå 20 minuter tidigare. Inte så mycket betaltid idag alltså. Men jag får ju tänka på tusenlapparna jag tjänade på modellandet. Det väger helt klart upp dagen! Fick lift av min söta kollega Malin och hennes pojkvän hem, så jag slapp krångla med bussen. Underbart!

Ja, lite bilder då.. !



Sminkrummet!


Den "lilla" klädhögen och de försmå jeansen..










Eftersom jag inte har några rättigheter till bilderna så kunde jag inte ta kort på de "riktiga" bilderna. Så de ovanför har jag tagit i badrummet medans vi väntade.. Hihi. Men har jag tur så kommer jag synas i Sverige, Norge, Danmark och Belgien (i två år) på deras hemsida och i olika tidningar och andra trycksaker. Har jag otur så blev bilderna inte som de tänkt sig och jag redigeras bort. Man vet aldrig! Det var varjefall superkul att få vara med och en mycket bra erfarenhet. Hoppas att mina bilder för Skandiabanken kommer upp innan sommaren också! Vill seee!


Fixar inför plåtningen imorrn




Styrka

Trots att jag släpat hem minst 4 shoppingkassar i veckan i snart 4 år så hittar Älskling styrkan någonstans att säga "har du köpt nya jeans?" och låta glad, som om han verkligen är glad att jag hittat ett par snygga jeans. Som tur var så var det ett par gamla jeans jag inte använt på länge. Inget nytt. Hade rollerna varit ombytta hade jag skrikit på honom att han minsann inte behöver några fler klädesplagg.

Jag lever med en människa som alltid ställer upp för mig. Hämtar, lämnar, fixar och styr upp i vardagen som skulle varit en katastrof om jag skulle ta hand om mig själv och allt annat. De gånger han har höjt rösten mot mig under våra 5 år tillsammans kan jag räkna på en hand. Han lagar mat, städar, handlar och tar hand om spåret av kaos jag lämnar efter mig vart jag än går.

Han lever med en tjej som inte kan jobba och plocka ur diskmaskinen på samma dag. Som hela tiden har något att gnälla om. En tjej som har dåligt självförtroende och hela tiden pratar om hur ful och äcklig hon är. Han lever med en tjej som lackar satan över småsaker, skriker och ställer till ett jävla kalabalik över småsaker, dagligen. En tjej som är skör och trasig på alla vis. En tjej som alltid tar mer än hon ger.

Det är en vardag inte många hade orkat med. Kanske ingen.

Men han är allt jävla bra.



Varmt och skönt



När man är lite för lat för att resa sig upp och hämta en filt, så finns det bättre sätt att värma fötterna. Jag kör på den här varianten.

Och på tal om varmt och skönt..

Sitter och kollar (fortfarande) på olika utbildningar utomlands. Men eftersom det största problemet för mig är att komma på VAD jag vill plugga så har jag kommit fram till att det är bättre om jag bara reser. Jag lägger hellre 30.000 (ihopsparade pengar) på en resa och passar på att bara leva i och uppleva ett land än att lägga 150.000 (lånade pengar) på att gå en kurs jag knappt kommer ha nytta av, men måste kämpa som fan för att ens klara av. Så nu är den stora frågan; vart vill jag åka. Och när? Vill jag bara resa eller vill jag jobba lite också? Det krävs ju olika typer av visum för olika länder. Huvudsaken är att jag kommer iväg någonstans innan jag växer fast här i slasket.

(Det här är ett tidsinställt inlägg som jag skrev igårkväll. Just nu är jag på väg till jobbet).

Dagens outfit

Okej. Jag erkänner. Jag tog bara den här bilden för att jävlas med Emelie som numera är en liten karate-umeå-modebloggar-sötunge-bästis-människa. Ni vet väl att ni har hennes blogg genom att klicka hääääääär ?! Saknar dig bejb!

The land of Shakira "Waka waka ey ey"



Sitter framför datorn och googlar runt på olika länder, universitet och sånt. Känner att min vanliga nivå av resfeber börjar bygga upp till en ohållbar nivå. Snart måste jag iväg igen, it's been waaaay to long. Så, frågan är vad det ska bli och när.. ?! Hittade "Wagga Wagga" på kartan och skämtade med Älskling och sa att jag gärna skulle bo där ett tag. Han slängde en blick på kartan och sa sedan; "undra om dom sjunger 'wagga wagga eh eh'".

Sen hittade jag en plats som jag bara MÅSTE besöka:



Vart bor Alexandra? I Alexandra såklart! Nya Zeeland.


Right

Mamma åt pizza.
Syster åt pasta.
Jag åt sallad.

Hihiih...

200 låtar: Nummer etthundranittiosju


Agnelli & Nelson (Paul van Dyk edit) - Holding onto Nothing

Onto/on to. Onto ser mycket coolare ut. Nästan som ett namn.
"Onto, kom in nu, maten är klar!" Ja, det funkar ju!



When we touch
I feel something happen
When we breathe
All the world is undone

Stay with me..
As my heart surrenders
Comfort me
As I fall I cry

When we sleep
Darkness brings us release
All you need
You can find it in me

Stay with me
As my heart surrenders
Comfort me
As I fall I cry 

Standin' in the rain
Twisted and insane
We, are, holdin' onto nothing

Feelin' every breath
Holdin' no regrets
We're, still, lookin' out for something


Alexandra the supermodel (haha!)

Ja, jag kanske inte har berättat om det här i bloggen. Men i slutet av november blev jag kontaktad av en PR-byrå som hade fått ett plåtningsuppdrag av Skandiabanken och de ville väldigt gärna jobba med mig. Jag är ju verkligen ingen modell, men gillar att hålla på på amatörnivå. Men plätningen (där jag föreställde en studentska som åt nudlar, satt på soffan och pluggade, fikade med mina vänner) gick ändå rätt bra! Det roliga med det hela var att jag faktiskt blev kontaktad utan att jag hade sökt något jobb hos dem. När jag fick jobbet på Jackpot och rollen i Prinsessa så sökte jag ju själv. Verkligen kämpade för att få komma på audition. Så det kändes toppen att ha blivit headhuntad!

Som om det inte vore nog med det jobbet så blev jag kontaktad av en annan byrå förra veckan. De vill ha mig till en plåtning för JM Fastigheter, som kommer synas i två år i fyra olika länder. Jag tackade självklart ja och nu på torsdag smäller det! Fick precis veta att jag ska modella tillsammans med en kille. Nervöst! Det är ju inte så att vi ska pussas eller något, men vi ska föresälla ett ungt par i en ny lägenhet. Det här jobbet sökte jag inte heller, utan dom hade letat rätt på mig! Wohoo! Dock så blir jag mer och mer nervös.. Men så är det ju alltid! På torsdag förmiddag får ni alltså hålla tummarna för mig! Att jag som en vän på facebook skrev "charmar brallorna av dem".




8 februari 2011

Ännu en morgon. Jahapp. Ibland fastnar jag i negativt tänkande redan när jag vaknar. Speciellt när jag är ledig från jobbet och känner att jag måste göra något med min dag. Skriva jättemycket på boken, storstäda, träna massor eller jobba på botemedlet mot Aids. Oftast slutar det med att jag gör ingenting och mår dåligt över det istället.

Men idag ska jag trotsa min tjuriga hjärna och trötta kropp och släpa mig upp till centrum. INTE för att shoppa utan för att klippa håret och köpa en ansiktsmask eller något!

Vi pratar oliver...


Dagens look

På jobbet idag kom det en gubbe med toppluva och Matrix-rock i läder med en reflexväst ovanpå. Det måste vara dagens bästa look, oavsett vad Kenza och alla modebloggare påstår.

Nynäshamn - the comeback

Ever since i was eight or nine
I've been standing on the shoreline
Always waiting
For something lasting
Loose your hunger, you loose your way
Get confused and you fade away







Oh this town
Kills you when you are young

Oh this town
Kills you when you are young


Städar och dansar

Ja. Nu är det såhär att jag inte orkade gå en promenad idag som jag hade lovat mig själv. Så som "straff" har jag valt några låtar som jag MÅSTE dansa som en jävla idiot till. Som träning liksom. Jag har precis dansat klart och nu sitter jag på soffan och flåsar som en idiot. Så fort jag skrivit klart det här inlägget ska jag göra 150 situps. GO GO GO!

Först vill jag såklart tipsa er om dagens städ/dans-låtar.

The White Tie Affair - Candle (Sick and tired)
Lady Gaga - Bad Romance
Buckcherry - Crazy Bitch
Goldfinger - Spokesman
Alice In Videoland - Lay Me Down
Fall Out Boy - Thnks fr th Mmrs



Jag, Elin och Emelie goes "Dance dance" i Emelies gamla kök i Nynäs.


Tidskrävande

Jag är en tidsoptimist. Jag tror alltid att saker ska gå mycket snabbare än de gör. Eller snabbare än vad jag själv klarar av att genomföra. Tittar bara på hur min morgon ser ut.

11:13 går jag upp och fixar frukost. Tänker: det tar nog fem minuter.
Mer än en halvtimme senare har jag ätit upp frukosten och dukat undan.

12:00 tänker jag läsa lite bloggar och kolla på Project Runway på tv.
13:16 sitter jag fortfarande med datorn i knät och har inte läst mer än 2,3 bloggar. Jag har inte rest mig upp ur soffan.

13:30 tänker jag att jag borde städa lite.
14:02 sitter jag fortarande kvar och fattar inte vart tiden tagit vägen.

Såhär är det varje dag. Tiden bara rinner iväg! Snart vaknar och och fyller 40 och sitter fortfarande här, halvnaken med datorn i knät. Det måste bli en förändring här!

Nummer etthundranittioåtta


Hello Saferide - Anna




You know we could have had a daughter
And we could have named her Anna
And she would have been a sweetheart
But with punk rock manners

...

She would have married a Kennedy
She would have found the cure for HIV
Well I'm real sorry Anna, you never got to be
'Cause your daddy moved on and left me

Could have supported us when we retire
Bought us a cottage near the countryside


Nu är det kväller



Färdigskrivet för idag. Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite istället. Eftersom jag börjar sent imorgon behöver jag inget sömnpiller heller. Det gör ju inget om jag ligger vaken till tre när jag inte börjar jobba förrän 17.00! Kanske ska till centrum och klippa mig innan, ska räkna lite och se om jag har råd med det. Annars får jag väl plocka fram kökssaxen.

Or not.


YES!

Idag när jag satt i kassan och tråkade kom jag plötsligt på nästan hela handlingen till den andra boken. Update för er som inte riktigt fattar vad jag menar kommer här: Jag håller på och skriver en bok, min önskan och plan är att det ska bli en triologi. Fram tills idag har jag bara haft lösa tankar kring vad tvåan och trean ska handla om. Men som sagt, idag på jobbet så dök det bara upp i huvudet på mig. Så konstigt med inspiration att det bara kan komma sådär helt plötsligt. Jag har ändå jobbat med handlingen på den första boken i mer än ett år. Först nu de senaste månaderna har jag fått den röda linjen helt klar för mig och kommit igång med själva skrivandet.

Det enda jag kan göra nu är att skriva upp varenda liten idé jag kommer på och hoppas att jag har självdisciplin nog att skriva klart!

Det här är säkert skittråkigt för er att läsa eftersom jag inte berättar några detaljer kring själva handlingen. Ni får helt enkelt nöja er med att jag är lycklig över det här! Tack ;)

Är det här nån jävla matblogg eller?

Så. Nu är det färdigjobbat för den här helgen och jag är ledig ända tills imorgon. Underbart! Hade lite dåligt med lust att laga middag så det fick bli pizza. Köpte ett såntdär paket med färdig deg som man bara rullar ut och en burk med tomatsås. Helt perfekt att bara slänga ihop, tar bara 20 min.



Min sida blev med svamp, lök, tonfisk, oliver och paprika. Älskling ville ha salami och bacon, men jag (sopig som jag är) glömde köpa bacon. Så han fick bara lök, paprika och salami.



Så nu sitter ja här på soffan, mät som en apa och väntar på att Solsidan ska börja. Efter det ska jag skriva min vecko-lista, ni vet, den jag berättade om igår. Kom på att vi faktiskt spelade in en scen till där i höstas, så jag kanske kommer synas lite i ett till avsnitt av Solsidan. Hoppas det är ikväll! Och hoppas man ser lite mer av mig än bara en hårslinga och min armbåge!

Kneeeee



Hemligheten bakom min framgång är knästrumpor under jobbkläderna. Bara så ni vet.


Söndag


11:00 - 17:45



Men imorgon är jag ledig och då ska jag sova. Herregud vad jag ska sova! Trött.


Guess

I veckan var jag, mamma och syster i Farsta och glodde runt lite. Självklart blev det en smarrig lunch också. Gissa vem som åt vad.. ?!


Vegetarisk tortellini.



Kebabpizza.



Tonfisksallad.


16 saker jag ska göra

Jag stressar ju väldigt lätt upp mig när jag försöker planera mitt liv. Jag gör det elvahundra gånger om dagen och det är olika saker hela tiden. Så nu har jag bestämt mig för att göra ordentliga listor på saker jag vill göra. En gång i veckan ska jag skriva ner grejerna och då ser jag ju enkelt vilka saker som är återkommande och kan då lägga energi på de sakerna. Istället för de 2000 "dumma" småsaker jag försöker fouksera på hela dagarna. 99,9% blir aldrig av och då har jag bara stressat upp mig i onödan.

Så.

På det stora hela finns det några saker jag ska göra.


.. söka ett till extrajobb eller fixa en praktikplats hos en trailerproducent.
.. gå ner mer i vikt så jag kan bli nöjd med mig själv igen. <-- MÅSTE.
.. sluta shoppa så jävla mycket crap och spara mer pengar. <-- haha, jag vet. Men jag SKA.
.. spela en massa keyboard.

.. skriva klart (helt klart) utkastet till min bok. <-- Och såklart tvinga någon att läsa den.
.. varit i London en gång till! <-- Helst med Älskling!
.. skaffat mig och lärt mig  följa rutiner i vardagen.
.. hittat en träningstyp (inte gym) eller en sport som passar mig. <-- Vore kul med en lagsport eller kampsport.


..
borsta tänderna.
.. ta ett sömnpiller.
.. glo på ett till Vänner-avsnitt.
.. sluta blogga om en massa crap.
.. pilla mig i naveln.
.. fläta mitt näshår.
.. önska att jag hade en avokado att äta.
.. på RIKTIGT sluta blogga en massa crap.

...


Haha..

Varför tänker jag på dig när jag ser den här Emelie?


Sämsta blogginlägget ever

Jag skulle vilja ta en paus från min hjärna ibland. Bara stänga av och njuta av att inte tänka på någonting. Det verkar som att de flesta människor har den förmågan. Att bara sitta och stirra rakt fram eller på något dåligt TV-program och inte tänka på något alls. Jag KAN inte det. Min skalle är ständigt full av massa skit. Saker jag inte vill tänkte på men som ligger där och gnager ändå.

Hade lust att skriva ett inlägg om hela den här tanke-grejen, the neverendingstoooryyy. Men nu är jag för tankspridd för att lyckas få ihop det. Ungefär som igår på jobbet när jag glömde städa undan efter mig på lagret så min chef tror numera att jag är lat. Inte för att jag försöker bli årets anställd eller något, men ÄNDÅ. Ska hoppa i kläderna snart och jobba hela kvällen. Woop wooop


Humor.. eller?

Såhär några timmar senare kan jag fortfarande fnissa rejält åt:

Erik: Vad har ni samlat på i era dar'?
André: Kastanjer.
Erik: Vad är en kastanj? En blomma?

Tydligen så är kastanjträd inte så vanliga norrut, men det var ändå så sjukt roligt där i the moment att jag skrattade så högt att jag blåste ut ett stearinljus på bordet. Ja, jag flåsar lite när jag skrattar..

Redo





Nya jackan och nya vantar. Nu behövs det bara en mössa sen är jag redo för fjällen. Nu däremot måste jag snabbt hoppa i något annat än mina Maxi-kläder och pallra mig innåt stan för en (förhoppningsvis) god middag i (solklart) gott sällskap.


Förlåt

Förlåt bloggen. Idag har jag äntligen fått hem min keyboard och jag vill inte göra något annat än att spela, spela och SPELA. Vi hörs imorrn!

3 februari 2011



Morrn!

Vet inte hur jag lyckades pallra mig ur sängen redan innan klockan slagit tio idag. Det är tammesjutton inte ofta det händer. Snygg frilla har jag också, ser exakt ut så som på bilden, men nu har jag satt upp det i en knut för att bli av med skiten. Ska vänta på att mamma kommer hit, sen blir det kanske lite lunch, en sväng till syster i Sollentuna eller lite träning. Vi får se vad vi känner för. Innan dess blir det lite bingo och onlinepoker. En annan grej jag ska roa mig med är att klä på mig. Vet inte hur uppskattad min hemmagjorda klänning av en gammal filt är bland människorna utanför lägenheten.


Gott godare godadodasteror

Så himla god glass! Har pruttat i mig två tallrikar redan. Skulle äta mer om det inte var för att jag ville spara lite tills imorrnkväll också.



Kan. Inte. Sluta. Äta.


200 låtar: nummer etthundranittionio


Linkin Park - Iridescent



When you were standing in the wake of devastation
You were waiting on the edge of the unknown
With the cataclysm raining down
Inside's crying save me now
You were there impossibly alone

Do you feel cold and lost in desperation
You build up hope but failure's all you've known
Remember all the sadness and frustration
And let it go, let it go

And in a burst of light that blinded every angel
As if the sky had blown the heavens into stars
You felt the gravity of tempered grace
Falling into empty space
No one there to catch in their arms


Take a bow

"Ge mig någon riktig nuråååå"



Ja, jag har en skitstor rosett i håret. Någon som har problem med det?!


2 februari 2011

Åh. Fick precis veta att Linkin Park kommer till Sverige i sommar. Jag fattar inte hur jag ska ha råd med både den konserten och Foo Fighters. Dags att börja sälja massa saker på Tradera och ta några extrapass på jobbet kanske? Om det finns några det vill säga.. !

Släpade mig upp runt elva idag vilket är duktigt jobbat för någon som jag som burkar sova till minst ett på en ledig idag. Å andra sidan börjar jag ju jobba klockan fem och det är skönt att få utnyttja dagen lite innan man drar dit. Jag vet inte varför jag bloggar sånhär smörja, det blir så är jag försöker göra flera saker samtidigt. Kolla på TV, blogga, lyssna på musik, bita mig på läppen, ligga snett på soffan, komma på hur jag ska fixa lite mer pengar OCH kolla facebook.

Shit, det är mycket nu.

Shot shot shot



Kom precis hem från Farsta, där jag köpte en ny skidjacka. Så då måste jag alltså sälja min gamla. Det får bli morgondagens mission innan jobbet!

Har precis gjort klart middagen; en pulverdiet och två apelsiner. Det enda sättet att få i sig den grötliknande bajs-sörjan är att ta den i stora klunkar och sedan svälja ner med apelsinen. Tequila-style! Annars klumpar det ihop sig i munnen på mig och kommer snarare UPP igen än ner.


Lite tidsinställt



Det är ju rätt kallt ute. Men det är desto varmare att gå runt i centrum. Så jag kompromissar alltid genom att ta en tunn jacka och frysa röven av mig på vägen dit och hem. Som tack för det så slipper jag svettas medan jag shoppar... Smart va?


Gillart

Sitter i köket och spanar ut på gatan och de två rondellera utanför. Väntar ju på bussen. Plötsligt hör jag en ambulans i fjärran. Ljudet blir tydligare och tydligare tills den tillslut svischar förbi här nedanför. Alla andra bilar kör in på busshållsplatsen, svänger av i rondellen och kör upp på mittrefugen för att släppa fram sjuktaxin. Det är så jävla fint att se. Vilken respekt, vilket samspel. Helt fantastiskt!

Svenska trafikanter kan ju bete sig, när de vill. När någons liv står på spel.

Men gör det inte alltid det i trafiken?

1 februari 2011



Eftersom shopping för tillfället verkar vara det enda som kan locka mig ur lägenheten på en ledig dag så är jag nu på väg till Farsta Centrum. Har inte varit där sedan mellandagarna, så jag hoppas det finns lite grejer på rean som jag ännu inte kikat på. Kanske ska passa på att klippa topparna också. Mitt hår är förjävla slitet. Men det beror på vad det kostar. Är det alldeles för dyrt så ligger det ju en kökssax precis här brevid. Okej, kanske inte.

Påminn mig att jag ska köpa en billig lite MP3 om jag hittar en. Har nämligen kommit på hur jag ska få i Peter de böcker jag vill att han läser (eftersom han inte läser, enbart lyssnar på ljudböcker). Jag får helt enkelt läsa in dem själv! Det är säkert superolagligt, men jag tänker ju inte lägga upp dem för nedladdning utan bara låta älskling lyssna. Oh well, nu har jag precis missat en buss så det får bli den som går om en halvtimme.


RSS 2.0