ang. World of Warcraft

På vägen till jobbet läser jag Metro. På vägen hem från jobbet läser jag City. Senaste dagarna har det rasat på insändarsidorna om World of Warcraft. Eftersom jag tillhör den troga spelskaran ska jag fatta mig kort och partiskt (sådär som jag är bra på att göra).

- Vad är WoW?
World of Warcraft är ett rollspel som du spelar online mot eller med andra spelare.

Vad går det ut på?
Wow är ett levande spel, det utvecklas och uppdateras hela tiden för att spelupplevelsen inte ska ta slut. Men det går kortfattat ut på att skapa en karaktär (Alliance eller Horde) och sedan levla upp sin gubbe till maxlevel, jaga bättre vapen och utrustning samt döda bossar eller spelare på fiendesidan och socialisera sig såklart.

Debatten jag hänvisade till i första stycket har mest låtit såhär;

"Alla som spelar WoW är nördar"
"Det är vi inte alls"
"JO!"

Jag vill bara påpeka en sak; ingenting är hälsosamt när det går till överdrift. Jag kan själv erkänna att jag några veckor låtit spelandet ta upp alldeles för mycket tid. Men samtidigt är jag ingen idiot som sitter hemma i mörkret, försakar familj och vänner och aldrig ser solens ljus. Det handlar i grund och botten om vad man tycker är roligt, jag ser WoW som en liten hobby jag har på sidan av mitt "riktiga liv". För en liten summa i månaden får jag mängder av timmars underhållning och en flykt från en kanske annars seg vardag.

Så den tid du spenderar med att klippa tånaglarna framför "Bonde söker fru" eller nått annat skit på TV sitter jag hellre av framför datorn och det "nördiga" spelet. En liten del av de pengar du lägger på cigaretter, skvalletidningar, märkeskläder, terapi eller sjuhundraåtta caffelatte i månaden lägger jag på min egen form av lättsam underhållning.

"Det är ju bara 12åriga killar som spelar det där skiten"
Uppenbarligen inte eftersom jag precis talat om att jag gör det och har många vänner som gör det likaså. Åker du till en simhall så kryllar där av småbarn också, men du leker väl inte med dem för det? Alltid är det någon som pissar i vattnet med det är en risk man får ta om man gillar att bada. Get my drift?

MMS

Lite rolig kuriosa är att jag faktiskt lärt känna en tjej "ingame" som jag numera pratar med nästan dagligen. Hon bor i Sundsvall och vi funderar lite på en tripp till London tillsammans senare i vår. Vilket socialt utbyte har du av att stirra på Let's dance?

Så om jag på tåget hellre pratar med mina kompisar om hur jobbigt det är att ingen i guilden kan lära sig tactics så vi kan få ner Malygos så jag kan få min t7.5 head nångång; istället för att snacka om Mat-Tinas troschock eller vad fasen det nu kan vara, kan jag inte få göra det utan att bli nördstämplad då?

Eller vafan, bring on the nördstämpel!


Kommentarer
Postat av: Oskar.

Själv håller jag just nu på att bygga folieantenn till mitt usbmodem för att slippa sitta med 2-3000 ms. Vet inte om det kommer bli bättre eller sämre.

Jag hatar 3. Egentligen hatar jag blizzard lite också. Nästan två års uppehåll för att bevisa att jag kan och nu kan jag inte ens börja nörda på riktigt igen.

2009-02-19 @ 17:28:29
URL: http://oskimon.blogg.se/
Postat av: Jonas

haha :), 2005 ringde och ville ha tillbaks sitt spel!

2009-02-19 @ 21:56:47
Postat av: A

1999 ringde och vill ha tillbaka sitt skämt!2009-02-19 @ 22:43:25
URL: http://brunettens.blogg.se/
Postat av: ems

Hur fan kan du spela wow!? Jävla fan skitspel ! Nu får du fan skaffa ett liv ! Puss på dig gumms :)

2009-02-19 @ 23:12:22
URL: http://goldenyouth.blogg.se/
Postat av: calle

har precis gått en skön kurs som handlade om onlinespel, kan typ allt om wow nu (ofrivilligt såklart). folk fattar helt enkelt inte storheten i mmorpgs.ingen idé att försöka förklara heller. men vänta bara till vår generation blir äldre och alla cs-kids skaffar barn, då jävlar. :D

2009-03-04 @ 11:53:14
URL: http://rei.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0