Brunetten listar ...

I-LANDSPROBLEM

Tänk att det äntligen kommit ett uttryck som jag kan beteckna mina små vardagliga problem med. Så tänkte jag när jag hörde talas om begreppet "i-landsproblem" första gången för några år sedan.  För vad är egentligen krig, svält och fattigdom mot en strejkande fjärrkontroll eller ett inställt pendeltåg?


Allt för ofta glömmer vi bort hur bra vi faktiskt har det här i vårt avlånga land. Rent vatten, ett socialt skyddsnät som (mer eller mindre) fungerar och gratis utbildning. Fantastiskt! Tyvärr är det svårt att uppskatta dessa saker när vardagen hela tiden sabbas av i-landsproblem. Nedan listar jag några sjukt irriterande i-landsproblemen du kan drabbas av.


1.     
"Tunnelbanan mot Ropsten avgår om en minut från spår tre" ekar den inspelade kvinnorösten när du sliter upp busskortet ur fickan och passerar spärren. Du hör hur tåget rullar in på perrongen och planerar att småspringa nerför rulltrappan. Tyvärr är din väg blockerad av en rad efterblivna Stockholmare (läs; turister och bönder) som inte lärt sig att man står stilla på höger sida av rulltrappan och inget annat.

2.     
Att ha ett problem som är så litet att det knappt får klassas som problem. Vi har alla varit där, man stör sig grymt mycket på något eller har ett problem utan direkt lösning. Ingen annan verkar dela din uppfattning om att du faktiskt har ett verkligt problem och behöver hjälp.  Du drabbas hårt av tonårssyndromet "ingen förstår mig" och muttrar irriterat för dig själv.


3.       
Dilemman. Ett dilemma som enligt Wikipedia betyder "en valsituation där båda alternativen är dåliga" är något vi drabbas av varje dag. Vad ska jag äta till middag? Vilken jacka ska jag ha på mig? Vilken bio ska vi se på fredag? Vilken krog ska vi gå till? Så många frågor utan svar! Det handlar mest om att välja det minst dåliga alternativet, eftersom inget känns klockrent bra. Varför ska man nöja sig? Att aldrig vara riktigt nöjd är nog ett av de största i-landsproblemen.


4.     
När du inte kan hitta det du vill ha på internet. Numera utgår vi ju alltid ifrån att allt, allt och återigen ALLT går att hitta på internet. Hur svårt kan det vara! Varför får jag inga träffar på Google när jag söker på något som jag bara måste hitta? Folk säger att Google är min bästa vän, bullshit säger jag. Hade jag haft Google som vän på Facebook hade hon varit bortplockad för länge sedan.


5.
Du sätter mobilen (alternativt kameran) på laddning innan du går och lägger dig. Trodde du! "I-landsproblemskapar-djävulen" har varit i farten och antingen kirrat glapp i sladden eller trollat till det så ditt eluttag plötsligt inte fungerar. När du vaknar på morgonen är telefonen fortfarande lika oladdad som den var kvällen innan. Observera att det här oftast inträffar när du väntar ett viktigt samtal och ska vara på språng hela dagen. Kameran har en tendens att förbli oladdad samma dag som en konsert du längtat efter äger rum, din syrra tar studenten eller din polare ska hyra en Lamborghini. Galet irriterande och sannerligen något som kan klassas som ett av de värsta i-landsproblemen.


Bubblarna till denna lista var;

• Att vara sugen på Fanta när man bara har Cola hemma.

• Att bli placerad i mittensätet på flyget bredvid två främmande människor.

• Att hitta på saker som ursäktar varför man är sen till jobbet.

I-landsproblem hamnar ofta i skymundan bakom alla svältande barn i Afrika och Klimathotet. Men människan är ett offer för närhetsprincipen och alla problem är för oss relativa.  Hur mycket jag än försöker tänka på de afrikanska barnen när jag inte kan bestämma mig för en meny på McDonalds så går det inte. I-landsproblemen är här för att stanna, tyvärr. Att klaga är ju trots allt tråkigt, onödigt och alldeles, alldeles underbart.

Läs mer i min nya blogg här !


Kommentarer
Postat av: Anonym

hola mi ami... fuck, jag kan inte spanska vilket ar uppenbart. Jag tankte skriva ett (inte) stenaldersmail som jag ar van vid att fa ifran dig vid utlandsvistelser. Jag alskar dig gumms, och hoppas att vi ses snart. Det ar fan dags nu for bade glass och party. «3

2009-04-26 @ 18:54:53
URL: http://familyportrait.blogg.se/
Postat av: A

• Att bli placerad i mittensätet på flyget bredvid två främmande människor.

..hände mig i somras (trots att man sagt FÖNSTERPLATS till damen i tjusiga kläder). Fönsterplatsen fick nå österrikare som var rädd för mig, på andra sidan om mig satt en alkis-zigenare och var kåtare än någonsin. I hela 2 timmar :D

2010-09-16 @ 22:18:43
URL: http://airwayfever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0