RÅNAD

Igår satt jag på tåget på väg hem till Handen efter en lyckad utekväll i Nynäs. Bakis och skakis sitter jag och tittar rakt fram på ingenting när jag plötsligt blir vittne till ett rån. (!!!!!!) En man sitter men plånboken i handen. När han snällt talar om för konduktören att han klev på i Segersäng och vill åka till Västerhaninge blir han rånad på 60 kronor.

60 jävla kronor för en resa som tar en kvart (om ens det).

Det kallar jag RÅN.SKÄMS PÅ ER!

Kommentarer
Postat av: Dilan Amin

What a lovely blog!

Trevlig start på veckan på dig!HEJ DÅ!

2009-03-02 @ 14:07:26
URL: http://mramin.blogg.se/
Postat av: Jonas

Du är sjuk i huvudet om du tycker så där, vet du ens vad det kostar att köra tåg i trafik?, Du kanske tom vill att alla från segersäng och norrut inte ska behöva betala en spänn för att åka till VH, Fan, sluta klaga för helvete och gör rätt för dig! :)

2009-03-02 @ 23:57:15
Postat av: Alexandra

Jonas din lilla lurk. Bara för att du är PARTISK och jobbar för företaget som rånar oss vanliga människor så ska du inte säga sådär. Självklart ska man betala för sig. Men med tanke på vilka skatter vi betalar, som går till skit (kungabröllop, diplomater som ska leva lyxliv utomlands, militären) så borde det inte kosta 60kronor att åka enkel resa.Så är det bara och det är fakta. Inget du kan säga som ändrar på det. Eller så kanske man skulle dra ner lite på lokförarnas FETA löner? ;)

2009-03-03 @ 12:10:51
URL: http://brunettens.blogg.se/
Postat av: Jonas

60spänn är inget rån, hur mycket hade det kostat att ta taxi från segersäng till VH enkel resa? ditt argument håller inte, det är bara taget ur luften :Pvill du veta vad rån är? Det är dom där lotterierna på tv400, det kallar jag rån :)

2009-03-03 @ 23:45:20
Postat av: Alexandra

Skillnaden är att "lotterierna" som du kallar det är inget man är TVUNGEN att använda. Det är ett nöje man väljer att roa sig med. Det är inget som är skattemedelsbekostat som man behöver för att ta sig till och från jobbet om man inte lagt alla pengar på en flashig bil.Så jo, mitt argument håller visst. Du vill som vanligt bara inte inse att jag snackar ner dig vilken dag som helst ^^^Den dagen mina skattepengar går till taxiresor för ALLA, då tänker jag gnälla om det är dyrt också :)

2009-03-04 @ 02:25:19
URL: http://brunettens.blogg.se/
Postat av: Jonas

Bara så du vet, utan skattemedlen så skulle tågtrafik, busstrafik etc etc vara sjukt mycket dyrare, så då hade alla varit tvungna att gå, köpa en egen bil etc etc..Dessutom, du är inte TVINGAD till att använda kollektivtrafiken heller, du kan köpa en risig gammal skitbil för 5000:- och pendla med, det är helt upp till dig.Varför tror du att den här killen skulle till jobbet?, och om han skulle det, varför har han inte månadskort som oss andra?Appropå måndadskort. Du tycker säkert att 670spänn i månaden är svindyrt också? Det är ungefär vad det skulle kosta dig att pendla nynäs - sthlm 5ggr med bil (endast bensin)..Stockholm har faktiskt en utav sveriges lägsta avgifter för kollektivtrafik, du kan gärna kolla upp vad ett månadskort i skåne kostar tex..Ännu en gång, ditt argument håller inte :)(du kan snacka ner mig ibland, men inte hela tiden ^^)

2009-03-04 @ 05:38:21
Postat av: Alexandra

Tror du att jag betalar 670 spänn så tror du fel ;)

2009-03-04 @ 11:36:47
URL: http://brunettens.blogg.se/
Postat av: ems

Alltså, Jonas, bara inse att Alex har rätt. Kollektivtrafiken kunde ha satt sina höga jävla priser om dom faktiskt gått i TID jämt. Men 90% av gångerna är det försenat. Sl är ett jävla skämt, fan vad jag hatar dom

2009-03-04 @ 19:07:50
URL: http://goldenyouth.blogg.se/
Postat av: Jonas

90% av gångerna Emelie, det låter jäkligt mycket :)Jag åker varje dag, och på en två veckors period har max ett tåg varit sent för mig, så antingen tar du bara ur luften som Alex, eller så har du haft sjukt mycket otur :)Btw, så fult att du köper reducerat Sandra :P, men jag förstår dig, hade jag också sett ut som en gymnasie elev så skulle jag också ha köpt reducerat haha ;D

2009-03-04 @ 19:50:50
Postat av: Alexandra

Jamen precis, jag har alltid fått ta skit för att jag ser yngre ut än jag är, så varför skulle jag inte utnyttja det till min fördel för EN gångskull?Frågan är ju varför du inte passar på att åka på pensionärspriser.. av samma anledning ? :)Jonas, du är partisk för att du jobbar för dem. Så enkelt är det, du blir matad med alla positiva saker och alla fördelar. Sen har jag och Emelie NÅGRA ÅR mer erfarenhet av kollektivtrafiken jämfört med dig ! Jävla billist.. >.<

2009-03-04 @ 21:58:13
URL: http://brunettens.blogg.se/
Postat av: Mama

så ja barn, sluta kivas nu !

2009-03-05 @ 20:26:39
Postat av: Jonas

Jag måste ju göra en sak klart här :)Jag jobbar inte för Kollektivtrafiken i stockholms län, utan jag kör tåg åt SJ AB (och nej, Uppsala pendeln räknas som regional tåg, inte pendeltrafik).

Så jag köper månadskort som alla andra (dock utan pensionärs rabatt tyvärr, men om något år kanske). ^^Men jag tycker inte att 60spänn är dyrt för att åka tåg, dessutom kan man reducera den kostnaden MARKANT genom att köpa ett fint litet månadskort.Ger Sandra en stor fet kram och gör henne glad genom att säga att hon "host" äger som Warlock "host" :)

2009-03-06 @ 14:22:06
Postat av: Karl

Ville bara passa på att påpeka en sak: Bensin är inte det enda som kostar för en bil, utan även parkering, biltullar etc måste tas i beräkning, utöver all annan service bilen kan tänkas behöva. Alltså är det inte självklart att en bil är billigare än tåget i det långa loppet. I synnerhet inte när Stockholm på vissa platser har Sveriges dyraste parkeringsavgift med 30 kr/timmen. Om inte DET är rån och utsugning vet jag inte vad som är det.60 kronor för en biljett är relativt dyrt, ja. Iaf om man är en stackars fattig student som behöver nya högtalare, som undertecknad. Men samtidigt får man se till alternativen. En bil kan vara dyrare, men gå fortare, medan en cykel i stort sett ger en gratis tur, i utbyte mot en ökad restid. Det gäller helt enkelt att prioritera. Vad anser du vara viktigast - plånboken eller tiden? Välj sedan efter det.

2009-03-06 @ 17:14:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0